Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son cevap "olmaz" da kaldık ne oldu sipariş verenler neredesiniz 20 nisana daha 5 gün var bu süre boyunca susacak mısınız................
  • uzun bir süre yankısı sürecek gibi f505ea nın :) ilk bakısta biraz mantıksız gelsede fiyat = performans oranı gercekten biraz inceleyince bu fiyata olan notebookların tahtını elinden alacak gibi gözüküyor:)

foruma baktığım kadarıyla paviliona benziyormu?
    1501 mi f505ea mı ?
    cat programlarını calıstırır mı ?
    oyun oynanırmı gibi sorular cıkıyor ortaya

nedenide basit:)

bu fiyata bu özelliklerde başka notebook olmaması. yada şöle sölim bu fiyata bu notebooktan üstün cihazın bulunmaması:)

şimdi sorulara gelelim:)

paviliona benzio mu ?

%100 pavilion deil tabiki ama benzer özellikleri var.
    örnek olarak monitör kesimi bir calım benziyor
    kasa yapısıda benziyor
    fakat pavilion gibi parlak bir yüzeyi varmı onu ayın 20sinde görcez :)

1501 mi f505ea mı ?

1501 piyasada olan ve kullanılan bir ürün fiyat performans acısından f505 in fiyatı acıklanmayana kadar güzeldi.
    ama suanda verdiğin para karsısında aldığın performans f505 fiyatından sonra kuşku uyandırıcı geliyor...

cat programlarını calıstırır mı ?

walla calısmaz diye birsey yok aslında en iyi notebookta bile grafiksel yoğunlasmalarda kasmaması mümkün değil

oyun oynanır mı ?

notebooklar %100 oyun oynamak icin tasarlanmıs cihazlar değildir... eğer oyun için alıyorsan bende masaüstü pc al.
    ama yinede yüksek cözünürlüklü olmasada orta seviyeli cözünürlüklerde coğu oyunu kaldırabilecek bir güçte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysf.ckr -- 15 Nisan 2007; 13:38:04 >

• DELL 1501
    İşlemci : AMD Turion 64 TL-52 X2
    İŞLEMCİ HIZI : 1,6 GHz
    BELLEK : 1024 MB
    SABİT DİSK : 120 GB
    Menşei : İthal
    EKRAN BELLEĞİ : 256 MB
    Ekran boyutu : 15,4"
    EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ : 1280 x 800
    ETHERNET : RJ45
    Garanti süresi : 2 Yıl
    DİĞER : 3-in-1 Card Reader
    BELLEK TİPİ : DDR2 RAM
    MODEL : INSPIRON 1501 W5222
    MODEM : RJ11
    EKRAN ÖZELLİĞİ : WXGA TrueLife
    GRAFİK TİPİ : ATI Radeon Xpress 1150
    İŞLEMCİ TİPİ : Çift Çekirdek
    OPTİK SÜRÜCÜLER : DVD+/-RW Dual Layer
    USB BAĞLANTI ADEDİ : 4
    YAZILIM : Windows XP Home TR

1.061 USD KDV Dahil

gelelim olay notebook f505ea ya:)

İşlemci : AMD Turion TL-50 X2
    İŞLEMCİ HIZI : 1,6 GHz
    BELLEK : 1024 MB
    SABİT DİSK : 120 GB
    Menşei : İthal
    Ağırlık : 2,99 kg
    EKRAN BELLEĞİ : 128 MB (paylaşımlı)
    Ekran boyutu : 15,4"
    EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ : 1280 x 800
    ETHERNET : 10/100
    Garanti süresi : 2 Yıl
    Hoparlör : Altec Lansing
    BELLEK TİPİ : DDR
    MODEM : 56K
    EKRAN ÖZELLİĞİ : WXGA HD BrightView
    GRAFİK TİPİ : NVIDIA® GeForce Go 6150
    OPTİK SÜRÜCÜLER : DVD Super Multidrive
    KLAVYE/MOUSE : 101 tuşlu klavye
    PİL TİPİ : 6 hücreli Li-Ion
    Ses Kartı : 3B Sound Blaster Pro
    TV-OUT ÇIKIŞI : Var
    Wireless : Var
    USB BAĞLANTI ADEDİ : 3
    YAZILIM : Windows Vista Home Basic

943 usd kdv dahil

iki ürün arasındaki fiyat farkı 120 usd cıvarı peki farkları ne? 1501 mi f505ea mı ?

işlemci olarak ikiside aynı yanlız
    1.6 TL-50 işlemcili olan f505ea 256Kb+256kb
    1.6 TL-52 işlemcili olan v6000 serisi 512+512kb

birazda ekran kartı farkından bahsedelim.

6150 ile ati 1400 aynı ayarda sayıldığına göre mantık olarak 1150 nin bir adım önünde diyebiliriz 6150yi.
    ekran kartı cpusu olarak 6150 bir adım önde olsada ram olarak X1150 bu acığı kapatıyor.
    biri 256 mb ram kullanırken diğeri "128 mblık ram kullanıyor.

yani ekran kartları kafa kafaya diyebiliriz.

usb bağlantı olarakta 1501 4 tane usb 2.0 bulunuyor.. f505ea da ise 3 tane
    ayrıca 1501de kart reader bulunmasına rağmen f505ea da bulunmuyor

ses kartı ve hoporlörüne gelince...

kart leaderın olmaması veya usb nin 4 deil 3 olması fazla bir sorun değil cünkü piyasadan max. 15-20 ytl ye almamız mümkün.

fakat ses kartı ve hopörlör sisteminin değiştirilmesi olanaksızdır notebooklarda

hp firması kendini kanıtlamış Altec Lansing hopörlör sistemi kullanmaktadır coğu modelinde. ayrıca f505 serisindede sound blastera destek vermektedir.
    1501 de malesef bu kalitede bir ses sitemi yoktur. dell firmasının 1501 modelinin (-) hanesine yazılan bir puandır:)

son olarak işletim sistemi olarak
    1501 xp yi f505 vista kullanmaktadır.. secimi size kalmış.

• Mrblar herkese, dayım şuan Çinde ve 21 mayısta Dubaide olacak.
    Aldırmak istediğim 2 şey var ama nerede aldırayim karar veremedim.
    1 - Sony DSC- T10 ( Burada 750 ytl kdv dahil)
    2 - Laptop ( Burada ortalama güzel bi laptop mesela hp pavilion core2duo 1700 ytl civarında.)

Ve yurtdışında kaç paraya gelir bu ürünler acaba. Ve hangi laptop marka/model alayım.
    Tşkkürler arkadaşlar.
  • Bu ürün benimde dikkatimi çekti ama kafayı yedim. Nette adam gibi bir fotoğrafı yok aletin. Özel sipariş üzerine üretilen aletler olduğu için böyleymiş. Saatlerdir araştırıyorum, en sonunda bıktım ve HP consumer service ile online görüştüm (hizmet anlayışı hakikaten süper ya umarım türkiyede bu düzeye gelir). Baya sorular sordum ablamda yanıtladı. Sonuç olarak ortada kesin bir alet olmadığı kesin bir spesifikasyon içeren bir web sayfasıda yok. Ama yinede kasa fotoğraflarının olması lazımdı çünkü bence çok önemli kasası. (Aslında özelliklerinin yanında önemi yok ama yinede şöyle parlak bir kasası olsa hiç fena olmaz). Neyse ablam bana bir kaç kaynak link verdi inceledim HP lerin en çok beğendiğim dokunmatik ses açıp kapama olayı bunda yok heralde Ablamın dediğine göre serinin ismi F500 serisi ve sipariş üzerine farklılıklar gösterebiliyor ancak yinede referans olması açısından birkaç kaynak ve foto gönderdi sağolsun. Ama birinde o bahsettiğim ses düğmesi var birinde yok sonuç olarak muallakta kalan bir nokta. Ama teknosadaki fotoya dikkatli bakarsanız var gözüküyor Aslında biraz daha net bir fotoğraf olsaydı ve alet geldiğinde farklı bir ürünle karşılaşsaydık çok rahat itiraz hakkı doğardı. Benim için çok önemli başka bir nokta hoparlörleri sordum, mutlaka Altec Lansing olur dedi ve orda biraz içim rahatladı:) Çünkü bi laptop ta hoparlör bence çok çok önemli. Özellikle alet şantiyede kullanıcağımı hesaba katarsak ve yanımda hoparlör taşıyamayacağım için şart bir özellik. Sonuç olarak aletin özellikleri çok iyi ancak aleti göremediğim için emin olamıyorum, sabit bir konfigürasyon olmadığı içinde ne bir test nede bir incelemesi mevcut internette, (yada ben bulamadım). Yarın veya bir sonraki gün başvuru için son. Yarın teknosaya gidip konuşacam eğer ürünü görünce vazgeçebilme şansım var ise alıcam, yok derlerse biraz daha düşünüp ona göre karar vericem. Çanta hediyesinide düşünürsek aslında her halükarda fiyat süper.

Araştırmalarım üzerine Genel olarak sorulan sorulara şöyle yanıtlar veriyim:

-Habire ekran kartı sorulmuş:
    GO6150 gpu su X1100 ayarında bir gpu hatta genel kanı olarak 6150 i biraz daha hızlı olduğu ve SM3 desteğine sahip olduğu için daha iyi deniyor. Yani Şu bol bol bahsi geçen Acer 5101 eki X1100 den çok az daha iyi denilebilir. Bazıları 5101 de max.256MB, bunda max. 128MB olduğu için kötü demiş ancak; bu GPU ların performansları yetersiz olduğu için 256MB gibi ram'e ihtiyaçları yok 6600GT bile 128MB ram le rahat rahat yetinebilirken bu fakir kartlar ne yapsın 256MB ı... 256-512MB gibi değerler son çıkan oyunlarda en yüksek ayarlarda ancak gerekli oluyorki; o ayarlara bu GPU larla çıkmanız zaten imkansızdır. Ha çalıştırıda 1-2fps ile slide show izlersiniz. Bu nedenle böyle bir GPU ya 256MB ayırmak sistem raminden daha fazla yemekten öte bişey değil.
    Genel olarak oyun için düşünüyorsanız pek bişey beklemeyin abimdede Acer 5101 var ekran kartı fena değil ama 6600GT nin bile artık yeni oyunlarda baya baya yetersiz kaldığı düşünülürse bu GPU ları varın siz düşünün, hatta benim şahsi fikrim oyun amacınız varsa laptop filan almayın derim çünkü 200-300$ fazla verip alacağınız X1600 ekran kartlı laptoplarda pek bişey oynatmaz. Sonuç olarak öyle veya böyle oynatırmı derseniz; NFS MW vb. seviyelerdeki oyunları 640x480 düşük ayarlarda oynarsınız.

-Ram olayına gelince. broşürde hiçbiryerde DDR2 diye belirtilmemiş ancak DDR400 olması imkansız arkadaşlar. Anakart belli CPU belli nereye takıyorsunuz DDR400 ü?
    PC5300 DDR2 333MHz ne oluyor diye sorulmuş 1. orda bahsi geçen farklı alakasız bir laptop ayrıca o gerçek hız değeri efektif hız doğal olarak 667MHz olur.

Baya bir araştırdım benim aklıma takılan noktalar şunlar oldu:
    Dokunmatik ses açma kapama varmı yokmu?
    Aletin kasası eski laptoplar gibi plastik mi yoksa yeniler gibi cilalı parlak bişeymi? (pavilion gibi imprint finish olması şart değil ondan bahsetmiyorum mat durmasın yeter.)
    En önemlisi türkçe klavye içericekmi?

Bu konuda ekstra bilgileri olan veya internette kesin bilgilere ulaşanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim?

• teknosada f505ea modelinin COMPAQPRESARIO V6328EA GF808EA modeli var intel cpulu olan:) kasa itibariyle bire bir aynı gidin gözünüzle görün:) ben baktım paviliona benzemesede kasa olarak gayet güzel:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysf.ckr

teknosada f505ea modelinin COMPAQPRESARIO V6328EA GF808EA modeli var intel cpulu olan:) kasa itibariyle bire bir aynı gidin gözünüzle görün:) ben baktım paviliona benzemesede kasa olarak gayet güzel:)

Nasıl yani anlamadım demek istediğini? "f505ea modelinin COMPAQPRESARIO V6328EA GF808EA modeli" bu nedemek birde alt modellerimi çıktı? Kasası Compaq V6000 serisinin aynısı olacak diyorsan nerden emin olabiliyorsun?
  • Şimdi biraz daha inceledim çeşitli ürenleri, keşke kasası V6000 serisi gibi olsa, bana sorarsanız pavilion un kasalarından çok daha güzel, daha şık ve sade (dizaynda en sevdiğim 2 özellik şıklık ve sadelik). Arkadaşımda var pavilion. Pavilionun kasaları bana biraz çok caf caf lı geliyor yuvarlak kenarları pek güzel değil. Üzerindeki ufak desen çizgileri aynı şekilde pek beğenmiyorum.
  • arkadaşlar durum nedir? bende kararsız kaldım gözüm kapalı dell 1501 alacakken bu model çıktı karşıma? Gerçi HP çok sorun çıkartıyor diyorlar ? Bu hp nin de ne tür bi üretim olduğu belli değil
  • Bugün ürünü gördüm

@Kotiledon nun mesajında verdiği resimlerin aynısı bir ürün
    Teslimata başlamışlar. Birisi alıyordu onun aldığı alete baktım.
    Tek hayal kırıklığı ses açma kapama düğmesinin dokunmatik olmamasıydı.
    Haricinde orda resimde duranın aynısı alet.
    ve bugün sözleşme yaptım.
    Ayrıca merak ettiğim başka bir noktasıda ücretsiz 1 yıl kaskosu olup olmadığıydı. Teknosa'da karşılaştığım notebook u alan adamda araştırmış ürün ücretsiz 1 yıl kasko kampanyasına dahilmiş. Ben teknosa kendi HP Türkiyeden bağımsız olarak getirttiği bir ürün olduğu için olmaz diye düşünüyordum, ama varmış buda çok iyi oldu

Bu arada laptop dün konuştuğum online servisden öğrendiğime göre ürün Compaq üretimi
    Buna sevindim çünkü HP Pavilionlar hakikaten çok sorunluydu ve çok şikayet alıyordu bu yüzden biraz çekiniyordum HP almaktan ancak Alet compaq. (mesela arkadaşımdaki Pavilion kendi kendine açılıyordu). Zaten bugün aleti görünce kapağında da COMPAQ yazdığını gördüm.

Alet üzerinde şu volume control, kart okuyucu bide imprint finish olsaymış hakikaten süper olurmuş. Neyse önemli olan içi

Bu arada aleti bu fiyata + çanta hediyesi ile almak için bugün veya yarın son gün.
    Nekadar doğru bilemem ancak kampanya sonrasındaki fiyatı 150$ fazla yani 950$+kdv olacakmış ve çanta hediyesi olmayacakmış. Zaten eşdeğeri notebooklarda bu fiyatlarda.

• genede kararsızım dell 1501 le bu model arasında.Bütün Teknosalarda gelmişmidir ki ürün? Görerek alabiliyormuyum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

arkadaşlar durum nedir? bende kararsız kaldım gözüm kapalı dell 1501 alacakken bu model çıktı karşıma? Gerçi HP çok sorun çıkartıyor diyorlar ? Bu hp nin de ne tür bi üretim olduğu belli değil

Merak ettiğin varsa yanıtlayım. HP ler çok sorun çıkartıyo bu çıkartmaz diye kesin bişey söyleyemem (kullanmadan kimse söyleyemez). Ancak alet HP üretimi değil diye biliyorum. Zaten Aletin kapağında HP-Compaq değil COMPAQ yazıyor. DELL 1501 de fiyat/performansı iyi bir ürün, Eğer bahsi geçen alet şu ise;
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd70732
    ve kıyaslamak gerekirse;
    DELL 1501 ile farkı;
    Dell Biraz daha iyi bir işlemciye sahip, (sadece önbellek farkı var)

Haricinde tüm özellikleri kafa kafaya, ufak tefek farklılıklar var,
    -Compaq da 3 3USB var Dell de 4USB
    +Compaq da TV-out var Dell de yok (ki bence önemli bir özellik)
    -Compaq da kart okuyucu yok Dellde 3in1 var.
    +Compaq da Altec Lansing hoparlör avantajı var. (Pavilionda dinledim kalitesi çok iyi)
    Compaq da Vista var Dell de XP. Bence Çift çekirdeğe tam destek vermesiyle ve ürünlerin çift çekirdek olduğunu düşünürsek Vista çok daha iyi. Güvenlik açıkları var deniyor ama XP de yok mu sanki?

Diğer tüm özellikleri aynı;
    Ekran kartlarıda aynı şekilde kafa kafaya.
    Ram ler aynı DDR2 533.

Bu ufak tefek farklara bakarsak, kişiden kişiye ihtiyaca göre önemliliği değişecek ufak farklılıklar. Bana göre bu özelliklerde Compaq daha iyi. Ürünü şanstiyede, yazlıkta vb. yerlerde kullanmam gerekebileceği için yanımda hoparlör taşıyamam ürünün hoparlörleri oldukça önemli benim için. Aynı şekilde TV de divX izlemek için TV out da çok önemli. USB portu 3miüş 4 müş çok farketmez bence. Kart okuyucusu ise önemli bir eksik olsaymış çok güzel olurmuş, ancak TV-Out ve hoparlör daha ağır basıyor

Bu durumda iki ürüne bakılırsa gözle görülür tek fark Dell in daha yüksek önbelleğe sahip oluşu ancak bunun için 160YTL farka değermi? bence değmez. Üstelik Compaq'in yanında en az 40YTL değerinde bir çanta hediyesi var + hala emin değilim ancak HP nin hediyesi olarakta 1 yıl kasko var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 18 Nisan 2007; 21:17:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

genede kararsızım dell 1501 le bu model arasında.Bütün Teknosalarda gelmişmidir ki ürün? Görerek alabiliyormuyum?

Ürünü görme dediğim gibi biraz benim şansıma geldi, dediğim gibi dağıtıma başlamışlar. Ben girdiğim sırada 2 kişi laptoplarını almaya gelmişlerdi. O sırada rica ettim açıp gösterdiler. Sonuç olarak teşhirde öyle bir ürün yok 20sinden sonra olacak. İlla görmem lazım diyorsan bi git bak belki gelen varsa açıp gösterebilirler. yada kampanya bittikten sonra görerek alabilirsin. Ama ben kesin olarak gözümle gördüğüme göre istediğiniz soruyu yanıtlayabilirim Yani görmenize çok gerek kalmadı bu durumda Aslında fotoğraf makinam yanımdaydı keşke fotoğrafını çekseydimde hiç aklıma gelmedi ancak zaten yukarıda Kotlideon un resimlerini eklediği aletin AYNISI.

• Ürünü gördüğüne göre, ram in özellikleri nedir kaç mhz dir, klavye türkçe midir,Vista türkçe midir,bilgi verirmisin.
  • Ram özelliklerine bakmadım Ama %99 533Mhz DDR2 Çünkü TL50 ve TL-52 ler ile birlikte 533Mhz DDR2 geliyor, bir ihtimal 667Mhz olabilir ama sanmıyorum. Bu arada ram dual channel. 512x2=1GB. Klavyenin nasıl olduğunu bende merak ediyordum; bildiğimiz Q türkçe klavye. Vista yabancı ve türkçe seçenekleri olacakmış dendi ancak ingilizce çok daha az sayıda olacaktır umarım ingilizce bulabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 18 Nisan 2007; 22:08:33 >
  • Urun dagitima gecmis mi yani arkadasda aldi bizim soyliyimde gidip olay cikartsinda erken alsin bari onun ilk bilgisayari olacak heyecandan olecekti kacgundur
  • Her şubede geçtimi bilmiyorum mesela Ankara tandoğan şubesinde yoktu ama maltepe şubesine 2 tane gelmiş 2side sahipleriyle buluştu Keşke bitane daha olsaydıda hazır gitmişken kapsaydım bir tane.
  • ürün güzel ama çok fazla kırpmışlar özelliklerden...
    "imprint finish" olmadan tipi nasıl durur, gidip bi yerinde görmek lazım...
    yoksa kasa tasarımı falan çok hoş...
  • bende bugun teknosada zar zor gordum ve kotiledonun koydugu resımle alakası yok bı kere teknosa da gosterılen resmın aynısı yanı kısayol tusları var ve parlak kasa sok oldum bu kadar saglam bısey beklemıodum cok gosterıslı duruo ben zaten gecen hafta sıparıs vermıstım.yarın gıdıp alcam yani resım olayı teknosa sıtesındekı resmin ta kendisi aynısı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon

ürün güzel ama çok fazla kırpmışlar özelliklerden...
    "imprint finish" olmadan tipi nasıl durur, gidip bi yerinde görmek lazım...
    yoksa kasa tasarımı falan çok hoş...

Walla imprint kaplamanın güzel yanı cizgileri, desenleri vs diyorsanız bence o çizgiler pekte güzel durmuyor. Benim hoşuma giden yanı sadece parlak olması. Hatta hem o çizgiler yüzünden hemde kasanın yuvarlak toparlak olmasından dolayı Pavilionlar çokta hoşuma gitmiyor.
    Ürünün özelliklerinden kırpmışlardan kastın nedir? Benim gördüğüm kadarıyla kırpılma yok. Dış kasasından yani imprint ciladan bahsediyorsan zaten bu HP değil Compaq. Yani diğer marka laptoplara benzer şekilde bir kasası var.

Neyse kasasını görmek lazım diyorsunuz ben bizzat gördüm dokundum
    Dış plastik cilalı değil mat siyah ama iç kısım cilalı, benim korktuğum nokta iç kısmının mat plastik olmasıydı çünkü öyle olunca el topuklarının izleri kalıyor ve çok çirkin gözüküyor alet. Yani kısacası normal notebook lar gibi. Oldukça sade ve şık bir görünümü var, pavilionlar gibi cafcaflı değil hatta pavilionlarla alakası yok. Hangisi daha güzel derseniz ikisinin ortası en güzeli olurdu, yani bu compaq in her tarafı cilalı parlak koyu gümüs-siyah renklerinden oluşmuş hali + dokunmatik ses kontrolü içeren bir ürün en güzeli olurdu. Mesela Compaq V6000 serisi bu tarife en yakın olanlardan biri hatta teknosa broşüründeki resim ve milletin internette görüp bu laptop sandığı biçok resim V6000 serisine ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 19 Nisan 2007; 0:22:17 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.