Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: goktugcakmak

http://www.4shared.com/file/14759895/6e4948c4/eski.html
    Vista driverları.

dostum 4shared ten 2 saatte indiremedim. Rapid gibi bi yerlere upload yapsan müteşekkir olurum.
  • tony süpersin..

xp bilgilerini bekliyorum senden o zaman, eyvallah.
  • XP yi bugün kurmak istiyorumda Vista da HD i nasıl bölümlere ayıracam onu bulamadım. Elimdeki pertitionmagic de çok eski bir versiyon tahminimce vistaya uymaz hatta ntfs bile desteklemiyor olabilir.
  • Yönetimsel araclarda disk yonetimine girdiginde c üzerinde sağ tıklama menusunde "shrink" (ingilizce kurdum) benzeri bir komut var. Onu calıstırınca hesap yapıyor. Ne kadar bolebileceginizi soyluyor. Maximum kadar bolumleme yaptım ben. 50gb civarı 2 disk oldu. Sonra format atıp diski kullanmaya baslayabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NetteTek

quote:

http://www.4shared.com/file/14759895/6e4948c4/eski.html
    Vista driverları.

dostum 4shared ten 2 saatte indiremedim. Rapid gibi bi yerlere upload yapsan müteşekkir olurum.

Flashget ile 20kb civarı bir hızda indiriyorum su anda(tek baglantı). Bence problem yok.
  • Ben bu sürücülerin XP ye ait olduğunu farketmemiştim.
    Bunları deneyen oldumu?

quote:

Orjinalden alıntı: utanmaz adam

Beyler HP real-time chat'ten XP driverlarının linklerini aldım, şöyle;

As your notebook is installed with the High definition audio drivers you have to install the Micro soft UAA drivers before installing the Audio drivers.

Here is the link to download the Uaa drivers:
    ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp32501-33000/sp32646.exe

NVIDIA nForce Chipset Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33001-33500/sp33031.exe

NVIDIA GeForce Go 6150 Graphics Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33549.exe

Conexant HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33839.exe

Synaptics Touchpad:
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33751.exe

Hpquick launch buttons:
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33001-33500/sp33258.exe

Wireless drivers(AMD):
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp34001-34500/sp34152.exe

• quote:

Yönetimsel araclarda disk yonetimine girdiginde c üzerinde sağ tıklama menusunde "shrink" (ingilizce kurdum) benzeri bir komut var. Onu calıstırınca hesap yapıyor. Ne kadar bolebileceginizi soyluyor. Maximum kadar bolumleme yaptım ben. 50gb civarı 2 disk oldu. Sonra format atıp diski kullanmaya baslayabilirsiniz.

Teşekkürler mesajımı yazdıktan hemen sonra buldum. Ama sinir oldum hard diskte 94GB yer var alet 50GB tan çok küçültme yapmadı. Bende 20+30 şeklinde yapmak zorunda kaldım. 58GB Vista ya kaldı.
  • daha önce de yazdıgım gibi, bu sürücülerin bir kısmı benim makinemle uyumsuzluk gösterdi, özellikle ekran kartı ve ses kartında, ben yukarıda linkleri verilenlerden farklı sürücüler ile sistemimi kurdum, bende ki ekrankartı go 6100, sanırım bazılarında bu go 6150,
  • arkadaslar bu forum gercekten cok yararlı .. hepinize en icten tesekkurlerimi sunuyorum..tonythetonguc a bizlerlerle paylasmış oldugu bilgiler icin cok tesekkur ederim. eline,gonlune saglik kardes...
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba;

Ben de sizler gibi bu notebook'u Teknosa'ya şöyle bir gezmek maksadıyla girmişken gördüm ve düşünmeden hatta üstüne atlayarak aldım. Yine sizler gibi vista kaynaklı sorunlar yaşıyorum. Konunun tamamını en az 3 kere baştan aşağı okudum ve tonythetonguc arkadaşa özellikle teşekkür etmek istiyorum yaptığı muhteşem incelemeden dolayı ve anladığım kadarıyla bu alete xp sorunsuz kurmayı beceren henüz yok.

Ben de bir kaç tecrübemi paylaşayım bu konu ile ilgili,
    Öncelikle HP teknik servisine 5 telefon aktarmasından sonra ulaşabildim ve bu alete XP kurulabileceğini ve driverların hp.com adresinde olduğunu öğrendim ama önce teyit etmek maksadıyla driverları tek tek aradım ve yukarıda belirtilen driverların eksik olduğunu görüp vazgeçtim bu işten, iyiki de vazgeçmişim.

İkinci konu Teknosa daki bir görevli bir bayan bana bu ürüne bir kaç müşterilerinin isteği üzerine XP kurduklarını benim de yapabileceğimi söyledi ama (lisanslı olması koşuluyla ) elimde desktop için lisanslı XP Home Cd si var ama DELL enterprise lisansı olduğu için Microsofta Perşembe günü saat 11:00 da mail atmama rağmen Cuma saat 22:30 oldu hala cevap yok. Bu microsoft da Türk Firması olmuş yani.

Sonuç vistayla devam halen forumu takip edeceğim ve xp kurdum diyen arkadaşı tebrik ederek nasıl yaptığını anlatmasını dört gözle bekleyeceğim.

Saygılar sunarım...

• laptopu aldım şu an 18 saat şarj olmak üzere yanımda duruyor ama alır almaz bir göz gezdirdim söylendiği gibi üzerinde go 6100 ekran kartı var bunun için bişey yapılabilir mi ki?
  • selam arkadaşlar bayadır forumu takip ederim ama pek yazmıyordum, bu laptoptan arkadaşıma aldım ve direk xp kurdum ama tabi driver yok... yukarıda arkadaşların verdiği driverları denedim sadece chipset iiçin olanı kurabildim ekran kartı ses kartı ethernet hiçbiri kurulmadı, teknosayla görüştüm hp vermediyse biz ne yapalım diyorlar, peki neden belirtilmiyor cp kurdum kullanamıyorum uyumsuz yazın madem diyorum gene cvp vermiyorlar. tek kelime ile deli oldum. ne hakla driverları vermiyorlar anlamış değilim.... bu arada bu makinenin de ekran kartı 6100

@goktugcakmak vista driverlarını vermiş onları deniycem. ama xp driverlerını nasıl bulacağımı hala bilmiyorm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoyakX -- 28 Nisan 2007; 11:24:10 >
  • arkadaslar, makineye win xp kurdum, biraz zahmetli oldu ancak başardım, suanda sorunsuz calısıyor,

ekran kartının driveri, asgıda,

http://www.station-drivers.com/telechargement/nvidia/nvidia_forceware_101.09-whql-2kxp.exe

ses kartının driveri,

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericSoftwareDownloadIndex?lc=en&cc=us&softwareitem=ob-40619-1

nvidia 430 chipset direveri

http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_8.26_11.09.html

wriless ve diger sürücüler icin yukarıda daha önce utanmaz adamın verdigi driverları kullanabilirsiniz,,

• vista driverları yemedi tabi :) @zaman26 senin verdiklerini deniycem şimdi :) inş. olur ama muhtemelen bu benim teknosa ve hp işbirliği ile yapılmış bir işe bir daha bulaşmamam olacak:)
  • ALLAH SENDEN RAZI OLSUN DOSTUM.ALLAH TUTTUĞUNU ALTIN ETSİN.XP İÇİN 4 GÜNDÜR EKRAN KARTI DRİVER İ ARIYORDUM.SENİN DRİVER İ CHİPSET İN ÜZERİNE KURDUM VE OLDU.DOSTUM ÇOK SAĞOL BU BİLDİĞİN DRİVER İ BİZİMLEDE PAYLAŞTIĞIN İÇİN

ZAMAN26 BÜYÜK ADAMSIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandos07 -- 28 Nisan 2007; 15:19:01 >
  • zaman26 büyük adamsın gerçekten :)

Verdiğim driverlardan sadece ekran kartı için olan çalışmıyodu. Ben de tekrar HP live chat'e girdim yaklaşık 7 ayrı teknisyenle konuştum değişik değişik driverlar verdiler hiçbiri olmadı. Senin verdiğin driverla beraber bütün herşeyi tanıtmış oldum. Bu arada hemen hemen hepsi bu bilgisayarın vista için yapıldığını falan söyledi. Ama bi şekilde koyduk boruyu, herşey düzgün çalışıyo artık.

Bu arada çoğu arkadaşta audio driverlarda problem olacaktır. Verdiğim linklerdeki "UAA" bölümündeki driverı yükleyip bilgisayarı yeniden başlatın, sonra audio driverları yükleyin, seste problem olmayacaktır. Eğer audio driverını önce kurarsanız ses alamazsınız.

Ekran kartı dışında verdiğim linklerdeki driverları kullanabilirsiniz, hepsi çalışıyor.

Bu arada HP'nin "chat with a technician" diye bi güzelliği var. Sadece İngilizce konuşulabiliyo yalnız; sağda "Chat with an online technician" seçeneğine tıklarsanız konuşma penceresi açılacak. Kafasına takılan şeyleri sormak isteyen arkadaşlar olursa linki aşağıda veriyorum;
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?product=3411066&lc=en&cc=us&dlc=en&lang=en&cc=us

Sorun yaşayan arkadaşlar buraya yazsın lütfen, Vista'ya hayır. Hiçbir programı çalıştırmayan bi işletim sisteminin gelişmesini bekleyecek değiliz sonuçta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utanmaz adam -- 28 Nisan 2007; 17:52:34 >

• BEN VİSTAYI RECEOVRY CD Sİ OLUŞTURMADAN SİLİP XP Yİ YÜKLEDİM.BU ZAMANDAN SONRA TEKRAR VİSTA KURMAK İSTERSEM 50 DOLAR ÖDEMEM GEREKİYORMUŞ:HOŞ BENDE ZATEN İSTEMİYORUM:XP YÜKLEDİM DRİVERLARINI YÜKLEDİM ALET OLDU FİŞEK::::AÇIKÇASI TAVSİYE EDERİM HİÇ TAKILMA KAKILMA OLMUYOR:
  • ekran kartınıda kurdum ama ses ve network kurulmadı :( deliricem ya
  • Arkadaşlar kolay gelsin. Bende bu Presario F500EA inden aldım ve aldığım gün içinde bulunan işletim sistemini kurmadan sildim. Makinaya WinXpSP2 kurdum. Kurduktan sonra Driverlearına baktım. Ama maalesef ki yok. Bir kaç gündür nette araştırmama rağmen Ethernet Driveri dışında hiç bir driveri yok. Üreticiler bile Xp driverlarını yayımlamıyorlar..
    Bu seriyi alan arkadaşlardan ricam elinde yedekleme cd si olanlardan birisi bu cd yi kopyalayarak bana gönderebilir mii ? Driver bulunamadığından daha makinayı kullanamadım. Teknosadan aldım makinayı ve onlara durumu anlatmama rağmen yardımcı olamayaklarını belirtiler. Birisi yardım eder mi ?
    Yardim edecek arkadaşların cafer682@hotmail.com adresinden irtibat kurmalarını rica ederim...

Eğer CD yad DVD Geri yüklemesini gönderecekseniz Adres Olarak :

CAFER BAŞPINAR
    Maltepe Mah. Şeker Sok. 14/A Kütahya
    Tel : 0 505 799 1427 && 0 544 848 2766
    Adresine kargodan alıcı ödemeli olarak gönderebilirimisiniz ?

• quote:

Orjinalden alıntı: paranoyakX

ekran kartınıda kurdum ama ses ve network kurulmadı :( deliricem ya

UAA driverlarını kurman gerkiyor. Onlar kurulu olmazsa ses kartını tanımıyor, linkleri yukarıda verdim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.