Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aldığın yere götürmeyi denedin mi önce. İstersen önce orayla bir konuş yanlış hatırlamıyorsam 3 hafta ayıplı ürünün için yenisiyle değişmesi için yeterli bir süre.

İkinci sorum ise şarj deşarj sırasında ne yaptın, normal dışı bir durum oldu mu, hani bizim de dikkatli davranmamız açısından. Yanıtlarsan memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 7 Mayıs 2007; 21:25:40 >
  • makineyi teknosanın internet sitesinden almıstım, ama her hangi bir teknosada gerekli destegi verebilir sanırım, hp ye mail attım yarında servise götürürüm, sonrasına bakarız, makineyi aldıgımdan beri 6-7 defa sarj etmisimdir, sarj ederken her hangi bir yanlış yaptıgımı sanmıyorum, fise taktım sarj ettim o kadar, winxp kullanıyorum ama bununla bir ilgisi oldugunu sanmıyorum, nerede yanlıs yaptıgımı yada bataryanın neden bozuldugu konusunda her hangi bir fikrim yok, is yerinde kullandıgımız bir toshiba notbook var, 3 yıl oldu alalı böyle bir sorun yasamadık, belki da ürün hatalıdır bilemiyorum, gelismeleri yazarım,
  • Tabii bütün teknosalar buna yetkili ben bir seferinde Cebeci teknosa dan aldığım ürünü Ankamall teknosa dan değiştirmiştim. Ama aşağıdaki önerilerimi dinle bence....

Üstad götürmeden önce kesinlikle recovery partition dan vista kur ve o şekilde götür. Sonra buna kuraldışı davranmışsınız vs. demesinler. Yani makineyi ilk aldığın günkü haliyle götür ve XP izlerini yok et. Eminim çamura yatmak için ilk bahaneleri bataryayı (tabii umarım bozulmamıştır) XP yüklemişsiniz bu driverlar bozmuş filan demesinler.

Benim tahminim Vista kurunca bataryanın tekrar şarj olacağı yönünde. (içime doğuyor bir dene istersen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 7 Mayıs 2007; 21:42:04 >
  • Sanmıyorum isletim sisteminden dolayı camura yatamazlar, yani ister dos, ister linux kullanırım bunun ancak pilin makinayı kac saat calıstıdıgı ile ilgisi olabilir ama sonucta mutlaka calıstırması gerekir, üzerinde lisansız kırık winxp ile götürücem, camura yatarlarsa vista kurup makineyi iade vermeye calısırım daha bir ay olmadı cünkü alalı,
  • bataryanında driverları oluyormu, yani bu makinayi dos ortamında acamazmıyım? Sasırdım dogrusu,,, hp servisi de eve cok yakınmıs, sokulluda yarın sabah götürürüm, winxp kurmak için o kadar cok calıstımki şimdi bidaha aynı seyleri yapmak cok zor geliyor,
  • Üstad niye başını ağrıtacaksın ki adamlara hiç koz verme direk sorunu bildir, belgelerini vs yedekle bas recovery gitsin. Böyle donanımsal arızalara bazen basit bir driver bile (hatta spy bile) sebep olabiliyor. Ama tabii sen bilirsin.

Bataryanın driverı olmaz ama bataryayı laptopun algılamasını sağlayan programcıklar xp ile sorun yaşamış olabilir. Bu bir ihtimal bence kuvvetli bir ihtimal. İkincisi ise aleti bir de başka bir prizde dene ve bataryayı söküp aleti sadece adaptörle çalıştır kapat aç ve daha sonra bataryayı tekrar tak ve bir daha dene.

Ünlü fıkrayı hatırlarsın bir kaç kere inip binelim belki o zaman otobüs çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 7 Mayıs 2007; 21:56:38 >
  • ilgin için teşekkür ederim, aslında haklısın ama her sorun yasadıgımda vista yükleyeceksem ben ne anladım bu garantiden, yarın bi sansımı denerim eminim bi sekilde orta yol bulunur sorun cözülür, ben kendimi kurban ediyorum winxp kullanıcıları için bakalım sonuçları ne olacak,,
  • quote:

Sanmıyorum isletim sisteminden dolayı camura yatamazlar, yani ister dos, ister linux kullanırım bunun ancak pilin makinayı kac saat calıstıdıgı ile ilgisi olabilir ama sonucta mutlaka calıstırması gerekir, üzerinde lisansız kırık winxp ile götürücem, camura yatarlarsa vista kurup makineyi iade vermeye calısırım daha bir ay olmadı cünkü alalı,

Eğer HP XP ve Linux driver desteğini veriyor olsaydı evet sonuna kadar haklıydın ve haklıydık. Ama biz donanımları kaba tabirle kandırdık bu ne kadar sorun oluşturur dersen cevabı evet de olabilir hayır da o duruma göre değişiyor maalesef bilişim dünyasında. O yüzden vista kurulu haliyle götür diyorum,çünkü ben xp için driver ararken HP USA sitesinden "this product is designed for vista" "bu ürün vista için tasarlanmıştır" şeklinde bir uyarı maili ile de karşılaştım.

Ama dersen bu maili ne kadar ciddiye aldın, cevabı pek de ciddiye almadım doğrusu ama garanti, teknik servis gibi konularda ciddiye alırım çünkü haklıyken haksız konuma düşmek hiç işime gelmiyor. Bir seferinde kardeşimin desktop pc sinde anakarttaki usb girişleri yandı, garanti kapsamında götürdüm ve bana "aşırı akım sebep olmuş, bu da garanti dışı dediler" ben de mesleğimi ve teknik bilgimi pek de sevmediğim halde adamlara ukalalık düzeyinde kullandım da ancak öyle halledebildim bu işi. Yani usb girişine ütü, fırın vs mi bağlıyorum da aşırı akım oluşturacak ama bunlar hep bahane çamura yatmak için.

Ayrıca aygıt yöneticisinden bakarsan pil için de driver olduğunu görürsün ama xp driverı buna sebep olmuş mudur sorusuna ben cevap veremiyorum, o yüzden sana vista lı haliyle götür demiştim.

Umarım halledersin bizi de haberdar et durumdan.

İyi şanslar, gazan mübarek olsun.

• Öncelikle geçmiş olsun. Pil çeşitli nedenlerden dolayı gitmiş olabilir. Hatalı üretim bir pilde denk gelmiş olabilir. Ayrıca pil değil şarj cihazıda problemli olabilir. Biçok durumda sadece pilden şüphelenmemek lazım. Servisin bahane yapacak bir durumu yok istediğin kadar kötü kullan 2 haftada pili öldüremezsiniz, servise verin cihazı. Ayrıca hiç zannetmiyorum driver la pil bozmak diye birşey söz konusu olamaz.

Bu arada pil tamamen boşken ve sistem kapalıyken şarja takın ve takip edin nekadar sürede şarj olacak. Sonra sistemi açıp pili bitirin 4-5 defa bu işlemi gerçekleştirin bi gelişme yok ise servise götürün.
  • arkadaslar, ilginiz ve önerileriniz icin tesekkür ederim,

su anda pil sarj etmeye basladı, aksam etmiyordu simdi ediyor, bir tutarsızlık söz konusu, yarında kullanıp eger sorun devam ederse servise öyle götürmeyi düsünüyorum, bir arkadasım aşırı ısınmanın bu tür durumlara neden olabildiğini söyledi, sorun aşırı ısınma olabilir çünkü aksam üzeri film izliyordum daha sonra görüntüyü tv ye aktarmak için televizyonun yanına götürmek istedim bu sırada fişi çektim ve bilgisayar aniden kapandı, bir kac kez acıp kapama calısmasından sonra bataryada sorun olduguna karar verdim ve hp ye mail attım, makineyi kapattım, yaklasık bir saat sonra tekrar fise taktım pil bos anlamında, pil ısıgı yanıp yanıp sönüyordu (film izlerkende yanıp yanıp sönüyormuydu hatırlamıyorum) aradan yaklasık 10 dakika gectikten sonra pil ısıgının devamlı yandıgını gördüm, bir süre daha bekledikten sonra actıgımda pil %59 oranında sarj olmus gözüküyordu, suanda halen sarj oluyor, umarım gecici bir sorundur, ancak aşırı ısınma konusunda benim icimde aldıgım günden beri bir kusku var özellikle dizlerimin üzerinde kullandıgım zamanlarda ciddi olarak sıcaklık hissediyorum, yarın ola hayır ola,

Bu arada burası, bilgi ve deneyimlerin paylasıldıgı, sorunlara cözümler arandıgı oldukca basarılı bir topic oldu, emegi gecen herkese tesekkür ederim,

• Geçmiş olsun bak bu iş böyle hiçbir mantık yok resetle geçer????? ama öyle
  • Bu arada eğer laptop açıkken şarj etmeye çalışıyorsan ve o sırada laptop ı yüklü bişekilde kkullanıyorsan şarj etmez (çok az eder). Yani örneğin pil tamamen boşaldı sen makinayı şarja taktın ve 10-15dk tam güç ağır bişekilde kullandın. Pilin neredeyse hiç şarj olmadığını farkedersin. Adaptör 65w çıkışa sahip. Sistem kaplıyken bunun hepsi pili şarj etmede kullanılıyor. Sistem çalışırkende sistemden kalan güç pili şarj ediyor. Örneğin o an sisteme çok yükleniyorsan ve toplamda 50-60W civarı bir tüketim yapıyorsa pile kalan 5-10W olur buda çok çok ağır bir şarj demek olur. Eğer böyle bir durumda pil dolmadıysa gayet normal bişey bu

Bende geçen şarj ederken ve sistem açıkken çok yüklendim şarj durumunun %98 den %100 gelmesi resmen 15-20dk aldı.

Isınma konusuna gelince şu günlerde (en azından ankarada) hava çok sıcak ayrıca dizinin üzerinde kullanırken bacağınla fanı kapatmamaya çok dikkat et.

Ayrıca şöyle bir durum daha var. Xp de speedstep teknolojisi çalışmıyor yani işlemcci sürekli 1,6GHz de kalıyor bu nedenle Vista dakine oranla daha çok ısınıyor ve daha çok pil harcıyor. Pil tasarrufu gerektiğinde Vista yı kullanmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 8 Mayıs 2007; 0:13:40 >

• Pil ışığının sürekli yanıp sönmesi çoğu şarj aletinde şarj edilecek pil yada pil grubu(batarya) nın uygun şarj sıcaklığında olmamasını gösterir. Uygun sıcaklığa ulaşıncaya kadar şarj akımının kesildiğini gösteren bir indikatördür.

Bu cümle işyerinde kullandığımız el telsizlerinin kullanma kılavuzunda geçiyordu. Dolayısıyla buradan çıkacak sonuç şu bu notebook un kullanma kılavuzu eksik hazırlanmış.

Az önce hızlıca 3 sefer baktım ama bu ve buna benzer bir cümle göremedim.

İyi geceler herkese
  • arkadaslar hp ye mail attım.. su prize takılı dolmuyor.sonradan pil dolmaya baslıyor dıye...
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-40703-1&lc=en&cc=us&dlc=en&product=3280057&os=228&lang=en
    bana bu lınk ı verdı buradan battery check programını ındır pili kontrol et dedı... fakat bunu bilgisayara kuramadım install sırasınıda hata verıyor.. vista dan dolayı mı? sız kurdunuzmu ne yapmam lazım?

• quote:

arkadaslar hp ye mail attım.. su prize takılı dolmuyor.sonradan pil dolmaya baslıyor dıye...
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-40703-1&lc=en&cc=us&dlc=en&product=3280057&os=228&lang=en
    bana bu lınk ı verdı buradan battery check programını ındır pili kontrol et dedı... fakat bunu bilgisayara kuramadım install sırasınıda hata verıyor.. vista dan dolayı mı? sız kurdunuzmu ne yapmam lazım?

Verdiği linkte zaten vista yı desteklediği yazmıyor kuramaman normal.

Ben de vista uyumlusunu aradım durdum HP USA sitesi dahil ama henüz bulamadım. Bulursam bildireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 8 Mayıs 2007; 1:00:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: beylerbeyii

arkadaslar hp ye mail attım.. su prize takılı dolmuyor.sonradan pil dolmaya baslıyor dıye...

Senin olay normal o birçok laptop ta var. Hatta yine bazı laptoplarda %90 nın altına inmedikçe şarj etmez çok güzel bi özellik bunun sebebi gece makinayı kaparıp adaptörden çıkardığımızda belli bir miktar şarjın boşalması ve her yeniden açtığımızda şarj etmemesi için yapılmış bir olay ancak bizim cihaza koymamışlar bu olayı

Bunun gibi ve benzeri bir çok şey var bunlar problem değil özellik

• Merhaba arkadaşlar;
    Ben daha önce şok kapanma konusunda yazmıştım.Bir gün sonra makineyi 6 saat açık bıraktım ama kapanmadı.
    Ben bu sorunu bataryaya bağlıyorum.Ben makinayı aldığımda zaten başkası bozuk bataryadan şikayet ediyordu.Batarya kararsızlığı buna yol açmış olabilir,Avast makina başlamdan disk taraması yapıyordu ondan da olabilir ?
    Siz ne düşünüyorsunuz?
    Bir de bana kasko için bişey imzalatmadılar,Hp adresinden yap dediler ama com.tr mı USA mı? Siz nasıl yaptınız?
    İlginize teşekkür ederim
  • Daha önce ne yazdığını da ekleyerek yazarsan ve sorununun ne olduğunu açıklarsan belki yardımcı olabiliriz.

Kasko olayını da hp.com.tr den yaptım diye hatırlıyorum ama kutudan çıkan evraklar arasında nasıl yapılacağı yazıyordu sanki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotisyen

Selam arkadaşlar;
    Dün compag aldık eve geldim 1-2 saat açıkken çat diye uyku moduna(yanıp sönme) geçti,bastım ama açılmadı.
    İlk günden kafama kaynar su döküldü,ekrana bakarken bu sayfada ve hp servis sayfasında yazanlar şerit gibi gözümden geçiverdi.Ne yapmak lazım? Neden olabilir?

Olay buydu. Makina 3. saatten sonra çat diye bir sesle gidince, ensemden sırtıma soğuk terler akıverdi.Bence bataryadan olabilir.(AC takılı değildi) Parayı peşin verince ve parada bir yıllık arttırma olunca gece gözüme uyku girmedi. Dün bir sorun çıkmadı,bakalım bugün ne olacak?
    Hp usa da önce product istiyorlar bu numarayı girmemde sorun olurmu? Hp com.tr de ise yok.Bu arada ben bu servise gitmem, makinayı kırarım ama göndermem.
    Teşekkür ederim.

• Kusura bakma o kadar çok sayfa ve mesaj oldu ki karıştırdım artık neyse en azından sorun olduğunu düşündüğün şey sorun değilmiş tekrarlarsa servise sorarsın, bir de servise götürmem konusunda önyargılı olma söylenenler servis hizmetinin kötü olduğunu göstermeyebilir. Türkiye'de iş yapan büyük çok uluslu şirketler de zamanla bizim müşteri ilişkileri standartlarımıza adapte oluyor. Bu temel bir sorun umarım düzelir zamanla diyelim.

Diğer konu da tabiiki product no, fatura no vs gireceksin mahsur niye olsun.

Saygılar
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.