Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

BilgiAlanı Değer
    Algılayıcı Özellikleri
    Algılayıcı Türü CPU
    GPU Algılayıcı Türü Driver (NV-DRV)

Sıcaklıklar
    CPU 52 °C (126 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 56 °C (133 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 50 °C (122 °F)
    Grafik İşlemci (GPU) 74 °C (165 °F)
  • bi yanlışlığı düzelteyim hyundai electronics=hynix semiconductors yani ram lerin hepsi aynı marka
  • Teşekkürler ben de zaten everestten farketmiştim. Yine de sağol
  • @ tony

İşletim sistemi olarak vista kullanıorum.pil ayarı Hp recommend modunda kullanıyorum bilgisayarı.ama biraz ayarlarıyla oynadım.ekran parlaklığı %100de.ekranı kapatma yada uyku moduna geçmeyide kapattım makina sürekli açık kalsın diye.wirelessi kullanmıyorum ancak açık duruyo.internette surf yapıorum,dvd den bilgisayara bişeyler kopyalıorum falan filan(3 dvd =4.7GBx3=14.1Gb veri kopyalamışım ne kadar sürer siz düşünün) yaptığım işlemler bunlardı.kalibrasyona gelince bilgisayarı aldığımda 1.5-2 saat gidiyodu pilli,nerdeyse hiç kullanmadan 5 defa üst üste şarj ettim ve boşalttım.bunu bana microsoft türkiyeden bi mühendis önermişti.ilk aldığında bunu yap ömrü uzun olur demişti.nitekim sattığım bi datron laptop vardı aldığımda 4 saat gidiyodu pili,1.5 yıl kullandım sattığımda 5.5-6 saat gidiyodu pili.kullandıkça kendine geldi ben sık sık bu kalibrasyonu tekrarlıyorum pil tazeliğini kaybetmesin diye.gerçekten faydası oluyor tavsiye ederim

quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

quote:

Orjinalden alıntı: gogocuk

ARKADAŞLAR 5 DEFA PİLİMİ ŞARJ EETİM VE KAPANANA KADAR PİLİ KULLANDIM.BU KALİBRASYON İŞLEMİNİN SONUNDA PİLİMİN ŞARJI 3 SAAT GİDİYO ŞİMDİ.NORMAL İNTERNET KULLANIMI YAPIORUM.OYUN FALAN OYNAMIYORUM.SİZLERİN PİL SÜRESİ NEDİR ACABA?

Bu süreyi hangi kriterlere göre söylüyorsun? Yani 3 saat gidiyorda nasıl bir kullanımla gidiyor wireless açıkmı? XP mi açık vista mı açık? Güç koruma modundamı (yani ekran ışığı ve dieğr özellikler kısıkkenmi) yoksa tam performans modunda mı? Ben güç koruma modunda hiç denemedim tam performans modunda bütün aygıtları açık tutarak 2 saat e yakın bir süre elde ediyorum. (onu da tam test edemedim ama 1,5-2 saat arası gidiyor). Ayrıca 5 defa kalibrasyon işelmini üst üstemi gerçekleştirdin. 1 pil yeni alındığında uzun süre rafta beklediği için tam performans veremez ancak 3-5 şarj deşarj işleminden sonra en iyi performansa ulaşır ama merak ettiğim bu işlemi üst üste mi yapmak gerekiyor. Öyleyse ben ağır ağır yapıyorum şimdiye kadar 3 sefer yaptım ancak 3 seferinde de pil aşağı yukarı aynı gitti gibi gerçi tam kıyaslayamadım çünkü 3 ünüde farklı şekilde yüklenerek yaptım. Birinde wireless üzerinden film seyrettim, birinde tam güç modunda internet kullandım, diğerinde ise autocad.

Biraz daha detaylı bilgi verebilirsen memnun oluruz
    -Yani hangi işletim sistemiyle, hangi aygıtlar kullanımdayken (wireless, dvdrom gibi aygıtlar), hangi güçç odunda ne yaptın?
    -Birde bu 5 defa kalibrasyon işlemini nasıl yaptın üst üstemi? ve nekadar farketti yani ilk başta nekadar gidiyordu sonra nekadar oldu?

• Sağol bu bilgi için deneyelim ve 3 saati yakalayalım bakalım. Ben de HP nin sitesini kurcalarken bizim notebook un 12 celli bataryasını gördüm ama fiyat filan yoktu;

Link burada:
    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06c/A1-1691297-1691397-1691397-1691401-1691401-77999485.html

İyi geceler
  • quote:

Orjinalden alıntı: istblacken

bi yanlışlığı düzelteyim hyundai electronics=hynix semiconductors yani ram lerin hepsi aynı marka

Bilgi için teşekkürler Hynix ile Hyundai nin aynı marka olduğunu bilmiyordum.
    Everestten detaylı bakınca üretici sitesinin ve üretici adının Hynix olduğunu bende farkettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

quote:

@nanosoft Ayrıca pil süreside bende de aynı senin gibi ancak benim ramler Hyundai :) Tam olarak ram özelliklerini verebilirmisin? Yani Everest Ultimate 2006 ile ram özelliklerinin bir SS ini alabilirmisin? Markalı ve sorunsuz olduktan sonra markasıın önemi yok ama timingleri önemi var

@Tony, bu everest ultimate bende kurulu değil henüz indirip testten sonra sana bildiririm. Benim Ramler Hynix marka demekki bu adamlar ellerinde ne varsa stickerı basıp takıyor. İşin ilginci nette hynix marka ram satan bir tek yer var onda da 400 MHz nin üzeri yok.

İlla hynix bulmana gerek yok diğerleride çalışır illaki Hynix olsun dersende çok rahat bulabilirsin, Hynix'in dünyanın en büyük 2. bellek çip üreticisi olduğunu düşünürsek bulamaman imkansız gibi birşey
     COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz

Bu arada önemli bir nokta Hynix dediğim gibi çip üreticisidir. Direk bellek markası olarak geçmez. Belleğin board ını başka markalar yapar. Örneğin Kingston bellek çipi üretmez. Örneğin desktop sistemimde Kingston ram var. üzerindeki çipler Infineon ve Everestte de ram üreticisi infineon olarak gözüküyor ama markası kingston ve ram üzerinde Kingston etiketi var
    Aynı şekilde yine desktop sistemde birde twinmos ram varki oda Mtec çipli

Kısaca illaki Hynix çipli olsun istiyorsan biraz araştırman gerekecek ve alıcağın satıcıya üzerindeki ram leri sorman yada görerek alman gerekiyor. Yani Hynix marka ram alıcam diye arasan bulamazsın Ayrıca tekraren, kıytırık marka olmadıkça diğer markalarıda tercih edebilirsin. Ama hangisi iyi diye de yukarıda verdiğim listeye bakma o listedeki bazı markalar ucuzcu olduğundan da çok satanlar listesine girmiş olabilir. Hatta o listede olmayan Infineon ve Texas Instruments kalite konusunda dünyanın önde gelen markalarındandır. Samsung, Hynix, Texas Ins., Infineon çip barındıran ram modüllerini gönül rahatlığıyla alabilirsin Başka iyi markadlarda vardır kuşkusuz ancak bunlar benim emin olduklarım

• @Tonythetonguc;

Zaten muhtemelen yarın oğlumla bir Ankamall yapıp makul fiyatlı olan bir adet 1 GB 667 alacağım gibi duruyor. Ama makul fiyatlı orada bulamazsam Pazartesi günü Kızılay tarafından bakarım. Önerin yardımların için teşekkürler.
  • quote:

quote:

Yalnız burda garip birkaç nokta var. Laptop garantisi bozulmuyorsa Benim ram i ve HD i değiştirdiğimi nereden bilecekler? Diyelim HD i değiştirdim ve bozuldu nereden bilecekler orjinal HD olup olmadığını? Belki ellerinde her sistemin içindeki parçaların listesi seri numaralarıyla birlikte olabilir dedik orasını geçtik. Peki bu duruma Kasko cular ne der? Sistem elektrikten yandı her parça gitti. Nereden bilecekler HD in ona dahil olup olmadığını. Gerçi onlarda bu durumda laptop ın parasını fatura değeri üzerinden veriyorlar o yüzden onları pek enterese etmez, bunuda geçelim. Birde garanti konusunda şöyle bir sorun çıkabilirmi Ram taktın ilerde laptop ta problemler baş gösterdi servise verdin ram den dediler. Ram i aldığın yere gittin ram problemsiz dediler? Böyle bir durumda başımıza patlar heralde. Veyahut bu sisteme 2GB ram taktın sonrada sistem arızalandı. Laptop ı verdin servise tamirini 30iş günü içinde yapamadılar ve para iadesi talep ettin (ve görünen o ki bu HP servisinde özelliklede Pavilion serisinin çözülemeyen ve çözümsüz kalan problemleri yüzünden çok oluyormuş). Böyle bir durumda ne olacak? sonuç olarak sen eski 512x2 yi satacağın için geri veremezsin. e 2GB ram ide vermek olmaz çünkü laptop ın ederinden fazla. Karmaşık bir durum açıkçası.

@Tony, sen sorularını zaten kendin cevaplamışsın ama yine de benim görüşüm de şu şekilde

Ram yuvasını ve Hdd yuvasını açarsan Ram ve HDD üzerinde HP Spare Part vs gibi stickerlar olduğunu görürsün, Teknosa Ankamall da görüştüğüm HP teknisyeni böyle bir durumda sadece HP nin orjinal malzemesinin garanti içinde olduğunu Ram ve HDD değiştirdiğinde anakart, laptop ve diğer bileşenlerin garanti kapsamında kaldığını söyledi. Ayrıca söktüğün 2*512 mevcut ve 2 slot var dolayısıyla ben 512 lik rami satacak birini bulamazsam zaten onu elimde yedek tutmayı tercih ederim. Arıza ve benzeri bir durum olunca da onu takar öyle servise götürürüm.

Sonuç olarak ben bu soruyuhttp://forum.donanimhaber.com/m_13774467/tm.htm de de sordum cevap da orada yazılı, HP cevabı da ortada, dolayısıyla ver elini 1.5 GB olacak yarın herhalde. Performans artışı olursa yazarım. İlk denek ben olayım isterseniz.

Zaten geçen bir fason pc toplayan adama öylesine fiyat almak için sordum 1 GB 667 SODIMM ne kadar diye 65$ + KDV dedi peki dedim bendeki 512 DDR 667 yi kaça sayacaksın 15$ dedi ben de cevaben abi dedim onu sana o paraya vereceğime yolda ilk gördüğüme sevap olsun diye hediye ederim. Sağol... dedim. Bence az söyledim ama neyse.........

Yarın ram artımı ile performans değişimini yazarım.

Walla daha cihazın içini sökmediğimden etiketleri görmedim ama pilde dikkatimi çekmişti o etiket. Zaten seninde dediğin gibi soruların o kısmını kendim cevaplandırdım etiket olmasada parçaların seri numaraları servislerde olabilir. Ancak bahsettiğim son 2 olayda ne yapılır bilmiyorum ya senin dediğin gibi eski ramleri satmayacağız (oda pahalıya patlar) yada riski göze alıcaz. Hadi tek parça ram değiştirmek neyse ama HD değiştirme veya ram i 2GB a çıkarma durumlarında eski parçayı saklamak çok daha pahalıya patlar.

Neyse gelelim konuya Bence 1,5GB olayına girme. Ya 2GB yap yada 1GB kalsın. 1,5GB yaptığın zaman DualChannel olarak kullanamayacaksın ki bu yeni nesil AMD sistemlerde bence önemli. AMD bellek kontrolcüsünü işlemci içinde barındırdığı için bellekle daha hızlı iletişim kurabilmekte ve bu nedenlede L2 önbelleğe intel kadar ihtiyaç duymamakta. Ama yavaş bir bellek kombinasyonu kullanmak bu avantajı dezavantaja çevirecektir düşüncesindeyim. Yani bu durumda hızlı bir ram sisteme çok şey kazandırırken yavaş bir ram de çok şey kaybettirebilir (Bizat denemedim sadece mantık yürütüyorum). Ayrıca 512MB lık bir fark sana nekadar katkıda bulunacaktır bunuda hesaba katmak lazım. Eğer cihaz tek parça yani single channel 512MB ram ile gelseydi ekstradan 1GB alınabilirdi, zaten "tek kanal" 512MB çalışan bir cihaza 1GB ekleme yapılarak "tek kanal" 1,5GB yapmış olurdunuz (yani sonuçta ram miktarını 3 katına çıkarmış olurdunuz). Hemde eski ram i kaça satacam, satmasamda saklasammı derdi olmazdı. Şimdi "Çift kanal" 1GB çalışan bir sistemi "tek kanal" 1,5GB yapacaksınız. Üzerine eski ram i 2. el satacaksınız yada saklayacaksınız. Ram miktarının ram iletişim hızından daha önemli olduğu durumlarda (ki belleğin yetmediği tüm durumlarda) 1,5GB tabiki biraz daha hızlı olacaktır ama haricinde tam tersi olacaktır. Kişisel görüşüm bence elinizi değmişken ya 2GB yapın yada hiç ellemeyin
    1GB zaten günümüz laptoplarında yeterince iyi bir seviye. Mutlaka 2GB çok daha iyi ancak böyle bir durumda 1,5GB ın çok fark yaratacağını sanmam

• quote:

Sağol bu bilgi için deneyelim ve 3 saati yakalayalım bakalım. Ben de HP nin sitesini kurcalarken bizim notebook un 12 celli bataryasını gördüm ama fiyat filan yoktu;

Link burada:
    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06c/A1-1691297-1691397-1691397-1691401-1691401-77999485.html

İyi geceler

Bizim cihazın pili 6 hücreli 4400Mah yani 47Wh (10,8Volt ile çarpılınca elde ediliyor)

Ama cihaza uygun başka pillerde var senin bulduğun tahminimce öyle. Bende geçenlerde baya bir araştırdım gittigidiyorda şöyle bir pile rastlamıştım:
    12hücre 8800mah... Yani bizim pilin kapasitesinin tam iki katı Ancak fiyatıda normalin tam 2 katıydı (299YTL idi galiba) bu nedenle pil süresi çok önem taşımıyorsa pek alınası birşey değil. Ama alınırsa güç tasarrufu modunda 2 pille toplam 9saat gibi bir süreye ulaşır

• quote:

Orjinalden alıntı: gogocuk

@ tony

İşletim sistemi olarak vista kullanıorum.pil ayarı Hp recommend modunda kullanıyorum bilgisayarı.ama biraz ayarlarıyla oynadım.ekran parlaklığı %100de.ekranı kapatma yada uyku moduna geçmeyide kapattım makina sürekli açık kalsın diye.wirelessi kullanmıyorum ancak açık duruyo.internette surf yapıorum,dvd den bilgisayara bişeyler kopyalıorum falan filan(3 dvd =4.7GBx3=14.1Gb veri kopyalamışım ne kadar sürer siz düşünün) yaptığım işlemler bunlardı.kalibrasyona gelince bilgisayarı aldığımda 1.5-2 saat gidiyodu pilli,nerdeyse hiç kullanmadan 5 defa üst üste şarj ettim ve boşalttım.bunu bana microsoft türkiyeden bi mühendis önermişti.ilk aldığında bunu yap ömrü uzun olur demişti.nitekim sattığım bi datron laptop vardı aldığımda 4 saat gidiyodu pili,1.5 yıl kullandım sattığımda 5.5-6 saat gidiyodu pili.kullandıkça kendine geldi ben sık sık bu kalibrasyonu tekrarlıyorum pil tazeliğini kaybetmesin diye.gerçekten faydası oluyor tavsiye ederim

Bilgiler için çok teşekkürler

Kalibrasyonun işe yaradığı çok büyük bir gerçek bunu defalarca Ni-MH pillerde gördüm zaten ama bukadar işe yaradığınıda bilmiyordum açıkçası

Bu arada HP recomended modu power saver ı a yakın ama ortalarda bir mod. Ama bu modun dışına çıkıp ekran ışığını açtıysan parça kapanmalarını kapattıysan power moddan çokta büyük farkı kalmamış. Ayrıca Wireless ı kullanmasanda açık tutmuşsun gerçi bağlantı kurmayınca pil modunda o kendi elektriğini kesmiştir. (Bu arada konu harici şarjda olsa dahi bence wireless ı kullanmıyorsan kapat hem güvenlik açısından hemde ne gerek var boşa çalışsın) Birde DVD rom çalıştı diyorsunki 3 saat süper bir süre. Yani bu şekilde benim cihazın maks. gideceği tahminimce 2 saat. Gerçi bu şekilde hiç denemdim özellikle 3. şarj deşarj dan sonraki denemem de wireless üzerinden lost seyrettim (oda biraz fazla yakıyor hem işelmci hem wireless durmadan çalışıyor).
    Bakalım 2-3 defa daha şarj deşarj yaptırıyım ve üst üste yaptırıyım sonuç ne olacak.

• Merhaba

Laptop'u geçen hafta aldım ve memnun kaldığımı söyleyebilirim. Buradaki yorumlardan da yola çıkarak Vista ile beraber Windows XP Pro yüklemek istedim. Ancak yükleme esnasında

Isass.exe hatası ile

API'yi tanımlamak için yeterli sistem kaynağı yok

uyarısı alıyorum ve sistem kendini resetliyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim ?
  • @Tony;
    quote:

Neyse gelelim konuya Bence 1,5GB olayına girme. Ya 2GB yap yada 1GB kalsın. 1,5GB yaptığın zaman DualChannel olarak kullanamayacaksın ki bu yeni nesil AMD sistemlerde bence önemli. AMD bellek kontrolcüsünü işlemci içinde barındırdığı için bellekle daha hızlı iletişim kurabilmekte ve bu nedenlede L2 önbelleğe intel kadar ihtiyaç duymamakta. Ama yavaş bir bellek kombinasyonu kullanmak bu avantajı dezavantaja çevirecektir düşüncesindeyim. Yani bu durumda hızlı bir ram sisteme çok şey kazandırırken yavaş bir ram de çok şey kaybettirebilir (Bizat denemedim sadece mantık yürütüyorum). Ayrıca 512MB lık bir fark sana nekadar katkıda bulunacaktır bunuda hesaba katmak lazım. Eğer cihaz tek parça yani single channel 512MB ram ile gelseydi ekstradan 1GB alınabilirdi, zaten "tek kanal" 512MB çalışan bir cihaza 1GB ekleme yapılarak "tek kanal" 1,5GB yapmış olurdunuz (yani sonuçta ram miktarını 3 katına çıkarmış olurdunuz). Hemde eski ram i kaça satacam, satmasamda saklasammı derdi olmazdı. Şimdi "Çift kanal" 1GB çalışan bir sistemi "tek kanal" 1,5GB yapacaksınız. Üzerine eski ram i 2. el satacaksınız yada saklayacaksınız. Ram miktarının ram iletişim hızından daha önemli olduğu durumlarda (ki belleğin yetmediği tüm durumlarda) 1,5GB tabiki biraz daha hızlı olacaktır ama haricinde tam tersi olacaktır. Kişisel görüşüm bence elinizi değmişken ya 2GB yapın yada hiç ellemeyin

Bu konuda anlayamadığım şey takılacak her iki bellek de 667 Mhz veriyoluna sahip olduğu ve eşdeğer özellikler sergilediği sürece dual channel neden etkilensin, bunu anlayamadım ve nette biraz araştırma yaptım bulamadım da ama eminim bir bildiğin var bu konuda o yüzden senden bu sorunun cevabını bekliyorum.
    İkinci olarak zaten sabah kalktım bu ram ekleme işinden vazgeçtim, herhalde dediğin gibi 2 GB yaparım bir kaç zaman sonra diye düşünüdüğümden olsa gerek.

Düzeltme: Sorunun cevabını buldum dual channel desteği için mutlaka aynı veriyolu hızına ve özelliğine sahip 2*1 GB bellek gerekiyormuş. Dolayısıyla planlar şimdilik 2. bahara kalır. Bugün Bimeks te 80$ (KDV dahil 1 GB 667 SODIMM buldum ama 160 $ fazla bir para) Ayrıca galiba o arkadaşta 2 tane 1 GB 667 varmış benim ramleri de 50 $ sayabileceğini söyledi bu durumda 140 $ 2*1 GB ram (KDV dahil) - 50$ = 90 dolara 2 GB yapacağım ama eline ramler ulaşınca)

quote:

Bizim cihazın pili 6 hücreli 4400Mah yani 47Wh (10,8Volt ile çarpılınca elde ediliyor)

Ama cihaza uygun başka pillerde var senin bulduğun tahminimce öyle. Bende geçenlerde baya bir araştırdım gittigidiyorda şöyle bir pile rastlamıştım:
    12hücre 8800mah... Yani bizim pilin kapasitesinin tam iki katı Ancak fiyatıda normalin tam 2 katıydı (299YTL idi galiba) bu nedenle pil süresi çok önem taşımıyorsa pek alınası birşey değil. Ama alınırsa güç tasarrufu modunda 2 pille toplam 9saat gibi bir süreye ulaşır

Benim zaten pille bir sorunum yok ben laptopu 5evdeki pcyi oğluma kaptırdığım için ve eşimin çalıştığı okul öğretmen destek kampanyası kapsamında yaklaşık 250 YTL geri ödeme yaptığı için almıştım. Yani benim evde ikinci bir çalışan pc ye ihtiyacım vardı, o yüzden zaten %90 oranında evde ve adaptörle kullanıyorum. O bilgiyi özellikle batarya sorunu yaşayan arkadaşlar için yazdım.

Dediğin ve desteklediğim gibi 2 GB herzaman>1.5 GB ama bunun için 2*512 Rami satacak bir yer bulmak lazım. Ben şahsen 30 dolara bunları satmaktansa anahtarlık yaparım (ki güzel de olur) yine o paraya satmam. Ya da bekletirim bir gün lazım olur diyerek.

Neyse teşekkürler.

NOT: @Tony senden iki ricam var
    1. XP driverlarını bir düzenleyip buraya koysan ne iyi olur.
    2. Bence bu başlık çok uzadı istersen COMPAQ PRESARIO F505EA Kullanıcıları diye yeni bir başlık açalım (sen benden rütbelisin Yarbay>onbaşı) dolayısıyla bunu da sen yap bir zahmet.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 5 Mayıs 2007; 16:23:11 >

• Arkadaşlar öncelikle bu konuda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.Bende COMPAQ PRESARIO F500EA aldım.Sizin gibi magdur oldum.Dediğiniz linklerden driverları indirdim.Hepsi oldu ama bu ses kartını audio fax ve yardımcı işlemci diye bişey var onları tanıtamadım.Dediğiniz gibi yaptım önce o uua yı yükledim sonra ses kartını yükledim ama olmadı napmam lazım bana yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar? teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar verilen Uaa driverları değişik verilmiş düzeltmişsiniz onları indirdim bide onları deneyip size bilgi vereceğim.Herşey için teşekkürler.
  • quote:

@Tony;
    quote:

Bu konuda anlayamadığım şey takılacak her iki bellek de 667 Mhz veriyoluna sahip olduğu ve eşdeğer özellikler sergilediği sürece dual channel neden etkilensin, bunu anlayamadım ve nette biraz araştırma yaptım bulamadım da ama eminim bir bildiğin var bu konuda o yüzden senden bu sorunun cevabını bekliyorum.
    İkinci olarak zaten sabah kalktım bu ram ekleme işinden vazgeçtim, herhalde dediğin gibi 2 GB yaparım bir kaç zaman sonra diye düşünüdüğümden olsa gerek.

Düzeltme: Sorunun cevabını buldum dual channel desteği için mutlaka aynı veriyolu hızına ve özelliğine sahip 2*1 GB bellek gerekiyormuş. Dolayısıyla planlar şimdilik 2. bahara kalır. Bugün Bimeks te 80$ (KDV dahil 1 GB 667 SODIMM buldum ama 160 $ fazla bir para) Ayrıca galiba o arkadaşta 2 tane 1 GB 667 varmış benim ramleri de 50 $ sayabileceğini söyledi bu durumda 140 $ 2*1 GB ram (KDV dahil) - 50$ = 90 dolara 2 GB yapacağım ama eline ramler ulaşınca)

quote:

Benim zaten pille bir sorunum yok ben laptopu 5evdeki pcyi oğluma kaptırdığım için ve eşimin çalıştığı okul öğretmen destek kampanyası kapsamında yaklaşık 250 YTL geri ödeme yaptığı için almıştım. Yani benim evde ikinci bir çalışan pc ye ihtiyacım vardı, o yüzden zaten %90 oranında evde ve adaptörle kullanıyorum. O bilgiyi özellikle batarya sorunu yaşayan arkadaşlar için yazdım.

Dediğin ve desteklediğim gibi 2 GB herzaman>1.5 GB ama bunun için 2*512 Rami satacak bir yer bulmak lazım. Ben şahsen 30 dolara bunları satmaktansa anahtarlık yaparım (ki güzel de olur) yine o paraya satmam. Ya da bekletirim bir gün lazım olur diyerek.

Neyse teşekkürler.

NOT: @Tony senden iki ricam var
    2. Bence bu başlık çok uzadı istersen COMPAQ PRESARIO F505EA Kullanıcıları diye yeni bir başlık açalım (sen benden rütbelisin Yarbay>onbaşı) dolayısıyla bunu da sen yap bir zahmet.

Teşekkürler

Dual Channel olayını kendin yanıtlamışsın zaten ekleme yapak gerekirse stabil bir şekilde dual kullanmak için bırakın farklı özelliklerde ve farklı kapasitelerde olmasını ram modüllerinin tıpatıp aynı olmasında büyük fayda vardır.

O ram in tanesini 15$ a alacak adama selam söyle
    Hatta 2. el 15$ a aldığı 512MB DDR2 667 SO-DIMM ramleri bana 20$ dan satsın
    Forumun 2. el bölümünde uygun bir fiyata satabilirsin ancak nekadar edeceğini tam olarak bilemem ancak tahminen 30$ civarında bir ederi olur. Son günlerde ram fiyatları bir hayli düştü senin bahsettiğin fiyatlar biraz yüksek. İkinci elde 2x512MB yi 50-60$ arasında satarsan 2*1GB almanda kdv dahil 120$ a patlar. 60-70$ a güzel bir terfi olur.

Şu an için laptop bence her yönüyle gayet yeterli. Zaten terfi edilebilir 2 şey var; ram ve HD. İkiside şu an için fazlasıyla yeterli. Garantisi bittiği zaman veya bitmeye yakın (1,5 sene sonra) hem ram terfisine hemde HD terfisine kalkışırım. 6 ayda eski parçaları elimde tutarım ne olur ne olmaz diye garanti bitince satarım.

• @Tony senden iki ricam var

Bu konu hakkında ne dersin Tonythetonguc
  • Sürücüleri toparladım ancak birtek şu co-processor eksik. Onu neyle nasıl tanıtacağımı çözemedim, onuda tamamlarsam sürücüler tamam olacak Ozaman CD ye yazdırmayı düşünüyorum ve isteyen herkese gönderebilirim, upload olayına gelince bağlantım 256/64 yani sürücülerinde toplamda 300MB civarında olduğunu düşünürsek upload etmem bir hayli zor olur. Sizin bağlantı nedir? Hızlı ise CD ile gönderiyim upload ı siz yapın. Veya olmazsa kız arkadaşıma veririm o upload eder.

Yeni bir konu olayına gelince olabilir ancak katılım olacaksa mantıklı olur yoksa kuru kuruya açmaya luzum yok. Aslında cihazı alan biçok kişi var ancak alanların forumla pek bağlantıları yok gibi. Birde şu sürücüler upload edilince konu açılmasının bi faydası olur en azından buradaki sürücü linkleri çok dağınık toparlanmış bir şekilde hazır olur. Şu co-processor olayı hallolduktan sonra toparlanıp upload edilirse daha önce yazdığım inceleme yazısınıda ekleyerek yeni bir başlık açabilirim.

Sen co-processor sürücülerini halledebildinmi?

• Ben xp işine hala giremedim, bu da tamamen yaşlılıktan herhalde (37.5) ondan dolayı bir gün mutlaka gireceğim ama ne zaman bilinmez. Ne zaman tamam bugün desem ya eşim bir iş çıkartıyor yada oğlum bakalım ne zaman özgür kalıp bu işi yaparım.

quote:

Yeni bir konu olayına gelince olabilir ancak katılım olacaksa mantıklı olur yoksa kuru kuruya açmaya luzum yok. Aslında cihazı alan biçok kişi var ancak alanların forumla pek bağlantıları yok gibi. Birde şu sürücüler upload edilince konu açılmasının bi faydası olur en azından buradaki sürücü linkleri çok dağınık toparlanmış bir şekilde hazır olur. Şu co-processor olayı hallolduktan sonra toparlanıp upload edilirse daha önce yazdığım inceleme yazısınıda ekleyerek yeni bir başlık açabilirim.

Bu konuda haklısın ama istersen senin inceleme yazını ve sürücüleri ilk mesaj olarak eklersek daha sonra katılım otomatik olarak sağlanır gibi geliyor bana ama tabii sen bilirsin. Hatta dernek haline bile gelir diğer notebooklarda olduğu gibi çünkü benim anladığım kadarıyla bayağı satmış bu alet. Baksana bu konu bile 7. sayfaya gidyor neredeyse;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 6 Mayıs 2007; 21:45:23 >

• Bende de var o ama yaştan değil üşengeçlikten

Şu co-processor u araştırıyorum galiba anakart sürücüsü eksikliğindenmiş (iki tane sürücü var ikisinide denedim co-processor tanınmadı) çözemedim olmazsa bu haliyle bir pack yapacam olmadı o daha sonra eklenir.

Bu arada şimdi laptop şarj süresini denedim tam olarak 1 saat 45 dakika idare etti. Ama galiba kullanırken işlemciye biraz fazla yüklendim fan baya bir fazla çalıştı. XP ile çalıştım, Wireless sürekli açıktı ve aktifti, ekran ışığı bir ara yüksekteydi bi ara kıstım yani biraz dengesiz bir kullanım oldu ancak yinede arkadaşın bahsettiğim 3 saatin neredeyse yarısı Bu kadar fark nasıl olur anlamış değilim. Şimdi şu kalibrasyon olayını yapıcam (üst üste 5 defa şarj deşarj - daha ewel yapmıştım ancak aralıklı olarak yapmıştım) bakalım sonuç ne olacak. Birde şimdi kapalı olarak şarj süresini deniyorum bakalım tam olarak nekadar sürede şarj olacak diye. Aslında şarj süresi pilin kapasite ölçümünde kesin bir sonuç vermesede fikir edinmede işe yarar (tabi aynı şarj aleti ve aynı pil karşılaştırmasında). Birde şarj süresi açısından karşılaştıralım çünkü ne yaparsak yapalım aletler yanyana olmadıkça tam bir karşılaştırmaya tutamayız çünkü kullanım gerçekten çok şey değiştiriyor. Sizde şarj süresini denerseniz memnun olurum

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.