Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar burada sürekli Driverlar veriliyor ve indiren arkadaşlar donanımları tanıtamamaktan şikayetçiler. Bu Teknosanın sattığı Presairo lierin hem F500EA , hemde F505EA leri mevcut. ikisi arasında donanımsal bir fark varmı bilmem ancak driver farklılıkları var. Eğer indirdiğiniz bir driver işinize yaramaz ise diğer linklerinden farklı sürüm numarası olan aynı driver da bularak indirmeniz. birinden birisi mutlaka işe yarıyor....
  • ben de bu notebooktan aldım memnunum da bi şey merak ediyorum aygıtlarda mikrofon gösteriyor ama ben nerde olduğunu bulamadım nerde bu mikrofon?
  • @tonythetonguc;

Ben de senin sorun üzerine laptopu ters çevirip baktım, benim laptopta da fotoğrafta gösterdiğin şekilde, yani bir tarafta heatsink var, diğer tarafta yok.

Altına baktığımda etiket dikkatimi çekti hem f500 hem de f505ea yazıyordu bunlar aynı şey desem

quote:

Arkadaşlar burada sürekli Driverlar veriliyor ve indiren arkadaşlar donanımları tanıtamamaktan şikayetçiler. Bu Teknosanın sattığı Presairo lierin hem F500EA , hemde F505EA leri mevcut. ikisi arasında donanımsal bir fark varmı bilmem ancak driver farklılıkları var. Eğer indirdiğiniz bir driver işinize yaramaz ise diğer linklerinden farklı sürüm numarası olan aynı driver da bularak indirmeniz. birinden birisi mutlaka işe yarıyor....

Mesajı ile çelişir driverları bile farklıymış. Ben anlamadım bu işi neyse,

Son bir sorum var acaba bu notebook'a ready boost yapan var mı, ben ready boost özellikli bir usb disk ile (A-Data marka) deneme yaptım ama hiçbir fark hissetmediğim gibi bana biraz yavaşladı gibi bile geldi ama yine de kullanan arkadaşlardan ready boost özelliğinden verim alan varsa kullandığı usb disk markası ile birlikte yazarsa ona göre bir usb disk satın almaya karar vereceğim.

İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• @nanosoft teşekkür ederim. Mesajı yazdıktan sonra iyice inceledim o heatsink olmayan yerden hava çıkmıyor Nasıl bir sistemse fan sadece 1 yana veriyor havayı

F500 diye bir model yokki f500 satılsın?
    F500 serisin ismi. Nasıl V6000 serisi var ama V6000 diye bir model yok model isimleri atıyorum V6089ez vs gibi.
    F500 de seri F505ea da F500 serisi içinden bir model bukadar basit ayrıca satılan laptopların hepsi aynı En azından ben bi farklılık göremedim sadece 1 kişide DVD yazıcının markası farklıydı okadar.

Bu arada ready boost denemesi yaptığın cihazın modeli nedir? biçoğunda readyboost yazıyor ama hızları yerlerde srünüyor.

• @tonythetonguc
    quote:

Bu arada ready boost denemesi yaptığın cihazın modeli nedir? biçoğunda readyboost yazıyor ama hızları yerlerde srünüyor.

Markası A-data PD7 1 GB ready boost desteği var. Özellikler A-data web sayfasından alıntıdır. Yazma 30Mb/s, Okuma 20 Mb/s.

http://www.adata.com.tw/adata_en/product_show.php?ProductNo=AP07200SV
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc
    Format atman tabiki gerekiyor. Shrink ile C: yi kısalttıktan sonra Unpartititon Space ortaya çıkacak onu sağ tıkla ve Biçimlendir de. Kolay gelsin.

peki bundan sonra vistayı nasıl kuracam kurtarma cd si ile mi biraz fazla ayrıntı istiyorum ama kusura bakmayın sorularımdan ötürü
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

@tonythetonguc
    quote:

Markası A-data PD7 1 GB ready boost desteği var. Özellikler A-data web sayfasından alıntıdır. Yazma 30Mb/s, Okuma 20 Mb/s.

http://www.adata.com.tw/adata_en/product_show.php?ProductNo=AP07200SV

Allah allah bu baya hızlı bir bellek olması lazım.
    Ben benim sandiskle bir deniyim.
    Nasıl olsa yavaş olur diye daha önce denemedim.
    Bide bir ara arkadaş denemiş ilk başta tam tersine yavaşlattı demiş sonra düzeldi demiş. Ama usb disk lazım olduğu için uzun süre deniyememiş. Kopyalacağı dosyaları parti parti kopyalıyorsa tabi bi süre yavaşlatabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: cophy

quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc
    Format atman tabiki gerekiyor. Shrink ile C: yi kısalttıktan sonra Unpartititon Space ortaya çıkacak onu sağ tıkla ve Biçimlendir de. Kolay gelsin.

peki bundan sonra vistayı nasıl kuracam kurtarma cd si ile mi biraz fazla ayrıntı istiyorum ama kusura bakmayın sorularımdan ötürü

Vista kurulu iken yapacaksın zaten shrink i.
    sonra gerekli olduğu zaman formatlayıp nasıl kurucam dersen ister sabit diskteki recovery parititon dan kur ister kurtarma DVD sinden kur farketmez o senin var olan partitionlarındaki C:ye kuruyor tekrar partitionlama yapmıyor.
  • @tonythetonguc

Disk hızlı olmasına hızlı da hdd nin okuma süresinden hızlı değil. HDtach indirip pc de (malum vista uyumlusu henüz yok o yüzden xp kurulu olan pc de ölçebildim) gerek usb belleği gerekse pc nin 250 gb sata hdd sinin sequential read değerlerini ölçtüm. Usb disk 35 , hdd 54 gibi değerler çıktı.

Buradan çıkardığım sonuç şu: bu özellik düşük performanslı sistemlerde vistanın performans kazanabilmesi için tasarlanmış bir özellik dolayısıyla boşu boşuna usb bellek almaya gerek yok. Zaten fiyat/performans oranına bakacak olursak 1 gb daha ram almak gerektiğinde (şu an için gerekmiyor bence) daha mantıklı bir çözüm gibi duruyor.

Zaten net üzerinde yaptığım inceleme ve araştırmalar da benzer bir durumu ortaya koydu. Yaklaşık 50 TL olan bir ready boost özellikli usb disk almaktansa, yaklaşık 100 TL ye sisteme 1 Gb daha ram eklemek kesinlikle daha iyi bir sonuç verir düşüncesindeyim.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 3 Mayıs 2007; 9:11:45 >

• arkadaşlar merhaba bikaç sorum olcak....
    1.ben recovery dvd si olmadan format attım ama bende F bölümü yani recovery için ayrılmış böümü silmedim halada o bölüm duruyo bu bölümden nasıl bi recovery cd si oluşturabilirim
    2.verilen driver lardan hangileri uydu veya uymadı şuanda pc im driverları yok bi ark calısanları bi araya toplayabilirmi ?
    3.
  • Bende Sandisk cruzer Micro ile denedim. Yazma 8MB/sn, okuma 18MB/sn. Kullandığım kapasite 1,9GB
    Açılışta (şifre girildikten sonraki açılış kısmı) biraz hızlanma oldu ancak çok değil, birde bu hızlanma 2-3 restart sonrasında oldu. Zaten ilk etapta belleğe baya bişeyler yazdırmak istediği için baya bir yazma yaptı bu sırada sistemi doğal haliyle tam tersine yavaşlatıyor. O yüzden bekledim bıraktım sistemi ki yazsın yazacağını. Sonra aynı şekilde kullanırkende ilk etapta bulduğu ufak dosyaları usb diske atıyordu resart lardan sonra da atıyordu. 2-3 restart işleminden sonra açılış biraz hızlandı. Sistemi bu şekilde çok kullanamadığım için (sonrasında bellek lazım oldu çıkarttım) normal kullanımda ortada ne gibi bir hızlanma oldu tam çözemedim. Ancak ready boost la ilgili ilk mesajımda da söylediğim gibi beklemekte fayda var. Hem fiyatların ucuzlayp kapastenin artması hemde biraz daha hızlanması açısından. Örneğin Şu anda standart yavaş 1GB lar 20YTL civarında satılıyor. Aynı kapasite hızlı olanları ise 30-40YTL arasında satılıyor. Yaklaşık 1 yıl sonra bugünkü 1GB durumunda 4GB diskler olacak Hemde hızlı olanların hızı biraz daha artmış olacak. Ozaman işe yarar bişey olacak çünkü 30YTL çok büyük bir para değil ve katacağı performansa değer olacak. Ancak dediğim gibi şu anda adam gibi performans alabilmek için pahalı bişey almak lazım oda değmez bence.

Neyse uzun süre detaylı olarak deneyemedim ama hiç hızlanmadı diyemem Ayrıca bildiğim kadarıyla bu readyboost sanal nelleğede çok yardımcı oluyor. Yani bizim sistem 1GB ram e sahip ve çok program açmadan ve sisteme yüklenmeden çokta sanal bellek kullanmıyor Yüklenerek denemek lazım birde ancak onuda müsait bi ara yapmak lazım. Birde açılışı hızlandırıyor ancak benim açılışta çok program yüklü değil zaten, belki MSN messenger vb. gibi programlar açılışta yüklense fark iyice artabilirdi.

Kısaca bugün 2-4GB kapasiteli hızlı bir belleği 30YTL gibi bir fiyata alabiliyor olsam alır kullanırdım Ama şu anda var olan tek USB belleğimden 1GB üzeri kapasiteyi bu işe ayıramam. Sistem yeterince hızlı zaten

• ARKADAŞLAR 5 DEFA PİLİMİ ŞARJ EETİM VE KAPANANA KADAR PİLİ KULLANDIM.BU KALİBRASYON İŞLEMİNİN SONUNDA PİLİMİN ŞARJI 3 SAAT GİDİYO ŞİMDİ.NORMAL İNTERNET KULLANIMI YAPIORUM.OYUN FALAN OYNAMIYORUM.SİZLERİN PİL SÜRESİ NEDİR ACABA?
  • @gogocuk
    quote:

ARKADAŞLAR 5 DEFA PİLİMİ ŞARJ EETİM VE KAPANANA KADAR PİLİ KULLANDIM.BU KALİBRASYON İŞLEMİNİN SONUNDA PİLİMİN ŞARJI 3 SAAT GİDİYO ŞİMDİ.NORMAL İNTERNET KULLANIMI YAPIORUM.OYUN FALAN OYNAMIYORUM.SİZLERİN PİL SÜRESİ NEDİR ACABA?

Benim normal kullanımla 2.5 saati kesin gördüm diyebilirim, ama güç ayarları (Güç tasarrufu modundayken), güç ayarları (yüksek performans modundayken) 1.5-2 saat civarı diyebilirim.

Benim de sorum şu bu aletin içinde 2*512 Hynix 667 MHz ram var, benim niyetim orta vadede ram takmak idi fakat bir arkadaşta uygun fiyatlı (hemen hemen yarı fiyat diyebilirim) 1 GB 667 MHz Corsair notebook rami var. Bu ram mevcut 512 Hynix ile uyumlu olur mu sizce?

Not: HP den gelen mail içeriği

quote:

Iyi Gunler ............... Bey ,

Oncelikle bize HP Turkiye Web Sitemizden e-posta ile ulastiginiz icin tesekkur ederiz.

Ben ............, almis oldugunuz urun ile ilgili olarak size yardimci olmaya calisacagim.

Sorduğunuz sorularınızı sırasıyla cevaplamaya çalışacağım

1- 1024MB DDR2 667(2x512) Mevcut olup , 2 GB kadar yükseletebilirsiniz.( toplam 2 slot vardır.) marka yada model öneremeyiz. DDR2 667 özellikte olması önemlidir.

2- Ram takma işlemini sizde yapabilirsiniz. Onarım merkezimizde bu işlem yapılmaz. Herhangi bir bilgisayarcıdan da yardım alabilirsiniz. HDD dahil olmak üzere Ram çıkartıp takmak garanti dışı kalmasına sebep olmaz.

Yani Ram takmak ve HDD takmak notebooku kırmadığınız sürece garantiyi bozmuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: gogocuk

ARKADAŞLAR 5 DEFA PİLİMİ ŞARJ EETİM VE KAPANANA KADAR PİLİ KULLANDIM.BU KALİBRASYON İŞLEMİNİN SONUNDA PİLİMİN ŞARJI 3 SAAT GİDİYO ŞİMDİ.NORMAL İNTERNET KULLANIMI YAPIORUM.OYUN FALAN OYNAMIYORUM.SİZLERİN PİL SÜRESİ NEDİR ACABA?

Bu süreyi hangi kriterlere göre söylüyorsun? Yani 3 saat gidiyorda nasıl bir kullanımla gidiyor wireless açıkmı? XP mi açık vista mı açık? Güç koruma modundamı (yani ekran ışığı ve dieğr özellikler kısıkkenmi) yoksa tam performans modunda mı? Ben güç koruma modunda hiç denemedim tam performans modunda bütün aygıtları açık tutarak 2 saat e yakın bir süre elde ediyorum. (onu da tam test edemedim ama 1,5-2 saat arası gidiyor). Ayrıca 5 defa kalibrasyon işelmini üst üstemi gerçekleştirdin. 1 pil yeni alındığında uzun süre rafta beklediği için tam performans veremez ancak 3-5 şarj deşarj işleminden sonra en iyi performansa ulaşır ama merak ettiğim bu işlemi üst üste mi yapmak gerekiyor. Öyleyse ben ağır ağır yapıyorum şimdiye kadar 3 sefer yaptım ancak 3 seferinde de pil aşağı yukarı aynı gitti gibi gerçi tam kıyaslayamadım çünkü 3 ünüde farklı şekilde yüklenerek yaptım. Birinde wireless üzerinden film seyrettim, birinde tam güç modunda internet kullandım, diğerinde ise autocad.

Biraz daha detaylı bilgi verebilirsen memnun oluruz
    -Yani hangi işletim sistemiyle, hangi aygıtlar kullanımdayken (wireless, dvdrom gibi aygıtlar), hangi güçç odunda ne yaptın?
    -Birde bu 5 defa kalibrasyon işlemini nasıl yaptın üst üstemi? ve nekadar farketti yani ilk başta nekadar gidiyordu sonra nekadar oldu?

• merhaba,bende ram araştırıyorum,uygun fiyata alabileceğimiz yer varmı.

quote:

@gogocuk
    quote:

Benim normal kullanımla 2.5 saati kesin gördüm diyebilirim, ama güç ayarları (Güç tasarrufu modundayken), güç ayarları (yüksek performans modundayken) 1.5-2 saat civarı diyebilirim.

Benim de sorum şu bu aletin içinde 2*512 Hynix 667 MHz ram var, benim niyetim orta vadede ram takmak idi fakat bir arkadaşta uygun fiyatlı (hemen hemen yarı fiyat diyebilirim) 1 GB 667 MHz Corsair notebook rami var. Bu ram mevcut 512 Hynix ile uyumlu olur mu sizce?

quote:

Oncelikle bize HP Turkiye Web Sitemizden e-posta ile ulastiginiz icin tesekkur ederiz.

Ben ............, almis oldugunuz urun ile ilgili olarak size yardimci olmaya calisacagim.

1- 1024MB DDR2 667(2x512) Mevcut olup , 2 GB kadar yükseletebilirsiniz.( toplam 2 slot vardır.) marka yada model öneremeyiz. DDR2 667 özellikte olması önemlidir.

2- Ram takma işlemini sizde yapabilirsiniz. Onarım merkezimizde bu işlem yapılmaz. Herhangi bir bilgisayarcıdan da yardım alabilirsiniz. HDD dahil olmak üzere Ram çıkartıp takmak garanti dışı kalmasına sebep olmaz.

• quote:

@gogocuk
    quote:

quote:

Hocam eywallah tam bunu sormak için yeni bir konu açmaya foruma girmiştimki merak ettiğim bu noktaya aydınlattın Tamda bende HD ve ram konusunda bunu merak ediyordum. Çünkü görünen o ki ram ler baya bir ucuzluyor ileride bir ram terisi güzel olabilir.
    Daha önce kendim laptop kullanmadığımdan butür detaylar bilmiyorum, desktoplarda garanti parça başına olduğu için negüzel değiştiriyordun istediğin gibi hepsini:)
    Yalnız burda garip birkaç nokta var. Laptop garantisi bozulmuyorsa Benim ram i ve HD i değiştirdiğimi nereden bilecekler? Diyelim HD i değiştirdim ve bozuldu nereden bilecekler orjinal HD olup olmadığını? Belki ellerinde her sistemin içindeki parçaların listesi seri numaralarıyla birlikte olabilir dedik orasını geçtik. Peki bu duruma Kasko cular ne der? Sistem elektrikten yandı her parça gitti. Nereden bilecekler HD in ona dahil olup olmadığını. Gerçi onlarda bu durumda laptop ın parasını fatura değeri üzerinden veriyorlar o yüzden onları pek enterese etmez, bunuda geçelim. Birde garanti konusunda şöyle bir sorun çıkabilirmi Ram taktın ilerde laptop ta problemler baş gösterdi servise verdin ram den dediler. Ram i aldığın yere gittin ram problemsiz dediler? Böyle bir durumda başımıza patlar heralde. Veyahut bu sisteme 2GB ram taktın sonrada sistem arızalandı. Laptop ı verdin servise tamirini 30iş günü içinde yapamadılar ve para iadesi talep ettin (ve görünen o ki bu HP servisinde özelliklede Pavilion serisinin çözülemeyen ve çözümsüz kalan problemleri yüzünden çok oluyormuş). Böyle bir durumda ne olacak? sonuç olarak sen eski 512x2 yi satacağın için geri veremezsin. e 2GB ram ide vermek olmaz çünkü laptop ın ederinden fazla. Karmaşık bir durum açıkçası.

@nanosoft Ayrıca pil süreside bende de aynı senin gibi ancak benim ramler Hyundai :) Tam olarak ram özelliklerini verebilirmisin? Yani Everest Ultimate 2006 ile ram özelliklerinin bir SS ini alabilirmisin? Markalı ve sorunsuz olduktan sonra markasıın önemi yok ama timingleri önemi var

• quote:

Orjinalden alıntı: kartal2126

merhaba,bende ram araştırıyorum,uygun fiyata alabileceğimiz yer varmı.

Sıcak fırsatlara bak. SO-DIMM 1GB Kingston 667MHz DDR2 55$+kdv
    Süper bir fiyat. Ama aldımı 2 tane almak lazım oda 110$+kdv yapar oda şimdilik beni aşar
  • quote:

Yalnız burda garip birkaç nokta var. Laptop garantisi bozulmuyorsa Benim ram i ve HD i değiştirdiğimi nereden bilecekler? Diyelim HD i değiştirdim ve bozuldu nereden bilecekler orjinal HD olup olmadığını? Belki ellerinde her sistemin içindeki parçaların listesi seri numaralarıyla birlikte olabilir dedik orasını geçtik. Peki bu duruma Kasko cular ne der? Sistem elektrikten yandı her parça gitti. Nereden bilecekler HD in ona dahil olup olmadığını. Gerçi onlarda bu durumda laptop ın parasını fatura değeri üzerinden veriyorlar o yüzden onları pek enterese etmez, bunuda geçelim. Birde garanti konusunda şöyle bir sorun çıkabilirmi Ram taktın ilerde laptop ta problemler baş gösterdi servise verdin ram den dediler. Ram i aldığın yere gittin ram problemsiz dediler? Böyle bir durumda başımıza patlar heralde. Veyahut bu sisteme 2GB ram taktın sonrada sistem arızalandı. Laptop ı verdin servise tamirini 30iş günü içinde yapamadılar ve para iadesi talep ettin (ve görünen o ki bu HP servisinde özelliklede Pavilion serisinin çözülemeyen ve çözümsüz kalan problemleri yüzünden çok oluyormuş). Böyle bir durumda ne olacak? sonuç olarak sen eski 512x2 yi satacağın için geri veremezsin. e 2GB ram ide vermek olmaz çünkü laptop ın ederinden fazla. Karmaşık bir durum açıkçası.

@Tony, sen sorularını zaten kendin cevaplamışsın ama yine de benim görüşüm de şu şekilde

Ram yuvasını ve Hdd yuvasını açarsan Ram ve HDD üzerinde HP Spare Part vs gibi stickerlar olduğunu görürsün, Teknosa Ankamall da görüştüğüm HP teknisyeni böyle bir durumda sadece HP nin orjinal malzemesinin garanti içinde olduğunu Ram ve HDD değiştirdiğinde anakart, laptop ve diğer bileşenlerin garanti kapsamında kaldığını söyledi. Ayrıca söktüğün 2*512 mevcut ve 2 slot var dolayısıyla ben 512 lik rami satacak birini bulamazsam zaten onu elimde yedek tutmayı tercih ederim. Arıza ve benzeri bir durum olunca da onu takar öyle servise götürürüm.

Sonuç olarak ben bu soruyuhttp://forum.donanimhaber.com/m_13774467/tm.htm de de sordum cevap da orada yazılı, HP cevabı da ortada, dolayısıyla ver elini 1.5 GB olacak yarın herhalde. Performans artışı olursa yazarım. İlk denek ben olayım isterseniz.

Zaten geçen bir fason pc toplayan adama öylesine fiyat almak için sordum 1 GB 667 SODIMM ne kadar diye 65$ + KDV dedi peki dedim bendeki 512 DDR 667 yi kaça sayacaksın 15$ dedi ben de cevaben abi dedim onu sana o paraya vereceğime yolda ilk gördüğüme sevap olsun diye hediye ederim. Sağol... dedim. Bence az söyledim ama neyse.........

Yarın ram artımı ile performans değişimini yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 4 Mayıs 2007; 23:04:36 >

• quote:

@nanosoft Ayrıca pil süreside bende de aynı senin gibi ancak benim ramler Hyundai :) Tam olarak ram özelliklerini verebilirmisin? Yani Everest Ultimate 2006 ile ram özelliklerinin bir SS ini alabilirmisin? Markalı ve sorunsuz olduktan sonra markasıın önemi yok ama timingleri önemi var

@Tony, bu everest ultimate bende kurulu değil henüz indirip testten sonra sana bildiririm. Benim Ramler Hynix marka demekki bu adamlar ellerinde ne varsa stickerı basıp takıyor. İşin ilginci nette hynix marka ram satan bir tek yer var onda da 400 MHz nin üzeri yok.
  • @Tony bellek ile ilgili ölçüm değerleri aşağıdadır.
    quote:

BilgiAlanı Değer
    Bellek Birimi Özellikleri
    Birim Adı Hyundai HYMP564S64CP6-Y5
    Seri Numarası 00003019h (422576128)
    Üretim Tarihi Hafta 11 / 2007
    Birim Boyutu 512 MB (2 ranks, 4 banks)
    Birim Türü SO-DIMM
    Bellek Türü DDR2 SDRAM
    Bellek Hızı DDR2-667 (333 MHz)
    Birim Genişliği 64 bit
    Birim Voltajı SSTL 1.8
    Hata Tespit Yöntemi Yok
    Yenileme Hızı İndirgenmiş (7.8 us), Self-Refresh

Bellek Zamanlamaları
    @ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-35-4-5-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
    @ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-3-4-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
    @ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)

Bellek Birimi Üreticisi
    Firma Adı Hynix Semiconductor Inc.
    Ürün Bilgisihttp://www.hynix.com/eng/02_products/01_dram/index.jsp

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.