Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar, tüm kutu içeriğini yazabilecek birisi varsa çok memnun olurum, kutudan çıkanlarda eksik var mı karşılaştırırız. Bu haftaiçi benim de elime geçecek.
    quote:

Kutudan işe yarar bir şey çıkmıyor ki sadece evrak kağıt onlar da eksik olursa yuh derim bu adamlara artık.

Gereken hayati şeylerin hepsi laptopun içinde hdd de bulunuyor ve aklında bulunsun ilk makineyi açtığında başında en az 1 saat geçireceksin boş boş bir umutla çayını, kahveni filan hazırla ha bir de mümkünse lak lak edecek birini bul yanına çünkü laptopla karşı karşıya birbirinize bakacaksınız.
    Kurulum bittikten sonrası ise yine beklemekle geçecek norton kendini update edecek filan vs. vs. yani kavuşma yaklaşık 2 saatini alır.
    İkinci olarak yapman gereken en önemli şey ise vistada UAC (kullanıcı hasap kontrolü) kısmını hemen disable et yoksa sigortayı araman gerekebilir yeni bir laptop için...??? (Alet herşeyi teyit etmek istiyor da yok şunu çalıştır dedin çalıştırayım mı filan gibi....)
    Sonraki önerim ise net bağlantını yap ve hemen bu konuyu aç ve okuyarak tecrübeleri yaşa derim, alet gerçekten mükemmel bana göre bu fiyata.

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

quote:

Arkadaşlar, tüm kutu içeriğini yazabilecek birisi varsa çok memnun olurum, kutudan çıkanlarda eksik var mı karşılaştırırız. Bu haftaiçi benim de elime geçecek.
    quote:

Kutudan işe yarar bir şey çıkmıyor ki sadece evrak kağıt onlar da eksik olursa yuh derim bu adamlara artık.

Gereken hayati şeylerin hepsi laptopun içinde hdd de bulunuyor ve aklında bulunsun ilk makineyi açtığında başında en az 1 saat geçireceksin boş boş bir umutla çayını, kahveni filan hazırla ha bir de mümkünse lak lak edecek birini bul yanına çünkü laptopla karşı karşıya birbirinize bakacaksınız.
    Kurulum bittikten sonrası ise yine beklemekle geçecek norton kendini update edecek filan vs. vs. yani kavuşma yaklaşık 2 saatini alır.
    İkinci olarak yapman gereken en önemli şey ise vistada UAC (kullanıcı hasap kontrolü) kısmını hemen disable et yoksa sigortayı araman gerekebilir yeni bir laptop için...??? (Alet herşeyi teyit etmek istiyor da yok şunu çalıştır dedin çalıştırayım mı filan gibi....)
    Sonraki önerim ise net bağlantını yap ve hemen bu konuyu aç ve okuyarak tecrübeleri yaşa derim, alet gerçekten mükemmel bana göre bu fiyata.

Saygılar

Cevap için teşekkürler ancak bir kaç sorum daha var :)

1. Bilgisayarı açtığımızda kurulum yapılırken bize HDD'yi bölümlere ayırmak için seçenek sunuyor mu? Vista ile birlikte Pardus, Suse gibi Linux dağıtımlarını da kullanmayı düşünüyorum, o nedenle HDD'yi bir çok bölüme ayırmam gerekecek.
    2. Bilgisayarda Pardus deneyen varsa uyumluluk hakkındaki tecrübelerini paylaşmasını rica ediyorum.
    3. İşlemci 64bit destekli mi?
    4. Bilgisayar ile gelen Vista 64 bit mi? 32 bit mi?
    5. Vista basicte Ready Boost özelliği açılabiliyor mu?

Şimdilik bu kadar, şimdiden teşekkürler. Ayrıca satın alanlara hayırlı olsun.

• 1. Sorunun cevabı negatif sadece sorduğu tek şey türkçe mi ingilizce mi o kadar
    2.Forumda bu sorunun cavabı daha yeni bulunmuş ben de halen vistayla devam ediyorum. Daha denemedim ama üst kısımda cevabı var.
    3.İşlemci galiba 64 bit ama emin değilim
    4.Galiba 32 bit ama dediğim gibi galiba
    5. Denemedim bilmiyorum

Ama alet fena değil, bu paraya fakat Allah HP servisine hiçbirimizi düşümez inşallah diyorum şu linke bir bak
    http://forum.donanimhaber.com/m_12674593/mpage_4/key_/tm.htm
  • quote:

1. Sorunun cevabı negatif sadece sorduğu tek şey türkçe mi ingilizce mi o kadar
    2.Forumda bu sorunun cavabı daha yeni bulunmuş ben de halen vistayla devam ediyorum. Daha denemedim ama üst kısımda cevabı var.
    3.İşlemci galiba 64 bit ama emin değilim
    4.Galiba 32 bit ama dediğim gibi galiba
    5. Denemedim bilmiyorum

Ama alet fena değil, bu paraya fakat Allah HP servisine hiçbirimizi düşümez inşallah diyorum şu linke bir bak
    http://forum.donanimhaber.com/m_12674593/mpage_4/key_/tm.htm

Üst kısımlara baktım ama Pardus ile ilgili kimse bir şey yazmamış. Bir yanlışlık olmasın?

• arkadaslar pille ilgili sorular var, isyerinde toshiba note book kullanıyorum/dum, sürekli prizde kullanmak bana göre sakıncalı (deneyimlerime göre), en azından haftada bir pili tamamen bosaltıp yeniden doldurmanızı öneririm, eger pilsiz kullanacaksanız bir ups e baglı kullanın mutlaka, bunlar hassas aletler elektirik dalgalanmalarında cabuk bozuluyorlar ki, bunlarda garanti kapsamına girmiyor genelde,, kısaca ups kullanmayacaksanız, pili üzerinde kullanın ama en azından haftada bir pili bosaltıp yeniden doldurun,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

İlgine teşekkürler tonythetonguc

1. Sorumun nedeni bu alet o kadar nazlı ki vista bile 1 saatten fazla vakit alıyor, vakit kaybı olmaması için ilk yakaladığını iddia ettiği driverı saklamalımıyım yoksa hayır deyip linkleri verileni mi kurmalımıyım şeklinde olmalıydı soru, ben biraz yanlış anlatmışım yazdıktan sonra farkettim.
    2. Zaten tahmin etmiştim dene yanılma yaparım o konuda
    3. Evet daha 50 günüm filan var ama benim e-katır 256 kb/s ile yemlendiği için o zamana ancak indirir şüphesi ile şimdiden aramaya başladım da (yine de bir sürüm no su hiç fena olmaz)
    4. Benim DVD ye bişey olmadı da forumun üst sayfalarında bir arkadaş yardım istemişti DVD almadan fdiski basmış herhalde bu nedenle kullanamışyormuş ona gönderebilirmiyim diye denemiştim ama olmadı
    5. Pil konusundaki hurafeler doğru hatta bir üst forumda bu konuda pek çok faydalı ve saçma bilgi var en iyisi bu konuda HP den gelecek maili beklemek, muhtemelen onlar da senin cevabını verecek çünkü mantıklı şekli bence de bu,
    6. MS XP home DELL için ama ayrı bir işletim siştemi cd si onu bir kaç numara ile başka bir cdye (bios no kısmını iptal ederek) kopyaladım serial ı da geçerli tabii ama MS a mail attım bu konuda (hatta iki mail)adamlar cvp bile yazmadı ayni diyorlar ki kaçak kullanın bizi rahatsız etmeyin boşu boşuna

Yani kısacası senin de dediğin gibi XP + Vista ile kullanmak galiba en sorunsuz şekli olacak bu işin.

Tekrar teşekkürler

1. Aletin neresi nazlı anlamadım bana hiç gıkı çıkmadı :) Hiçbir nazını falsosunu görmedim 1 haftadır Kurulum 1 saat vakit alıyor diyorsan Vista için normal benim desktop'a da 1,5 saatte filan kuruldu vista e XP kurulunca 1-2GB tutuyor Vista kurulunca 10GB yer tutuyor. 10G işletim sistemini kurmakta sürsün okadar bizahmet:)
    3. sorunun yanıtını forumdaki diğer bölümlerde bulabilirsin (forum oldukça geniş) Ama genel olarak KIS önereceklerdir.
    4. Onu baştan söyleseydin daha farklı yanıt verirdim. Verdiğim yanıta göre yine DVD i çoğaltabilirsin Nero gibi bir programla ama başka makinada kullanman yasal olmaz. Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama Windows Vista hiçbir aktivasyon numarası veya hiçbir aktivasyon işlemi istemedi. Zaten HD lerde gönderilmesinin (yani korsanı engellemenin) bir yolu bu. Eskisi gibi verilen baskı DVDlerde her DVD ye farkılı key i giremezler (ki zaten normal alınan orjinal windows DVD lerinin içinde yoktur, paketin içinden çıkan Key i siz girersiniz ve aktivasyonu yaparsınız) ama hard disklere kopyalarken girerler. Yani anlayacağınız HD deki recovery partitionda ve dolayısıyla çektiğiniz DVD de sizin aktivasyon numaranız kayıtlı ve korsana girmemesi açısından DVD nizin kopyasını başkasıyla paylaşmamanızı tavsiye ederim. Yani bu sistemde her DVD kendi makinasına özel oluyor. İşte eskisi gibi baskı DVD vermek yerine bu şekilde dağıtım yapmalarının sebebide bu. Yoksa 3$ lık baskı DVD masrafından kaçmak değil.
    Baştan fdisk ile bütün diski yeniden biçimlendiren arkadaşlar şunları yapabilir: (emin değilim yinede yasal açıdan emin olmak için microsoft'a danışın)
    Herhangi bir Windows Vista Basic bulun, Bilgisayarınızın altında bulunan aktivasyon numarası ile aktivite edin. Hatta bu yapacağınız işlemi Microsoft a telefon açıp danışın; windows DVD mi kaybettim şu şekilde yapsam bir mahsuru olurmu diye sorun zaten muhtemelen onlarda size bu şekilde yapabileceğinizi söyleyeceklerdir. Ancak tabi bunun büyük bir dezavantajı sürücülerin otomatik kurulmayışı olacaktır. Dikkat ederseniz Vista da hiçbir sürücü yüklemediniz çünkü recovery partitionda veya DVD sinde bütün sürücüler halhazırda vardı ve otomatik kurdu. Kurtarma DVD haricindeki standart bir Vista DVD si ile kurulu yapılırsa aynı XP deki gibi sürücü yüklemeniz gerekicektir.

XP + Vista kullanmak en sorunsuzundan ziyade en güzeli. Şahsen ben 2sinde de bir sorun yaşamadım. Vistayı 5-6 aydır kullandığımdan dolayı herşeyini biliyorum zaten. XP daha hızlı çalışıyor ve uyumsuz olan program yok. Vista ise daha fonksiyonel, daha güzel ve gelecekte daha çok işe yarayacak; örneğin hızlı bir flash disk ile veya Hybrid bir sabit diskle çok iyi işler çıkaracaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Greven

1. Bilgisayarı açtığımızda kurulum yapılırken bize HDD'yi bölümlere ayırmak için seçenek sunuyor mu? Vista ile birlikte Pardus, Suse gibi Linux dağıtımlarını da kullanmayı düşünüyorum, o nedenle HDD'yi bir çok bölüme ayırmam gerekecek.
    2. Bilgisayarda Pardus deneyen varsa uyumluluk hakkındaki tecrübelerini paylaşmasını rica ediyorum.
    3. İşlemci 64bit destekli mi?
    4. Bilgisayar ile gelen Vista 64 bit mi? 32 bit mi?
    5. Vista basicte Ready Boost özelliği açılabiliyor mu?

Şimdilik bu kadar, şimdiden teşekkürler. Ayrıca satın alanlara hayırlı olsun.

1. Aman diyim ilk başta fdisk filan uğraşmayın recovery partition ı uçurursunuz; İstediğinizi yapın ama önce bir saatinizi ayırın ve Vista'yı kurun, kurduktan sonra İLK İŞ olarak DVD yazıcıya KALİTELi BİR DVD MEDYA takın ve Kurtarma diskini oluşturun daha sonra ne yaparsanız yapın, sonra gitti orjinal Vista diye üzülürünüz. Kurtarma DVD sini oluşturduktan sonra isterseniz bütün diski yeniden biçimlendirin, sadece pardus kurun sadece XP kurun keyfiniz nasıl esiyorsa.
    Senin soruna gelince yok sormuyor, yukarıda bir mesajda da bahsettim sanırım; kurulum işlemini kullanıcıya bıraktıklarından dolayı basitleştirelim istemişler ama abartmışlar... Bilgisayar kullanmayı hiç bilemeyen (kesinlikle abartmıyorum) birisi bile kurar. Bari başta Advanced Setup şeklinde bir opsiyon koy bilen adam istediği gibi kursun. Alet açılır açılmaz kurulmaya başlıyor C: yi 106GB formatlıyor ve kaptırıp gidiyor sizde öyle bakıyorsunuz. Sizin seçtiğiniz sadece dil seçimi ve ufak tefek birkaç kullanıcı ayarı. Vista içerisinden HD i bölümleyebiliyorsun ancak C: en az 58GB oluyor. Daha farklı bir yapılandırma istiyorsan farklı partition programlarından herhangi birini kullanabilirsin. (fdisk 120GBlık bir diski görmeyebilir)

2. Kimse denememiş anlaşılan onuda ilk deneyen sen olursun
    3. Evet işlemci 64 bit ve çift çekirdekli. Zaten koskoca Turion64 yazıyor:) işlemci mimarisi olarak nedir ne değildir derseniz mimari olarak bildiğiniz Athon64 X2 nin mobil versiyonu
    4. Bilgisayarla gelen Vista 32 bit. Zaten Vista programlarla uyumsuzluk çıkardığı için taşlanıyorki 64 bit vista uyumsuzluk konusunda çok fenaymış. Kuranlar öyle kurduk kaldık diyorlar.
    5. Evet açılabiliyor. Eğer hızlı bir flash disk alırsanız hem windows açılışını güzel hızlandırıyor hemde genel performansa çok iyi bir katkısı oluyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 30 Nisan 2007; 2:18:16 >

• arkadaşlar sabah 06:45 de uçağım var türkiyeye laptopumu almaya geliyorum yazdıklarınızı büyük ilgiyle takip ettim yarın bütün gün tavsiyelerinize göre makinayı kurcalayacam.izlenimlerimi daha sonra paylaşırım sizlerle
  • arkadaslar bilgisayar sanırım vistadan dolayı cok gec acılıyor.User Account Control u kapatırsanız bu sorun duzelir denilmiş forumda.bunu nereden kapatacam bilgi verirseniz sevinirim.ayrıca kapanmama olayı iki kere benimde basıma geldi.kapatılıyor dıyor bilgisayar kapanmıyor..ama sonraları yapmadı..ayrıca gecen gun internet explorer hata verdi acılmadı..internet explore ın uzerıne tıkladııgmda hataa programı kapat diyordu.. birturlu cozemedım..en sonunda sistem geri yukleden duzelttım .bu neden olmus olabilir.sanırım vistayla alakalı bisey...bide kurtarma cd si olusturdum.format atıp yeniden vistayı nasıl kuracam.. bu sorunlar devam ederse bundan baska secenek gorulmuyor.xp yide suan icin kurmak istemiyorum...hepinize cok tesekkur ederim......
  • @gogocuk iyi yolculuklar ve şimdiden hayırlı olsun.

@beylerbeyii UAC'yi Control panel içindeki User Account Control den kapatabilirsin.

Hata konusuna gelince bende hiç olmadı ama MS in işletim sistemlerinde yanıt vermeyen programlar her zaman olur bunun olmadığı sistem görmedim, bunlar daha çok yazılımsal hatalar ve çakışmalardır. Gerçi daha öncede belirttiğim gibi şimdiye kadar (1 haftadır) butür hatalar dahil hiçbir hata ile karşılaşmadım (İnşallah karşılaşmamda, ufağı bile sinir bozucu). Stabiliteden ve hatalardan kasıt daha çok onulmaz hatalarla karşılaşmamak örneğin windows u kullanırken veya kurarken sistem çökmesi, bellek hatası, sistemin saçmalaması vs. vs...
    Senin karşılaştığın hatayı tam olarak bilmiyorum ama galiba "explorer yanıt vermiyor" türünde bir hata ile karşılaşmışsın ve dediğim gibi en stabil sistemde bile özellikle windows kötü kullanıldıysa (abuk subuk gereksiz program yükleyerek, kaldırarak vs. vs.) ve windows yaşlandıysa butür hatalar kaçınılmaz oluyor. Bunlar diğer programların (örneğin virus programı, pishing filter, diğer plug-inler vs. vs.), explorer a müdahele etmesi, müdehale ederken başka birşeyle çakışması vb. olaylar sonucu oluşan yazılımsal hatalardır (yazılımsal bug'lardır). Örneğin desktop sistemimi 3 yıldır kullanıyorum ve çok stabil bir sistemdir normal şartlarda windows temizken en ufak hata olmaz ancak windows'a programlar yüklendikçe, şiştikçe ve eskiyince arada bir explorer yanıt vermemesi ve göçmesi olur. Ayrıca sisteme Kaspersky KIS yüklediğimden beri (6 aydır) explorer yanıt vermemleri arttı özellikle dikkat ediyorum benzer durumlarda yapıyor, mesela bu olay tamamen KIS'in explorer'a müdehalesinden kaynaklanıyor. Dediğim gibi en stabil sistemde bile windows kötü durumdaysa bu hatalar kaçınılmaz olur. En güzeli hiç hata olmaması elbette ancak yazılımları getirdiği sorunların, donanım stabilitesi ile alakası yoktur. Ancak hiçbir şey yokken (windows temizken), çok sık şekilde butür hatalarda meydana geliyorsa ayrı bir konu donanımı gözden geçirmek gerekebilir.

• tonythetonguc;

Abi sana gerçekten bu konuda gösterdiğin insanüstü çabalardan ötürü teşekkür etmek az bile kalır. Sana bilişimci duası etmek lazım "Allah input device larına zeval vermesin"

Ellerine ve emeklerine sağlık diyorum.

Teşşekürler,
  • arkadaşlar bilgisayarımı bugün ilk kez elime aldım ve harika bir bilgisayar bence.vistayı çok beğendim ama programlarım vista ile uyumsuz bu konuyu nasıl halledicem bilmiyorum.C: sürücüsünü 2ye bölmek istiyorum ama partition magic ayırma yapmıyor.aranızda c:yi 2 ye bölen oldumu?olduysa nasıl yaptığını bana anlatabilirmi.
  • Soruna cevabım;
    quote:

arkadaşlar bilgisayarımı bugün ilk kez elime aldım ve harika bir bilgisayar bence.vistayı çok beğendim ama programlarım vista ile uyumsuz bu konuyu nasıl halledicem bilmiyorum.C: sürücüsünü 2ye bölmek istiyorum ama partition magic ayırma yapmıyor.aranızda c:yi 2 ye bölen oldumu?olduysa nasıl yaptığını bana anlatabilirmi

Bu işlem nasıl yapıldığını anlatmıştı arkadaşlar yukarıda; Şeklinde

Sorum ise ;

Bu alete mutlaka ready boost özellikli bir flash bellek mi takmalıyız? Yoksa elimde bulunan 4 GB lık Exigo belleği kullanabilirmiyim? denedim ama gereken menüler açılmadı.

Yardımcı olabileceklere şimdiden

• Öncelikle hayırlı olsun. 2 ye değil 4 e bile bölersiniz. Nasıl yapılacağı bu konu içinde söylenmişti bir göz gezdirin.

ReadyBoost özelliği olması şart değil ancak vista çok yavaş bellekleri kabul etmez. Kabul etmesini biryana koyun yavaş bir bellek ile readyboost özelliğini kullanmak bi performans artışı sağlamaz hatta düşürebilir bile. Zaten bu teknolojideki amaç: HD lerin düşük erişim hızları nedeniyle ufak boyutlu dosyaları okurken çok ağır kalmalarıdır. Özellikle notebookların en zayıf kanadı HD leridir. Notebook HD leri 18ms gibi erişim sürelerine sahipken, ortlamanın üzerinde bir flash diskin erişim süresi 1ms nin altındadır. Ama okuma yazma hızı düşük olan bir bellek erişim süresi iyi olsada yavaş kalacaktır. Exigo nun hızı nasıl bilmiyorumda hızlı birşey olduğunu sanmam. Bu sebeple 4GB lık belleği boşu boşuna sisteme bağlı tutmaktan başka bir işe yaramaz. İstersen birkaç test programı ile test et veya 100MB lık bir dosyayı yazdır vs okut süreyi ölç bakalım hızı neymiş?

• DVD sini kaydetmeden partition ı silen arkadaşlar şu konuya bir bakın isterseniz...

http://forum.donanimhaber.com/m_13677307/tm.htm
  • Sayın tonythetonguc;
    Sana soru sora sora seni de bezdirdim ama bu ready boost özelliği sence 30-40 $ masraf etmeme değecek bir şey mi? Bu konuda okuduğum bütün forumlarda aynı "laptop prizden beslenirken batarya takılı olmalı mı olmamalı mı?" sorusunda olduğu gibi bir sürü hurafe var. Kimi diyor "çok müthiş" kimi dior değmez. A-data nın flash bellekleri okuduklarıma göre ready boost ile uyumluymuş.

Senin görüşüne göre bu belleklerden alıp almamaya karar vereceğim.

Teşekkürler
  • Denemediğim için bişey söyleyemem ancak denemiş birinin videosunu izledim youtube da. Sistem açılışı acayip hızlanıyor, onu çok rahatlıkla görebiliyorsun. Diğer kullanımda nekadar bir katkısı oluyor denemden bişey diyemem. Ancak hızlı birşey (özellikle küçük dosyaları hızlı yazıp okuyabilen) bir cihaz almazsan tabiki faydası olmaz. Bellek fiyatlarının hızla düştüğünü düşünürsek biraz daha beklemekte fayda var diye düşünüyorum şahsen, çünkü hızlı olan modellerin 2-4GB kapasiteli bir ürününü alıyım dersen biraz pahalı kaçıyor. Forumda USB bellekler bölümünde bir database var oradan bak hızlarına.. A-Data nın oldukça hızlı bir modeli var zaten üzerinde Readboost amblemide var. Zaten hybrid disk diğye bahsettiğim disklerde bu mantıkla çalışacak ve üzerilerinde flash nand hafızalar içerecekler. Hybrid diskler gelince bunlarada gerek kalmayacak. Madem denemek istiyorsun eğer flash belleğede ihtiyacın varsa almışken hızlı bişey al. Beğenmezsen flash bellek olarak kullanırsınki artık flash belleklerin kapasitleri oldukça arttığı için hızlarıda çok önemli hale geldi açıkçası.. Çünkü piyasada ucuza 2-4GB kapasiteli saniyede 1,2MB/sn yazma hızına sahip rezalet flash bellekler bile dolaşıyor. 1 saat sürer 4GB ı doldurmak bu hızla. Yani ihtiyacın varsa almışken hızlısını al eğer Readyboost performansını beğenirsen 1 tane daha alırsın Beğenmezsen flash disk olarak kullanırsın.

• Kesinlikle haklısın o videoyu ben de izledim ama gördüklerimden sonra hemen Ankamall a gitmek istedim öğle tatilinde (saat 11:00 civarı) daha sonra forumlara baktım dediğim gibi hurafe dolu o yüzden bu konuda fikrini aldıktan sonra karar vermek istedim. İşin kötüsü geçen ay bu exigoyu almıştım fiyatı uygun diye ama bir çözüm buluruz.

Teşekkür eder saygılar sunarım.
  • benim harddisk için sorum olacak
    geçmişte harddisk bölmeden bahsedilmiş ama aynen yönetimsel araçlardan disk yönetimine girdim ama c üzerinde sağ tıklama menüsünde shrink diye bir seçenek yok ayrıca eğer bulursam harddsiki bölmem için format atmem illa gerekli mi yoksa disk yönetiminden 2 ye bölme işi hallediliyor mu?
  • Bende Laptop almadan 1 ay önce Sandisk Cruzer Micro almıştım. Desktop ta çok fazla Vista kullanmadığım için gerek yok diyerek Sandisk aldım. Birde zaten desktop sistemlerde HD ler laptoptakilere göre oldukça hızlı olduğunu düşünürsek oluşacak fark daha az oluyor ve az kullandığın bir işletim sistemi için ekstra 60-70$ masraf yapmak nekadar gerekli diye düşündüm. Laptop alacağım aklımda olsaydı 200X gibi birşey alırdım. Ancak bu aldığımda baya bir hızlı 18MB/sn okuma 7,8MB/sn yazma hızına sahip Ve Vista "ReadyBoost için uygundur" onayını veriyor bu cihaz için. Ama yinede henüz denemedim. Hernekadar vista readyboost için yeterli desede performans değişiminin farkına varmak için daha hızlı bişey olması gereklidir diye düşünüyorum.

Deneyipte yokbe hiç fark olmadı diyenler muhtemelen:
    1-Yavaş bir bellek kullanmıştır. (çünkü vista aşırı yavaş modeller olmadıkça uygundur diyor ancak 1,5MB/sn hızları olanlara olmaz diyor)
    2-Ortalamanın üzerinde hızı olan bir HD'e sahip bir Desktop sistemde denemiştir.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.