Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cophy

benim harddisk için sorum olacak
    geçmişte harddisk bölmeden bahsedilmiş ama aynen yönetimsel araçlardan disk yönetimine girdim ama c üzerinde sağ tıklama menüsünde shrink diye bir seçenek yok ayrıca eğer bulursam harddsiki bölmem için format atmem illa gerekli mi yoksa disk yönetiminden 2 ye bölme işi hallediliyor mu?

Hocam senin Windows Türkçemi İngilizcemi?
  • Arkadaşlar en sonunda vista uyumlu nod32 buldum versiyon no 2.70.31; en sonunda nortondan kurtuldum, makine gerçekten rahatladı.

Saygılar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 1 Mayıs 2007; 22:53:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

türkçe kurdum
  • arkadaşlar, driverler için çok teşekkürler, fakat benim makina, ethernet kartını tanımadı, ve linklerde verilen, driverlerda çözüm olmadı, hala internete bağlanamıyorum:( sorun chipsette olabilirmi, ? tanınmaya düç zavazingo var,
    sm bus denetleyicisi
    yardımcı işlemci
    diğer pci köprü aygıtı
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdal221

arkadaşlar, driverler için çok teşekkürler, fakat benim makina, ethernet kartını tanımadı, ve linklerde verilen, driverlerda çözüm olmadı, hala internete bağlanamıyorum:( sorun chipsette olabilirmi, ? tanınmaya düç zavazingo var,
    sm bus denetleyicisi
    yardımcı işlemci
    diğer pci köprü aygıtı

sorun nvidia 430 chipset driverlarindan kaynalı gibi gözüküyor, nvidianın iki tane 430 chipset driveri var, bence ikiside bir dene, ama önce o tanınmayan aygıtların hepsini kaldır, hatta daha önce yüklediğin driveri kaldırabiliyosan onu kaldır, kolay gelsin,
  • Adaptörle kullanım sırasında bataryanın takılı olark mı yoksa çıkartılmış olarak mı kullanılması konusunda HP Teknik Desteğin önerisi aşağıdadır. Mail metnini aynen kopyalıyorum.

"Oncelikle bize HP Turkiye Web Sitemizden e-posta ile ulastiginiz icin tesekkur ederiz.

Bize iletmis oldugunuz bilgiler dogrultusunda F505 urununuzu kullanırken bazı zorluklar ile karşılaştığınızı anlamaktayım.Konu ile ilgili olarak size yardimci olmaya calisacagim.

Ben ............. almis oldugunuz urun ile ilgili olarak size yardimci olmaya calisacagim. Asagida yapmanizi onerecegim cozum yontemlerinin sorununuzun cozumunde yardimci olmamasi durumunda dilediginiz anda yine bu e-postaya cevap yazarak bana ulasabilirsiniz. Konu ile ilgili olarak ne yapacagimiza birlikte cozum bulmaya devam ederiz.

Urununuzu adaptore bagli iken kullandiginiz sirada bataryani urunden cikarmaniz bataryanin omru acisindan dogru kullanim seklidir.Bu sekilde kullanmanizin bir sakincasi yoktur.

f505ea urununuzun XP isletim sistemi tum suruculeri henuz cikarilmamistir. Bu konu ile ilgili bir guncelleme olmasi durumundawww.hp.com.tr adresinde urunun yazilim ve surucu indirme bolumunde yer alacaktir.Bu guncelleme ile ilgili calismalar devam etmektedir. "

• quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

Adaptörle kullanım sırasında bataryanın takılı olark mı yoksa çıkartılmış olarak mı kullanılması konusunda HP Teknik Desteğin önerisi aşağıdadır. Mail metnini aynen kopyalıyorum.

"Oncelikle bize HP Turkiye Web Sitemizden e-posta ile ulastiginiz icin tesekkur ederiz.

Bize iletmis oldugunuz bilgiler dogrultusunda F505 urununuzu kullanırken bazı zorluklar ile karşılaştığınızı anlamaktayım.Konu ile ilgili olarak size yardimci olmaya calisacagim.

Ben ............. almis oldugunuz urun ile ilgili olarak size yardimci olmaya calisacagim. Asagida yapmanizi onerecegim cozum yontemlerinin sorununuzun cozumunde yardimci olmamasi durumunda dilediginiz anda yine bu e-postaya cevap yazarak bana ulasabilirsiniz. Konu ile ilgili olarak ne yapacagimiza birlikte cozum bulmaya devam ederiz.

Urununuzu adaptore bagli iken kullandiginiz sirada bataryani urunden cikarmaniz bataryanin omru acisindan dogru kullanim seklidir.Bu sekilde kullanmanizin bir sakincasi yoktur.

f505ea urununuzun XP isletim sistemi tum suruculeri henuz cikarilmamistir. Bu konu ile ilgili bir guncelleme olmasi durumundawww.hp.com.tr adresinde urunun yazilim ve surucu indirme bolumunde yer alacaktir.Bu guncelleme ile ilgili calismalar devam etmektedir. "

Sen nasıl bir soru sordun yani tam olarak sorduğun soru neydi ki "Bize iletmis oldugunuz bilgiler dogrultusunda F505 urununuzu kullanırken bazı zorluklar ile karşılaştığınızı anlamaktayım." böyle bir yanıt geldi?

Pil konusundaki kendi fikrime gelince;

-Eğer düzensiz bbir elektriğe sahip bi yerde oturuyorsanız ve UPS kullanmıyorsanız pil takılı olarak kullanın, Ölürsede pil ölsün laptop öleceğine. Çünkü latoplar desktoplara göre hem dalgalanmalara hemde kesintiler konusunda çok daha hassas. Birde şuna emin olabiliriz ki pil takılı kullanmanın dezavantajı eskiye göre (eski smart olmayan ve tek hücreli olan pillere göre) çok daha az. Eskiden bu şekil kullanmak pili gerçekten ciddi manada öldürüyordu. Şimdilerde ise kimisi diyor hiçbişey yapmıyor kimiside yine öldürüyor diyor ama emin olduğum tek şey pile zarar veriyorsa bile eskisine göre çok daha az bir zararı var. (Yani pil takılı olarak kullanmak daha çok göze alınabilir durumda)

-Eğer elektriğiniz çok iyise ve UPS iniz varsa pil takılı olmadan kullanın. Hiçbir akım dolaşmıyor zararı yok dense bile azda olsa bir zararı vardır, en basitinden bir örnek: gece cihazı kapıyorsunuz adaptörü çıkarıyorsunuz. sabah adaptörü taktığınızda kısa bir süre şarj olduğunu göreceksiniz. Tahminimce gece pil%1-2 oranında boşalıyor. Yani %98-99 - %100 lük bir arada boşalıp dolma zarfı oluyor hemde hergün. Bunun tabi büyük bir zararı yok ama hiç zararı yok demekte olmaz. Bazı markalarda bunun önlemini almışlar Pil %90 seviyesine inmedikçe şarj etmiyor böylece normalde hergün olan şey 5-10 günde 1 e iniyor Mesela abimin acer'ında öyle hatta ilk başta anlam verememiştik bu alet niye 5 günde 1 pli %90 a kadar indirip şarj ediyor diye. Neyse bu arada bu şekilde kullanırsanızda dikkat etmeniz gereken bir nokta pilinizi unutup boşluğa terk etmeyin en geç ayda bir tam şarj tam deşarj yaptırın (buna kalibrasyon deniyor) aksi halde pil yine ölür keşke kullansaydım dersiniz. Zaten pili aylarca hiç kullanmayacak kadar elektrik yakınında çalışıyorsanız ne önemi var pil ömrünün, ya cihaza takılı kullanın veya satın parası cebinizde kalsın

Bu arada bir not bizim buranın elektriği çok iyidir çok nadiren gider ancak biraz ewel bu mesajı yazarken elektrik gitti o nedenle sanırım pil takılı kullanırım ben

Son olarak yeni pil teknolojileri sayesinde (gerek Ni-MH lerin yeerine LiIon ların gelmesi, gerek akıllı ve çok hücreli pillerin kullanılması) bu yıpranmaları oldukça azalttı açıkçası kız arkadaşım tam 2 senedir Asus marka laptop kullanıyor pil kullanımına çok dikkat etmemiştir ona rağmen tahminimce şu anda ilk güne göre %60-80 arasında bir performansa sahip. Yani pil ölmüş değil. Kısacası çokta kafayı takmayın
    Ancak pil kapasitesi bazen sizin için çok önemlidir yani ayda bir pil üzerinden kullanırsın ama kullandığın vakit pil süresi çok önemlidir maksimum kapasite kullanmak istersin ozaman ıncığına cıncığına dikkat edersin ama böyle bir durumunuz yoksa çok kasmayın

• quote:

Orjinalden alıntı: erdal221

arkadaşlar, driverler için çok teşekkürler, fakat benim makina, ethernet kartını tanımadı, ve linklerde verilen, driverlerda çözüm olmadı, hala internete bağlanamıyorum:( sorun chipsette olabilirmi, ? tanınmaya düç zavazingo var,
    sm bus denetleyicisi
    yardımcı işlemci
    diğer pci köprü aygıtı

Kablolu ethernet ise Anakart sürücüleri yanlış kurmuşsundur. Wireless ise anakark sürücüleriyle alakas yoktur. Konu resmen sürücü karmaşası oldu. Ben bir ara çalışanları toparlayıp CD ye yazdırıcam isteyen olursa gönderirim. CD ye yazdırmadan önce son bi aygıt kaldı tanıtamadığım onuda bulup öyle yazdırıyım istiyorum (co-processor tanınmamış durumda.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sekojan

arkadaşlar bende en fazla 900 dolara laptop almak istiyorum bana önerilen : Acer Aspire 5101 Plus
    ama bu laptopu görünce birden duraksadım ..

şimdi ben oyun hastası felan deilim.
    sadece net+müzik+photoshop, dreamweaver çalıştırsın yeter ..
    Şimdi bu aleti almak için acele etmeyeceğim ..
    araştırmalarım devam ediyor .

buraya bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim .

ben 5101 plus kullanıyorum çok şükür memnunumda ama sen bunu al
  • quote:

quote:

türkçe kurdum

Hocam Allah iyiliğini versin Türkçe Windowsda heralde Shrink diye bişey bulamazsın:) Shrink in türkçesi Kısalt veya küçült tür ama "Microsof Türkçesine" göre nedir bilemiyorum. (zaten sırf bu yüzden türkçe windows kullanmıyorum).
  • @tonythetonguc
    HP Teknik servise sorduğum soru aşağıda:

quote:

Merhabalar; benim size sormak istediğim konu laptopumu genellikle evde sabit bir masa üzerinde adaptörle kullanıyorum. Bu sırada pil laptoptan ayrı olarak duruyor.

Bu hatalı bir davranış şekli mi; pil takılı olarak mı adaptöre takılı olarak kullanmalıyım?

Pili belki de aylarca hiç takmak gerekmeden laptopu kullacağımı düşünüyorum? Bu doğru olur mu?

İkinci konu ise bu laptop üzerinde vista home basic kurulu, bu laptopa xp kurmak için gerekli driverları halen bulamadım. Ne zaman driver desteği vereceksiniz?

Buna cevap ise
    quote:

Şeklinde;

Benim sorduğum soru bu cevap beni de düşündürdü işin açıkçası buradan kullanımda sorun yaşadığımı nasıl anladı veya böyle bir çıkarım yaptı ben de anlamış değilim.

Ama günde 50 kişiye mail yazmaktan herhalde cevap mesajlarını sabit bir formatta yazıyor olabilirler.

Ayrıca senin mesajında batarya kullanımı konusunda yazdıklarına tamamen katılıyorum bu cevaba rağmen bataryamı sökmedim. Bir soru daha sordum ama bu sefer bayağı ayrıntılı bakalım gelecek cevap nasıl olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 1 Mayıs 2007; 23:00:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

Ama günde 50 kişiye mail yazmaktan herhalde cevap mesajlarını sabit bir formatta yazıyor olabilirler.

Ayrıca senin mesajında batarya kullanımı konusunda yazdıklarına tamamen katılıyorum bu cevaba rağmen bataryamı sökmedim. Bir soru daha sordum ama bu sefer bayağı ayrıntılı bakalım gelecek cevap nasıl olacak?

+1 Sorduğun soruda bir problem anlatmadıysan cevap muhtemelen otomatik formattır. Yani genelde cevap başlangıcı aynı olduğu için ve herseferinde aynı şeyi yazmamak için sistem otomatik giriyorudur ama garip olmuş bende o açıdan sorduğun soruyu merak etim.

Aslında bende cihazı farklı yerlerde kullanıcam ve duruma göre değişecek pil kullanımı. Ankaradaki ev, şantiye birde yazlık. Şantiye ve yazlıkta eletrikler kötü ancak ankaradakinde (yani şu anda) çok iyi acaba ankaradayken çıkartsammı diye düşünüyordum pat elektrikler gitti, çıkartmadım bende:) Çünkü pil olmasaydı cihaz zarar görebilirdi (hadi onu geçtim garantisi var o kabul etmezse sigortası elektrik problemlerini karşılıyor) ama daha önemlisi kaydetmediğim bişey vardı birde yazdığım mesaj boşa giderdi Bende iyi sinir olurdum.

• @tonythetonguc,

Bu soruyu özellikle sordum bu adamlara çünkü iki gün sonra batarya arıza yapar, üretim hatası çıkar vs vs, sonra bana derler ki ya da size "Bataryayı yanlış kullanmışsınız, sürekli şarja takılı olunca batarya lömüş filan" ben de o zaman onlara bu maili gösteriririm düşüncesiyle ulaştım. Bence sizler de buna benzer konularda kendinizi garantiye alacak cevaplar elinizde bulundurun derim naçizane; HP bu mağduru çok hani
  • Bence gerek yok, Öyle bişey dediklerinde verilecek cevabı bilirsen haa tamam ozaman problem yok derler, nitekim başıma çok geldi üstesinden geldim. Busefer aksi olsa batarya yokken kullanırken elektrikten bozulsa alet götürsen bu elektrikten kesintisi yüzünden gitmiş, garanti dışı kalır yapacak bişey yok deseler ne olacak. (Mail ı göstersen daha kötü olur pilsiz kullandığını göstermiş etmiş olursun), olabilir yinede suç bizde değil elektrik idaresini mahkemeye verin yada UPS bağlayıp kullansaydınız derler. Yani envai çeşit sorun çıkabilir hepsi için mail mı atamazsın. Bataryada ölme gibi bir problem olduğu zaman. Yanlış kullanmışsınız ondan ölmüş derlerse;.
    Önce nasıl kullandığımı anlatıp uygun ve tatlı dille çözmeye çalışırım muhtemelen çözüm olur (şimdiye kadar hep oldu). Eğer olmazsa; madem öyle açın kullanım klavuzuna bakın prize takılıyken bataryasız kullanın diye birşey yazıyormu derim? (Bu işlem bataryayı öldürüyorsa kitapta yazma zorundaki eski cihazlarda yazardı) Böyle 1 gol olur ve gerisine gerek kalmaz. Kalırsada farklı yollar vardır uygularım uzun uzun anlatmaya gerek yok

• quote:

Hocam Allah iyiliğini versin Türkçe Windowsda heralde Shrink diye bişey bulamazsın:) Shrink in türkçesi Kısalt veya küçült tür ama "Microsof Türkçesine" göre nedir bilemiyorum. (zaten sırf bu yüzden türkçe windows kullanmıyorum).

zaten bende türkçesini bilmediğim için sordum türkçe vistada shrink kelimesini aramadım herneyse bunu küçült dedikten sonra harddisk sorunsuz bir şekilde bölünmüş mü oluyor yoksa daha sonra ayrıca format atmamız gerekiyor mu?
  • arkadaşlar bizim bu bilgisayarlarda 32 bit windows vista var.vista biraz ağır kalıyor sanki.işlemci 64 bit destekli çünkü.bir IT uzmanından duyduğum kadarıyla 12$ a 32 bit'ten 64 bit'e upgrade yapılabiliyormuş.bu konuda bir bilgisi olan varmı?
  • quote:

arkadaşlar bizim bu bilgisayarlarda 32 bit windows vista var.vista biraz ağır kalıyor sanki.işlemci 64 bit destekli çünkü.bir IT uzmanından duyduğum kadarıyla 12$ a 32 bit'ten 64 bit'e upgrade yapılabiliyormuş.bu konuda bir bilgisi olan varmı?

Bence Nortonu kaldırıp Kaspersky veya NOD32 kur farkı hemen farkedeceksin derim.

Bu konuda bilgim yok ama bildiğim tek şey MS a 25.04.2007 günü aşağıda metni yazılı maili attım

quote:

23.04.2007 günü HP COMPAQ Presario F500 notebook satın aldım. Bu ürünle birlikte Vista Home Basic işletim sistemi kurulu olarak geldi. Benim sormak istediğim soru Vista Lisansını XP Home edition lisansı ile değiştirme şansım var mı?

Eğer var ise bunun için yardımcı olmanızı rica eder, saygılar sunarım.

Cevap hala gelmedi; bu mail kaybolmuştur düşüncesiyle 26.04.2007 tarihinde aşağıdaki maili attım;

quote:

Aynı konuda ilk mailime ek olarak elimde kullanmakta olduğum DELL Optiplex GX620 ile verilen XP Home edition orijinal cd si de mevcut, Ürünü satın almış olduğum Teknosa yetkilisinden aldığım bilgi bu cd den laptopuma kurulum yaptığım takdirde lisanslama açısından bir sorun olmayacağı yönünde;

Ben yine de konunun tarafınızca teyit edilmesini bekliyor ve saygılar sunuyorum.

Cevap yine gelmedi,

Ama Vista 64 bit konusunda kişisel görüşüm çoğu driver ın yine bulunamadığı yönünde ve Vista 32 bile tam olarak verimli çalışmadığı halde Vista 64 ne sorun çıkarır bilemiyorum.

SP1 i çıkmadan Vista kullanmam demiştim. Büyük konuşmuşum adama böyle kullandırıyorlar işte. Sağolasın HP-COMPAQ.

Saygılar

• Vista 64 ü şimdilik boş verin ne program çalıştırabilirsiniz nede sürücü bulabilirsiniz (XP ye bulmaktan daha zor olacak) Ayrıca 64bit olmasın haricinde güvenliği arttırmak amacıyla Vista 64 lerin çekirdeği tam bir kapalı kutu. Yani programlar Vista32 ye bile uyumsuzluk gösterirken üzerine birde 64bitle uyumsuz olması + Vista64 ün çekirdeğinin dokunulamaz olması program uyumluluk işini iyice zorlaştırıyor. Ancak MS onaylı (dijital imzalı) ve sadece Vista64 için geliştirilmiş programları ancak yükleyebilirsiniz.

@nanosoft Vista lisansını XP ile takas etme bence:) Biri 150YTL biri 100YTL ayrıca gelecekte işine yarayacak olan şey Vista lisansı olacak
    XP ye nekadar yama çıkar ne olur bilemiyorum ancak şu haliyle XP nin önü ilerisi için kapalı, mesela IPv6 desteği yok yani ileride bazı siteler yavaş yavaş internet2 denilen standartaki IPv6'yı kullanmaya başlayınca XP ile bu sitelere giremeyeceksiniz. IPv6 ne derseniz; şu anda kullandığımız internetteki IP adresinin yeni sürümü. XP, HD lerde güzel bir devrim olacak olan Hybrid disk teknolojini desteklemiyor. Ha şu andaki sistemlerimizde hybrid disk yok ne gerek var derseniz onu bilemem ama bu laptop a yapacağım ilk upgrade HD i upgrade i olur tahminimce Hybrid diskler çıkıp uygun fiyatlara gelince (tahminen en geç 1 yıl kadar sonra) yüksek kapasiteli bir hybrid disk alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 2 Mayıs 2007; 16:42:01 >

• quote:

quote:

zaten bende türkçesini bilmediğim için sordum türkçe vistada shrink kelimesini aramadım herneyse bunu küçült dedikten sonra harddisk sorunsuz bir şekilde bölünmüş mü oluyor yoksa daha sonra ayrıca format atmamız gerekiyor mu?

Format atman tabiki gerekiyor. Shrink ile C: yi kısalttıktan sonra Unpartititon Space ortaya çıkacak onu sağ tıkla ve Biçimlendir de. Kolay gelsin.

• Arkadaşlar benimde bir sorum olacak dün laptop ı kurcalarken bişey dikkatimi çekti:
    Soğutma sistemine bakıyordum iki ızgaradan birinde heatsink olmadığını farkettim.
    İlk başta hava aldığı ızgaradır o nedenele heatsink yoktur dedim ancak iyice baktığımda Fanın havayı alttan
    alıp yanlara doğru üflediğini farkettim. Oraya heatsink koyma gereğimi duymamışlar?
    Madem gerek duymadılar kasa üzerinde niye ızgara mevcut kapalı olabilirdi. Yada benimkindemi
    koyulmamış? Sizinkilerde durum ne? Resimleride ekliyorum.

Heatsink var ve YOk yazan yerler "hava çıkış" ızgaraları. Fana hava girişi ise alttan yani yuvarlak ızgaradan gerçekleşiyor. Yani fan yuvarlak ızgaradan havayı alarak heatsinke doğru gönderiyor. ancak 2 tane ızgara olunca 2 tane heatsink olması gerektiğini düşünüyor insan.
    2 açıdan fotoğraf çektim biri ardadan (laptop a göre) birde yandan çektim.
    Fotoğraflarda heatsinkin var olup olmadığı tam görünmediği için heatsink ve veya yok diye vazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 2 Mayıs 2007; 16:58:57 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.