Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle Hayırlı olsun.
    Fotoğraflar için teşekkürler.
    Everst ile sistem bilgilerini buraya ekleyebilirsen harika olur. Özellikle everstin gösterdiği ram bilgilerini, çok büyük ihtimallde DDR2-533 ama geçen gün HP online görüştüğümde hatun bi pdf dosyası göndermişti. Baya detaylı bilgiler var içinde ve bu modellerde 533 ve 667 kullanıldığını yazmış. Yani bir ihtimal 333x2=667MHz de olabilir
    Birde performans testlerini yaparsan mükemmel olur. Performans testleriyle ilgili bütün programları bu başlıkta bulabilirsin:
    http://forum.donanimhaber.com/m_3918296/tm.htm
    Hepsini yapmana gerek yok,
    Hatta ilk etapta SuperPi testi yapman yeterli. (512K, 1M değerlerinde yapabilirsin)

Madem aleti kurmuşsun açmışsın en basitiyle genel özelliklerini ilk izleniminle yorumlarmısın.
    Mesela DVD okuyucusu nasıl çalışıyor gürültülümü?
    aynı şekilde HD sesi nasıl?
    Aletin genel ısınma durumu?
    Fan çalışma sıklığı ve fan sesi?
    Birde aletin içinde windows kurulum DVD si çıktımı?

Hakikaten özelliklerine göre çok çok iyi bir seçim oldu.
    İyi günlerde kullanman dileğiyle.
    Umarım bende yarın alırım cihazı. Bu arada dikkatimi çekti aletin hiçbiryerinde HP ibaresi yok.

Bu arada ek bir bilgi belki biliyorsundur, HP nin 1 yıl ücretsiz kasko hediyesi var. Bu ürün için geçerlimi emin değilim ama istersen hemen ücretsiz kasko başvurunuda yap

http://www.hp.com.tr/kampanya/sigorta/index.html?jumpid=ex_r492_1-mrmid_tr_tr_hho_psg_sb_donanimhaber_sigorta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 20 Nisan 2007; 1:18:54 >

• @zoltriks teşekkürler resimler için...
    bu fiyata gerçekten güzel bir laptop... güle güle kullan...
  • Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için, birazdan test sonuçları ve izlenimlerimi yazacağım, ama ps falan kurayım önce.
    Diğer makineye geçmek zor geliyor artık screenshotları optimize etmek için. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: zoltriks

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için, birazdan test sonuçları ve izlenimlerimi yazacağım, ama ps falan kurayım önce.
    Diğer makineye geçmek zor geliyor artık screenshotları optimize etmek için. :)

Gözümden uyku akıyo artık sabah bakarım sonuçlara
    Şimdiden teşekkürler.
    Son bir soru onlarmı aradı ürününüz geldi gelip alın diye yoksa senmi aradın geldimi ürün diye?
    Yarın teslimat günü umarım yarın alırım bende ama acaba aramalarını beklemeden gidip alsammı?
  • DVD okuma performansı gerçekten iyi, ama benim gibi sessizliğe alışan birisi için biraz gürültülü çalışıyor.
    Henüz dvd yazdırmadım, zamanı gelecek elbet onun da tabii ki :)

İşlemci fanı normal kullanımda çalışmıyor gibi neredeyse, sağını solunu elledim aletin ama rahatsız edecek bir sıcaklık yok.

Hard disk sesini ben duyamadım, fakat hibernate ederken sistem kapandığı zaman tiz bir ses veriyor, benim harici hdd de aynı sesi verdiği için garip gelmedi bana.

Windows kurulum dvd si maalesef çıkmadı, hard disk iki partitiona bölünmüş, kurulum recovery bölümünden yapılabiliyor. Tabii ki legal şartları düşününce.

Aletin hiçbir yerinde gerçekten de HP ibaresi yok, ama yanında verilen çantada HP arması var :)

Kasko için form doldurdum ve de bir poliçe numarası aldım. Çok güzel bir olay ücretsiz kaskolanması bilgisayarın :)

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz

-------------------

Pi hesaplamasında 1M için bu şekilde sonuç verdi.

• Tekrar merhaba tonythetonguc,

Ben gece araştırırken karar verdim gündüz gidip satın aldım, benim aldığım mağazada siparişten fazla ürün geldiği için bana teslimat yaptılar, ama teslimat yapmadan önce yaklaşık yarım saat bekleyenlerin bilgisayarlarının sayısını kontrol ettiler. Yani benim şansıma fazla sevkiyat yapılmış, ve de aldığım yerde kampanyadan bilgisayar alan ilk kişi ben oldum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoltriks -- 20 Nisan 2007; 2:31:41 >
  • orada l1 64 ok de l2 neden 256 ? x2 den 512 olacaksa çok büyük bir avantajı yok demektir.
  • Merhaba radioheadbanger,

Daha önceden de dediğim gibi, intel işlemcilerin core2duo modelleri ile karşılaştırılamaz işlemci açısından, ama gerek fiyatı, gerek diğer bileşenleri ile alınabilirliği yüksek bir ürün. Ben çok araştırdım notebook almadan önce, bütçem ancak bu sınıra kadar elverebiliyordu. İşlemci normal kullanımda çok fark yaratmayacak bir bileşen, ram ve hdd benim için öncelikli sırada idi. Ayrıca ekranı beklediğimden kat kat daha kaliteli. Yani genelde bir günde karar verip aldığım ürünlerde pişman olabiliyorum, ama iyi ki şansımı deneyerek almaya gitmişim bu aleti diyorum şu an.

Bütçe sorunu olmasa alienware lerde gözüm vardı bu arada.

Ne kadar ekmek, o kadar köfte yani kısaca, bir de bu durumda köfteler duble porsiyon :)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: radioheadbanger

orada l1 64 ok de l2 neden 256 ? x2 den 512 olacaksa çok büyük bir avantajı yok demektir.

Evet 256x2 512KB bu daha öncedende biliniyordu zaten. Ama AMD lerde ram kontrolcüsü cpu içinde olduğu için önbelleğin büyüklüğünün önemi azalıyor, bildiğim kadaıyla böyle, bu nedenle desktop işlemcileri olan Athlon64 X2 lerde de bu sebeple bir seride önbellek miktarlarını yarıya indirmişlerdi. Yani önbellek AMD de inteldeki kadar büyük önem taşımıyor. Şonuç olarak beklenenin dışında olan birşey değil.
  • @zoltriks

Bilgiler için çok teşekkürler

Ram ler beklediğimizden iyi çıktı DDR2 667MHz

Yalnız kafama takılan 2 nokta oldu:
    Ram etkin hızı neden düşük gözüküyor? Üstelik alette 667 MHz ram varken
    Birde SuperPi sonucu biraz düşük gibi geldi. Gerçi eğer SuperPi çift çekirdeği kullanamıyorsa yani tek çekirdek ile bu sonuç alınıyorsa gayet iyi bir derece Belkide ram lerin yanlış hızda ayarlı olmasından kaynaklı olabilir. Neyse gelince bakıcaz artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 20 Nisan 2007; 3:41:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

@zoltriks

Bilgiler için çok teşekkürler

Ram ler beklediğimizden iyi çıktı DDR2 667MHz

Yalnız kafama takılan 2 nokta oldu:
    Ram etkin hızı neden düşük gözüküyor? Üstelik alette 667 MHz ram varken
    Birde SuperPi sonucu biraz düşük gibi geldi. Gerçi eğer SuperPi çift çekirdeği kullanamıyorsa yani tek çekirdek ile bu sonuç alınıyorsa gayet iyi bir derece Belkide ram lerin yanlış hızda ayarlı olmasından kaynaklı olabilir. Neyse gelince bakıcaz artık

ramlerin ohızda çalışması normal, AMD işlemcilerde FSB olayı farklı olduğu için öyle çalışır..

SuperPI testine fazla takılmayın... düşük önbellekten dolayı düşük bir puan alacaktır bu işlemci...
    zaten çok da güçlü değil ama bu testte daha bi düşük çıkar...
    Sonuçta kimse bu makinayı performans için almıyor... normal bir kullanım içinse fazlasıyla yeterli...

• Ram in o hızda çalışması neden normal?
    Gerçek FSB 200MHz Gerçek ram hızı 160MHz . çok garip geldi bana. Enazından oranın 1:1 olması lazım gelmezmi? Bide madem bukadar yavaş çalışacak DDR1 400 kullansınlar kafi. Niye DDR2 667?

Super PI testinede çok takılmadım da super Pi tek çekirdekmi kullanabiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 20 Nisan 2007; 10:14:49 >
  • Dün bakmaya gittim Teknosa ya notebook görünüm tasarım çok hoşuma gitti.Peşin olarak 1250 YTL 6 ay taksitli olarak 1370 YTL ye geliyordu kartımla. DELL le kıyasladım arada sadece tasarım farkı var.Bu fark için 270 YTL nin çok olduğunu düşündüm ve DELL aldım. Aslında gene HP alırdım ama gene olarak forumda HP nin çok arızalandığı yazıyor.vede Teknosa olunca vazgeçtim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

Dün bakmaya gittim Teknosa ya notebook görünüm tasarım çok hoşuma gitti.Peşin olarak 1250 YTL 6 ay taksitli olarak 1370 YTL ye geliyordu kartımla. DELL le kıyasladım arada sadece tasarım farkı var.Bu fark için 270 YTL nin çok olduğunu düşündüm ve DELL aldım. Aslında gene HP alırdım ama gene olarak forumda HP nin çok arızalandığı yazıyor.vede Teknosa olunca vazgeçtim.

Nasıl peşin olarak 1250 YTL ye geliyordu?
    Aldığın DELL in özellikleri neki? Aynı özelliklerde 270YTL daha mı ucuz?
  • Arakdaşlar ekran kartı 6150 değil 6100 aklınızda olsun. Bende bugün aldım o bakımdan.
  • quote:

Super PI testinede çok takılmadım da super Pi tek çekirdekmi kullanabiliyor?

Evet tek çekirdek kullanıyor test için.

Bu arada fiyat bugün değişmiş,

849 USD + KDV
    1.002 USD KDV Dahil

Teslim alabildin mi sen bilgisayarı bugün?
  • Cihazı aldım ama satmak zorundayım İçim gidiyor resmen alet orda paketi açılmamış halde duruyor

http://forum.donanimhaber.com/m_13709797/tm.htm

Bu arada artık pek önemi kalmadı ama Pi testi yaparken CTRL+ALT+DEL yaparak işlemci kullanımına baktınmı? işlemcinin biri hiç kullanılmıyormuydu? Gerçi tek haliyle bile benim desktop işlemcisi Athlon XP2500+ den (1,83GHz 640K önbellek) hızlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 21 Nisan 2007; 1:05:21 >

• arkadaşlar bu arada bir not ileteyim,ben yurt dışında yaşıorum ve makineyi alırken TAX FREE faturası ile aldım.aşağı yukarı 180 ytl havaalanında kdv sini geri ödeyecekler.benim gibi durumu olan birileri varsa bu haklarını kullansınlar çünkü makina beleşe gelio gibi bişey,15 gün içinde çıkış yapılması gerek türkiyeden
  • quote:

Cihazı aldım ama satmak zorundayım İçim gidiyor resmen alet orda paketi açılmamış halde duruyor

http://forum.donanimhaber.com/m_13709797/tm.htm

Bu arada artık pek önemi kalmadı ama Pi testi yaparken CTRL+ALT+DEL yaparak işlemci kullanımına baktınmı? işlemcinin biri hiç kullanılmıyormuydu? Gerçi tek haliyle bile benim desktop işlemcisi Athlon XP2500+ den (1,83GHz 640K önbellek) hızlı

Üzüldüm gerçekten, kullanmak için iyi bir makineydi.
    Ben de benim desktop u satmak zorunda olduğum için ağlıyorum açıkcası, sıfır ses çıkarıyordu, tam istediğim gibiydi, ama bu aralar sabit bir yerde duramayacağım için notebook almam gerekti, ve de desktop makineyi satmam da maddi açıdan gerekli.

Her şeyin hayırlısı derler ya,
    hayırlısıysa beri hayırsızsa geri

Umarım bir an önce satabilirsin, alanın da işine yarar senin de...

Saygılar,
    Murat.

• quote:

Orjinalden alıntı: gogocuk

arkadaşlar bu arada bir not ileteyim,ben yurt dışında yaşıorum ve makineyi alırken TAX FREE faturası ile aldım.aşağı yukarı 180 ytl havaalanında kdv sini geri ödeyecekler.benim gibi durumu olan birileri varsa bu haklarını kullansınlar çünkü makina beleşe gelio gibi bişey,15 gün içinde çıkış yapılması gerek türkiyeden

Güle güle kullan 180 lira da düşünce gerçekten çok ucuza gelmiş.

Gerçi ben peşin fiyatına 12 taksit aldığım için bana da çok uygun oldu.

Saygılar,
    Murat.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.