Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gün teknosaya DELL Inspiron 1501 bakmaya gitiğimde COMPAQ PRESARIO F505EA'yı gördüm.Gerçekten cazip gibi görünen ürünü almayı düşünürken evde geldiğimdehttp://www.sikayetvar.com/index.php?loc=categories&tree=252,434&level=3&id=434&fno=134 adresindeki şikayetleri görünce birden fikrim değişti.
  • Beyler HP real-time chat'ten XP driverlarının linklerini aldım, şöyle;

As your notebook is installed with the High definition audio drivers you have to install the Micro soft UAA drivers before installing the Audio drivers.

Here is the link to download the Uaa drivers:
    ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp32501-33000/sp32646.exe

NVIDIA nForce Chipset Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33001-33500/sp33031.exe

NVIDIA GeForce Go 6150 Graphics Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33549.exe

Conexant HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33839.exe

Synaptics Touchpad:
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33751.exe

Hpquick launch buttons:
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33001-33500/sp33258.exe

Wireless drivers(AMD):
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp34001-34500/sp34152.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utanmaz adam -- 26 Nisan 2007; 4:49:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: utanmaz adam

Arkadaslar lütfen makinalarınıza XP falan kurmaya çalışmayın boşuna vakit kaybedersiniz.

Ben daha elime geçtiği gün (18 Nisan) Vista'yı bi süre kurcaladım, istediğim programların (MathCAD, MSC.Adams vs.) problem çıkardığını gördüm ve zaten Vista'ya ilk kullanımda ısınamadığım için hemen XP CD'sini hazırladım.. Sonra format atıp XP kurdum ve driverların otomatik olarak yükleneceğini düşünürken birçok aygıtın tanınmadığını gördüm. İnternette ufak bi driver araştırmasından sonra herhangi bişey bulamayınca ertesi gün nasıl olsa halledeceğim için gönül rahatlığıyla uyudum.

Ertesi gün HP müşteri hizmetlerini aradım ve bilgisayara XP kurduğumu gerekli driverları internetten bulamadığımı, bunları ne şekilde edinebileceğimi sordum. Karşıdaki tip XP için belirttiğim modele uygun herhangi bi driver bulunmadığını söyledi. "Vista'dan başka işletim sistemi kullanamayacak mıyız?" diye sordum ve "Ne yazık ki hayır." cevabını aldım. Bi de recovery diskimin -ki E: sürücüsünde oluyo bu bölüm- büyük ihtimalle C:'ye format attığım için silinmiş olabileceğini söyledi. Saçma olmasına rağmen kontrol ettim ve tabi ki recovery bölümü aynen duruyodu.

Anlayacağınız bu modelin sahipleri a.q. HP'si tarafından Vista gibi bi fiyaskoyu kullanmak zorunda bırakılmış.

Bu arada "recovery" bölümüne de gözünüz gibi bakın, silerseniz Recovery DVD'si 50$ + KDV.

Zaten işin içinde hem Teknosa hem de HP var, fiyatı bu kadar iyi olmasa kesinlikle bulaşmazdım.

Merhaba, öncelikle bilgisayarı kurar kurmaz recovery DVD si oluşturabiliyorsunuz bunu oluşturmanız şiddetle tavsiye olunur. Korsanı engellemek için bu birçok markada böyle. Aksi halde sistem satıcıları içindeki diski açıp kopyalıyorlar, Activation key'ide alıp kullanıyorlar diye duymuştum. Mesela benim arkadaşımın başına geldi sistem aldık, orjinal windows unu kurduk aktive edicez your copy of windows not genuie notu çıktı. Anlaşılan bizim key i başkası daha ewel kullanmıştı. Ayrıca recovery DVD sinin ücretide 50$+kdv demişsiniz ama nereden öğrendiniz benim bildiğim tamamen ücretsiz. Hatta diğer markalar ne yapıyor bilmiyorum ancak HP ücretsiz veriyor diye biliyorum, forum içinde ilgili bir konu açılmıştı.

Windows XP ve sürücü olayına gelince. Öncelikle Vista yı kullanın, kullandıkça XP den daha iyi bir işletim sistemi olduğunu anlayacaksınız. Tek kötü yanı daha çok sistem gücüne ihtiyaç duyması oda her yeni işletim sisteminde oluyor, XP de de olmuştu ama zaten alet vista yı kaldırabilecek kadar güçlü. Biçok kişi XP ilk çıktığında da sizin gibi XP gereksiz kötü diyordu ama şimdi herkes XP kullanıyor. Gelecekte de herkes vista kullanacak. Tam tersine aletin tamamen vista uyumlu olması ve vista sürücülerinin olması çok büyük bir şans. Çünkü genelde yeni çıkan işletim sistemine sürücü bulmak daha zordur ve biçok XP kullanan notebook sahibi bu nedenle vistaya geçemeyecekler. Ayrıca Vista gerek çift çekirdek desteği olsun gerek Hybrid disk desteği olsun biçok özelliği ile çift çekirdekli laptop lar için ilerideki günlerde büyük avantaj olacak. Şimdi bile çift çekirdek kullanımı açısından avantajları var.

Windows XP konusuna bakarsak unutmayınki FreeDOS işletim sistemi ile gelen notebook lar var ve bunları satın alanlar var. Onlar ne yapsın? Aletin orjinal işletim sistemi Vista olursa heralde XP sürücüleri komple bir pakette bulunmasını beklemeyin. Onlar da XP ye sürücü bulurken parça parça buluyor zaten. Bizde o şekilde parça parça bulabiliriz. Örneğin: Anakart sürücüsü, Modem ve ses kartı (birlikte), Wireless sürücüsü, touchpad ve klavye sürücüsü (bunları bulmak en zorları olabilir), Bu sürücüleri bulduğumuz taktirde kurabilirsiniz XP yi. Şahsen HD geniş olması sebebiyle bende kurmak istiyorum XP yi. Sebebi arada bazı eski programlarımın Vista da çalışmaması. Ama iki işletim sisteminide kullanmış biri olarak (vistayı 6 ay kadar kullandım) şunu söyleyebilirimki HD de bukadar yer olmasa yani sadece 1 tane işletim sistemi kuracak olsam Vista yı yeğlerim

Vista kullananlara bir tavsiyem kendilerine 2-4GB kapasiteli okuma yazma hızları yüksek olan (mümkünse ReadyBoost ready olan) bir flash bellek alsınlar ve Vista'nın readyboost özelliğini aktif hale getirsinler. Sonra denesinler bakalım XP mi daha hızlı çalışıyor Vista mı:) Veya hybrid diskler çıktığında daha iyi anlarsınız farkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 26 Nisan 2007; 13:47:53 >

• Bunlar XP içinmi Vista için mi?

quote:

Beyler HP real-time chat'ten XP driverlarının linklerini aldım, şöyle;

As your notebook is installed with the High definition audio drivers you have to install the Micro soft UAA drivers before installing the Audio drivers.

Here is the link to download the Uaa drivers:
    ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp32501-33000/sp32646.exe

NVIDIA nForce Chipset Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33001-33500/sp33031.exe

NVIDIA GeForce Go 6150 Graphics Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33549.exe

Conexant HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP Driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33839.exe

Synaptics Touchpad:
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33751.exe

Hpquick launch buttons:
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33001-33500/sp33258.exe

Wireless drivers(AMD):
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp34001-34500/sp34152.exe

• quote:

Orjinalden alıntı: goktugcakmak

Şarj 1 saat gidiyor. Xp ye cevrilirse yukselecek diye umuyorum.
    Driverların tamamının yedegini aldım. 32mb rar gerekiyorsa upload edeyim. Tabi Xp de işe yarayıp yaramayacagı mechul. Eksikleri soylersen daha kolay olacaktır.

Walla ben tam bir deneme yapmadım ama PERFORMANCE modunda (yani balanced veya power saver modunda değil) ayrıca aleti kullandım yani boş durmadı ona rağmen 2 saat i buldu sanki. 1 saati çok geçti ona eminimde 1,5 ile 2 saat arasında bi süre gitti. Üstelik DVD rom da çalıştı vs. vs. Belki oyun oynarsanız biraz çok yiyebilir ancak normal şartlarda 1 saat kadar kısa olmaması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

arkadaşlar bu modellerde 256+256 cache bellek var farkındasınız dimi ?

Evet farkındayızda bu fiyata daha ne bekliyorsunuz veya daha uygun ne var?
    Ayrıca biliyorsunuzki AMD işlemcilerde önbellek okadarda önemli bir şey değil. ram kontrolcüsü CPU üzerinde olduğundan sistem ram ini çok daha iyi kullanabildiğinden önbelleğin çok büyük bir önemi kalmıyor. Hatta bilirsiniz Athlon X2 serisindeki modellerde bir ara önbellekler yarı kapasiteye çekildi, performansta ancak bazı programlarda biraz fark açıldı. haricinde bi performans farkı yoktu. Özellikle sistem ram i yavaş değilse ki bu cihazda Dual channel 667MHz DDR2 var çokta takılacak bir problem değil önbellek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ueaydin

Bu gün teknosaya DELL Inspiron 1501 bakmaya gitiğimde COMPAQ PRESARIO F505EA'yı gördüm.Gerçekten cazip gibi görünen ürünü almayı düşünürken evde geldiğimdehttp://www.sikayetvar.com/index.php?loc=categories&tree=252,434&level=3&id=434&fno=134 adresindeki şikayetleri görünce birden fikrim değişti.

O sorunlara dikkat ederseniz hep HP Pavilion kaynaklı. Pavilion serisinin hakikaten büyük problemleri var. Bu makina ise Compaq. Umarım bize sorun yaşatmaz. Ancak yaklaşık 5 gündür kullanıyorum en ufak Hata dahi vermedi Stabilite sorunu hiç yok. Tabi yine 5 günden belli olmazda örneğin pavilionlar (en azından arkadaşımdaki ilk 2 günden belli etmişti, sürekli hata ve kilitlenme sorunları üzerine bide kendi kendine açılma problemi vardı. Allaha çok şükür şimdilik çok iyi gözüküyor bu alet. Bende bu Pavilion un sorunları yüzünden biraz çekiniyordum açıkçası ama şu ana kadar anladığım ve gördüğüm kadarıyla bu bir pavilion değil

Bu arada sikayetvar.com da herşeyle ilgili bir şikayet var ozaman hiçbiryerden hiçbirşey almamak lazım da tabi Pavilion problemleri almış başını gitmiş.

• quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

quote:

Driverların tamamının yedegini aldım. 32mb rar gerekiyorsa upload edeyim. Tabi Xp de işe yarayıp yaramayacagı mechul. Eksikleri soylersen daha kolay olacaktır.

Walla ben tam bir deneme yapmadım ama PERFORMANCE modunda (yani balanced veya power saver modunda değil) ayrıca aleti kullandım yani boş durmadı ona rağmen 2 saat i buldu sanki. 1 saati çok geçti ona eminimde 1,5 ile 2 saat arasında bi süre gitti. Üstelik DVD rom da çalıştı vs. vs. Belki oyun oynarsanız biraz çok yiyebilir ancak normal şartlarda 1 saat kadar kısa olmaması lazım

İşe gidiş gelişlerim sırasında 30-40 dklık sureler oluyor. Lostu acıyorum mesela. Yol bittiginde sarjda %50 lere gelmiş oluyor.%55 diyelim.
    1.5 saat calısmayacagı benim acımdan kesin.Tek şarjda 2 lost seyredemedim toplamda. (45dkx2). Bir arkadasım MSI marka laptopuna 2 hafta kadar once vista kurdugunda 2-3 gun içerisinde hemen tekrar xp kurma ihtiyacı hissetti. Bununda tek sebebi güç tüketimiydi.Yarı yarıya daha cabuk bittiginden bahsediyordu. Tabi bu ölçüm sonucu degil arkadsın gözlemi.
    Yoksa elbette vista cok daha iyi bir işletim sistemi. Ondan şüphe yok. Ancak daha geçiş süreci yaşanmakta. Pek çok sorun şu sırlarda çözülmeye çalısılıyor. Bu süreçte vista yerine xp kullanmakta fayda var. Yerim var diyenler içinde 2 işletim sistemi uygun.
    Bu arada C yi yönetimsel araclardan 10 dk da 2 ye bolebilirsiniz. 50 gb lık 2 parca olusturdum. Driverların yedegini aldıgımdan kurtarma partionınıda ucuracagım xp yi kurmamla beraber. İleride vista kurmak istedigimde sorun olmayacaktır.

• hocam,
    birçok programı çalıştıramadım.
    vista benim işimi görmeyecekse nasıl bekleyeyim?
    iş gereği ihtiyaç var..

yedek DVD oluşturdum..
    XP yi nasıl kurmalıyım, bir izahat veya link atar mısınız?

quote:

quote:

Arkadaslar lütfen makinalarınıza XP falan kurmaya çalışmayın boşuna vakit kaybedersiniz.

Ben daha elime geçtiği gün (18 Nisan) Vista'yı bi süre kurcaladım, istediğim programların (MathCAD, MSC.Adams vs.) problem çıkardığını gördüm ve zaten Vista'ya ilk kullanımda ısınamadığım için hemen XP CD'sini hazırladım.. Sonra format atıp XP kurdum ve driverların otomatik olarak yükleneceğini düşünürken birçok aygıtın tanınmadığını gördüm. İnternette ufak bi driver araştırmasından sonra herhangi bişey bulamayınca ertesi gün nasıl olsa halledeceğim için gönül rahatlığıyla uyudum.

Ertesi gün HP müşteri hizmetlerini aradım ve bilgisayara XP kurduğumu gerekli driverları internetten bulamadığımı, bunları ne şekilde edinebileceğimi sordum. Karşıdaki tip XP için belirttiğim modele uygun herhangi bi driver bulunmadığını söyledi. "Vista'dan başka işletim sistemi kullanamayacak mıyız?" diye sordum ve "Ne yazık ki hayır." cevabını aldım. Bi de recovery diskimin -ki E: sürücüsünde oluyo bu bölüm- büyük ihtimalle C:'ye format attığım için silinmiş olabileceğini söyledi. Saçma olmasına rağmen kontrol ettim ve tabi ki recovery bölümü aynen duruyodu.

Anlayacağınız bu modelin sahipleri a.q. HP'si tarafından Vista gibi bi fiyaskoyu kullanmak zorunda bırakılmış.

Bu arada "recovery" bölümüne de gözünüz gibi bakın, silerseniz Recovery DVD'si 50$ + KDV.

Zaten işin içinde hem Teknosa hem de HP var, fiyatı bu kadar iyi olmasa kesinlikle bulaşmazdım.

Merhaba, öncelikle bilgisayarı kurar kurmaz recovery DVD si oluşturabiliyorsunuz bunu oluşturmanız şiddetle tavsiye olunur. Korsanı engellemek için bu birçok markada böyle. Aksi halde sistem satıcıları içindeki diski açıp kopyalıyorlar, Activation key'ide alıp kullanıyorlar diye duymuştum. Mesela benim arkadaşımın başına geldi sistem aldık, orjinal windows unu kurduk aktive edicez your copy of windows not genuie notu çıktı. Anlaşılan bizim key i başkası daha ewel kullanmıştı. Ayrıca recovery DVD sinin ücretide 50$+kdv demişsiniz ama nereden öğrendiniz benim bildiğim tamamen ücretsiz. Hatta diğer markalar ne yapıyor bilmiyorum ancak HP ücretsiz veriyor diye biliyorum, forum içinde ilgili bir konu açılmıştı.

Windows XP ve sürücü olayına gelince. Öncelikle Vista yı kullanın, kullandıkça XP den daha iyi bir işletim sistemi olduğunu anlayacaksınız. Tek kötü yanı daha çok sistem gücüne ihtiyaç duyması oda her yeni işletim sisteminde oluyor, XP de de olmuştu ama zaten alet vista yı kaldırabilecek kadar güçlü. Biçok kişi XP ilk çıktığında da sizin gibi XP gereksiz kötü diyordu ama şimdi herkes XP kullanıyor. Gelecekte de herkes vista kullanacak. Tam tersine aletin tamamen vista uyumlu olması ve vista sürücülerinin olması çok büyük bir şans. Çünkü genelde yeni çıkan işletim sistemine sürücü bulmak daha zordur ve biçok XP kullanan notebook sahibi bu nedenle vistaya geçemeyecekler. Ayrıca Vista gerek çift çekirdek desteği olsun gerek Hybrid disk desteği olsun biçok özelliği ile çift çekirdekli laptop lar için ilerideki günlerde büyük avantaj olacak. Şimdi bile çift çekirdek kullanımı açısından avantajları var.

Windows XP konusuna bakarsak unutmayınki FreeDOS işletim sistemi ile gelen notebook lar var ve bunları satın alanlar var. Onlar ne yapsın? Aletin orjinal işletim sistemi Vista olursa heralde XP sürücüleri komple bir pakette bulunmasını beklemeyin. Onlar da XP ye sürücü bulurken parça parça buluyor zaten. Bizde o şekilde parça parça bulabiliriz. Örneğin: Anakart sürücüsü, Modem ve ses kartı (birlikte), Wireless sürücüsü, touchpad ve klavye sürücüsü (bunları bulmak en zorları olabilir), Bu sürücüleri bulduğumuz taktirde kurabilirsiniz XP yi. Şahsen HD geniş olması sebebiyle bende kurmak istiyorum XP yi. Sebebi arada bazı eski programlarımın Vista da çalışmaması. Ama iki işletim sisteminide kullanmış biri olarak (vistayı 6 ay kadar kullandım) şunu söyleyebilirimki HD de bukadar yer olmasa yani sadece 1 tane işletim sistemi kuracak olsam Vista yı yeğlerim

Vista kullananlara bir tavsiyem kendilerine 2-4GB kapasiteli okuma yazma hızları yüksek olan (mümkünse ReadyBoost ready olan) bir flash bellek alsınlar ve Vista'nın readyboost özelliğini aktif hale getirsinler. Sonra denesinler bakalım XP mi daha hızlı çalışıyor Vista mı:) Veya hybrid diskler çıktığında daha iyi anlarsınız farkı.

• quote:

quote:

quote:

İşe gidiş gelişlerim sırasında 30-40 dklık sureler oluyor. Lostu acıyorum mesela. Yol bittiginde sarjda %50 lere gelmiş oluyor.%55 diyelim.
    1.5 saat calısmayacagı benim acımdan kesin.Tek şarjda 2 lost seyredemedim toplamda. (45dkx2). Bir arkadasım MSI marka laptopuna 2 hafta kadar once vista kurdugunda 2-3 gun içerisinde hemen tekrar xp kurma ihtiyacı hissetti. Bununda tek sebebi güç tüketimiydi.Yarı yarıya daha cabuk bittiginden bahsediyordu. Tabi bu ölçüm sonucu degil arkadsın gözlemi.
    Yoksa elbette vista cok daha iyi bir işletim sistemi. Ondan şüphe yok. Ancak daha geçiş süreci yaşanmakta. Pek çok sorun şu sırlarda çözülmeye çalısılıyor. Bu süreçte vista yerine xp kullanmakta fayda var. Yerim var diyenler içinde 2 işletim sistemi uygun.
    Bu arada C yi yönetimsel araclardan 10 dk da 2 ye bolebilirsiniz. 50 gb lık 2 parca olusturdum. Driverların yedegini aldıgımdan kurtarma partionınıda ucuracagım xp yi kurmamla beraber. İleride vista kurmak istedigimde sorun olmayacaktır.

Tabiki sisteme daha çok yük olan işletim sistemi demek daha çok pil tüketimi demek, daha fazla ram kullanımı daha fazla HD kullanımı daha fazla işlemci kullanımı tabiki pil süresine yansıyacaktır ancak farkın 2 katı bir fark oluşturması imkansız gibi birşey kesin bir yanlışlık söz konusu. Arkadaşın ayarlarda bir yanlışlık (yanlışlıktan ziyade farklılık) yapmıştır. Örneğin XP de işlemci kullanılmadığı vakit hızı yarıya düşürken vista da böyle bir ayar yapılmadıysa (tam performans modundaysa) işlemci hızını düşürmez buda katlanarak artan pil tüketimi demek olur. Bunun gibi birçok ayar ve etken olabilir ancak aynı ayarlarda (örneğin tam performans modunda) 2 işletim sistemi arasındaki pil tüketimi farkı %20-30'u geçmeyecektir. Yani sırf pil tüketimi için XP ye geçeceksen çokta önemseme ama yok pil süresi bana çok önemli %20 bile bana fayda sağlar dersen tabiki XP yi kullanabilirsin.

Senin pil süresine gelince film izliyorsan tahminimce performans modu açıktır, Lostlar tam olarak 42 dakika, arada pause yaparsın, 10sn geri alırsın en az 45 dakika sürer bir bölüm. Ayrıca divx izlemek demek en az %20 olmak üzere hiç durmadan işlemci kullanımı demek. 2 bölüm demek 1,5saat demek. Ayrıca windows'u açtın, medya oynatıcısını açtın vs. gibi süreleride hesaba katmalısın (ki windows açılırken HD harıl harıl çalışıyor vegüç tüketiyor). Bence normal bir süre gibi duruyor. Hele birde HD'den değilde DVD sürücüden izliyorsan yani DVD-rom da çalışıyorsa çok bile gidiyor demek Ayrıca bende çok detaylı ölçmedim pil süresini ancak o yüzde de tam doğru olmayabiliyor. Mesela 45 dakikada %50 ye inmesi 45 dakika sonra pilin tamamen biteceği anlamına gelmiyor, mutlaka yakındır ama 100% doğru miktarı gösterdiğini sanmıyorum mutlaka yanılma payı vardır. Sen tam olarak denemek istiyorsan tam şarj yap tam performans modunda normal kullan (film izlemek değil) normal günlük işini yap. 1,5-2 saat arası gidiyorsa normaldir. Bende henüz tam bir deneme yapmadım ancak bir ara yapar buraya yazarım ama herkesin denediği mutlaka biraz farklı olacaktır çünkü herkes aynı yükte kullanamaz. Belki en iyi ölçüm yöntemi makinayı boşta bırakmak olur. Şimdiye kadar denediklerime göre ortalama bir kullanımda tam performans modunda 1,5 - 2 saat arası bir sonuç çıkacak gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 26 Nisan 2007; 19:39:23 >

• @competanxp

Daha ben XP kurma gibi bir girişimde bulunmadığım için bir yönlendirme yapamam.
    Evet programların çalışmıyorsa yapacak birşey yok. Bende de var bikaç tane çalışmayan program ama hepsninin yeni sürümü çıkmış ve Vista ile uyumlu durumdalar. Sende bahsi geçen programların yeni sürümlerine bir bak istersen.
    Ben Vista da bir problem yaşamadım programlarla ama HD geniş diye yinede XP kurmak istiyorum. Tek amacım özellikle ram e çok ihtiyaç duyduğum durumlarda ve yine çalışmayan eski bir program olursa XP yi açarım diye düşünüyorum.

XP nin nasıl olacağına gelince. FreeDOS ile satılan bilgisayarlara bile XP kurulabiliyorsa bunada bir şekil kurulur. Sonuçta toplama bir desktop PC aldığınızda da donanımların sürücülerini nasıl ayrı ayrı kuruyorsanız buda öyle olacak, tek farklı bu donanımların üreticilerinin sitelerinden temin edeceğiz sürücüleri.

Ha donanımları nedir derseniz hemen hemen bütün donanımların ne olduğunu buldum. Yakında çok detaylı bir incelemesini yayınlayacam cihazın. Orada içindeki donanımların listesini bulabilirsin.

Zaten ses kartı ve modem birşelik (hatta tahminimce güney köprüsüne yerleşik) dolayısıyla sürücüleri yüklenecek şeyler:
    -Anakart chipset sürücüleri (dolayısıyla ses kartı, ekran kartı, modem, network kartı vs. vs. herşey dahil - Eğer ses kartı ve modem içeren chip güney köprüsü içinde gömülü değilse onun sürücüleri ayrıda olabilir)
    -Wireless sürücüleri.
    -Touchpad ve Klavye sürücüleri (bulunması en zor bunlar olacak ancak bunlar özel bir sürücü olmadanda yani XP nin standart sürücüleriylede çalışır ancak FN tuşları gibi özel tuşlar çalışmayabilir)

Şimdilik aklıma başka birşey gelmedi ancak bu 3'ünün sürücülerini yüklediğinizde işlem tamamdır

Tam olarak donanımların ne marka olduğunu merak ediyorsanız biraz sabredin o konuda detaylı bilgiyi buraya vericem

quote:

Orjinalden alıntı: competanxp

hocam,
    birçok programı çalıştıramadım.
    vista benim işimi görmeyecekse nasıl bekleyeyim?
    iş gereği ihtiyaç var..

yedek DVD oluşturdum..
    XP yi nasıl kurmalıyım, bir izahat veya link atar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 26 Nisan 2007; 19:30:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zoltriks

quote:

Bu arada merak ettiğim noktalar var sizlere sorayım?
    HP nin verdiği KASKO yu hemen başlattınızmı?
    Fatura tarihinden en geç 1 hafta ve bir ay (herhangi bir süre) sonra başlatılması gereklidir diye bir madde
    varmı sözleşmede? Sitesinde yazana göre belirli bir tarih var en geç o tarihe kadar kaydınızı yapın yazıyor.
    Eğer fatura tarihine bağlı bir süresi yoksa başına bişey geldiği zaman sigortayı başlatsak daha iyi olmazmı?
    (Gerçi çalınırsa filan başlatamazsınız o nedenle biyere kayıt etmek lazım numaraları)

Tekrar merhaba,

Poliçede sigortanın fatura tarihinden itibaren 1 yıl olduğu yazıyor, yani geç kayıt olmak süreyi etkilemeyecek. 1 yıllık süre başlamış durumda şu an.
    Biran önce kayıdını yaptırmanda fayda var yani.

quote:

Birde notebook kutusunun içinden çıkmadı ancak teknosadan alırken bana üzerinde HP'nin hologramı olan bir etiket verdiler. Etiketin üzerinde:
    "Güvenlik hologramı ve etiketinin ilgili ürüne yapıştırılması zorunludur." Yazıyor. Size bu etiket verildimi? Verildiyse yapıştırdınız mı?
    Çünkü teknosa poşetinin içinden çıktı etiket cihazın kutusunun içinden değil.
    Birde 1 YIL SİGORTALIDIR etiketi çıktı

Aynen bende de var bahsettiğin etiketten, bir sorun olursa servise gitmeden önce yapıştırırız artık onu :)

Fatura tarihinden itibaren başladığını bende gördüm ve kasko başvurumu yaptım

Hologramlı etiketide yapıştırdım şimdi kaybolur filan sonra iş açmasın başımıza

Yalnız etiketi nereye yapıştıracağımı şaşırdım. Etiket biraz geniş bişey, Hem vida deliklerini hemde havalandırma deliklerini kapatmayacak ve düz olan bi yer bulamadım. En uygun yer HD kompartmanının üzeri olarak gördüm ve oraya yapıştırdım (Hem hava alma deliklerini örtmeden hemde vidaları örtmeden oraya sığabildi

Bence sizde yapıştırın lazım olduğunda bulamazsanız uğraştırır insanı.

• Evet arkadaşlar aleti yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum beklediğimin çok üzerinde bir alet çıktı.
    İlk etapta value (fiyat/performans a yani uygun fiyata yönelik) bir ürün olduğunu tahmin ediyordum ancak alakası yok tam tersine Performansa yönelik bir model olmuş

Özellikle Ekran, HD ve ram beklediğimden iyi çıktı
    +Öncelikle çoğu TL-50 ve TL-52 işlemci kullanan laptop ta 533MHz ram kullanılırken bu cihazda 667MHz ram kullanılmış. Açıkçası ben çoğu Turion X2 de olduğu gibi 533MHz ram bekliyordum.
    +Hard Diskin standart 2MB önbellekli bir HD olarak tahmin ediyorudum ancak 8MB önbellekli SATA bir HD i var aletin.
    +Ve Ekran... Çoğu notebookta hatta özellikle uygun fiyatlı aletlerde ucuz olan TN panel bulunur ancak bizim cihazdaki panel MVA Gerçi MVA mı IPS mi (ikiside TN den çok daha iyi) tam türünden amin değilim ancak TN değil çünkü çok rahatlıkla 16,8Milyon renk gösterebiliyor ve bunu gözünüzle görebiliyorsunuz hakikaten etkileyici bir ekranı var Gözüm oldukça hassastır ve TN panelleri rahatlıkla ayırt edebilirim

Tek kafama takılan kuzey köprüsünün 6100 mü 6150 mi olduğu?

İlk 2 gün boyunca cihazı baya bir inceledim oldukça güzel performansa yönelik yapılmış oldukça iyi bir cihaz. Detaylı özellikleri şöyle:

-1,6GHz Turion64 X2 Çift Çekirdekli işlemci (256x2=512K L2önbellek, 64x2=128K L1 Önbellek)
    -1024MB (512x2) Dual Channel 128Bit DDR2 667MHz ram @ 640MHz 5-5-5-15 (Hyundai)
    -15,4" MVA panel Parlak Geniş Ekran.
    -Nvidia nForce 430 güney köprüsü + 6150 veya 6100 kuzey köprüsü.
    -120GB Fujitsu 5400rpm 8MB cache SATA HD.
    -8X Toshiba-Samsung (TSST) DVD+RW multi format Double Layer DVD yazıcı
    -BroadCom 822.11g/b Wireless (broadcom herkesin bildiği üzere çok iyi bir marka olduğu gibi wi-fi dünyasında da çok fazla övgü alan bir chipset)
    -Conexant High Definiton Audio Ses kartı (PCI-Express nvidia 430 güney köprüsü üzerine gömülü)
    -56K Conexant Fax-modem
    -Altec Lansing hoparlör (Anlatmama gerek yok heralde)

Makina hakkında genel izlenimlerime gelince:

Hard Disk:
    HardDisk'i sessiz denilebilecek bir HD e sahip. Ortalama laptopların HD seslerine kıyasla daha sessiz tabi şimdilik disk boş ve düzenli, dolup karmaşıklaştığı zaman ses seviyesi nekadar artar bilemiyorum. Şu an için aletin fanı çalışırken HD'in sesini kesinlikle duyamıyorsunuz. Hız olaraksa henüz bir test yapmadım ancak desktop sistemimdeki 7200rpm 8MB Samsung (canavar gibi hızlı birşey) HD 'imden sonra attan düşmüşe döndüm orası ayrı Ama bir 5400rpm bir notebook HD ine göre ortalama bir performansı var denilebilir. HD in özellikleri şöyle: SATA, 5400rpm, 12ms erişim süresi, 80GB/platter veriyoğunluğu, 8MB önbellek, SATA arabirim. Harddisk güzel olsa dahi bu cihaz üzerinde yapacağım ilk upgrade tahminimce HD olacak (o yüzden alırken özellikle SATA olmasına çok dikkat ettim) şu çok sözü geçen Hybrid diskler gelir gelmez 1 tane edinmek istiyorum.

Optik Sürücü:
    Cihazın optik okuyucusu oldukça güzel. Oda HD gibi ortalamaya göre sessiz sayılır en azından biçok laptop ın yaptığı şekilde abartı bir vibrasyon yapmıyor. Dandik sayılabilecek diskler taktığımda bile yüksek bir vibrasyonla karşılaşmadım. Ayrıca yazma kaliteside oldukça iyi. 1 adet DVD yazdırdım ve desktop PC'im de bulunan Philips DVD yazıcı ile yazma kalitesi testine tabi tuttum. Şonuç oldukça iyi;
    http://img168.imageshack.us/img168/1226/verbatimdvdr4xburnedwitax7.png
    Kalite skoru olarak 100 üzerinde 97 aldı ve max. PIF değeri 5
    İlk 500MB lık bölümde PIF ler biraz sık gözüküyor oda tahminimce ilk başta çok yavaş yazdığından oldu. Yazdırma işlemini kurtarma disklerini oluşturuken yaptığımdan kendi DVD yazma programını kullandı. Belki Nero ile daha iyi sonuçlar elde edilebilir çünkü dediğim gibi kendi programı ilk etapta düşük hızda yazdırdığından ilk 500MB da PIF ler biraz sık gözüküyor ancak kesinlikle oldukça iyi bir sonuç.

Isınma ve Soğutma:
    Aletin ısınması çok değil ama beklediğimden biraz fazlaca, yoğun kullanımda fan çalışma yüzdesi %50-60 civarında oluyor. Ancak çift çekirdek olduğunu düşünürsek normal. Bu arada bütün bu kıyaslamaları (yorumlardaki kıyaslamayı) genel notebooklara ve daha çok Acer 5101 modeline göre yapıyorum çünkü abimde 5101 var. Tabi ısınma konusunda 5101 in daha serin olması normal 5101 de tek çekirdek MK-36 işlemci var bu cihazda ise X2 TL-50 var, 5101de 1 parça 533MHz ram var bu cihazda 2 parça 667MHz ram var. Bu gibi farkları göz önüne aldığımızda biraz daha fazla ısınır olması ve biraz daha fazla fan çalıştırması gayet normal Sıcak yaz günlerinde dizinizi biraz ısıtır ama problem yaratacak seviyede bir ısınması yok en sıcak yaz günlerini bile rahatlıkla çıkartır Öbür yandan fan gürültüsü de makul seviyede. Zaten HD de sessiz olduğu için genel olarak sessiz çalışan bir cihaz

Wireless Özelliği:
    Broadcom cipsetli Wireless adaptör kullanıyor. 54Mbps hıza sahip. Oldukça kaliteli bir Wireless ı var. Zaten Broadcom yurtdışında Wi-Fi ile ilgili forumlarda oldukça övgü alan bir marka Ancak Acer 5101 kadar güçlü bir çekim mesafesi olduğunu zannetmiyorum, Abim laptop ile birlikte şehir dışında olduğundan henüz detaylı deneyemedim ancak Acer 5101 Wireless Signal UP özelliği (güçlü bir anten içeriyor) sayesinde şimdiye kadar gördüğüm en iyi wireless içeren notebook kesinlikle Acer 5101 dir. Bizim cihazın Wireless çekim gücü ise ortalamanın kesinlikle üzerinde ve çoğu centrino tabanlı laptop tan çok daha iyi. Broadcom un hangi çipsetini kullanıyor henüz çözmedim. Ancak XP kurmak istediğim için ve XP sürücülerini bulabilmem için biran önce chipset modelini bulmam gerekiyor.

Monitör:
    En güzel yanlarından biri de ekranı. Öncelikle çok rahat bir şekilde 16,7milyon renk gösterebiliyor renk kalitesi oldukça iyi. Bırakın laptopların ekranlarını çoğu "monitör" olarak satılan LCD ekranları cebinden çıkartır. Kötü yanları ise kontrast oranı ve dikey görüş açısı denilebilir. Kontrast oranı açısından biraz düşük kalması kötü olmuş. Gerçi hem görüş açısı hemde kontrast oranı olarak diğer laptoplarda daha iyi değil hatta çoğunluğu daha kötü. Onun haricinde harika bir paneli var

Genel Özellikler (Olanlar ve Olmayanlar):
    Cihazın üzerinde 3 adet USB port mevcut, dahili olarak kart okuyucu ve webcam içermediğini düşünürsek en azından 4-5 adet usb çıkışı olması gerekirdi diye düşünüyorum. S-video çıkışı olması çok güzel. Başka bir eksiği ise PCIMCA yuva barındırmaması, gerçi USB 2.0 çıktığından beri bu formatın pabucu tamamen dama atıldı, artık yavaş yavaş tarih olan bir standart, zaten yeni laptoplarda bu çıkışa yer vermiyorlar.
    Kasası oldukça şık ve sade. Kullanılan malzeme oldukça kaliteli, elinizde kaliteli bir cihaz olduğunun hissini veriyor. Her tarafı langur lungur esneyip gacur gucur ses çıkarmıyor. Kasasının üzerinde birde ses açma kapama için bir kontrol (klavyedekinin haricinde) olsaymış hiç fena olmazmış. ve birkaç tane kısayol tuşu koysalarmış güzel olurmuş. Özellikle iki hoparlör arasında bunlar için bol bol yer varmış. Hoparlörleri anlatmama gerek yok oldukça güzel ve kaliteli bir ses çıkışı var.

Pil ve Pil süresi:
    10.8Volt 4400mah (47Wh) lık 6 hücreli Li-Ion pil içeriyor. Pil süresini henüz tam test edemedim ancak az çok bir fikir edindim. Tam performans modunda (yani aynı şarjdaymış gibi) kullanırken ortalamanın üzerinde kullanımla 1,5-2 saat gibi bir pil süresi var. Bu süre ne yaptın derseniz; CD den AutoCAD kurdum + AutoCAD çalıştım + Bir CD Image aldım (yani toplamda DVD rom 20dakika kadar çalıştı) Bu şekilde yaklaşık 1,5 saat kadar kullandım kalan pil durumu %20-23 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Kısacası fiyat/performans olarak harika bir alet. Performansı ise beklentilerimin üzerinde çıktı. Bu fiyata yakın özelliklerde bir alet bulmak bile pek mümkün değil. Belki yakın fiyata benzer özelliklerde cihazlar vardı (mesela kampanyada olan çok uygun fiyatlı bir DELL vardı) ancak ne orjinal windows içeriyordu, nede taşıma çantası içeriyordu, ayrıca teknik özelliklerde de ufak tefek eksikleri vardı. Yakın zamanda herkesin kullanıcağı işletim sistemi Vista'yı içermesi + piyasa değeri 35-40YTL olan gayet kaliteli bir taşıma çantası + 1 yılda sigorta hediyesi ile hakikaten tadından yenmez bir paket olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 27 Nisan 2007; 1:00:50 >

• arkadaslar, dün makineyi formatlayıp winxp kurdum, performansı biraz daha arttı gibi ancak yukarıda verilen driver dosyalarının bazıları, donanım uyumsuzlugu nedeniyle hata verdi, özellikle ekran kartını tanıtmakta oldukça zorlandım, ses kartını hala tanıtamadım, benzer sorunlar yaşayanlar varmı, xp kuranlar hangi nvidia 430 chipset driverini kullanıyorsunuz,
  • slm millet bu ilk entryim ve sebebide sırf şu laptop için bu foruma üye olmamdır.net üzerinde bu laptopu en ayrıntılı inceleyen forum burası o yüzden burda yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum özelliklede tonythetonguc a son yorumu için.bende fikrimi söylemek isterim öncelikle öyle aşırı deli bir pc kullanıcısı değilim ama kendimce yaptığım ve tanıdıklarıma danışmalarım sonucu bu laptop normal seviyede bir kullanıcıyı kaldırcağını düşünüyorum.ayrıca kararımı verdim bu laptopu bugün ya da yarın alacağım.eğer bir düşüncesi olupta sakın alma diyen varsa ya şimdi söylesin ya da ebediyete kadar sussun
  • @tonythetonguc

Öncelikle detaylı inceleme için eline sağlık, almayı düşünen, ya da bu cihaza sahip olanlar için iyi bir kaynak olmuş.

Etiket konusuna gelirsek ben aldığım ürünün içinden çıkanları saklama konusunda aşırı titizim :) 1 sene önce aldığım zalman işlemci fanının en ufak vidasına kadar içeriği eksiksiz duruyor, hatta fan devir kontrolcüsünü bir yere sabitlemek için çift taraflı ufak bir bant vardı, o bile duruyor, kaybetmem neredeyse imkansız yani :)

İncelemede dikkatimi çeken birşey oldu, benim alette LG dvd yazıcı var, farklı ürün mü kullandılar acaba aynı model olmasına rağmen?

Sürücü Tanımı HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N ATA Device

Tam olarak modeli bu bendekinin.
  • Sürücü tanımına nereden baktın? Windows device manager dan (aygıt yöneticisinden) bir bak istersen. Yada BIOS setup tan bir bak en sağlamı. Bi ihtimal farklı olmuş olabilir ancak pekte zannetmiyorum hani bir marka modelin farklı üretim serilerinde farklı modeller kullanılmış olması olası birşeyde butür yakın parti ürünlerde böyle farklılar olması biraz garip. Bu arada Toshiba veya Samsung yazmaz TSST yazar yani Toshiba-Samsung-Storage-Technologies. Birde diğer donanımların (HD vs. vs.) bilgileri nasıl benimkiyle tutuyormu?

Etiket konusuna gelince bende herşeyi tam takır saklarım aynı şekilde kesinlikle kaybetmem ama bu farklı bişey belki farklı biyerde başına bişey gelir. Hem garanti hem sigorta ile ilgili. Mesela çay döküldü alet komple ıslandı, bütün etiklerde çay lekesi var, son yapıştırdığın etikette yok. Adamlar bunu başka yerden mi bulup (alıp) yapıştırdınız diyebilirler. Zaten sigortacılar bu tür konularda bahane hazırlamaya yatkınlardır. Veya evden uzakken servise gitmen gerekirse o etiketin üzerinde olmaması yüünden gidemezsin. Sonuç olarak yapıştırılması gerekliyse yapıştırmakta fayda var, yinede siz bilirsiniz

• DVD yazıcı için her yerde "HL-DT-ST" yazıyor, yani "Hitachi LG" bendeki. Diğer donanımlar gördüğüm kadarıyla aynı ama.
    Driver ihtiyacı olmayan bir parça olduğu için ellerinde bir tanesi bitince başka marka takmışlar demek ki :)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.