Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu makineye need for speed carbon yükleyen oldumu aranızda?bu oyunun performansını çok merak ediyorum bu laptopta.oynayan birileri varsa düşüncelerini paylaşsın bizimle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: commandos07

ikinci işletim sistemini yüklersen basta soruyor hangisiyle açmak istersin diye ama bence hata edersin.Biraz dene ve alışmaya çalış bence vista çok çok iyi xp ye göre biraz ağır ama olsun bu makine rahat kurtarıyor.Bu arada driver cd si zaten d sürücüsünde yüklü orjinal sürüm gerekli belgeleride var bu yöntem daha iyi.Cd yi yanında taşımış oluyorsun sürekli...........

Bir cok program Vistada calısmıyor. En azından 1 sene daha XP ile devam edecegim. Aletin kapasitesiyle alkalı bir durum degil. Baya güzel özellikleri olmasına rağmen çok begenmedim Vistayı. XP cok daha rahat. Belki alıştığımdandır. 1-2 güne tam karar verim vistaya bye bye diyecegim sanırım. Çıkan sorunları yazarım.
  • Üreticinin destek sayfası. Gerekli her sey bulunmakta.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?lc=en&cc=it&dlc=it&product=3411066&
  • quote:

Orjinalden alıntı: zoltriks

quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc
    Şimdi şarjda duruyor.
    Zoltriks sen ne süre şarj ettin?
    Ben şarj ışığı sönünce açarım aleti heralde

Ben zaten kutuyu daha mağazada açmıştım, en azından çalıştığını görmek için.
    Eve geldiğimde açtım bilgisayarı kuruluma başladığımda da şarja taktım.

PDF için çok teşekkürler gerçekten çok işime yarayacak :)

Saygılar,
    Murat.

Rica ederim. Sağda solda bulunmayacak güzel bir dökümana benzediği için ekledim. İşlemcinin sökülmesine kadar anlatıyor ama siz denemeyin bence garanti dışı kalmasın alet
    Ayrıca notebook'u kullanmaya başladım ve beklediğimden çok daha iyi çıktı detaylarını birazdan uzunca bir mesajda belirticem.
    Bu arada merak ettiğim noktalar var sizlere sorayım?
    HP nin verdiği KASKO yu hemen başlattınızmı?
    Fatura tarihinden en geç 1 hafta ve bir ay (herhangi bir süre) sonra başlatılması gereklidir diye bir madde
    varmı sözleşmede? Sitesinde yazana göre belirli bir tarih var en geç o tarihe kadar kaydınızı yapın yazıyor.
    Eğer fatura tarihine bağlı bir süresi yoksa başına bişey geldiği zaman sigortayı başlatsak daha iyi olmazmı?
    (Gerçi çalınırsa filan başlatamazsınız o nedenle biyere kayıt etmek lazım numaraları)
    Birde notebook kutusunun içinden çıkmadı ancak teknosadan alırken bana üzerinde HP'nin hologramı olan bir etiket verdiler. Etiketin üzerinde:
    "Güvenlik hologramı ve etiketinin ilgili ürüne yapıştırılması zorunludur." Yazıyor. Size bu etiket verildimi? Verildiyse yapıştırdınız mı?
    Çünkü teknosa poşetinin içinden çıktı etiket cihazın kutusunun içinden değil.
    Birde 1 YIL SİGORTALIDIR etiketi çıktı

• quote:

Orjinalden alıntı: gogocuk

arkadaşlar bu mesaj çok önemli!!! ciddi bir kandırılma söz konusu sanırım.ben yurtdışında yaşıorum 30 nisanda türkiyeye gelicem makinayı almaya ve şu anda inceleyemiyorum laptopumu malesef,makinasını alan arkadaşlar bu ekran kartı konusunda bir bilgi verebilirlerse seviniriz.kutusunda açılmadan iade edelim yoksa.ciddi bir mesele
    quote:

Orjinalden alıntı: 006DEAN

ARKADAŞLAR BU NOTEEBOOK DAN BENDE ALDIM FAKAT EKRAN KARTI GEFORCE 6150 128MB OLMASI GEREKİYORDU MAKİNAYI İNCELEDİĞİMDE EKRAN KARTININ GEFORCE 6100 OLDUĞUNU GÖRDÜM BİOSTA 64MB OLARAK GÖZÜKÜYOR AYNI ZAMANDA RAM DEN 64MB KULLANIYOR BİLGİSİ OLAN VARMI? KANDIRILDIKMI?

Bu benimde dikkatimi çekti ilk etapta windows detayını vermediği (tanımadığı) için 6100 yazmıştır dedim ancak Everest 2006 da 6100 olduğunu söylüyor. Olmazsa en son çıkan bir sistem informasyon programı kurup denemek lazım. Gerçi benim için pek önemli değil ekran kartı ancak olay bitek ekran kartıyla bitmiyor. Bahsi geçen 6100 isimli çip anakartın kuzey köprüsünü oluşturuyor. Aradaki farklara bakıldığında güç tüketimi vs. vs. gibi ufak tefek farklılıkları var. 6100 ile 6150 arasında. 3D performansında bi fark olduğunu sanmıyorum. Birde ram i BIOS tan ayarlayabiliyorsunuz ancak ben hiç oyun oynamayacağım için hiç ellemedim hatta eğer düşüyorsa 32MB a bile düşürebilirim

Sonuç olarak çok önemli olmasada bu 6100 - 6150 olayını araştırmak lazım çünkü yapılan ayıp! Gerçi aynı fiyata 6100 yazsaydı da alırdım ancak 6150 diye satıldıysa 6150 olması lazım

• arkadaşlar sizin şarjı ne kadar gidiyo???benim bilgisayarın en fazla 1 saat gidiyo.eger 1 saatten fazla giden varsa gidip değiştireyim.cvplarınız için şimdiden teşşekürler
  • arkadaşlar vistayı silip XP dönmek isteyenler varsa öncelikle aygıt yöneticisinden hangi driverlerin kurulu olduğunu bi yere not edin. ben format attım XP yükledim fakat HPnin sitesinde "Synaptics Touchpad - HP Quick Launch Buttons HP - Wireless Assistant" bunlardan başka bişey yok ki zaten bunlarda driver değil. Elinde bu cihaz olan arkadaşlar bana driverlerin neler olduğunu söylerlerse iyi olur malum ayrıntılı bilgi üreticinin sitesinde yok. (Mesela 10/100 eternet denmiş iyide kimin intelin mi realtekinmi başkasınınmı?)
  • arkadaşlar bu modellerde 256+256 cache bellek var farkındasınız dimi ?
  • arkadaslar bu urunde dahili mikrofon var mı?katalogunda ust tarafta compaq yazan yerin iki yanında var oldugu yazıyor?bunu nasıl etkin hale getirecegiz?notebook un uzuerindeki mikrofonu kullanan arkadas var mı?

arkadaslar urun bekledıgımden cok cok ıyı cıktı.tasarımı olsun performansı olsun tatmin edici.sarj konusuda henuz tam olarak deneme yapmadım.oyun konusunda bi deneme yapmadım.ama oyun konusundada performansını ilerki zamanlarda sizinle paylasacagım.alan arkadaslara hayırlı olsun..iyi gunlerde kullanınn........COMPAQ
  • Arkadaslar lütfen makinalarınıza XP falan kurmaya çalışmayın boşuna vakit kaybedersiniz.

Ben daha elime geçtiği gün (18 Nisan) Vista'yı bi süre kurcaladım, istediğim programların (MathCAD, MSC.Adams vs.) problem çıkardığını gördüm ve zaten Vista'ya ilk kullanımda ısınamadığım için hemen XP CD'sini hazırladım.. Sonra format atıp XP kurdum ve driverların otomatik olarak yükleneceğini düşünürken birçok aygıtın tanınmadığını gördüm. İnternette ufak bi driver araştırmasından sonra herhangi bişey bulamayınca ertesi gün nasıl olsa halledeceğim için gönül rahatlığıyla uyudum.

Ertesi gün HP müşteri hizmetlerini aradım ve bilgisayara XP kurduğumu gerekli driverları internetten bulamadığımı, bunları ne şekilde edinebileceğimi sordum. Karşıdaki tip XP için belirttiğim modele uygun herhangi bi driver bulunmadığını söyledi. "Vista'dan başka işletim sistemi kullanamayacak mıyız?" diye sordum ve "Ne yazık ki hayır." cevabını aldım. Bi de recovery diskimin -ki E: sürücüsünde oluyo bu bölüm- büyük ihtimalle C:'ye format attığım için silinmiş olabileceğini söyledi. Saçma olmasına rağmen kontrol ettim ve tabi ki recovery bölümü aynen duruyodu.

Anlayacağınız bu modelin sahipleri a.q. HP'si tarafından Vista gibi bi fiyaskoyu kullanmak zorunda bırakılmış.

Bu arada "recovery" bölümüne de gözünüz gibi bakın, silerseniz Recovery DVD'si 50$ + KDV.

Zaten işin içinde hem Teknosa hem de HP var, fiyatı bu kadar iyi olmasa kesinlikle bulaşmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utanmaz adam -- 25 Nisan 2007; 2:16:37 >

• sayın utanmaz adam, xp kurulumu sırasında usb portlarını nasıl kapattınız? ben biosda böyle bir secenek bulamadım, vista kullandıgım yazılımları desteklemiyor, bu makineyi kullanabilmek icin mutlaka xp yüklemem gerek, öncelikle vista yı silmeden, xp kurmak istiyorum ancak biosta usb portlarını kapatabileceğim bir secenek bulamadım,,
  • quote:

Orjinalden alıntı: utanmaz adam

Arkadaslar lütfen makinalarınıza XP falan kurmaya çalışmayın boşuna vakit kaybedersiniz.

Ben daha elime geçtiği gün (18 Nisan) Vista'yı bi süre kurcaladım, istediğim programların (MathCAD, MSC.Adams vs.) problem çıkardığını gördüm ve zaten Vista'ya ilk kullanımda ısınamadığım için hemen XP CD'sini hazırladım.. Sonra format atıp XP kurdum ve driverların otomatik olarak yükleneceğini düşünürken birçok aygıtın tanınmadığını gördüm. İnternette ufak bi driver araştırmasından sonra herhangi bişey bulamayınca ertesi gün nasıl olsa halledeceğim için gönül rahatlığıyla uyudum.

benimde mesajımda belirttiğim gibi XP driverleri HP sitesinde yok 3 gündür driver araştırıyorum, konfigrasyonun tam olarak ne olduğunu öğrenemiyorum. Sizden ricam Aygıt yöneticisinden bakıp eternet ekran kartı chipsetin neler olduğunu ayrıntılı olarak yazarsanız en azında XP için modifiye driverler bulabiliriz. Vistayı kullanmak için 1 seneye ihtiyaç var XP için üzülmeyin birlikte halledecez inşallah

• quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc
    Bu arada merak ettiğim noktalar var sizlere sorayım?
    HP nin verdiği KASKO yu hemen başlattınızmı?
    Fatura tarihinden en geç 1 hafta ve bir ay (herhangi bir süre) sonra başlatılması gereklidir diye bir madde
    varmı sözleşmede? Sitesinde yazana göre belirli bir tarih var en geç o tarihe kadar kaydınızı yapın yazıyor.
    Eğer fatura tarihine bağlı bir süresi yoksa başına bişey geldiği zaman sigortayı başlatsak daha iyi olmazmı?
    (Gerçi çalınırsa filan başlatamazsınız o nedenle biyere kayıt etmek lazım numaraları)

Tekrar merhaba,

Poliçede sigortanın fatura tarihinden itibaren 1 yıl olduğu yazıyor, yani geç kayıt olmak süreyi etkilemeyecek. 1 yıllık süre başlamış durumda şu an.
    Biran önce kayıdını yaptırmanda fayda var yani.

quote:

Birde notebook kutusunun içinden çıkmadı ancak teknosadan alırken bana üzerinde HP'nin hologramı olan bir etiket verdiler. Etiketin üzerinde:
    "Güvenlik hologramı ve etiketinin ilgili ürüne yapıştırılması zorunludur." Yazıyor. Size bu etiket verildimi? Verildiyse yapıştırdınız mı?
    Çünkü teknosa poşetinin içinden çıktı etiket cihazın kutusunun içinden değil.
    Birde 1 YIL SİGORTALIDIR etiketi çıktı

Aynen bende de var bahsettiğin etiketten, bir sorun olursa servise gitmeden önce yapıştırırız artık onu :)

• arkadaslar bu urunde dahili mikrofon var mı?notebook uzurinden mikrofonu kullanan arkadas var mı?kafayı yıyecem ya katologunda var gosteriyor?ama bir turlu calısmadı?yoksa belırlı modellerınde var bu modelınde yok mu yardımcı olursanız sevınırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: bedrim

arkadaslar bu urunde dahili mikrofon var mı?notebook uzurinden mikrofonu kullanan arkadas var mı?kafayı yıyecem ya katologunda var gosteriyor?ama bir turlu calısmadı?yoksa belırlı modellerınde var bu modelınde yok mu yardımcı olursanız sevınırım

Merhaba,

Mikrofon olduğunu sanmıyorum, mikrofon olarak sistemde görünen tahminimce ses kartının mikrofon jackını tanımlıyor. Denetim masasında mikrofon gözükmesi benim de dikkatimi çekmişti ilk kurcaladığımda, ama çalışan bir mikrofon yok sistemde.
  • ben carbonu yükledim canavar gibi calışıyo.en azından şimdilik bi sorun yok!
  • Şarj 1 saat gidiyor. Xp ye cevrilirse yukselecek diye umuyorum.
    Driverların tamamının yedegini aldım. 32mb rar gerekiyorsa upload edeyim. Tabi Xp de işe yarayıp yaramayacagı mechul. Eksikleri soylersen daha kolay olacaktır.
  • Bu aletten ben de aldım. Vista ile "sorun" yaşıyorum ben de sizin gibi.
    Driver destekleri de berbat..

XP yi vista nın yanına mı kurmalı ?

XP kurulumu için bilgi verebilir misiniz ya da link?
  • şarz bizde 2 saat kadar gitti XP (tabiki driverleri tanıtılmamış ve boş boş duruyorken) bugün HP mail atmış driverleri en kısa zamanda siteye koyacaz bizi takip etmeye devam edin demiş. Elinde driver olan arkadaşımız upload yaparsa hayır işlemiş olur diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.