Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: paranoyakX

indiriyoprum şimdi @utanmazadam verdiğin linkleri deniycem bakalım, bende bir de "yardımcı işlemci" diye birşey var onu da tanıyamamış nedir kine bu ?

ve bu arada burdaki yardımcı olan herkese büyük TEŞEKKÜR 2 gündür delirmiştim. donanim habere tam destek bundan sonra ;)

@tony seni hm den tanıyormuyum :)

O yardımcı işlemci Co-Processor oluyor işte... Bende de şoru işaretli...
    Bu arada ethernet driver ve Realtek 810x... olan sürücüleride çektim bişey değişmedi, zaten ikiside aynı şey; realtek gigabit ethernet sürücüleri bunlar ve bizde gigabit ethernet yok. Sürücü problemsiz kuruldu gözüküyor ancak device manager da yeni bir aygıt çıkmıyor. Ve anakartın sürücüsü yüklendiğinde ethernet kartı nforce networking controller olarak tanınıyordu ve halada öyle.

Bu arada ewt HM den tanıyor olabilirsin Ama son zamanlarda hata bayadır hiç uğramıyorum HM ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 29 Nisan 2007; 1:51:16 >

• @utanmaz adam son verdiğin linklerle oldu ses kartı süper ya....

evet bi tek co processor kaldı ne ki acep o ne halta yarıyor kine :) onuda yaptık mı tamamdır tony :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoyakX -- 29 Nisan 2007; 2:09:25 >
  • quote:

@utanmaz adam son verdiğin linklerle oldu ses kartı süper ya....

evet bi tek co processor kaldı ne ki acep o ne halta yarıyor kine :) onuda yaptık mı tamamdır tony :)

Evet CO-processor de oldumu tamam. @utanmaz adam halletmiş onu hangi sürücü yüklenirken halloldu bilmiyoruz tabi.. Gerçi çok mühim bişeye benzemiyor ancak bulursak bir çözüm yaparız onada. Aslen Co-processor 80286 lardan beri işlemci içinde gömülü olan matematik işlemcisine denir ama şimdiye kadar bununla ilgili ne driver gördüm ne bişey (CPU nun driverımı olur ya:)

Onunla ilgili şöyle bişeye rastladım:

http://www.planetamd64.com/lofiversion/index.php/t24059.html
    (En son 2-3 mesajda benzer bişey geçiyor yalnız cevaplayan arkadaşın ingilizcesi pek olmadığından biraz garip olmuş;
    Soruyu soran arkadaş aynı senin sorduğun soruyu sormuş:
    Laptopumun co-prpcessor sürücüleri yok, nereden indirebilirim? ve bu sürücüler ne için gerekli? (ne halta yarıyor)? diye sormuş.
    Cevap biraz çarpık gemiş ben çözemedim birde siz bakın
    quote:

hi :) coprocessor = nVIDIA nForce system management :)
    It require nVIDIA Firewall installed
    (I`m English little :( )

Ayrıca yine cevaptan anladığım kadarıyla anakart sürücüleri içindeki nvidia firewall u kurdum bir fayda etmedi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 29 Nisan 2007; 2:28:29 >

• o da güzel, bu arada bu makineyi ben kankama aldım ve bana az önce birşey iletti kapanmıyormuş alet karmakarışık oldum son ses kartı driverını kurduktan sonra kapanmamaya başlamış yanımda diil alet şimdi sonra inceliycem :)
  • quote:

o da güzel, bu arada bu makineyi ben kankama aldım ve bana az önce birşey iletti kapanmıyormuş alet karmakarışık oldum son ses kartı driverını kurduktan sonra kapanmamaya başlamış yanımda diil alet şimdi sonra inceliycem :)

Laptop ile yaşanan ilk sorun oldu bu heralde:) Umarım çözülür. Aniden mi kapanıyormuş yoksa windows kendini shut down yapıp mı kapatıyormuş. Bende öyle bir problem baş göstermedi, gerçi ses kartını kurduktan sonra en fazla 1-2 saat çalıştı. ama öncesinde (vista ile) saatlerce açık kaldı ve 1 haftadır kullanıyorum hiç bir problem yaşatmadı çok şükür, İnşallah yaşatmazda. Umarım arkadaşın problemide çözülür. Arkadaşın şunu denesin:
    -Öncelikle dediğim gibi nasıl bir kapanma tepkisi veriyor, aniden mi kapanıyor yoksa shutdown mı yapıyor?
    -Restart mı yapıyo kapanıp kalıyormu? (Restartlar genelde sürücü çakışması ve problemlerinden olur)
    -Hiçbirşey değiştirmeden bu şekilde denesin; periyodik bir aralıkta veya herhangi bir belirti sonucunda mı kapanıyor onu tespit etmeye çalışsın (yani ses kartını çok kullanma veya networku kullanınca kapanma vs. gibi belirtiler)?
    -Daha sonra ses kartı veya son kurduğu birkaç sürücüyü kaldırarak durumu denesin, olmuyorsa (sorun devam ediyorsa) vista yı kurup denesin. Vista da sorun devam ediyorsa servise gitmesi gerekecektir.

Bana ses kartından ziyade şu realtek 810x (ethernet) sürücüleri yamuk geldi çünkü cihazın içinde Realtek Gigabit ethernet yok, Vista da baktım onda da yok. Ona rağmen sürücü sanki cihaz varmış gibi kuruluyor. Ben sadece boşa sürücü olmasın ve sorun yaratabilir diye kaldırdım.

Bu arada bütün bunları pil takılı iken denesin. Laptoplar elektrik konusunda desktoplara göre çok daha hassaslar, içlerinde kuvvetli ve kaliteli bir PSU bulundurmadıklarından en ufak elektrik dalgalanmasından etkileniyorlar. En basiti çok kısa elektrik gidip gelmelerinde abimin desktop bilgisayarı modem vs. restart atarken veya kapanırken benim Aopen PSU lu desktop makinam çalışmaya devam ederdi

• kapanmaya değil KAPANMAMAYA başlamış :) akşama inceliycem aleti :)
  • quote:

kapanmaya değil KAPANMAMAYA başlamış :) akşama inceliycem aleti :)

Hayda oda iyi:) Ozaman muhtemelen yazılımsaldır ve daha spesifik bir sorun oluğu için çözümü daha rahat olabilir. Tahminimce; Windows kapanırken birşeyi (bir programı) kapatamıyordur alette kapanmıyordur doğal olarak. Birde bunu her kapanmada mı yapıyor yoksa arada bir mi? Her kapanmada yapıyorsa çözüm belli; format atıp tekrar kursun kurduğu şeyleri adım adım kursun ve bilgisayarı kapatsınki ki nerede problem yaşıyor onu görebilsin. Tabi format atmadan önce yüklediği şeyler uninstall etsin ozamanda analaşılabilir sorunlu olan şey. Tam olarak nerde takılıyormuş Windows kapanıyor ekranında mı? Umarım çabuk halledersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 29 Nisan 2007; 15:10:24 >

• güzel diyonda zaten alete sadece windowes kurdum sonrasında driverlarla uğraştım :) en son ses kartını kurunca kapanmamaya başlamış neyse gidip bakıcam zaten yaparz bi şekilde :)
  • Arkadaşlar driveri verenlerden Allah razı olsun. Aynen bende de 2 aygıt bulamadı biri yardımcı işlemci diğeri bilinmeyen aygıt amd işlemci driverını da denedim bişey değişmedi. Sorunsuz yükleyen arkadaşlardan daha fazla bilgi istiyoruz.

Bunlardan başka bende makina normal hızda açılıyor ancak hoşgeldiniz ekranından sonra kaspaersky, nvidia firewall ve nvidia view iconları çok geç açılıyor sizde nasıl bide kaç dişte açılıyor? Sanırım geç açılmasının sebebi bulunamayan aygıtlar deneyip görecez inşallah.

• Bence çok acele ediyorsunuz. Vista ile devam etmenizi öneririm. Yoksa daha çok problem çıkaracak gibi duruyor. Ben Vista kullanıyorum ve çok güzel bence. Bİlgisayarı kapanmayan arkadaş aklıma bir şey geldi. Vistada kapatma yeri hemen başlattaki yer değil o hazırda bekletmemizi sağlıyor. Kapatmak için hazırda bekletin yanındaki küçük ok'a tıklayıp bilgisayarı kapat komutu vermek gerekiyor. Belki o olabilir. Vista cahilliği işte :D İlk başta bende aynısını yaşamıştım.
  • Sistem boşta iken 500 mb yiyen işletim sistemine Vırt zırt ordan burdan onay bekleyen ve sistemi yavaşlatan tüm işletim sistemlerine duble Zaten back up dvd mi yaptım istediğim zaman kurarım ne gereği var demi?

Bu arada bilinmeyen aygıtın birini tespit ettim hp quick quick launch buttons driverinı kurunca gitti.

Diğeri için çalışmaların devam ediyor. Oda sanırım hp wireless lan asistant olabilir....

Ayrıca bios update yapan varmı? resmi sayfasında var ancak oda vista ile birlikte çalışıyor. Sormamın sebebi acronis tru image server ile yedek almak isterken yükleme ekranında bios bug hatası vermesi. XP yi yedek aldıysanız hangi yedekleme programı ile aldığınızı yazabilirmisiniz?

• quote:

Orjinalden alıntı: Solu

Arkadaşlar driveri verenlerden Allah razı olsun. Aynen bende de 2 aygıt bulamadı biri yardımcı işlemci diğeri bilinmeyen aygıt amd işlemci driverını da denedim bişey değişmedi. Sorunsuz yükleyen arkadaşlardan daha fazla bilgi istiyoruz.

Bunlardan başka bende makina normal hızda açılıyor ancak hoşgeldiniz ekranından sonra kaspaersky, nvidia firewall ve nvidia view iconları çok geç açılıyor sizde nasıl bide kaç dişte açılıyor? Sanırım geç açılmasının sebebi bulunamayan aygıtlar deneyip görecez inşallah.

O geç açılma olayı benim desktopta da vardı. Bişey yapmıştım ama ne yaptım bilmiyorum ama düzelmişti. Öyle mal gibi bekliyor CPU kullanımı %0 da duruyor, HD desen çalışmıyor öylece bekliyor makina açılışta. Onu diyorsun sanırım. O benim desktopta düzelmişti şimdi laptop ta var. İlk başta yoktu, bişeyleri kurduktan sonra oldu ama ne kurunca oldu farketmedim yine (olunca kafayı yedim tabi). Galiba wireless ın bağlanmasını bekliyor olabilir. Yada başka bir programdan olabilir. Tam nedenini bilmiyorum ama hakikaten özellikle acelen varsa sinir ediyor adamı 10-15 sn kadar öyle mal mal bekliyor bilgisayar. Dediğim gibi Desktopta da vardı bişey yapınca düzeldi (artık ne yaptığımı hiç hatırlamıyorum bir sürücü mü güncelledim bir programmı kaldırdım hiç hatırlamıyorum) ah bir hatırlasam düzeltmeye uğraşıcamda hatırlamıyorum işte

O bilinmeyen aygıt Touchpad... Synaptics touchpad in programını yüklersen tamam olur oda. Coprocessor bende de soru işareti halen. Ama ne işe yara çözemedim hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 29 Nisan 2007; 18:42:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: omer1990

Bence çok acele ediyorsunuz. Vista ile devam etmenizi öneririm. Yoksa daha çok problem çıkaracak gibi duruyor. Ben Vista kullanıyorum ve çok güzel bence. Bİlgisayarı kapanmayan arkadaş aklıma bir şey geldi. Vistada kapatma yeri hemen başlattaki yer değil o hazırda bekletmemizi sağlıyor. Kapatmak için hazırda bekletin yanındaki küçük ok'a tıklayıp bilgisayarı kapat komutu vermek gerekiyor. Belki o olabilir. Vista cahilliği işte :D İlk başta bende aynısını yaşamıştım.

XP nin bir problem çıkarttığı yokki:) Şu an artık herşeyiyle hazır gibi duruyor, o arkadaşın kapanmama problemi XP de olmuş sanırım oda tahminimce yanlış yüklediği bişey ile ilgili olması lazım.
    Ayrıca bencede Vista çok güzel zaten ben en güzelini yaptım 2sini birden kullanıyorum...
    XP yi neden kurdum derseniz. Bazen çalışmama olasılığı olan programlar ve Hız... Hernekadar alet Vistayı rahatça kaldırabilsede XP de fişek gibi çalışıyor değim yerindeyse. Ayrıca bazen internette gezinirken ram e çok yükleniyorum Bu gibi durumlarda XP daha kullanışlı olacaktır tahminimce çünkü vista çok fena bir ram canavarı.
    1GB vista için yeterli gözüksede sadece yeterli oluyor, sağlam bir yüklenmede yetersiz kalıyor. XP için 1GB fazlasıyla yeterli olduğundan XP ye yüklensende bişey değişmiyor. en azından Vistadaki gibi yetersiz kalmıyor.
    Ancak ileride Hybrid diskler çıktığında veya daha öncesinde 2-4GB boyutlu hızlı (en az 200X) bir flash disk alıp Ready boot özelliğini kullanır hale geldiğimizde ve bütün programlar vista da problemsiz çalışır hale geldiğinde XP ye veda edebiliriz
    Ama bence şimdilik bir kenarda durmasında fayda var. Aletin HD i dar olsa neysede 120GB diski var 10GB ını XP ye ayırsak ne olacak

• quote:

Arkadaşlar driveri verenlerden Allah razı olsun. Aynen bende de 2 aygıt bulamadı biri yardımcı işlemci diğeri bilinmeyen aygıt amd işlemci driverını da denedim bişey değişmedi. Sorunsuz yükleyen arkadaşlardan daha fazla bilgi istiyoruz.

arkadaslar, winxp kurulumu sırasında epey driver denedim, ama sistemim ile uyumlu olanların driverlerin linklerini bu sayfada verdim daha önce,

winxp kurulumu nu su sekilde gerceklestirdim;

elimde sp1 ile tümlestirilmis bir winxp cd si vardı, onunla kurmaya calısdıgımda usbenchi hatası veriyordu (sp1 in usb 2.0 ı desteklememesinden dolayı, biosta da usb portlarının kapatılmasına yönelik bir secenek yok) bu yüzden winxp ile (sp1 olmayan bir cd ile) sistemi kurdum, sonra sp2 ve daha sonra cıkan yamalar ile tümlestirilmis bir cd yi (http://www.tampaylas.net/win-xp-ile-sp2-ve-guncellestirmeleri-tek-cd-yapma-resimli-anlatim-t3453.html) windows ortamında acarak sistemi yükselt secenegi ile sisteme sp2 ve yamaları yükledim, daha sonra nvidia nın 430 chipset driveri nı kurdum, ekran ve ses driverları donanım ile uyumsuz oldugundan yükleyemedim, modem, touchpad ve wriless driverlerini yükledim (sayın utanmazadamın verdigi linklerden) sonra nette aramalarım ve bir cok driver denemem sonunda ekran kartını tanıtmayı basarabildim, buldugum bir driver ile ses kartınıda sisteme tanıttım ancak makineden ses alamıyordum, media player da acılısta donanım hatası veriyordu, daha sonra hp nin sitesinde daha önce burada verdigim driveri kurduktan sonra suanda sistemimde hic bir tanınmayan donanım yada sorun yok, makine gayet performanslı ve stabil bir sekilde çalışıyor, ben makinemden cok memnunum umarım sizlerinde memnuniyetsizliklerinizi hep beraber giderebiliriz,

• quote:

Sistem boşta iken 500 mb yiyen işletim sistemine Vırt zırt ordan burdan onay bekleyen ve sistemi yavaşlatan tüm işletim sistemlerine duble Zaten back up dvd mi yaptım istediğim zaman kurarım ne gereği var demi?

Bu arada bilinmeyen aygıtın birini tespit ettim hp quick quick launch buttons driverinı kurunca gitti.

Diğeri için çalışmaların devam ediyor. Oda sanırım hp wireless lan asistant olabilir....

Ayrıca bios update yapan varmı? resmi sayfasında var ancak oda vista ile birlikte çalışıyor. Sormamın sebebi acronis tru image server ile yedek almak isterken yükleme ekranında bios bug hatası vermesi. XP yi yedek aldıysanız hangi yedekleme programı ile aldığınızı yazabilirmisiniz?

Bence şu yukarıda yazdığım yazı var onu bir oku. Vista yı optimize etmezsen tabi öyle dersin:) UAC yi kapatman lazım yoksa kafayı yedirtir adama. Vista kurulunca ilk iş UAC yi kapatıp sanal belleği sabitlemek olmalıdır bence Bu dediklerimi yap çok daha fazla seveceksin Vistayı. Vistayı beta sürümlerinden beri kullandığım için baya deneyim ettim gerçekten kullandıkça anlıyorsunuz farkları. Size tavsiyem benim yaptığım gibi çift işletim sistemi kurun.

Kalan tek soru işareti yardımcı işlemci bende, oda HP wireless assistanla alakası olduğunu sanmıyorum hatta onları ben kurmadım bile açıkçası ne gerek var ram de yer işgal etsin lüzumsuz programcıklar. Windows un kendi wireless ı neyimize yetmiyoda HP nin asistanını kuracam ki vista da kurulu inceledim programın tek özelliği Wireless ı açıp kapatmaya yarıyor hani kasanın üzerinde açma kapama düğmesi olmasa eywallah işe yarar diyeceğim ama bu durumda gereksiz ötesi bir program. Synaptrics Touchpad ide kurmayacaktımda hadi onu kurunca touchpad de rollbar ları çalıştırıyor diye kurdum. HP quicklaunch buttons ıda kurdum baktım bir işe yaradığı yok kaldırdım. Madem ram i çok yemesin diye XP kuruyorsunuz bence butür gereksiz şeyleride kurmayınki sistem performansında yemesin

• quote:

Orjinalden alıntı: zaman26

quote:

arkadaslar, winxp kurulumu sırasında epey driver denedim, ama sistemim ile uyumlu olanların driverlerin linklerini bu sayfada verdim daha önce,

winxp kurulumu nu su sekilde gerceklestirdim;

elimde sp1 ile tümlestirilmis bir winxp cd si vardı, onunla kurmaya calısdıgımda usbenchi hatası veriyordu (sp1 in usb 2.0 ı desteklememesinden dolayı, biosta da usb portlarının kapatılmasına yönelik bir secenek yok) bu yüzden winxp ile (sp1 olmayan bir cd ile) sistemi kurdum, sonra sp2 ve daha sonra cıkan yamalar ile tümlestirilmis bir cd yi (http://www.tampaylas.net/win-xp-ile-sp2-ve-guncellestirmeleri-tek-cd-yapma-resimli-anlatim-t3453.html) windows ortamında acarak sistemi yükselt secenegi ile sisteme sp2 ve yamaları yükledim, daha sonra nvidia nın 430 chipset driveri nı kurdum, ekran ve ses driverları donanım ile uyumsuz oldugundan yükleyemedim, modem, touchpad ve wriless driverlerini yükledim (sayın utanmazadamın verdigi linklerden) sonra nette aramalarım ve bir cok driver denemem sonunda ekran kartını tanıtmayı basarabildim, buldugum bir driver ile ses kartınıda sisteme tanıttım ancak makineden ses alamıyordum, media player da acılısta donanım hatası veriyordu, daha sonra hp nin sitesinde daha önce burada verdigim driveri kurduktan sonra suanda sistemimde hic bir tanınmayan donanım yada sorun yok, makine gayet performanslı ve stabil bir sekilde çalışıyor, ben makinemden cok memnunum umarım sizlerinde memnuniyetsizliklerinizi hep beraber giderebiliriz,

Ben SP1 içerikli ile kurdum ancak kurar kurmaz hiçbir sürücü yüklemeden, hatta hiçbirşey yüklemeden SP2 yi kurdum (elimde direk kurulabilir SP2 var). Hiçbir problem çıkarmadı. Tavsiyem bu şekilde yükleyin. Ben uyumlu driver ları not ettim düzenledim Ama yinede daha iyi driver lar olabilir veya yeni bişey çıkabilir diye CD ye kaydetmedim. Birde anakart N430 sürücüsü olarak 2 tane var elimde hangisi daha iyi ona emin olamadım 2 side duruyor. Eğer isteyen olursa gönderirim. Yaklaşık 300MB lık bir paket oldu.

Bu arada bende çok memnunum inşallah bir sorun yaşatmaz, çok sağlam ve stabil bir makina olarak gözüküyor ilk 1 haftalık kullanımıma göre
    Ama alet şaşılacak kadar hızlı. Desktop a kurduğum bütün programları kurdum (birtek kaspersky i) kurmadım onuda kurunca bakalım desktopla kıyaslama şansım olacak ama şu an için desktoptan çok daha hızlı çalıştırıyor XP yi. Desktop ın işlemci ve ram i laptop a göre zayıf ancak HD ide kat kat hızlı 7200rpm 8MB cache bir HD var desktop ta ancak office uygulamaları performansını en çok etkileyen şeylerden biride HD dir. Laptopların ise en büyük dezavantajları HD leridir, buna rağmen beklediğimden çok daha iyi performans verdi

• Arkadaşlar ben henüz xp operasyonuna başlayamadım miskinlikten ama, kafama bazı soru işaretleri oluşturdunuz son yazdıklarınızla; cevaplayabilirseniz memnun olacağım.
    Sorularım aşağıda:

1. XP yüklemesi esnasında driverları xp kurulup bittikten sonra mı kurulum esnasında mı tanıtmak gerekir?
    2.Çift işletim sistemi kurulumu için izlemem gereken sıra ne (önce format, XP sonra Vista mı) (Vista üzerinden mi)
    3. Nortonu kaldıracağım da (hatta üç sefer kaldırdım) yerine vista uyumlu Internet Security 2-3 tane de emule den indirdim ama hepsi vista uyumsuz çıktı bir IS önerisi (mümkünse sürüm no ile ki emule den bulabilmem kolay olsun)
    4.Bu backup dvd sinden bir kopya daha yapayım dedim alet yaptırmadı çözümü var mı?
    5. Ben de normal kullanım ile 2 saat civarı gidiyor batarya ile ben genelde bataryasız kullanıyorum evde bir masa üzerinde. Batarya ile ancak gerektiğinde o da haftada bir filan kullanacağım zannediyorum, bu sırada bataryayı dolu şarj ile mi saklamak daha iyi bitik olarak mı ? Önerilerinizi bekliyorum.
    6. Son olarak bende lisanslı XP Home var ama DELL desktop için, bu alette de vista lisansımız olduğununa göre (hayatımdaki lisanslı ilk iki MS ürünü) bu XP cd sinden kurulum yaparken MS la temasa geçmelimiyim, (gerçi mail attım 4 gün önce cevap hala gelmedi herhalde konu ile ilgili toplantıları devam ediyor)

Teşekkür eder emeklerinize sağlık derim.

• 1. soruyu tam anlamadım ama XP de bahsi geçen driver ları nezaman kurucam diye soruyorsan tabiki XP yi kurduktan sonra.
    2. Çift işletim sistemi istiyorsan işlem biraz karışık. 2 gündür uğraşıyorum daha bugün çözebildim. Detaylı bilgi için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_13915883/tm.htm
    3. Güvenlik programı olarak bende daha bakmadım, nortonun süresi bitene kadar (60gün) kullanırım heralde sonra bakarız bir hal çaresine ama eğer Vista uyumlu sürümü varsa KIS yani Kaspersky kullanırım. Şimdiye kadar %90 çıkmış olması lazım çıkmadıysada 2 aya kadar mutlaka çıkar heralde.
    4. Kopyaladığın DVD den Nero gibi bir programla 1'e1 kopya almayı dene. Yoksa sistemi komple formatla (eski windowsdan eser kalmasın) Yeni bir windows vista kur. Sonra almayı dene bakalım. Ancak Recovery partitionda 1 kopya DVD çekildi şeklinde bir bilgi girildiyse C: ye istediğin kadar format at 1 DVD daha çıkartamazsın. Ki tahminimce olmaz çünkü artık bilgisayarların yanında disk vermemelerinin sebebi bu yani korsanı engellemek. HD in içinde duruyor ve sadece 1 medyaya çekmene izin veriyor. Elindeki medyaya ne olduki 1 kopya daha almak istiyorsun? Ben böyle bişey olacağını tahmin ettiğimden verbatim marka medyaya kaydettim
    5. Pil süren normal bende de normal kullanımla (tam güç modunda) 1,5-2 saat gidiyor. Saklama konusuna gelince bu uzun bir konu. Biçok şey var ortada dolaşan ve söylenen bi kısmı hakikaten eskimiş hurafeler bi kısmı ise hala geçerliliğini koruyor olabilir. Mesela kullanmadığınızda %50 dolulukta saklayın hatta buzdolabında saklayın şeklinde bilgiler var ama ben bunların eskidiğine inanıyorum niye? Şimdiki çok hücreli pillerde zaten sıralı kullanım olduğu için %50 dolulukta saklamanın mantığı nedir? 6 hücreli bir pilde toplam doluluk %50 olunca 3 hücre dolu 3 hücre boş olacaktır. Normalde pilleri (hertürlü kuru şarjedilebilir pili) %50 doluluk oranı ile saklamak iyidir (ve doğrudur) ama eskiden hep tek hücreli piller olduğundan böyle bir yargı oluşmuştur. Ancak şu bir gerçekki çok hücreli pillerde içindeki 6 hücreyide %50 ye çekmek pek mümkün gözükmüyor. Toplam kapasiteyi %50 ye çekersende dediğim gibi 3 hücre boş 3 hücre dolu olacaktır.
    Pili çıkartıp pilsiz kullanmak içinde artık saçma deniyor. Çünkü akıllı piller kendi içlerindeki devre sayesinde pilin şarj olduğunu anlar ve pilin üzerinden akım geçmesini engeller diyorlar. (Bitane pil söktüm içinden hakikaten 2-3 tane çip çıktı) Bu gerçekse pili çıkartmak tamamen hurafe tam tersine gelen elektrikteki kesilme gibi problemleri gidermesi açısından pil takılı olarak kullanmak daha iyidir diyolar. Ama öbür yandan bazılarıda hep fişte ve pil takılı kullandım neden ozaman benim pil 1 yılda öldü diyorlar. Bunun sebebi arada bir pili kalibire etmemek olabilir. Arada bir pilleri tam boşaltıp tam şarj etmek gereklidirki pil hayatta kalsın.
    (Açıkçası bende arada kaldım ama pil takılı kullanıyorum.)

6. Bunu kimse bilemez öncelikle DELL in işletim sistemi DELL de yüklüyse yeni makinana kuramazsın (yasal olarak tabiki yoksa kurarsın). Ayrıca bahsettiğin XP home eski makinan DELL için özel bir XP ise (ki muhtemelen böyledir) kuramayabilirsin. Örneğin bizim makinalardaki Vista yı başka bir cihaza kuramazsın çünkü tamamen makinaya göre kurulmuş hazırlanmış bir işletim sistemi zaten dikkat ederseniz sürücüleri filan kendi kuruyor sizin hiçbirşey yapmanıza gerek kalmıyor. Hatta normal Vista kurduysan birde bunu kurulumunu kendin yaptıysan aradaki farkı görmüşsündür alakaları yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 29 Nisan 2007; 21:56:46 >

• Arkadaşlar, tüm kutu içeriğini yazabilecek birisi varsa çok memnun olurum, kutudan çıkanlarda eksik var mı karşılaştırırız. Bu haftaiçi benim de elime geçecek.
  • İlgine teşekkürler tonythetonguc

1. Sorumun nedeni bu alet o kadar nazlı ki vista bile 1 saatten fazla vakit alıyor, vakit kaybı olmaması için ilk yakaladığını iddia ettiği driverı saklamalımıyım yoksa hayır deyip linkleri verileni mi kurmalımıyım şeklinde olmalıydı soru, ben biraz yanlış anlatmışım yazdıktan sonra farkettim.
    2. Zaten tahmin etmiştim dene yanılma yaparım o konuda
    3. Evet daha 50 günüm filan var ama benim e-katır 256 kb/s ile yemlendiği için o zamana ancak indirir şüphesi ile şimdiden aramaya başladım da (yine de bir sürüm no su hiç fena olmaz)
    4. Benim DVD ye bişey olmadı da forumun üst sayfalarında bir arkadaş yardım istemişti DVD almadan fdiski basmış herhalde bu nedenle kullanamışyormuş ona gönderebilirmiyim diye denemiştim ama olmadı
    5. Pil konusundaki hurafeler doğru hatta bir üst forumda bu konuda pek çok faydalı ve saçma bilgi var en iyisi bu konuda HP den gelecek maili beklemek, muhtemelen onlar da senin cevabını verecek çünkü mantıklı şekli bence de bu,
    6. MS XP home DELL için ama ayrı bir işletim siştemi cd si onu bir kaç numara ile başka bir cdye (bios no kısmını iptal ederek) kopyaladım serial ı da geçerli tabii ama MS a mail attım bu konuda (hatta iki mail)adamlar cvp bile yazmadı ayni diyorlar ki kaçak kullanın bizi rahatsız etmeyin boşu boşuna

Yani kısacası senin de dediğin gibi XP + Vista ile kullanmak galiba en sorunsuz şekli olacak bu işin.

Tekrar teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.