Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben halen deniyorum 20:27 de açtım ve sadece wireless net açıktı ve nette surf yaptım 22:43 de bitti tamamen. Bir önceki denemede 1.57 saat dayandı ama onda wireless landan dosya filan da açmıştım. Bimiyorum neden hala 3 saati yakalayamadım ama ben hiçbir zaman tasarruf modunu kullanmıyorum hep dengeli modda kullanıyorum.

Ayrıca 3 saati yakalasak ne olacak ki, 2 saat le 3 saat arasında sadece 60 dakika var. Ben zaten bu konularda obsesifim. (Cep telefonum bile Philips Xenium 661 15 gün gidecek diye kaba bir telefon kullanıyorum, araba kullanırken ortalama tüketim beni çıldırtıyor, inan benzin alacağım zaman sırf ortalama değer düşük olsun diye istanbul yoluna veya otoban tarafına gidiyorum, bir de notebook çıkmasın başıma yahu o zaman gerçekten obsesif bir psikolojik vaka olurum herhalde)

Sırf sen istiyorsun diye bu işi yaparım tony... ölçmeye devam bırak obsesif desinler.... ne olur ki

Neyse ama ölçümler böyle bence 3 saati ancak wireless kapalı, tasarruf modunda word de veya excelde iş yaparken yakalarız herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 6 Mayıs 2007; 22:56:33 >

• Tesadüfe bak. Bende tam 20:30 da denemeye başladım 22:15 bitti şarj. yani 1 saat 45 dakika. 3 saat çok zor gibi gözüküyor. Çok takmamak lazım. Zaten gerçekten kötü ise bile çok umursamam yani 30dk. daha az gidiyor diye pili değiştirmem, hem değiştirmemek daha iyi çünkü garantisi dolmaya yakın veya daha öncesinde pil süresi düşerse; pil süresi çok düştü diye değiştiririm pili. Ki böyle giderse ve pili aşırı özenli kullan(a)mayacağım için pil ölmeye başladıkça benim süre 1 saate kadar iner

Şimdi 22:30 da kapalı halde şarja taktım bakalım saat kaçta bitecek şarjı.
  • Evet şarj denemem tamamlandı. Her dakika şarj ışığına bakamadığımdan yaklaşık olarak 10dk. da bir baktım yani sonuç 0-10dk. sapmalı.
    22:30 da taktım. 0:33 da şarj tamamlanmıştı (0:25 gibi baktığımda şarj devam ediyordu) Yani sistem kapalıyken (hibernate değil tamamen kapalı) tam 2 saatte şarj oldu denilebilir.

Bakalım sizlerin cihazları nekadar sürede şarj tamamlıyor?
  • arkadaslar benim leptop u sarja takınca pil simgesinin uzerıne gelince prize takılı dolmuyor diyor?belli bir muddet sonra prize takılı doluyor diyor.?bu sizde de oluyor mu?yanı pil yuzde 25 e indiginde sarj etmek icin kabloyu takıyorum, pil simgesinin uzerıne gelince prize takılı dolmuyor diyor?belli bir muddet sonra dolmaya baslıyor...normalmi?tesekkurler
  • quote:

arkadaslar benim leptop u sarja takınca pil simgesinin uzerıne gelince prize takılı dolmuyor diyor?belli bir muddet sonra prize takılı doluyor diyor.?bu sizde de oluyor mu?yanı pil yuzde 25 e indiginde sarj etmek icin kabloyu takıyorum, pil simgesinin uzerıne gelince prize takılı dolmuyor diyor?belli bir muddet sonra dolmaya baslıyor...normalmi?tesekkurler

Ben böyle bir durumla karşılaşmadım şimdiye kadar. Bence bu soruyu HP müşteri hizmetlerine telefon veya maille sor, tavsiyem telefonla sor, adamlar çok güzel cevap veriyorlar anında ve duruma göre servise götür bir baksınlar derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 7 Mayıs 2007; 1:16:09 >
  • Evet normal bunu yapmalarının birkaç sebebi olabilir:
    1-Kullanıcı açıkken şarjı takıp pili çıkarıcaksa veya değiştirecekse diye olabilir. (tabi cihaz çalışırken pil çıkarmak nekadar doğru olur bilemem)
    2-Kullanıcı Şarjı takıp kısa bir süre sonra çıkarırsa pil boşuna şarja başlamasın diye olabilir.

Tabi bunlar benim yorumum gerçek sebeb(ler)i farklı olabilir. Ama olan şey normal bende de oluyor, benimde dikkatimi çekti.
  • Ben sanki soruyu şarj sırasında bir şarj oluyor diye yazıyor, bir şarj olmuyor diye yazıyor diye anladım sanki yanlış mı anlamışım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 7 Mayıs 2007; 1:25:23 >
  • cok tesekkur ederim tonythetonguc.... bende suan hp ye mail attım... detaylarını mail gelince sizle paylasacagım... bakalım bu konuda ne dıyecekler...iligine ve foruma gosterdıgın alakaya cok tesekkur ederim...iyi geceler...butun arkadaslara saygılar...
  • yok oyle demek istemedim nanosoft...pil yuzde 25 in altına dustugunde veya daha az oldugunda veyahutta pil yuzde 85 oldugunda o hıc farketmez...sarj etmek için prize taktıgımda pil simgesinin uzerıne gelince belli bir muddet prize takılı pil dolmuyor diyor....ama prize takılı oldugunu soyluyor...biraz gectikten sonra pil simgesinin uzerıne gelınce prize takılı pil doluyor diyor... ondan sonra bi sorun yok zaten dolmaya baslıyor pil..sadece bilgisayar acıkken ilk prize takınca oluyor bu olay.. sonraları olmuyor....... aynen normal devem ediyor...ilgine cok tesekkur ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

quote:

arkadaslar benim leptop u sarja takınca pil simgesinin uzerıne gelince prize takılı dolmuyor diyor?belli bir muddet sonra prize takılı doluyor diyor.?bu sizde de oluyor mu?yanı pil yuzde 25 e indiginde sarj etmek icin kabloyu takıyorum, pil simgesinin uzerıne gelince prize takılı dolmuyor diyor?belli bir muddet sonra dolmaya baslıyor...normalmi?tesekkurler

Ben böyle bir durumla karşılaşmadım şimdiye kadar. Bence bu soruyu HP müşteri hizmetlerine telefon veya maille sor, tavsiyem telefonla sor, adamlar çok güzel cevap veriyorlar anında ve duruma göre servise götür bir baksınlar derim.

Allah allah bende oluyor. Pilde kullanırken (makina açıkken) adaptörü laptop a bağla ve sağ alt köşedeki simgenin üzerine gel "AC güç kaynağı bağlı, şarj olmuyor" benzeri bişey yazacaktır tam süresini hatırlamıyorum ancak takriben 15-30sn sonra "AC güç bağlı, şarj oluyor" ibaresi çıkacaktır. Belki sadece pil durumu belli bir seviyenin altındayken yapıyordur bilemiyorum ama benimde dikkatimi çekti bu olay. Makina kullanılırken şarjı takınca geç başlıyor şarj etmeye.

• Belki de ben hiç dikkat etmedim ondandır. İlk batarya şarjımda dikkat ederim. Oluyorsa ki eminim ben de de oluyordur bildiririm.
  • Selam arkadaşlar;
    Dün compag aldık eve geldim 1-2 saat açıkken çat diye uyku moduna(yanıp sönme) geçti,bastım ama açılmadı.
    İlk günden kafama kaynar su döküldü,ekrana bakarken bu sayfada ve hp servis sayfasında yazanlar şerit gibi gözümden geçiverdi.Ne yapmak lazım? Neden olabilir?
  • quote:

Selam arkadaşlar;
    Dün compag aldık eve geldim 1-2 saat açıkken çat diye uyku moduna(yanıp sönme) geçti,bastım ama açılmadı.
    İlk günden kafama kaynar su döküldü,ekrana bakarken bu sayfada ve hp servis sayfasında yazanlar şerit gibi gözümden geçiverdi.Ne yapmak lazım? Neden olabilir?

Üstad çekinecek bir şey yok bu üründe sigorta var (kasko) hemen hp.com.tr ye gir ve kaskonu başlat. Daha sonra hemen satın aldığın yere git ve ürünün sorununu bildir 15 gün içinde zaten aında birebir değişim yapmak zorundalar. Bu da olmazsa ki olmaması imkansız teknik servise götür değiştirsinler hemen. Hiç korkacak bir şey yok.

Geçmiş olsun bunlar elektronik alet şans işi yani, üretim hatası da sana denk gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 7 Mayıs 2007; 13:56:13 >

• Pil modundaysa ve Mouse a dokunmadan 3-5dk. (yaptığın ayara göre değişir bu süre) beklediysen güç koruma moduna geçer (hibernate) Açmak için Enter tuşuna bas. Açılmıyorsa bir problem oluşmuştur:
    1- Güç düğmesine 5-10sn gibi bir süre basılı tut. Bu işlem sonrasında sistem kapanacaktır. Kapanmazsa veya kapanırda ileride aynı problem tekrar ederse servise git. Geçmiş olsun.
  • @Tonythetonguc

Üstad ben notebooka 1 GB daha ram taktım bugün var ya alet canavar oldu, ve bana sadece 90$ a maloldu. Eski ramleri 55 dolara sattım ki bu da neredeyse kendi fiyatı. Neyse paran olursa tavsiye ederim.
  • Ram leri değerinde satmışsın Yalnız değişikliği anlamadım tek parça 1GB taktın? yoksa 2x1GB mı yaptın. 2x1Yaptıysan tabiki canavar olmuştur ama 1 tane 1GB taktıysan ne gibi bir farkı oldu onu anlamadım.

Edit: Bu arada bişey farkettim biraz ewel. Windows vista da HP recomended modda CPU hızı değişiyor yani kullanmadığın her an işlemci 800MHz e iniyor:) Buda pil süresine bir hayli katkıda bulunuyor:) XP de HP güç denetimi yüklü olmadığından böyle bişey olmuyor. Bende diyorum daha ewel (ilk aldığımda) Vista da kullanırken sanki daha çok gidiyordu diyorum:)

Birde şu Notebook Hardware Control programını denedinmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 7 Mayıs 2007; 15:33:16 >
  • 2*1 GB a-data chipsetli dual channel destekli olarak taktım ve 2 gb ram oldu. Artık en küçük bir kasılma yok zaten pek de kasılmıyordu doğrusu ya neyse, ama bunu yapmamdaki en büyük neden 2*512 bellekler elimizde patlayacak 6 ay kadar sonra o yüzden satın almak isteyen birisini bulduğumda bu işi yaparım diyordum. İyi olacak hastanın ayağına geldi doktor, bir arkadaşta 2*1 gb vardı ona da 2*512 sormuş birisi vs vs.... denk geldi ve yaptım pişman değilim, boşta slot olsa yine yaparım
  • Hayırlı olsun ne diyim, çok iyi yapmışsın:)

Ben şimdilik 512x2 ile idare edicem
    XP de 1GB la bile canavar gibi ama vista için 2GB gerçekten gerekli

Hatta Vista için Hybrid disk + 2GB ile bu cihaz vistayı havada oynatır. (Aero hariç).

Cihazın yeni bir işletim sistemini desteklemesi bence gerçekten büyük şans ve ömrünü uzun kılıyor. Vista bitene kadar bu cihaz çok rahat iş görür. Sadece ram ve HD upgrade yeterli olurki HD upgrade ine çokta gerek yok. Hybrid ler çıktığı zaman ve 120GB kapasitede yetmediği zaman 200GB üzeri bir hybrid disk alınabilir.

Ayrıca yukardaki mesajımı değiştirdim tekrar bir bakarsan sevinirim.

• Evet bahsettiğin programı denedim ve memnun da kaldım işleyişinden ama arayüzü gerçekten çok kötü fakat önemli olan burada programın kabiliyetleri çok iyi bence pil performansına pek katkı sağlamasa da notebook un verimli kullanılabilmesi için yeterli fakat şu an aynı işi yapan vista uyumlu ve arayüzü amd işlemcilere de destek veren bir program arıyorum bulursam haber veriririm.
  • Arkadaslar benim batarya bozuldu sanırım, artık sarj etmiyor, fisi cektigim anda bilgisayar kapanıyor, hp nin sitesinden battery check diye bi yazılım indirdim, ondada batarya hatalı/bozuk gözüküyor, donanım konusunda ilk sorun yasayan benim galiba, hp ye mail attım az önce cevap gelince paylasırım sizlerle, üc haftada bozduk aleti sonumuz kötü olmaz umarım,
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.