Şimdi Ara

.com Domain alırken tckimlik numaramın istenmesi normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • .com alan adları almayı düşünüyorum. Bir türk hosting firmasında 5domain+2host'luk güzel bir paket beğendim. Nasıl alabileceğim konusunda bilgilendirilmek istedim. Siteye üye olmamı sonra da telefon veya msn ile irtibata geçebileceğimizi söylediler. Siteye üye olurken ad-soyad-adres-telefon gibi klasik bilgiler dışında tckimlik numaramı da istiyorlar. Bu normal mi? TCkimlik numaramı herhangi bir siteye kayıt olurken paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu talep etmenin de doğru olmadığını düşünüyorum ama sanırım TCkimlik isteyen yerlerin sayısı hiç de az değil :) Konuyla ilgili beni bilgilendirebilirseniz sevinirim arkadaşlar.

Bir de domain almak için önerebilececeğiniz güvenilir siteler varmı? ücretsiz linux hosting kullanmayı düşünüyorum ama bahsettiğim şirketinki gibi güzel bir kampanya olursa domain+hosting pakedi de alabilirim.

• Merhaba

Genel olarka Tc kimlik no guvenlik için ekleniyor. çok şart olan bir uygulama değil. ama turkiyede ki bazı firmalarda bulunan bir bölüm. varlığı tartışılır.

Bunun dışında. ;

Pozitif İnternet Olarak 5 yılı aşkın süredir, 100 den fazla elit siteye hizmet sağlamaktayız.

Size Sunabileceğimiz Örnek Paketlerimiz için iletişim bilgilerimizi pm gönderiyorum.
    5 domain ve 2 paket hosting için önerebileceğimiz paket sunalım.

geri dönüşünüzü bekliyorum

iyi çalışmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lynx23 -- 13 Temmuz 2010; 16:24:22 >
  • Güvenlik için tckimlik numarası eklenmesini doğru bulmuyorum. Giriş yaptığım site bunu süistimal etmese de benim girdiğim tckimlik numaramın güvenliğinin sağlanabileceğinin bir garantisi yok.
  • gereksiz yasal olmayan bi uygulamadır tc kimlik kişinin hayatının akışını degiştirecek sıkıntılara yol açabilir bencede verilmemeli.
  • isimtescil'e kayıt olurken TC kimlik numaranı da veriyorsun. Eğer isimtescil gibi kurumsal bir siteyse bir sorun olmayacağı görüşündeyim.
  • genelde formlar ssl sertifikalı siteler üzerinden gönderiliyor birisinin alması çok zor, verdiğin firmanında bişeyler yapacağını sanmıyorum sadece onlar kendi güvenlikleri için istiyorlar sizin TC numaranızı, ayrıca TC numaralarının çokta bir esprisi kaldığını sanmıyorum biara key listeleri yayınlamıştı orda birçok kişinin TC leri yazıldı.
  • Doğru olmayan bir uygulamanın daha önce bir kere gerçekleşmiş olması (key listelerinin yayınlanması ve TC kimlik numaralarının yazılı olması), bence artık TCkimlik gizlemenin bir anlamı kalmadı diye bir düşünceye sevketmemeli. KEY ödemeleri listesinde benim kimlik numaram yoktu, tahminim senin de yoktur. Kayıt için böyle bir talep olması hukuki mi bilmiyorum ama bir sitenin kurumsal olması, onun güvenilir olduğu anlamına gelmez bana göre.
  • Şu tc kimlik numarasını amma namus meselesi yaptınız ya. Üst mesajda arkadaşın dedigi gibi herkes sergiliyor numaraları, birşey olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.