Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buraya bir bak istersen burası diye hatırlıyorum. Codec pack desktop ta kurulu o odada da çocuk uyuyor o nedenle şu an için benden bu kadar. Kusura bakma. Halledemezsen pm at yarın filan bakarım.

http://www.softpedia.com/progDownload/Advanced-Vista-Codec-Package-Download-55586.html

Bu link freeware dir.
  • saolasın nanosoft...
  • Forum bunun için değil mi esas sizler sağolun
  • bide bu bigisayarda mikrosoft works var .. bu word demek mi?bi doysa var arkadas yolladı word de acılıyor.. bende acılmadı ..uygun programı bulu ac dedıgımde word pad ı gosteriyor.. od aacmıyor... ne yapmak lazım?office 2007 yı kuracagız illa?bie bilgin var mı?
  • Tabii ki office kurmalısın works sadece basit uygulamalar içindir, aynı wordpad gibi. Şahsen ben office 2007 yi sevemedim o yüzden 2003 kullanıyorum. Sen uygun olan bir paketi seç ve kur kendine göre tabii lisanslı olacak bizler lisanssız yazılım kullanmayız k
  • arkadaslar fotograf makinesinden bilgisayara attıgım videolar takılıyor...ve progranm hata veriyor...kapatmak zorunda kalıyorum.. veya uzerine sag tıklayıp windows media palyer ile ac dedıgım zaman bilgisayar hıc tepkı vermiyor.... yenıden baslattıgımda sag tıklayıp ac dedıgımde acıyor fakat duraklamalar oluyor..yıne hata veriyorr...vista dan dolayı mıdır?cunku xp de fotograf makınesınden attıgım vıdeoları windows media player dan calıstırabılıyordum... bu konuda yardımcı olabılırmsınız??

arkadaslar vista codec ide yukledım sorunu cozemedım... bir fikri olan var mı?
  • Üstad bu durumda G-Spot ile video dosyasının codeclerine bak XP üzerinden daha sonra bulabilirsen G-Spot vista uyumlusu ile notebookda kurulu codeclere bak ve karşılaştır. Eğer halen çözülmediyse fotoğraf makinenin üreticisi olan firmanın web sitesinden vista uyumlu codecleri bul, buna rağmen çözülmediyse divx sitelerine başvur. Foreverdivx veya divxplanet olabilir. Oradaki forumlarda eminim bu sorunu yaşayıp çözen birileri vardır. Umarım halledersin.

Kolay gelsin ve iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 13 Mayıs 2007; 2:20:23 >
  • üstadım bu sorun ılk defa basıma geldıgı ıcın yabancıyım..G-Spot nedir?nerden ve nasıl bakarım...ilgine cok tesekkurler..
  • G-Spot görüntü dosyalarının hangi sese ve video codecleri ile riplendiğini belirmeye yarayan bir program. Vista uyumlusu var mı bilmiyorum ama google yardımcı olur sana bu konuda.
  • g-spotla baktım gereklı kodecler yuklu dıyor...ne yapacagımı sasırdım...acaba donanımsal bir hata mı?
  • O sorun eğer avi dosyasının üzerine tıkladığında "geçersiz işlem" hatası verme şeklinde ise sorun kesinlikle codec sorunudur. Bu nedenle uygun codec paketinin yüklenmesi sorunu çözer. Donanımsal bir sorun değil gibi duruyor.
  • Arkadaşlar bende bu notebook'u almayı düşünüyorum. Daha önce notebook hiç kullanmadım. Size 2 sorum var:
    1-) Şarjı tam olarak nasıl yapıyorsunuz? Bilgisayar kapalı iken mi yoksa açıkken mi? Bunun yapılış şekli bataryayı etkiler mi?
    2-) Windows Vista Basic bu notebook'u kastırıyor mu?
  • benim icin farketmıyor...duruma gore kapalı da yapıyorum acıkta yapıyorum.. bundan oncekı notebokk tada boyle yapıyordum bir zararını gormedim...ama tabı pil i her sarj edişinde omru azalıyor... onun icin uzun sureli kullanımlarda prize takılı pil siz kullanmanı onerırım.tabı bununda riskı var.elktrık kesılınce makine zarar gorebılır...

diger soruna gelince:makine zaten vistaya uygun üretilmiş... uzerinde 1 gb ram var...
  • dostum ben 5 yıldır 5 çeşit laptop sahibi oldum.hepsinde şarj konusunda hassas oldum ve hiçbir zaman pillerimde eskime olmadı aksine doğru kullanımdan dolayı performans artışını gördüm.sorularına gelince
    1. makineyi ilk aldığında mümkünse hiç açmadan 12-14 saat civarı ilk şarjını yap.bu ilk şarj çok önemli.bana microsoft türkiyeden bir mühendis laptopu ilk aldığınızda fazla kullanmadan arka arkaya 4-5 defa şarj edip sonra deşarj yapın demişti.buna kalibrasyon diyoruz.ben bütün sahibi olduğum laptoplarda bunu böyle yaptım.ve ortalama üstü saat süreleri tutturdum.mesela ilk aldığımda 3,5 saat giden datron marka centrino bir laptopum vardı 1,5 yıl kullandım ve sattığım gün pili 5 saat gidiyordu.tabi sadece ilk aldığında kalibrasyon yapma. bunu arasıra tekrarla ki pilin ölmesin.bu şekilde hep taze tutarsın pilini.bu benden tavsiyedir
    2.arkadaşında dediği gibi bu makine fabrikadan vista uyumlu üretilmiş.herhangi bir kasma yok.1gb ram gayet yeterli.eğer istersen ram upgrade i yaparak performansını en üst seviyeye çıkarabilirsin.tabi şunuda unutma bu makinede 2x512mb DDR2 667 Mhz ram var ve sadece 2 slotun var.ramlarini 2gb yapmak istiyorsan bu 512 mb ramlerine müşteri bulman lazım hepimiz 2gb ram konusunda nanosoft kadar şanslı olurmuyuz bilmiyorum ama 2gb ileride yapılması gerekecek bir upgrade gibi duruyor.

kısacası makineyi sana tavsiye ederim.fiyat/kalite açısından gayet başarılı bir makine.ben ingilterede yaşıyorum ve bu alet burada yok.arkadaşlarım hayran kaldı.2000 ytl ye müşterisi var.şeytan hemen sat diyo

quote:

Orjinalden alıntı: Serhan86

Arkadaşlar bende bu notebook'u almayı düşünüyorum. Daha önce notebook hiç kullanmadım. Size 2 sorum var:
    1-) Şarjı tam olarak nasıl yapıyorsunuz? Bilgisayar kapalı iken mi yoksa açıkken mi? Bunun yapılış şekli bataryayı etkiler mi?
    2-) Windows Vista Basic bu notebook'u kastırıyor mu?

• @tony

ben ingilterede okuyorum ancak sık sık kıbrısa gidiyorum. şu an kıbrıstayım ve wireless i burada deneme imkanım oldu.bizim makinada 802.11g var dediğine bakılırsa avrupa için uygun bir kart.yani hem ingilterede hemde kıbrısta çalışması gerek.ben şahsen parçadan kaynaklana bir arıza diye düşünmüyorum.bağlantı kalitesinden kaynaklana bir problemdir diyorum.burada çok yagmur var ve heryerde internet bağlantısı kopmuş durumda.hala deneyemedim wirelessi.önerilerini dikkate alıp tekrar bağlantı kurmayı deneyeceğim.teşekkür ederim

quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

HP nin global online destek servisivi var ancak arıza bakım vs. konusunda bir servisi varmı bilemem.
    Görmeden bişi demek zor tabiki ama servislik birşey var gibi durmuyor. "Onar" düğmesini görecek yere geldiğine göre tahminimce bağlantı sağlamış ancak IP almamış cihaz. Bunun biçok sebebi olabilir. Mesela o sırada 40-50 kişi bağlıysa ve bağlanılan router içindeki DHCP nin sınırı dolmuşsa yeni bir IP vermez, binbir çeşit problem olabilir. Problemin ne olduğunu anlamak için. Bir tane USB Wi-Fi adaptörü bul. Önce laptop ın Wireless ı ile bağlanmaya çalış bağlanamadğın taktirde USB adaptör ile bağlanmayı dene. USB ile bağlanırsa problem cihazın Wireless ında dır. Ama ben donanımsal bir problem olduğunu tahmin etmiyorum çünkü öyle olsa bağlantı hiç sağlanamaz ki okuduğuma göre sen bağlanıp IP alamıyorsun. Neyse dediğim gibi görmeden bişey demek zor.

Ayrıca bir başka önemli nokta daha var. Yurt dışındayım diyorsun peki hangi ülkedesin? Farklı ülkelerde farklı Wireless standartları kullanılabiliyor. Örneğin Amerikada a/b/g kullanılıyor, Bizim (avrupa için üretilen) cihalar sadece b/g yani 2,4GHz uyumlu. 802.11a 5GHz de iletişim kurar. Ve bizim cihaz avrupa için üretildiği için 802.11a networklere bağlanamaz. Ama böyle bir standart farkı olsa netrok u hiç görmemesi ve bağlanamaması lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: gogocuk

@nano
    wireless düğmesi açık 11 yıllık bilgisayar kullanıcısıyım yapma gözünü seveyim bulunduğum yer bir kütüphaneydi ve halka açık şifresiz wireless bağlantısı var her zaman kullandığım.ama bu makina ile ilk denememde birtürlü bağlanamadım.etrafımda yaklaşık 40-50 kişi vardı ve onlar bağlanabiliyordu.ben vista dan kaynaklanan bir problem diye düşündüm.

@tony

IP adresi alma ayarı otomatikte fakat yinede olmadı.işin kötüsü ben yurtdışında okuyorum ve türkiyeden ve o müthiş HP servisinden uzağım acaba bu makinada global servis desteği var mı?türkiye harici herhangi yetkili bir HP servisi benim makineye garanti kapsamında bakarmı?

quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

quote:

Orjinalden alıntı: gogocuk

selam arkadaşlar.ben dün ilk kez wireless özelliğini kullanma şerefine erdim ancak bulunduğum ortamda herkes çatır çatır nete girerken benim makine bir türlü ağa bağlanamadı sorun giderici bir sürü öneri geldi ekrana saatlerce arızayı onarmaya çalıştı sistem ancak bugün dahil henüz wireless ten bağlantı yapabilmiş değilim bu vista da herhangi spesifik bir wireless ayarı falan yapılıyormu?wireless bağlantısını kullanan arkadaşlar varsa bana nasıl yaptıklarını yazarlarsa sevinirim.ayrıca bizim wireless kartı "broadcom 802.11/g". hatırladığım kadarıyla 2 yıl önceki eski laptomun 802.11/bg idi. intelin en yeni kartlarındada 802.11/abg yazıyor. bunlarla ilgili özellik açısından bir çekme problemi olabilirmi?ortamdaki sinyalleri yakalayamama gibi? bana bilen bir arkadaş yardımcı olsun lütfen

Ne yalan söyleyeyim gerek evde gerek alışveriş merkezlerinde gerekse işyerinde bu konuda hiç sorun yaşamadım. Alet sorunsuz bir şekilde anında bağlanıyor, hatta düşük sinyallerde bile diğer notebooklar net bağlantısı kuramazken bizim notebook sorun yaşatmadı. Benim yaptığım herhangi bir extra ayar da yok vista için.

Norton kullanıyorsan onun firewall ayarlarına bir bak zannetmiyorum ama belki bir ihtimal.

Yanlış anlama ama ön tarafta bulunan wireless açma/kapama düğmesi açık konumda mı? açık olunca mavi renkli led yanar, kapalı olunca turuncu led. Bir seferinde pc fişe takılı değil durumdayken güçkaynağını söküp dağıtmıştım. Sonra çok güldüm buna ama oluyor işte dikkatsizlik ve acele etmek

• arkadaslar codec sorununu cozdum gibi..ace mega codec packs i yukledım..suan için iyi... div x lerde sorun verırmı bılmıyorum...ama yine vista yla basım dertte..bu seferde xp yuklu olan bilgisayarla kablolu baglantı kuramıyorum.dosya alacam bir turlu alamadım...karsıdakı bılgısayarı ara kablu takılı olmasına ragmen tanımlanamayan aygıt diye goruyor...yada sınırlı baglantı dıyor.butun ayarları acık yapmama ragmen olmadı.ne yapmam lazım..ag baglantısı bir turlu kurulamadı..
  • quote:

hepimiz 2gb ram konusunda nanosoft kadar şanslı olurmuyuz bilmiyorum ama 2gb ileride yapılması gerekecek bir upgrade gibi duruyor.

kısacası makineyi sana tavsiye ederim.fiyat/kalite açısından gayet başarılı bir makine.ben ingilterede yaşıyorum ve bu alet burada yok.arkadaşlarım hayran kaldı.2000 ytl ye müşterisi var.şeytan hemen sat diyo

@Gogocuk bana şanslı demişsin sağol teşekkürler ama şans sana daha çok gülmüş sanki, sat 2000 YTL ye bunu aynısından online al ve 2 gb ram yap kalan paraya da ne yaparsan yap ne güzel bir olay keşke başıma gelse,

Bence sen daha büyük bir şans yakalamışsın. İngiltere'ye ve Kıbrıs'a selamlar.
  • quote:

arkadaslar codec sorununu cozdum gibi..ace mega codec packs i yukledım..suan için iyi... div x lerde sorun verırmı bılmıyorum...ama yine vista yla basım dertte..bu seferde xp yuklu olan bilgisayarla kablolu baglantı kuramıyorum.dosya alacam bir turlu alamadım...karsıdakı bılgısayarı ara kablu takılı olmasına ragmen tanımlanamayan aygıt diye goruyor...yada sınırlı baglantı dıyor.butun ayarları acık yapmama ragmen olmadı.ne yapmam lazım..ag baglantısı bir turlu kurulamadı..

Sorununu çözmene sevindim.

Aynı sorunun benzeri benim de başımda evde kurduğum wireless ağ da desktopu bir görüyorum, bir kaybediyorum, ben de anlamadım ve işin içinden çıkamadım. Bu durumda 4 GB flash gerçekten işe yarıyor ama sorun vista damı, xp demi, başka bir yerde mi bilmiyorum. Ama çözüm yolu çok komik, Airties RT 205 ayaralarına girip çıkınca düzeliyor. Hiç mantıklı değil ama böyle, böyle bir sorunu yaşayıp çözen varsa bana da yardımcı olsun lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 14 Mayıs 2007; 0:05:19 >

• ustad Airties RT 205 ayarları nerden nasıl gırıp cıkacam..detaylı bılgi verırsen sevınırım..
  • quote:

ustad Airties RT 205 ayarları nerden nasıl gırıp cıkacam..detaylı bılgi verırsen sevınırım..

Bu çözüm değil ama internet explorer da 192.168.2.1 yaz notebook da sonra bir işlem yapmadan geri kapat. Sonra ağ sekmesine tıklayınca ben desktopu görüyorum ağ da ama dediğim gibi bu çözüm değil yarabandı şimdilik, usb bellek daha etkili hiç değilse sürekli çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 14 Mayıs 2007; 0:15:34 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.