Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: commandos07

BEN VİSTAYI RECEOVRY CD Sİ OLUŞTURMADAN SİLİP XP Yİ YÜKLEDİM.BU ZAMANDAN SONRA TEKRAR VİSTA KURMAK İSTERSEM 50 DOLAR ÖDEMEM GEREKİYORMUŞ:HOŞ BENDE ZATEN İSTEMİYORUM:XP YÜKLEDİM DRİVERLARINI YÜKLEDİM ALET OLDU FİŞEK::::AÇIKÇASI TAVSİYE EDERİM HİÇ TAKILMA KAKILMA OLMUYOR:

İçine hiçbir CD koymuyorlar bi de 50 $ + KDV istiyolar, ayrıca da CD'nin gelmesi 2 hafta sürer dediler. Bunu öğrenebilmek için kasıp 20 dakika bekledim telefonda ayrıca.
    Windows CD'sini de koymamışlar mesela , format atsan Home Basic CD'sini nereden bulacaksın? Heryerde Ultimate'in kırığı var. Ben zar zor bulup kurmuştum, neyse kurtuldum ondan artık. Yaşasın XP :)
  • Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler. Bende baya bi araştırma yaptım zaman26 ile aynı sürücüleri bulmuşuz ancak ekran kartını bulamamıştım zaman26 saolsun bulmuş.
    Şimdiki problemim XP ile Vista yı birtürlü DUal Boot yapamadım. Benim isteğim madem HD geniş. 2 işletim sistemi birden olsun. Fakat birtürlü dual boot u gerçekleştiremedim.

Bunun haricinde XP yi kurdum açtım ses ve modem haricinde tüm sürücüler tamam ancak ses ve modem sürücüleri olmadı. Önce UAA yı kurdum. sonra sürücüleri gene olmadı. Device not found diye hata veriyor. UAA nın daha ileriki bir sürümünü indirip kurdum sonra tekrar denedim sonuç yine aynı

• Bu audio driverlarıyla ilgili problemi direkt live chatten sorarsanız yanıtlarlar. Söylenen şeyleri yaptım ben, ses kartında problem çıkmadı. Ses kartıyla ilgili sorunu olan arkadaşlar oradan sorarsa daha iyi olur.
  • Bende çözemedim acaba bişeylerin sırasınımı karıştırdım anlamadım ama önce UAA yı kurduğuma eminim. Aslında öncelikle çözmem gereken şey dual boot problemi

Sonrasında ses kartına bakarız. Ses kartı bir şekilde çözülür benim kafaya taktığım şu dual boot u çözebilmek tekrar windows kurmakla uğraşmak istemiyorum

Acaba bende sizin gibi Vista yı kaldırıp XP mi kursam diyorum ama Vista da bazı durumlar için gerekli bana.

• arkadaslar paylasımlarınız icin bende sizlere tesekkür ederim, sorunlarımızı ve cözümlerimizi paylaşalım,

vista ve win xp yi aynı anda kullanma icin biraz akrobasi yapmanız ve bunun icin ek yazılımlar kullanılması gerekiyormus, ama ben hangi yazılım oldugunu bilmiyorum, nette ararsanız bulabilirsiniz,

ses konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar, aygıt yöneticinizden ses aygıtı kaldırın sonra makineyi kapayıp acın, sonra daha önce linkini verdiğim driveri kururun, sorun çözülecektir, eternet kartı icin nvidia nın 430 chipset driverini (anakart driverini, linkini saha önce verdim) kurun,

buarada makinesinin ısısını ölçebilen arkadaşlar cpu, anakart, gpu gibi bileşenlerin sıcaklık degerlerini yazarlarsa cok sevinirim, bende gpu 75 derece gibi yüksek bir deger gösteriyor, cpu da 58 derece gözüküyor, belkide kulandıgım everest yazılımı hatalı gösteriyordur,

kolay gelsin,

• @utanmazadam, aynen öyle yaptım aslında önce uaa yı kurdum ama ses ile ilgili linkten indirdiğim driver her seferinde uygun donanım bulunamadı gibi bir hata verip kapanıyor... tekrar deniycem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: paranoyakX

@utanmazadam, aynen öyle yaptım aslında önce uaa yı kurdum ama ses ile ilgili linkten indirdiğim driver her seferinde uygun donanım bulunamadı gibi bir hata verip kapanıyor... tekrar deniycem.

Evet aynı hata bende de çıkıyor ve sürücüleri kurmuyor. Her türlü denedim hepsini kaldırdım UAA yı yeniden kurdum vs. vs. Birtek kafama takılan Windows un update lerini yapmadım ama Windows SP2 kurulu zaten. Bu arada birşey dikkatimi çekti. Bende "Device Manager (Aygıt yöneticisi)" da Other Devices (Diğer donanımlar) bölümünde Ses kartı ve modemin haricinde Tanınamayan 2 aygıt daha var:
    Coprocessor ve Unknown Device.
    Şimdilik touchpad ve klavye nin sürücülerini kurmadım onlardan biri olabilirmi yoksa bu ses kartı problemiyle alakalıolabilirmi?

• quote:

Orjinalden alıntı: zaman26

arkadaslar paylasımlarınız icin bende sizlere tesekkür ederim, sorunlarımızı ve cözümlerimizi paylaşalım,

vista ve win xp yi aynı anda kullanma icin biraz akrobasi yapmanız ve bunun icin ek yazılımlar kullanılması gerekiyormus, ama ben hangi yazılım oldugunu bilmiyorum, nette ararsanız bulabilirsiniz,

ses konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar, aygıt yöneticinizden ses aygıtı kaldırın sonra makineyi kapayıp acın, sonra daha önce linkini verdiğim driveri kururun, sorun çözülecektir, eternet kartı icin nvidia nın 430 chipset driverini (anakart driverini, linkini saha önce verdim) kurun,

buarada makinesinin ısısını ölçebilen arkadaşlar cpu, anakart, gpu gibi bileşenlerin sıcaklık degerlerini yazarlarsa cok sevinirim, bende gpu 75 derece gibi yüksek bir deger gösteriyor, cpu da 58 derece gözüküyor, belkide kulandıgım everest yazılımı hatalı gösteriyordur,

kolay gelsin,

Sıcaklık bende de öyle ama bu değerleri pek takmamak lazım sonuçta normali neyse (yani 70-80) çok üzerine çıkarsa önlem alınabilir ama rakamlara takılmamak lazım niye:
    Örneğin benim desktop makinada Leadtek 6600GT var 40 derecede çalışıyor. Arkadaşın makinada MSI 6600GT var 60 derecede çalışıyor. Soğutucularmı farklı deseniz aşağı yukarı denk soğutucular 20 derece hayatta farketmez zaten el yordamıyla sıcaklığı kontrol ettiğimizde hemen hemen aynı sıcaklıkta olduğunu farkediyoruz. Bu olaya başka bir örnekse şu intelin eski P4 lerinden hemde çok ısınan modellerinde birtane vardı arkadaşta, Yaz günü alet 38-40 derece gösteriyordu işlemciyi. Hava sıcaklığı 35 derece iken 90W (neredeyse sıcak ampül kadar) güç tüketen bir işlemcinin 38-40 derece olması sizce normalmi? Tamamen ölçüm sistemine göre farklılık gösteren değerler bunlar, hatta ölçüm yapan BIOS ve programlarda bile farklılık gösteriyor. Kimisi çekirdekten ölçüm yapıyor kimi board üzerinden vs. vs...
    Kısaca kafaya takılacak bişey değil.

• Arkadaşlar bi de bu sürücüleri indirip deneyin. Sanırım bunlardı, 2 ayrı kişiden driver aldığım için birbirine karıştırmış olabilirim. Diğerleri değilse bunlar sorunu halledecektir.

UAA;
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33867.exe

Audio drivers;
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp34001-34500/sp34200.exe

• Ben tam onu yazacaktım birden fazla yerden driver topladıysan ve birden fazla driver varsa hepsini verirmisin diyecektim:)
    UAA olanı tıklamışım (link mavi gözüküyor)
    Ama Audio drivers ilk defa tıklanıcak.
    Şimdi indiriyorum deneyip durumu hemen yazarım inşallah olur.
  • Olduuuuuuuuuu

Eveet ses kartını tanıtamayanlar bu linki denesinler:

Ancak modemi görmedi. Gerçi hiç önemli değil bu saatten sonra en son kullanıcağım cihaz 56K modem olur heralde (inşalllahh Allah o 56K günlerini bidaha yaşatmaz bize).

Bu arada tanınmayan cihaz sayısı 3 e indi:
    Coprocessor
    Unknown Device
    Modem

Sende gözüken nedir @utanmaz adam? (Edit: Son cümle biraz abuk oldu ama yapacak bişey yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 29 Nisan 2007; 0:04:38 >

• Arkadaşlar anladığım kadarıyla DH Forum 18 Teknosa+HP COMPAQ+MS 0 yine biz kazandık.

XP yi kuran ve driverlarıl gönderen arkadaşa benden....

Ellerine sağlık, Allah Klavye ve mouse ına (touch pad kullanıyorsa ona da) zeval vermesin inşallah....

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: utanmaz adam

quote:

BEN VİSTAYI RECEOVRY CD Sİ OLUŞTURMADAN SİLİP XP Yİ YÜKLEDİM.BU ZAMANDAN SONRA TEKRAR VİSTA KURMAK İSTERSEM 50 DOLAR ÖDEMEM GEREKİYORMUŞ:HOŞ BENDE ZATEN İSTEMİYORUM:XP YÜKLEDİM DRİVERLARINI YÜKLEDİM ALET OLDU FİŞEK::::AÇIKÇASI TAVSİYE EDERİM HİÇ TAKILMA KAKILMA OLMUYOR:

İçine hiçbir CD koymuyorlar bi de 50 $ + KDV istiyolar, ayrıca da CD'nin gelmesi 2 hafta sürer dediler. Bunu öğrenebilmek için kasıp 20 dakika bekledim telefonda ayrıca.
    Windows CD'sini de koymamışlar mesela , format atsan Home Basic CD'sini nereden bulacaksın? Heryerde Ultimate'in kırığı var. Ben zar zor bulup kurmuştum, neyse kurtuldum ondan artık. Yaşasın XP :)

AMA CD Yİ GÖNDERMİYORLAR.SEN BİLGİSAYARI GÖNDERİYORSUN.ORADA YÜKLENİP İLK ALDIĞIN GÜNKÜ GİBİ SANA GERİ GGÖNDERİYORLAR.TAM MASRAF OLUYOR.Bİ DE BENCE AĞIR KALIYOR BU ALET VİSTA DA XP İLE FİŞEK GİBİ VE SORUNSUZ ÇALIŞIYOR....

• Bu arada modem hariç herşey tamam oldu modemde önemli değil zaten çok lazım olursa onuda çıkartırız bir delikten

Bu arada baya bir karmaşık oldu sürücüler:). Bir yanda kendi bulduğum sürücüler bir yanda utanmaz adamın bulduğu sürücüler öbür yanda zaman26 nın buldukları. Ama Allahtan hepsini az çok not ederek uyguladım ve hangisinin çalışıp hangisinin çalışmadığını biliyorum. Hepsini şimdi toparlıyorum 280MB kadar yaptı olmazsa buraya upload ederim. Ama hala tanınmayan 2 tane zımbırtı var:
    1- 56K Modem.
    2- Coprocessor (Bu nasıl iş anlamadım co-processor matematik işlemcisidir ve 80286lardan beri işlemci içine entegredir işlemciyi tanıyan onuda tanır, ne zırvalıyor bu XP anlamış değilim)

Bu arada HP Quicklaunch Buttons ve Synaptics Touchpad sadece program (yani sürücü değil) touchpad in programı yanlardaki rollbar ların kullanımını sağlıyor yani güzel, işe yarar bir yazılım (gerçi touch pad i hiç kullanmadığımdan bana gereklide değil). Ancak HP quicklaunch buttons bana tamamen gereksiz geldi. Muhtemelen kaldırırım. Ayrıca bu 2sinden birini (tahminimce synaptics touchpad) yükleyince Unkown Device kayboldu, o unknown device da touchpad miş anlaşılan ama yazılımı yüklemedende touchpad çalışıyordu sadece rollbar lar çalışmıyordu.

• Bende "soru işareti" bulunan hiçbir bölüm kalmadı, yani herşeyi tanıttım. Fakat neyi hangi driverla hallettiğime dikkat etmediğim için 2 ayrı elemandan aldığım driverların listesini toplu halde veriyorum. Muhtemelen hepsini denerseniz sorun kalmayacaktır, benim gibi kotalılar için kötü fakat makinadaki performans artışına değer.

Ses kartları kesin olarak şu şekilde;

quote:

Arkadaşlar bi de bu sürücüleri indirip deneyin. Sanırım bunlardı, 2 ayrı kişiden driver aldığım için birbirine karıştırmış olabilirim. Diğerleri değilse bunlar sorunu halledecektir.

UAA;

Audio drivers;

Ekran kartı işini de sağolsun zaman26 halletti, onlar da şöyle;

quote:

arkadaslar, makineye win xp kurdum, biraz zahmetli oldu ancak başardım, suanda sorunsuz calısıyor,

ekran kartının driveri, asgıda,

http://www.station-drivers.com/telechargement/nvidia/nvidia_forceware_101.09-whql-2kxp.exe

nvidia 430 chipset direveri

http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_8.26_11.09.html

wriless ve diger sürücüler icin yukarıda daha önce utanmaz adamın verdigi driverları kullanabilirsiniz,,

Ekran kartı ve ses kartı için olanlar kesinleştiği için onları çıkarıyorum.

1. elemanın verdiği driverlar;

Conexant HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33839.exe

Synaptics Touchpad:
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33751.exe

Hpquick launch buttons:
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33001-33500/sp33258.exe

Wireless drivers(AMD):
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp34001-34500/sp34152.exe

2. elemanın verdikleri ise şöyle;

Modem Driver :
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33742.exe

Realtek RTL8139/810x
    ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp32001-32500/sp32105.exe

Ethernet driver :
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp32001-32500/sp32131.exe

Qick Launch Buttons :

Broadcom Wireless LAN Driver :

Umarım problemleriniz hallolur

• quote:

quote:

quote:

AMA CD Yİ GÖNDERMİYORLAR.SEN BİLGİSAYARI GÖNDERİYORSUN.ORADA YÜKLENİP İLK ALDIĞIN GÜNKÜ GİBİ SANA GERİ GGÖNDERİYORLAR.TAM MASRAF OLUYOR.Bİ DE BENCE AĞIR KALIYOR BU ALET VİSTA DA XP İLE FİŞEK GİBİ VE SORUNSUZ ÇALIŞIYOR....

Arkadaşlar niye kurtarma DVD si oluşturmadınızki? Hernekadar Vista için şimdilik daha erken olsada gelecekte daha kullanılır olacak ve cihazın içinden vista çıkması, vista ile tam uyumlu olması gerçekten büyük avantaj. Tecrübeyle sabittir: XP ilk çıktığı zamanlarda da insanlar 98 de kalıyordu (sebepleri bazı programların XP de çalışmaması ve bilgisayardaki bazı donanımları XP nin tanımaması). Ama sonrasında 98 tarih olunca herkes nasıl XP ye geçeceğini şaşırdı hele ki notebook sahpleri çok fazla sürücü problemi yaşadı, sistemlerini XP ye uyduracam diye 40 takla attı.. Birçoğu kişi yine sürücü problemleri sebebiyle geçiş yapamadı vs. vs... En basit örneğiyle bizim cihazın XP sürücüleri yoktu 3-5 kişi 1-2gün aramayla olayı hallettik, birde normalde XP ile gelen bir notebook sahibinin Vista'ya geçişteki durumunu gözlemleyin. Şurası kesinki ileride Vista şart olacak XP pert olacak. Yani hiç yoktan o kurtarma diskine ilerde ihtiyacınız olacaktı. Ama 5GB olan recovery partition ı silmediyseniz hala kurtarma diski oluşturabilirsiniz Bu arada Vista dan sonra XP hakikaten fişek gibi çalışıyor, anlaşılan o ki bu alet XP ye fazla Ancak şunuda hesaba katmak gerekir bilgisayara en çok yük olan şeylerden biride virus programıdır, Vista Norton ile birlikte geliyordu. XP de daha hiçbişey kurmadım şahsen. Ama hakikaten fişek gibi çalışıyor, bukadar hızlı olacağını beklemiyordum.

Ayrıca Vista kullananların bilgisine; User Account Control ü kapatırsanız sinir olmaktan kurtulursunuz ve sistem hızlanır. Biçok insan UAC yüzünden vista ya sinir olmuştur hem kullanımı, sistem açılışını vs. yavaşlatıyor hemde zırt vırt pörtleyip adamı sinir ediyor Bunu çok daha önce yazacaktım ama unutmuşum bilmeyen varsa birde UAC yi kapatıp denesin. Birde Norton yerine Kaspersky gibi sisteme daha az yük olan hemde daha iyi koruyan bir virus programı kullanmanızı tavsiye ederim. Norton hem sistemi çok ağırlaştırıyor hemde KS ye göre daha kötü bir korumaya sahip.

• indiriyoprum şimdi @utanmazadam verdiğin linkleri deniycem bakalım, bende bir de "yardımcı işlemci" diye birşey var onu da tanıyamamış nedir kine bu ?

ve bu arada burdaki yardımcı olan herkese büyük TEŞEKKÜR 2 gündür delirmiştim. donanim habere tam destek bundan sonra ;)

@tony seni hm den tanıyormuyum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoyakX -- 29 Nisan 2007; 1:28:09 >
  • Yav Vista'ya geçmek gerekirse bi problem oluşacağını sanmıyorum. Şurdan biliyorum; ilk gün XP kurup sürücüleri bulamayıp sonra Vista'ya dönmek zorunda kaldım. Tekrar Vista'yı kurduğumda hiçbir şeyi tanıtmak zorunda kalmadım, Vista bütün aygıtları tanıdı. Zaten HP'nin sitesinden konuştuğum teknisyenler de XP driverlarını sorduğumda "Your notebook has designed for Vista" deyip durdular. Zar zor aldım ben o driverları

Ama yine de Recovery diski oluşturmakta fayda var. Ben disk oluşturmadan format atan arkadaşlar tırsmasın diye söylüyorum.
  • quote:

Bende "soru işareti" bulunan hiçbir bölüm kalmadı, yani herşeyi tanıttım. Fakat neyi hangi driverla hallettiğime dikkat etmediğim için 2 ayrı elemandan aldığım driverların listesini toplu halde veriyorum. Muhtemelen hepsini denerseniz sorun kalmayacaktır, benim gibi kotalılar için kötü fakat makinadaki performans artışına değer.

Ses kartları kesin olarak şu şekilde;

quote:

Arkadaşlar bi de bu sürücüleri indirip deneyin. Sanırım bunlardı, 2 ayrı kişiden driver aldığım için birbirine karıştırmış olabilirim. Diğerleri değilse bunlar sorunu halledecektir.

UAA;

Audio drivers;

Ekran kartı işini de sağolsun zaman26 halletti, onlar da şöyle;

quote:

arkadaslar, makineye win xp kurdum, biraz zahmetli oldu ancak başardım, suanda sorunsuz calısıyor,

ekran kartının driveri, asgıda,

http://www.station-drivers.com/telechargement/nvidia/nvidia_forceware_101.09-whql-2kxp.exe

nvidia 430 chipset direveri

http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_8.26_11.09.html

wriless ve diger sürücüler icin yukarıda daha önce utanmaz adamın verdigi driverları kullanabilirsiniz,,

Ekran kartı ve ses kartı için olanlar kesinleştiği için onları çıkarıyorum.

1. elemanın verdiği driverlar;

Conexant HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33839.exe

Synaptics Touchpad:
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33751.exe

Hpquick launch buttons:

Wireless drivers(AMD):

2. elemanın verdikleri ise şöyle;

Modem Driver :
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33742.exe

Realtek RTL8139/810x
    ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp32001-32500/sp32105.exe

Ethernet driver :
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp32001-32500/sp32131.exe

Qick Launch Buttons :

Broadcom Wireless LAN Driver :

Umarım problemleriniz hallolur

Eywallah modemde tamam ama o realtek ve ethernet nedir? (etherneti tanıyor zaten alet)

Bende de birtek coprocessor kaldı soru işaretli o ikisinden biride coprocessor u kaldıracak anlaşılan.

• bu arada ben yukarıdaki mesajımı editlemiştim ki 2 tane msj atmışsınız araya :)

" ve bu arada burdaki yardımcı olan herkese büyük TEŞEKKÜR 2 gündür delirmiştim. donanim habere tam destek bundan sonra ;)

@tony seni hm den tanıyormuyum :) "
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.