Şimdi Ara

Comfort Golf mü Elegance Octavia mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Jatta'nın beklentilerime cevap vermeyen donanım/fiyat kombinasyonları nedeniyle Golf - Octavia arasında gidip gelmeye başladım

2008 yılından beri sıfır aldığım Dizel tam donanımlı (Tekna) Nissan Note kullanıyorum ve malzemenin sertliği ve kalitesi haricinde aracımdan çok memnunum. Hatta Golf, Octavia ve Jetta ya bindiğimde bu araçlar bana çok küçük gibi geldi. Konfor için ekonomi ve ferahlıktan feragat etmeyi düşünüyorum açıkçası.

İki aracı da inceledim, henüz test sürüşü yapmadım.

47 000 TL bütçeyi geçmeden bir sedan almak istiyordum aslında ama Golften de vazgeçemiyorum

Nihayetinde
    1.4 TSI 122 HP Comfortline donanımlı VW golf ile (46.500)
    1.4 TSI 122 HP Elegance donanımlı Skoda Octavia (45.500)

arasında kalakalmış durumdayım.

Bana göre skoda, geniş bagaj hacmi ve sunduğu harkulade donanım paketi ile öne çıkarken, markanın duruşu ve ikinci elde (sahibinden, araba, arabam vs .com sitelerindeki araştırmalarıma göre) bir miktar vw ya göre zor satılıyor ve fiyat farkı oluşması sebebiyle düşündürüyor.

Öte yandan yılların tecrübesi ve oturmuşluğu ile Vw Golf, güçlü marka imajı, yaygın servisi, sempatik havası, şık kabini, ikinci el rahatlığı ve kişisel olarak beni etkileyerek öne çıkarken, sunduğu donanım ve küçük bagajı ile octavia nın gerisinde kalıyor.

Fiyat farkı yok diye düşünüyorum açıkçası. mühim değil fark. Ama donanım farkı çok fazla. Kişisel olarak kendimi Golf e yakın hissetsem de, octavia'nın sunduğu özellikleri görmezden gelemiyorum. Sizin yorumlarınız neler? Teşekkürler.

• :) kimse karar vermemiş sanırım size. Ben de veremedim.
  • VW alırsanız 2. elde sizi üzmez. Diğer saydıklarınız kişisel tercihler. Modeli bir yana bırakalım. VW mi skoda mı dersek: Tabi ki VW. Arçelik-altus vestel-regal gibi bişey.
  • Hocam arkadas uzun süre binecekse ikinci el hakkında fazla takıntı yapacagını sanmam ama aksi taktide size katılıyorum.
  • Gercekten zor tercih. Yaza kadar bekleyip Yeni Jetta'nin 1.4 TSI fiyatlarini gorun diyecegim ama, Euro da aldi basini gidiyor. Yaza fiyatlar ne olur bilinmez.

Bence birkac degisken onemli:

1. Araci kac yil kullanacaksiniz? Eger "birkac yil icinde elden cikarabilirim" diyorsaniz, ikinci el degeri onemliyse, Golf one cikar.
    2. Octavia Elegance'in sundugu ek donanimlar sizin icin ne olcude onemli? "Benim surus konforumu, kalitemi belirgin olcude artiracaktir" diyorsaniz, Octavia one cikar.
    3. Bagaj sizin icin ne kadar onemli? Onemliyse, Octavia one cikar.

Bununla birlikte, ikisi de cok guzel arac. Pisman etmez. Hangisine karar verirseniz verin dogru tercih olacaktir.

Golf Avrupa'da en cok satan arac; bunu da ekleyelim. Peder yeni Golf aldi (ben araci henuz goremedim ama sizin dusundugunuz 1.4 TSI Comfortline modeli). Ne zaman konussak agzi kulaklarinda, "Oglum iyi ki Golf almisim" deyip duruyor. Oyle bir etkisi var yani. O "kisisel yakinlik" dediginiz olayi yabana atmamali. Araba sonucta zevk meselesi.

• En az 3 - 4 sene kullanırım. Aslında bagaj önemli, ama sırf kişisel yakınlık nedeniyle görmezden gelmeye çalışıyorum. Ayrıca Octavia'nın uzun yol konforu açısından Golf'ten daha iyi olacağına yönelik bazı fikirler geliyor. Mevcut HB kasalı aracımda kasisten geçerken arka koltuktakiler epey rahatsız oluyor, sedanda böyle bir durum pek yok. Fakat skoda markasına bir türlü ısınamadım. Aracın amblemi bile tuhaf. Geri kalan herşey çok güzel.

Aklım sürekli jetta ya kayıyor. Eksikliklerini görmemeye çalışıyorum ama görülmeyecek gibi de değilki. Comfortline jetta ve golf arasında epey fark var. ooof of... İkinci el derdim yok dediğim gibi ama VW dan vazgeçip skoda ya kayarsam epey içimde kalacak. Donanım olarak Octavia da o kadar zengin ki, donanımlı araç kullanmak gerçekten çok zevkli. gerçekten zor karar
  • Sayın Boranstabu,

Ben de uzun süredir büyük bir hevesle yeni Jetta'yı bekliyordum. Ancak büyük hayal kırıklığı yaşadım. Bu nedenle, Octavia'ya mecburen bakmak zorunda kaldım. Yeni Jetta'da ne kadar büyük hayal kırıklığı yaşadıysam, Octavia da beni o kadar şaşırttı. İki haftadır bütün bayileri dolaşıyorum ve değişik versiyonlarıyla test sürüşleri yapıyorum, arkadaşlarıma yaptırıyorum. Ben de daha önceleri Skoda'ya pek sıcak bakmıyordum. Ancak ortada olan bir gerçek var: Skoda Octavia, artık bu fiyat aralığında üretimde olan "Klasik çizgili tek gerçek Avrupalı sedan otomobil" olmasının yanısıra, sürüş konforu ve donanım özellikleri ile de tek seçenek olarak çıkıyor karşımıza. Bence tercihinizi "ileri Alman teknolojisinin, eski demirperde disiplini ile yaşama geçirilen gerçek Avrupa kalitesi" olan Skoda'dan yana kullanmanız iyi olacaktır.

• Bence Octavia'da marka sorunu yok: Bir suredir VW grubu catisi altinda olan son derece koklu bir Avrupali uretici. Ikisi arasinda Octavia tercih edilebilir.

Tabii en temizi birkac bin lira daha cikip bir Passat Trendline BMT almak; Octavia Elegance kadar olmasa da Golf Comfortline'dan daha donanimlidir. Gozunuz hic arkada kalmaz. Aradaki farki artik birkac yil sonra satarken telafi ederseniz. Orta vadede kaybiniz olmaz. Passat'taki uzun yol konforunu da hicbir C sinifi aracta bulamazsiniz.
  • Octavia epey makyajlandi. Kasa değiştirecek diye bir söylenti vardı, doğru mu acaba? Su sıra ben de bu araçları takip ediyorum. Jetta, astra, golf ya da octavia arasında bir secim yapmaya çalışıyorum.
  • skoda superb comfort modelini düşünebilrisniz skoda bayiileri donanım konusunda yardımcı olur bin veya 2 binlira üste ödeyerek octi kadar donanımlı superb alabilrsnz max. 47 bin çıkar cebinizden passatı aramazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.