Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: takito

bende bugun teknosada zar zor gordum ve kotiledonun koydugu resımle alakası yok bı kere teknosa da gosterılen resmın aynısı yanı kısayol tusları var ve parlak kasa sok oldum bu kadar saglam bısey beklemıodum cok gosterıslı duruo ben zaten gecen hafta sıparıs vermıstım.yarın gıdıp alcam yani resım olayı teknosa sıtesındekı resmin ta kendisi aynısı...

Nasıl yani? Farklı bir model görmüş olmayasın? Çünkü bunun kasasına çok benzeyen kasalar var V6000 gibi. Madem gelmiş ve 1 hafta önce sipariş verdiysen niye almadın? Ben bizzat alanların elinden gördüm; ses kontrol tuşları yoktu + dış kasa cilalı değildi.
  • ya ben carrefordekı teknosa dan sıparıs verdım normal olarak oradan almam zorundayım...ben mecıdıyekoydekı teknosaya gıttım bugun bı sorayım dedım evet geldı dagıtıma basladık dedıler,bakabılırmıyım dedım cok az gordum haklısın dıs kasa mat yanlıs yazmısım ve bana gosterdıklerınde %100 kısayol tusları vardı ustunde su mavımsı gıbı duran tuslar emınım yanı ve zaten benım kafamı karıstıran kısa yol tuslarıydı onu gorunce ha ok dedım daha bakmaya gerek yok.ıcı de desenlıdı bu hp nın sıtesındekı 3D VİDESONUNDAKI GIBI VE KASANIN UNTUNDE SADECE COMPAQ YAZIODU BASKA BI URUN GOSTERMIS OLAMAZLAR HERALDE ..
  • arkadaşlar bende bu ürünü alıcaktım hp nin teknik servis rezaleti ve teknosanın müşteri ilişkilerinin kötü olması benim vazgeçmeme büyük etken oldu iyiki de vazgeçmişim bugün acer 5100 aldım genel özellikleri bunlar ve fiyat 1600 ytl kdv dahil ve hp den iki kat fazla puanlar alıyor

64 bit 2.2 ghz işlemci
    160 gb sata hdd,
    2 gb ram
    256 mb ati x1100 ekran kartı

sadece bunlar hp den vazgeçmek için yeterli sebep
  • quote:

ya ben carrefordekı teknosa dan sıparıs verdım normal olarak oradan almam zorundayım...ben mecıdıyekoydekı teknosaya gıttım bugun bı sorayım dedım evet geldı dagıtıma basladık dedıler,bakabılırmıyım dedım cok az gordum haklısın dıs kasa mat yanlıs yazmısım ve bana gosterdıklerınde %100 kısayol tusları vardı ustunde su mavımsı gıbı duran tuslar emınım yanı ve zaten benım kafamı karıstıran kısa yol tuslarıydı onu gorunce ha ok dedım daha bakmaya gerek yok.ıcı de desenlıdı bu hp nın sıtesındekı 3D VİDESONUNDAKI GIBI VE KASANIN UNTUNDE SADECE COMPAQ YAZIODU BASKA BI URUN GOSTERMIS OLAMAZLAR HERALDE ..

Haydaa bunlar herkese farklı ürünmü veriyo ozaman:) Öyle diyosan öyledir, Dış kasa mat siyah üzerinde COMPAQ yazıyor. Bitek senin değil bizimde kafamızı kurcalayan bir noktaydı o tuşlar ve aletin genel görünümü. Birde F500 serisi içinde o kısayol tuşları olan modellerde var belki çok yakın ancak farklı bir model görmüş olabilirsin. Çünkü bugün aletin kapağını açtım ilk başta içinin cilalı olduğunu gördüm içimden vay be dedim sonra tuşları göremeyince gözlerimi içimden ağladım:) Benimki 20sinde gelecekmiş ozaman görücez bakalım. Ürünü yarın alırsan fotoğrafını çekip buraya gönderebilirmisin? Eğer seninki tuşlu olurda bizimki tuşsuz olursa itiraz ederiz bizim niye tuşumuz yok diye

• farklı farklı tespitler mevcut..
    neyse biri alıp resimlerini koysun da öğrenelim işin aslını...

bi de bu laptopda PCMCIA yuvası falan var mı ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

quote:

ya ben carrefordekı teknosa dan sıparıs verdım normal olarak oradan almam zorundayım...ben mecıdıyekoydekı teknosaya gıttım bugun bı sorayım dedım evet geldı dagıtıma basladık dedıler,bakabılırmıyım dedım cok az gordum haklısın dıs kasa mat yanlıs yazmısım ve bana gosterdıklerınde %100 kısayol tusları vardı ustunde su mavımsı gıbı duran tuslar emınım yanı ve zaten benım kafamı karıstıran kısa yol tuslarıydı onu gorunce ha ok dedım daha bakmaya gerek yok.ıcı de desenlıdı bu hp nın sıtesındekı 3D VİDESONUNDAKI GIBI VE KASANIN UNTUNDE SADECE COMPAQ YAZIODU BASKA BI URUN GOSTERMIS OLAMAZLAR HERALDE ..

Haydaa bunlar herkese farklı ürünmü veriyo ozaman:) Öyle diyosan öyledir, Dış kasa mat siyah üzerinde COMPAQ yazıyor. Bitek senin değil bizimde kafamızı kurcalayan bir noktaydı o tuşlar ve aletin genel görünümü. Birde F500 serisi içinde o kısayol tuşları olan modellerde var belki çok yakın ancak farklı bir model görmüş olabilirsin. Çünkü bugün aletin kapağını açtım ilk başta içinin cilalı olduğunu gördüm içimden vay be dedim sonra tuşları göremeyince gözlerimi içimden ağladım:) Benimki 20sinde gelecekmiş ozaman görücez bakalım. Ürünü yarın alırsan fotoğrafını çekip buraya gönderebilirmisin? Eğer seninki tuşlu olurda bizimki tuşsuz olursa itiraz ederiz bizim niye tuşumuz yok diye

YA SIMDI KAFAYI YICEM YA HARBI DELIRCEM AMA KESIN EMINIM OTUSLARI GORUNCE RAHATLADIM BASKA HICBISEYINE BAKMADIM GEREK DUYMADIM ZATEN.ULAN NERDEN BULASTIK BU ISE SABAH OLMAZ BANA ARTIK İŞİN AKSİ SIPERISI VERDIGIM YERI ARADIM DAHA GELMEDI CUMA GELICEK DEDI ALIRSAM İLK İŞİM RESIMINI CEKMEK OLUCAK AMA GIDIP ALDIGIMDA KISAYOL TUSLARINI GOREMESSEM AGLARIM HERALDE AMA GERI IADE OLAYI VAR CUNKU YANLIS BILGILENDIRMEYE GIRIO BU URUN RESIMDE KISAYOL TUSLARI VAR GOZUKUO VAR GOZUKUO...VERDIKLERINDE OLMASSA GERI VERMEYI DUSUNUORUM....

• tonythetonguc kardesım senın gordugun compaq ın ıcı desenlımıydı bu grı desenlı bole cızgılı falan benım gorduum buydu cunku...
  • quote:

tonythetonguc kardesım senın gordugun compaq ın ıcı desenlımıydı bu grı desenlı bole cızgılı falan benım gorduum buydu cunku...

Hayır. Yani o desen olayı yoktu. Arkadaşım sen yanlış alet görmüşsün:) Neyse ama üzülme o gördüğünden çokta farklı değil gerçeğide. o kısayol tuşları yok, ve gri çizgilerle yapılan (bence gayet çirkin olan) desenler yok.
  • evet kesınlıkle haklısın bu konuda.Bu teknosanın elemanları gercekten salak ılgı falan sıfır zaten daha oncede alısverıs yaptım bılıorum bu denyo eleman bana farklı bı compaq gosterdı bana.hayal kırıklıgı ne dyım:)ama ben bunun boyle olacıgını bılıodum kı gunler oncesınden aradım sordum teknosaya gosterdıgınız resımden farklı bı laptop gelırse nolcak dedım o zamn urun hakkında yanlıs bılgılendırmeye gırer ve gerı ıade alabılırız dedıler.cok fark edermı acaba saglam bı kasamı gerımı ıade etsem bılmıom....gorcez cuma gunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: teyyarebirlik

arkadaşlar bende bu ürünü alıcaktım hp nin teknik servis rezaleti ve teknosanın müşteri ilişkilerinin kötü olması benim vazgeçmeme büyük etken oldu iyiki de vazgeçmişim bugün acer 5100 aldım genel özellikleri bunlar ve fiyat 1600 ytl kdv dahil ve hp den iki kat fazla puanlar alıyor

64 bit 2.2 ghz işlemci
    160 gb sata hdd,
    2 gb ram
    256 mb ati x1100 ekran kartı

sadece bunlar hp den vazgeçmek için yeterli sebep

Güzele benziyorda;
    1- işlemci 2,2GHz ama ne? X2 mi? tek çekirdekmi?
    2- 160GB HD ama dönüş hızı nedir? 160GB ların biçoğu 4200rpm. Hatta 200GB ların hepsi 4200rpm. Bunun sebebi; Harddisklerde en üst veri yoğunluğu içeren plakalarda okuma kafasının maksimum sıralı okuma hızını aştığı için düşük devirli yapıyorlar. Dikkat edin en yüksek kapasiteler genellikle düşük devirli oluyor. Sonrada en üst model sınıfından çıkıncada uygun fiyattan veriyorlar diskleri.
    3- Birde nerden aldın bu fiyata özelliklerine göre iyi fiyatı var. Ancak konu başlığı olan aletle hem fiyat olarak hemde özellikler olarak kıyaslanacak bir ürün değil.

• quote:

evet kesınlıkle haklısın bu konuda.Bu teknosanın elemanları gercekten salak ılgı falan sıfır zaten daha oncede alısverıs yaptım bılıorum bu denyo eleman bana farklı bı compaq gosterdı bana.hayal kırıklıgı ne dyım:)ama ben bunun boyle olacıgını bılıodum kı gunler oncesınden aradım sordum teknosaya gosterdıgınız resımden farklı bı laptop gelırse nolcak dedım o zamn urun hakkında yanlıs bılgılendırmeye gırer ve gerı ıade alabılırız dedıler.cok fark edermı acaba saglam bı kasamı gerımı ıade etsem bılmıom....gorcez cuma gunu

Sırf kasası ve desenleri için alıyorsan, paviliondan başka notebook almaman lazım. Yani bu kasa muhabbeti okadar uzadaki millet aletin kalitesiz bir kasaya sahip olduğunu zannedecek. Alakası yok. Acer'ın Dell'in vs. vs.'nin kasası neyse bunun kasasıda öyle. Radikal olmayan klasik şık bir laptop kasası. Hatta bence birçoğuna kıyasla oldukça şık. Mesela Acerın 5101 modelinin kasası bence çok güzel, iç kısım gümüş renk güzel bir görünümü var ancak dikkatli kullanılmaz ve gümüş renk olan yerler çizilirse çok çirkin duruyor. Bu arada örnek vermişken dış hatları olarak Acer'ın 5101 kasasınada benziyor sadece acerda gümüş olan yerler bunda koyu gümüş renk (ve ben bu rengi çok severim). Ben şahsen Acer 5101in kasasını çok beğeniyordum bunu biraz daha güzel buldum. Kasada tek kötü duran şey bahsi geçen tuşların olduğu yerlerin boş durması. Birde o mavi tuşlar olsaymış EN GÜZEL kasa bu kasa diyebileceğim bir kasa olurmuş.

Neyse, sonuç olarak dışına değil içine bakmak gerekir diye düşünüyorum, üzerine çiçek yapıştırıp vitrine koymicam, şantiyede AutoCAD kullanıcam
    Tamam dizayn estetik bencede önemlide kötü denilecek sınıfına girmedikçe abartmanın ve sırf görüntüsü için farklı bişey almanın lüzumu yok. Ha çok şık olması gereken bir büroda kullanacaksanız ona bişey diyemem. Ama bana sorarsanız HP Paviliyonda pek şık değil, Compaq V6000 serisi (muhtemelen senin o gördüğün modellerden biri) daha koyu renkleriyle çok daha şık ve güzel duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 19 Nisan 2007; 2:19:45 >

• quote:

quote:

evet kesınlıkle haklısın bu konuda.Bu teknosanın elemanları gercekten salak ılgı falan sıfır zaten daha oncede alısverıs yaptım bılıorum bu denyo eleman bana farklı bı compaq gosterdı bana.hayal kırıklıgı ne dyım:)ama ben bunun boyle olacıgını bılıodum kı gunler oncesınden aradım sordum teknosaya gosterdıgınız resımden farklı bı laptop gelırse nolcak dedım o zamn urun hakkında yanlıs bılgılendırmeye gırer ve gerı ıade alabılırız dedıler.cok fark edermı acaba saglam bı kasamı gerımı ıade etsem bılmıom....gorcez cuma gunu

Sırf kasası ve desenleri için alıyorsan, paviliondan başka notebook almaman lazım. Yani bu kasa muhabbeti okadar uzadaki millet aletin kalitesiz bir kasaya sahip olduğunu zannedecek. Alakası yok. Acer'ın Dell'in vs. vs.'nin kasası neyse bunun kasasıda öyle. Hatta bence birçoğuna kıyasla oldukça şık. Mesela Acerın 5101 modelinin kasası bence çok güzel, iç kısım gümüş renk güzel bir görünümü var ancak dikkatli kullanılmaz ve gümüş renk olan yerler çizilirse çok çirkin duruyor. Bu arada örnek vermişken dış hatları olarak Acer'ın 5101 kasasınada benziyor sadece acerda gümüş olan yerler bunda koyu gümüş renk (ve ben bu rengi çok severim). Ben şahsen Acer 5101in kasasını çok beğeniyordum bunu biraz daha güzel buldum. Kasada tek kötü duran şey bahsi geçen tuşların olduğu yerlerin boş durması. Birde o mavi tuşlar olsaymış EN GÜZEL kasa bu kasa diyebileceğim bir kasa olurmuş.

Neyse, sonuç olarak dışına değil içine bakmak gerekir diye düşünüyorum, üzerine çiçek yapıştırıp vitrine koymicam, şantiyede AutoCAD kullanıcam

YA GALİBA HAKLISIN BIDE BISEY SORMAK ISTIORUM URUNU GORDUGUNE GORE(EN AZINDAN BENIM GIBI GORMEDIN)VOLUME CONTROL TUSU VEYA APARATI VARMIDIR YANDA SAGDA SOLDA FALAN?BI KISAYOL TUSU ICINDE BU URUN GERI VERILMEZ.ZATEN BU FIYATA BU OZELLIKTEKI BI URUN BULMAK IMKANSIZ SU ANDA.

• quote:

quote:

quote:

Sırf kasası ve desenleri için alıyorsan, paviliondan başka notebook almaman lazım. Yani bu kasa muhabbeti okadar uzadaki millet aletin kalitesiz bir kasaya sahip olduğunu zannedecek. Alakası yok. Acer'ın Dell'in vs. vs.'nin kasası neyse bunun kasasıda öyle. Hatta bence birçoğuna kıyasla oldukça şık. Mesela Acerın 5101 modelinin kasası bence çok güzel, iç kısım gümüş renk güzel bir görünümü var ancak dikkatli kullanılmaz ve gümüş renk olan yerler çizilirse çok çirkin duruyor. Bu arada örnek vermişken dış hatları olarak Acer'ın 5101 kasasınada benziyor sadece acerda gümüş olan yerler bunda koyu gümüş renk (ve ben bu rengi çok severim). Ben şahsen Acer 5101in kasasını çok beğeniyordum bunu biraz daha güzel buldum. Kasada tek kötü duran şey bahsi geçen tuşların olduğu yerlerin boş durması. Birde o mavi tuşlar olsaymış EN GÜZEL kasa bu kasa diyebileceğim bir kasa olurmuş.

YA GALİBA HAKLISIN BIDE BISEY SORMAK ISTIORUM URUNU GORDUGUNE GORE(EN AZINDAN BENIM GIBI GORMEDIN)VOLUME CONTROL TUSU VEYA APARATI VARMIDIR YANDA SAGDA SOLDA FALAN?BI KISAYOL TUSU ICINDE BU URUN GERI VERILMEZ.ZATEN BU FIYATA BU OZELLIKTEKI BI URUN BULMAK IMKANSIZ SU ANDA.

Okadar incelemedim volume controlu nerde bunun diye ancak diğer laptoplardaki gibi klavye üzerinde olması lazım. Ben genel olarak duruşuna ağırlığına sağına soluna baktım S-video çıkışı varmı diye baktım. Üzerinde 20 tane tuş ve ışık var hepsini tek tek incelemedim tabi ancak kenarlarda olsa ne olmasa ne, sesi açıp kaparken aletin yanınamı eğilip bakıcaksın ses düğmesi nerde bunun diye, diğer bütün laptoplarda olduğu gibi klavyenini üzerinden kontrol çok daha rahat olacaktır.

• Hocam benim dediğim daha ucuz bi model.Forumda her yerde reklamı var.Çok kararsızım.Bugün teknosaya gidicem görürüm inşallah ona göre karar verecem.Olmazsa dell alacam
  • Senin dediğin model hangisi? özellikleri ve fiyatı nedir? Link varmı? Ya sonuç olarak şu anda bu alet bu fiyata bulabileceğin en iyi notebook. Fiyat/performansta 10 numara alacak bir alet. Bugün son gün bence kararını biran ewel ver ve hemen git başvurunu yap yarında alırsın aleti Görüp ne yapacaksın onu anlamadım hani daha ewel nasıl olduğu neye benzediği belli değildi ama artık ben gördüm ve resimleri gösterdim resimlere bakabilirsin veya bana sorabilirsin. Tahminimce 20nisanda çok kalabalık olucağını düşündüklerinden erken teslimata başlamış biçok şube. İlk başvuranlara laptoplarını 2gündür veriyorlar. Yarında herkes alıcak. Belki ürün yetişmezse 1 gün sarkabilir dediler. Bu nedenle ellerinde 1-2 numune olabilir ama açıp gösterirlermi bilemem çünkü direk müşterilerin ürünleri. Ben direk bi örneği varmı dedim gelmeye başladı dediler, ben görmeden almam bir numune varmı elinizde bakabilirmiyin diyince hayır diyemediler. Sende bu taktikle gir bir dene. Olmadı benim bir tanıdığa göstermişler de.

Birde notebook nasıl göründüğü kesinleştikten sonra görme konusuna niye bukadar takıldın tam analayamadım, nasıl bişi olduğu belli, resmi ortada. Birde hani DELL 1501 in çok güzel bir kasası olsa eywallah diyecem ama bence aralarında renkten fazla bir fark yok. Şu bahsettiğin DELL 1501 in özelliklerini fiyatını bildirirsen belki daha farklı yorum yapabilirim.

Bu arada incelerken DELL in fotoğrafını buldum.
    Solda IBM thinkpad sağdaki Dell 1501
    Emin olabilirsinki Compaq IBM thinkpad den daha güzel duruyor çünkü iç kısmı (klavyenin yanları) cilalı kaplama ve siyaha yakın koyu gümüş.
    Renk olarak kıyasla diye koyuyorum
    Bence tip olarak bu 2 makinanın bile pek farkı yok hatta DELL in kenarındaki beyaz yerler pek güzel durmuyor.
    http://www.notebookreview.com/assets/18364.jpg

Edit:
    Benim fikrime güveniyorsan tip olarak DELL 1501 ile COMPAQ ı kıyasla dersen; ikiside aynı özellikleri ayı fiyata veriyorsa herşeyi aynı ise kimine göre Compaq biraz daha güzel kimine göre DELL biraz daha güzel olur. Bence Compaq daha güzel niye? Çünkü hem genel bakış açımla koyu renk daha güzel hemde kullanım ile çizilme vs durumlarında koyu renk daha iyi, gümüş renkler kullanım sonrası çizilmle, uzun süre içinde elin teri ile boyasının azalması filan derken çok çirkinleşiyor. Genel olarak kısaca farklı 2 bakış açısıyla baktımızda (koyu ve açık renk beğenisine göre) bence arada görünüş ve dizayn yüzünden fikir değiştirilecek kadar bir fark yok, umarım nedemek istediğimi anlatabilmişimdir. Hani HP Compaq V6000 serisi (bence paviliondan daha güzel ve her gören harika diyor) ile F500 serisi arasında kalmış olsan hak veririm ama bu durumda DELL aşmış güzel bir tipi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 19 Nisan 2007; 17:10:48 >

• arkadaşlar bugün teknosayı aradım ve konuştum ayın 15 i kampanyanın son başvuru tarihi dediler bugun ayın 19 u bugunde dağıtmışlar laptopları fiyatı 100$ artmış ama forumda son başvuru tarihi 19 nisan deniliyordu?
  • Arkadaşlar uzun süredir bu başlığı takip ediyordum...saolun yorumlarınız bana çok yardımcı oldu

sadede gelirsek: bu pc yi 15 dk önce teslim aldım ve oracıkta hemen kısa bir göz gezdirim...şimdide internet kafeden yazıyorum...

öncelikle belirteyim alette (en azından benim teslim aldığımda) o süper görünümlü mavi ses açma kapama tuşları vs YOK... ama görüntüyü pek bozmuyo bence. hatları oval, köşeli bi durumu yok yani.

Sonra benim çok merak ettiğimden hemen konrol ettiğim bi iki noktaya baktım onları yazayım:

1. Klavye: türkçe
    2. ingilizce türkçe vista olayından bahsedilmişti forumda: Bilgisayarın ilk açılışında bi yükleme ekranı geliyo ve size ing. veya tr vistadan hangisini yüklemek istediğinizi soruyo
    3. Kullanma klavuzu: kısa bi kontrol yaptım teknosa da içinde Türkçe klavuz var... zaten cihazla beraber (benim saydığım) 3 çeşit kitapcık geliyo ikisinin tr versiyonu ayrıca mevcut, 3. ise kalın bi şey pek içini kurcalamaya uğraşmadım ama içinde çok sayıda dil vardı tr de vardır...

Arkadaşlar bu akşam makinayı şarj edip(kalibrasyon falan herbişeyi öğrendim donanımhaber sağolsun ) bir kaç programla test yapıp yarında bu başlık altında sonuçları paylaşmayı düşünüyorum (evde net yok ancak sabah kafeden atabilirim)...Ayrıca eğer cihazı teslim alıp bu bahsettiklerimden farklı özelliklere sahip olanlar varsa lütfen söylesin bi icabına bakalım

Not 1: aklıma gelmişken " bu gün git parayı yatır yarın makinayı alırsın" gibi mesajlar var.. o iş biraz zor arkadaşlar. pc ler isme göre ve az sayıda geliyor.

Not 2: teslimat için teknosa ya gidecek arkadaşlar yanında bavul çuval vs. götürsün çünkü teknosanın verdiği poşetlerle bu ağılık çekilmez.. benden söylemesi

• quote:

Orjinalden alıntı: DeViL_CaRtEr

arkadaşlar bugün teknosayı aradım ve konuştum ayın 15 i kampanyanın son başvuru tarihi dediler bugun ayın 19 u bugunde dağıtmışlar laptopları fiyatı 100$ artmış ama forumda son başvuru tarihi 19 nisan deniliyordu?

Teknosanın internet sitesinde hala gözüküyor ürün ve aynı fiyata yani 799$+kdv.

Ben dün yazdığım bi mesajda yarın son gün demiştim ama emin değilim demiştim. Teknosa daki adamlar resmen cahil cahilliklerini geçtim kampanya tarihlerinden bi haber. İlk başta biri bugün son dedi (dün için söyledi), diğeri ise yok yarında devam ediyor dedi. Sonuç olarak ben onların yalancısıyım, onlar kampanyayı adam gibi bilmiyorlarsa biz ne yapalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: swordy

Arkadaşlar uzun süredir bu başlığı takip ediyordum...saolun yorumlarınız bana çok yardımcı oldu

sadede gelirsek: bu pc yi 15 dk önce teslim aldım ve oracıkta hemen kısa bir göz gezdirim...şimdide internet kafeden yazıyorum...

öncelikle belirteyim alette (en azından benim teslim aldığımda) o süper görünümlü mavi ses açma kapama tuşları vs YOK... ama görüntüyü pek bozmuyo bence. hatları oval, köşeli bi durumu yok yani.

Sonra benim çok merak ettiğimden hemen konrol ettiğim bi iki noktaya baktım onları yazayım:

1. Klavye: türkçe
    2. ingilizce türkçe vista olayından bahsedilmişti forumda: Bilgisayarın ilk açılışında bi yükleme ekranı geliyo ve size ing. veya tr vistadan hangisini yüklemek istediğinizi soruyo
    3. Kullanma klavuzu: kısa bi kontrol yaptım teknosa da içinde Türkçe klavuz var... zaten cihazla beraber (benim saydığım) 3 çeşit kitapcık geliyo ikisinin tr versiyonu ayrıca mevcut, 3. ise kalın bi şey pek içini kurcalamaya uğraşmadım ama içinde çok sayıda dil vardı tr de vardır...

Arkadaşlar bu akşam makinayı şarj edip(kalibrasyon falan herbişeyi öğrendim donanımhaber sağolsun ) bir kaç programla test yapıp yarında bu başlık altında sonuçları paylaşmayı düşünüyorum (evde net yok ancak sabah kafeden atabilirim)...Ayrıca eğer cihazı teslim alıp bu bahsettiklerimden farklı özelliklere sahip olanlar varsa lütfen söylesin bi icabına bakalım

Not 1: aklıma gelmişken " bu gün git parayı yatır yarın makinayı alırsın" gibi mesajlar var.. o iş biraz zor arkadaşlar. pc ler isme göre ve az sayıda geliyor.

Not 2: teslimat için teknosa ya gidecek arkadaşlar yanında bavul çuval vs. götürsün çünkü teknosanın verdiği poşetlerle bu ağılık çekilmez.. benden söylemesi

Fotoğrafını çekip gönderebilme imkanın varsa her açıdan çekip gönderde herkes görsün, gerçi 2 saat sonra kampanya kesin olarak bitiyo gerekte kalmadı sayılır artık.

Bugün git yarın makinayı alırsın kim dedi bilmiyorumda ben yarın en geç ertesi günü aleti almayı düşünüyorum. Eğer vermezlerse sözleşmeyi fes etme hakkım var. Çünkü sözleşmede 20 nisanda teslim edilecek yazıyor. Ben alırken sordum özellikle bir gecikme olmaz değilmi? dedim. Yok olmaz 20 nisanda tüm teslimatı yapıcaz belki çok yoğun olursa yeterli ürünü bizim şubeye yetiştiremezlerse ertesi güne sarkabilir dediler. 1 gün önemli değil dedim ancak hafta sonundan sonra yola çıkıcam laptop lazım dedim. Ozamana kadar alamazsam paramı iade almak için her türlü hukuki başvuruyu yaparım ona göre dedim. Muhtemelen pazartesi yola çıkacam normal teslim günü yani 20si Cuma günü, bi gün sarkarsa Cumartesi, pazar zaten kapalılar. Pazartesiye sarkarsa ben zor durumda kalırım ve paramın iadesini isterim.

Birde bu kalibrasyon diye bahsettiğin nedir ya onuda ilk defa duydum:)

• Bugün, konusu geçen makineden aldım, beklediğimden güzel çıktı açıkcası, fiyatına göre gerçekten çok iyi. Core2duo ların performansı tartışılmaz fakat bu konfigurasyondaki bir core2duo işlemcili notebook bilgisayara bir hayli fazladan para vermek gerekecektir.

Fotoğraf isteyenleri düşünerek üşenmedim çektim fotoğraflarını makinenin, ben açıkcası masaüstünden dizüstüne geçince çok fazla hayal kırıklığına uğrayacağımı düşünürdüm, şu an tek sorun touchpad, diğer bilgisayarı kapattığım zaman ondaki mouse u takacağım, belki ilerde hediye olarak ufak bir mouse bile alabilirim :)

Yanında bedavaya verilen çantaya gelince, ben beğendim çantayı, hediye olunca çok dandik birşey gelir demiştim ama şimdilik fazlası ile yeterli, alternatif olarak sırt çantası almam gerekebilir belki ilerde.

İsteyen olursa everest ile sistem detayları alıp yollayabilirim ayrıca.

Fotoğraflara gelelim en sonunda :)

------

------

------

------

------

------

---

Saygılar,
    Murat.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.