Şimdi Ara

çölyakla yaşamı biliyormusunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çölyak: buğday,arpa,çavdar vb.tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı ince bağırsağın hassasiyet göstermesiyle oluşan allerjik durumdur.gluten alımı ile vücutta ince bağırsaktak ivillus denilen küçük parmak şeklindeki (ince bağırsaktaki emilimi sağlayan) çıkıntılar düzleşmektedir.dolayısıyla gerekli emilim sağlanmadığında ciddi sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır.genetik ve metabolik bir hastalıktır.
    belirtileri
    karın ağrısı
    kronik ishal
    kilo kaybı
    büyüme geriliği

görülme sıklığı türkiyede 1/200 dür.hasta sayısı irlandada 1/122 .türkiyede diğer avrupa ülkelerine göre daha fazladır.tedavisi ilaçsız olarak ömür boyu glütensiz yiyeceklerle beslenmedir.

bende bir çölyak hastasıyım . benim için özel üretilen un ve ekmekleri kullanıyorum

• Öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Ben de sizden öğrendim bu hastalığı. Ne ilginçtir ki vücut geliştirme ile uğraşanlar, besinlerdeki gluten yetmediği için dışarıdan habire gluten takviyesi almaya uğraşırlar.
  • sağol
    aga çölyak 'ı bilmeden daha doğrusu bu hastalığı bilmeden önce zayıf güçsüzdüm şimdi bu diyet çok yararlı oldu.boyum uzadu kilom arttı.
    diyetim çok iyi gidiyor.pek sorun yaşamyorum.
  • geçmiş olsun kardeş
  • sağol kardeşim
  • Çok geçmiş olsun, çok zor bir yaşam sizinki.. ilk başta sabır diliyorum!

Bende incelemiştim bu glutensiz besinleri, ekmekler, kurabiyeler vs.. ancak hatırladığım kadarıyla özel üretildiği için hem porsiyonları küçük hemde pahalıydı.. ve heryerde bulunmuyorlar..
  • evet ilk başlarda zrdu ancak zamanla alışılıyor.şu an çok mutluyum.dediğin gibi çok pahalı ama kolay bulabiliyoruz .ayrıca sağol
  • Çok geçmiş olsun.
  • Hastalığın ismi de ilginç. Çölyak. Oysa ki latince ismi celiac imiş. Oldukça türkçeleşmiş bir kelime.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Hastalığın ismi de ilginç. Çölyak. Oysa ki latince ismi celiac imiş. Oldukça türkçeleşmiş bir kelime.

Ben de konu ismi olarak ilk gördüğümde hastalık aklıma gelmedi
    TEMA'nın Türkiye ÇÖL olamsın YAKarışı gibi geldi, gluteni görünce jeton düştü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.