Şimdi Ara

Comodo Internet Security + Windows Firewall + Windows Defender

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
4.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçenlerde süresi sona eren internet security yazılımını uninstall edip, genel bir temizlik ve bakım yaptıktan sonra Comodo Internet Security Premium 6.0 kurdum. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra Windows Firewall ve Windows Defender'ın çalışır durumda olduklarını gördüm. Comodo Internet Security kurmadan önce kullandığım yazılımda hem Windows Firewall hem de Windows Defender servisleri "Disabled" edilmişlerdi. Comodo Internet Security Premium kuruluşu sırasında Windows Firewall ve Defender servisleri "disabled" edilmemişler, tam tersine çalışır durumda bırakılmışlar. Bu bana ilginç geldi. Comodo'yu ilk kullanışım olduğundan bu durum normal mi yoksa değil mi anlayamadım?

Comodo Internet Security Premium ile birlikte Windows Firewall ve Windows Defender'ın çalışır durumda olmasının ne gibi avantaj ve dezavantajları olabilir?

Bu kapsamda yabancı site veya forumlarda yorum ve cevaplar var ise bana onların internet linklerini verirmisiniz.

Teşekkürler.

• Comodo Internet Security Premium uzun zaman kullanmaktayım. Çokta memnunum.

Ama bende Windows Firewall ve Windows Defender çalışır durumda değil Comodo disable yapmış vaziyette.
  • comodonun install sırasında disable etmesi gerekirdi.... demekki sizin bilgisayara özgü bir sorun yaşanmış..... iki firewall ve iki antispy sorun olur.... kesinlikle windows firewall ile defenderi disable etmeniz gerekir.....
  • comodo nun son sürümü fena olmuş tema ek özellikler falan nortonla kaspersky den bazı özellikler eklemiş bi kaç gündür kullanıyorum gerçekten iyi şekilde kendini geliştirmiş tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: er türk

comodo nun son sürümü fena olmuş tema ek özellikler falan nortonla kaspersky den bazı özellikler eklemiş bi kaç gündür kullanıyorum gerçekten iyi şekilde kendini geliştirmiş tavsiye ederim

2013 versiyonunu yeni yükledim. Gerçekten çok güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toros37

quote:

Orijinalden alıntı: er türk

comodo nun son sürümü fena olmuş tema ek özellikler falan nortonla kaspersky den bazı özellikler eklemiş bi kaç gündür kullanıyorum gerçekten iyi şekilde kendini geliştirmiş tavsiye ederim

2013 versiyonunu yeni yükledim. Gerçekten çok güzel

comodonun firewall ı iyidir ama antivirüsüne fazla güvenmeyin......
  • Comodo internet güvanliği içinde zaten antivirüste var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AVAST VPN
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Comodo internet güvanliği içinde zaten antivirüste var.

dedik ya antivirüsüne çok güvenmeyin diye....
    internet güvenliği içinde firewall+antivirüs var....
    comodo internet security yerine comodo firewall kullanın ama antivirüs olarak daha iyi bir şey kullanın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

comodo internet security yerine comodo firewall kullanın ama antivirüs olarak daha iyi bir şey kullanın...

hocam avira antivirüs + comodo firewall iyi olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blaaacker

quote:

quote:

hocam avira antivirüs + comodo firewall iyi olur mu ?

gayet şık olur...

• Antivirüsü ayrı Firewall'ı ayrı uğraşamam diye düşündüm ve Norton Internet Security 2013 deneme sürümü kurdum. Şu an için sorun yok gibi.

Comodo Internet Security ile Norton Internet Security karşılaştırması yaparmısınız? Birbirlerine göre daha iyi ve daha kötü yönlerini öğrenmek istiyorum.
  • Bundan birkaç gün önce Comodo Int Security 2013 kurdum, aynı zamandan Eset Smart Sec.2013 lisanlı ve faturalı proğramımda var, video paylaşım sitelerinde video izlerken eset tarafından bulunan bir site sürekli bir pencerede uyarı veriyordu ismi ise " api.yontoo.com gibi bişiler verip duruyordu, sistemi komple taratmama rağmen nod32 bulamadı bi türlü, fakat comodoyla sistem taramasında bütün trojen, spyware,malware, ne var galiba sildiki bir daha video falan izlerken o uyarıları almıyorum çok sinir bozucuydu şimdi o uyarılar yok artık sistem kararlı ve hızlı çalışmaya başladı,
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElmaKent

Antivirüsü ayrı Firewall'ı ayrı uğraşamam diye düşündüm ve Norton Internet Security 2013 deneme sürümü kurdum. Şu an için sorun yok gibi.

Comodo Internet Security ile Norton Internet Security karşılaştırması yaparmısınız? Birbirlerine göre daha iyi ve daha kötü yönlerini öğrenmek istiyorum.

Arkadaşlar, yukarıda daha önce yazdığım konu hakkında cevaplara ihtiyacım var. Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Antivirüsü ayrı Firewall'ı ayrı uğraşamam diye düşündüm ve Norton Internet Security 2013 deneme sürümü kurdum. Şu an için sorun yok gibi.

Arkadaşlar, yukarıda daha önce yazdığım konu hakkında cevaplara ihtiyacım var. Teşekkürler.

hocam öncelikle comodo ile norton karşılaştırmasını şirket ciddiyetleri olarak yapmanız lazım.... norton veya aslında symantec comodo yanında çok daha büyük çok daha ciddi ve çok daha güvenilir bir şirkettir..... comodo berbattır demiyorum ancak ikisi arasında bir tercih yapmak zorunda iseniz elbette İBRE NORTONU GÖSTERİR..... öncelikle antivirüs antispy antiphishing ve antispy güvenliği konusunda norton hemde AÇIK ARA öndedir.... comodo nun sadece firewall da iyi olduğu söylenir ANCAK bu iyilik sadece matousec adlı bir sitedeki testler dışında teyit edilmemiştir.... yani bir ikinci site yoktur comodo en iyisi diyen... ancak internet aleminde biri bir gaz verdimi her tarafa yayılır ya bu olay aynen öyle olmuştur..... eğer comodo nun iyi ve hatta en iyi firewall olduğunu bir ikinci ve hatta bir üçüncü CİDDİ VE GÜVENİLİR kuruluş veya firma teyit etse tamamdır derim....buna karşılık NORTON birçok kişi ve kuruluş tarafından DEFALARCA testlerden geçmiş ve ortalama üstünde bir kalitesi ve güvenilirliği olduğu DEFALARCA İSPAT olmuştur..... olaya sadece bu yukarıda yazdıklarım açısından bile baksanız comodo ve norton tercihinde doğru seçim NORTON olacaktır rahatlıkla denebilir...... kurdunuz ve memnunsanız güle güle kullanın...... endişe edecek bir durum yoktur....

• Teşekkür ederim. NİS 2013 kullanıyorum artık ve çok memnunum. Sanırım Comodo İnternet Security'den daha iyi bir tercih oldu. Dediğiniz gib Comodo ile ilgili profesyonel testlere pek rastlayamıyoruz. Muhtemelen pek dikkate alınmayan bir yazılım.
  • quote:

quote:

quote:

hocam öncelikle comodo ile norton karşılaştırmasını şirket ciddiyetleri olarak yapmanız lazım.... norton veya aslında symantec comodo yanında çok daha büyük çok daha ciddi ve çok daha güvenilir bir şirkettir..... comodo berbattır demiyorum ancak ikisi arasında bir tercih yapmak zorunda iseniz elbette İBRE NORTONU GÖSTERİR..... öncelikle antivirüs antispy antiphishing ve antispy güvenliği konusunda norton hemde AÇIK ARA öndedir.... comodo nun sadece firewall da iyi olduğu söylenir ANCAK bu iyilik sadece matousec adlı bir sitedeki testler dışında teyit edilmemiştir.... yani bir ikinci site yoktur comodo en iyisi diyen... ancak internet aleminde biri bir gaz verdimi her tarafa yayılır ya bu olay aynen öyle olmuştur..... eğer comodo nun iyi ve hatta en iyi firewall olduğunu bir ikinci ve hatta bir üçüncü CİDDİ VE GÜVENİLİR kuruluş veya firma teyit etse tamamdır derim....buna karşılık NORTON birçok kişi ve kuruluş tarafından DEFALARCA testlerden geçmiş ve ortalama üstünde bir kalitesi ve güvenilirliği olduğu DEFALARCA İSPAT olmuştur..... olaya sadece bu yukarıda yazdıklarım açısından bile baksanız comodo ve norton tercihinde doğru seçim NORTON olacaktır rahatlıkla denebilir...... kurdunuz ve memnunsanız güle güle kullanın...... endişe edecek bir durum yoktur....

norton güçlü bir firma olduğu için çoğu site onu birinci seçiyor,
    yıllardır testlere değil kullandığıma ve kullananların yorumlarına bakarım,çıkan sonuçla asla ve asla nortona yaklaşmam. avira derim nod derim panda derim avast bile derim ama norton asla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog
    norton güçlü bir firma olduğu için çoğu site onu birinci seçiyor,
    yıllardır testlere değil kullandığıma ve kullananların yorumlarına bakarım,çıkan sonuçla asla ve asla nortona yaklaşmam. avira derim nod derim panda derim avast bile derim ama norton asla.

yanlış yaparsın... son ciddi testleri takip etmen gerekiyor.... sahip olduğun bilgiler eskidi artık, kendini yenilemen lazım....
    http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-8/janfeb-2013/

• quote:

Teşekkür ederim. NİS 2013 kullanıyorum artık ve çok memnunum. Sanırım Comodo İnternet Security'den daha iyi bir tercih oldu. Dediğiniz gib Comodo ile ilgili profesyonel testlere pek rastlayamıyoruz. Muhtemelen pek dikkate alınmayan bir yazılım.

comodo ile ilgili profesyonel testler var.... ama testlerde durumu çok kötü....

mesela son av-test gibi çok güvenilir bir firmanın testtinde 26 firma içinde sondan 5. olmuşlar.. yani baştan 22.
    http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-8/janfeb-2013/

av-test için Comodo masaüstü güvenlik uygulamalarının geliştiricisi Egemen Taş bir sitede "AV-Comparative'in test metodolojisinin Comodo'yu test etmekte yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Eski kalıp yöntemlere dayandığı için katılmıyoruz. Symantec'de katılmıyor zaten. Ancak Av-Test testlerine katılıyoruz. Hatta 1 hafta içinde açıklanacak sonuçları mutlaka takip edin." demiş..... demekki onlarda av-test sonuçlarına güveniyor.... ama bekleyin dediği sonuçlar comodo için hüsran....

aynı şekilde VB100 testlerinde de comodo antivirüs arka arkaya defalarca çakılmış bir üründür.... uzak durmakta fayda var....
    http://www.virusbtn.com/vb100/archive/vendor?id=93

NIS 2013 iyidir devam doğru yoldasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 9 Nisan 2013; 1:48:08 >

• quote:

Ferrari ile doğan karşılaştırılmaz. :)

symantec yani norton serisi alanının en iyisi güvenlik açısından ama çok fazla pc yi zorladığı için kendim işyeri dışında kullanmıyorum. Acık fazla korumacı bi yaklaşımı var symantec in

Bi de symantec in çeşnici başıları çok özellikli ondan geç oluşuyorlar. ( Çeşnici başı çalışma mantığından bahsediyor nortonun. virtual pc olayı)

• Antiviruslerin daha iyi oldugunu kanitlamak icin belli bir virus arsivini tarattirmak sacmaliktan ibarettir. Asil bakilmasi gereken nokta sezgisel taramadir. Bu konuda da comodo gayet onde. Yani demek istedigim norton dunyanin en iyi veritabanina sahip olsa bile 2 dk once yazilan bir virus nortonun bulundugu bilgisayari felc edebilir. Comodoyu diger avlerden ayiran yonu ise calisma mantiginin farkli olmasidir. Diger avler onune gelen zararliyi silerken comodo bir tehdit ile karsilastigi zaman zararlinin elini kolunu baglar. Ornek vermek gerekirse;
    Simdi rar icinde win32\sality.aa virusu bulunsun. Siz bu exe dosyasina cift tik yaptiginiz anda ilk ne yapmaya calisacaktir? Tabiki kendini baslangica ve regedite kaydedecek. Simdi comodonun sirasi. Comodo yuklu bir bilgisayarda ayni anda yuz tane sality virusu acin (cok tehlikeli bir virustur) comodo aktif oldugu surece hic biri KESİNLİKLE siz comodoya onay vermeden ne regedite ne gorev yoneticisine nede mbr ye erisebilir. Tabi comodoyu bilincli kullanmazsaniz basiniza is alabilirsiniz. Yaptigim denemelerde comodonun guvenlik seviyesi ayarlarini asiri bir sekilde yukselttikten sonra winlogon.exe rundll32.exe gibi windowsu calistiran cok onemli exelerin calismak icin benden izin istemesi beni mutlu etti. Comodo daha da gelisirse artik power dugmesine bastigimizda kernele boot komutu verildiginde comodo onayimizi isteyecek. Ben comodo dan cok memnunum hatta canimi bile emanet ederim. Siz hala bakmaya devam edin av test sitelerine. Unutmayin ki comodo bir antivirus degildir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.