Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kaotisyen

quote:

Orjinalden alıntı: kaotisyen

Selam arkadaşlar;
    Dün compag aldık eve geldim 1-2 saat açıkken çat diye uyku moduna(yanıp sönme) geçti,bastım ama açılmadı.
    İlk günden kafama kaynar su döküldü,ekrana bakarken bu sayfada ve hp servis sayfasında yazanlar şerit gibi gözümden geçiverdi.Ne yapmak lazım? Neden olabilir?

Olay buydu. Makina 3. saatten sonra çat diye bir sesle gidince, ensemden sırtıma soğuk terler akıverdi.Bence bataryadan olabilir.(AC takılı değildi) Parayı peşin verince ve parada bir yıllık arttırma olunca gece gözüme uyku girmedi. Dün bir sorun çıkmadı,bakalım bugün ne olacak?
    Hp usa da önce product istiyorlar bu numarayı girmemde sorun olurmu? Hp com.tr de ise yok.Bu arada ben bu servise gitmem, makinayı kırarım ama göndermem.
    Teşekkür ederim.

Ewt hakikaten çok kötü bir olay, ama bu rastgele olan bişey olmayabilir yani sebepleri olabilir.
    1- Düzensiz pil durumu (birtek bizim cihazda değil HP lerin pillerinden çok şikayet var)
    2- Aşırı ısınma (pildeyken aşırı ısınma) - Li-Ion piller çok ısındıkları zaman yeterli akım vermeyebilirler. (Aylardan mayıs olmasına rağmen resmen bir yaz sıcağı var 3 gündür)
    3- mouse a 3-5dk. dokunmadıysan bu çok doğal uyku moduna geçer ve usb ye verdiği elektriğide kestiği için ancak ENTER a basarak açılır. Belki mouse u oynatarak açmayı denediysen açılmaması son derece normal. Benzeri benimde başıma gelmişti:) İlk etapta korktum bu niye açılmıyo diye sonra mouse u kaldırdım ışığı sönük Enter a bastım açıldı

• kardes gecmiş olsun umarım bı daha makıne oyle yapmaz...olur bunlar ya sonucta makıne ... sureklı yapmıyorsa ,takmamak lazım derım...butun arkadaslara hayırlı aksamlar
  • ben yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum gayet de güzel bir makina şarjdan çıkardığınız zaman da güç tasarrufuna alın ve ekran ışığını en düşük seviyeye getirin ve oyun gibi bilgisayarı fazla ısıtacak dolayısıyla fanın daha hızlı çalışmasını sağlayacak şeyler yapmayın o zmn garanti 2 saat gidiyor ben tam olarak denemedim ama öyle kullanmıştım 2 saat civarlarında %28 kalmıştı
  • Daha once soylenenlerin bir ozeti gibi olacak....

Anakart driver olarak bunu deneyin. verilenlerden biri eski.
    http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_8.26_11.09.html
    Su an için sadece yardımcı işlemci tanımlı degil.
    30 dk dan az bir surede xp kuruldu. Cok hızlı calısıyor.
    Pil durumuna bakıp tekrar bir seyler yazarım.Vistadayken 1.30 gibi idi. Pil performansı için bir arkadas 5 kere sarj falan yaptıgını yazmıs. Bununla alakalı daha fazla bilgisi olan varsa ve yazarsa sevinirim.
    Kolay gelsin.
  • arkadaslar office 2007 yı kuracam ... fakat cd key i hatalı cıktı..kabul etmedi.. sizde varmı office 2007 cd key i ?veya nerden bulabılırım..
    iyi geceler
  • Merhaba arkadaşlar;
    Daha önce bazı arkadaşlar Bios ile ekran kartının hafızasını 64 den 128 çıkarttık diye yazmışlar.Bu nasıl yapılıyor? Makina açılınca F10 la mı olucak.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar;
    Daha önce bazı arkadaşlar Bios ile ekran kartının hafızasını 64 den 128 çıkarttık diye yazmışlar.Bu nasıl yapılıyor? Makina açılınca F10 la mı olucak.

Evet F10 la biosa gir ve ekran kartı belleği sekmesinde 128 MB yap.
  • quote:

Orjinalden alıntı: goktugcakmak

Daha once soylenenlerin bir ozeti gibi olacak....

Anakart driver olarak bunu deneyin. verilenlerden biri eski.
    http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_8.26_11.09.html
    Su an için sadece yardımcı işlemci tanımlı degil.
    30 dk dan az bir surede xp kuruldu. Cok hızlı calısıyor.
    Pil durumuna bakıp tekrar bir seyler yazarım.Vistadayken 1.30 gibi idi. Pil performansı için bir arkadas 5 kere sarj falan yaptıgını yazmıs. Bununla alakalı daha fazla bilgisi olan varsa ve yazarsa sevinirim.
    Kolay gelsin.

Xp de pil süresi maalesef daha kısa oluyor çünkü sistem işlemcinin hızını ve voltajını düşürmüyor XP de... Biliyorsunuz Vistada HP Recomended Modda siz farketmesenizde CPU kullanımının %3-5 seviyelerinin altında olduğu zamanlarda işlemcinin voltajı ve frekansı otomatik düşürülüyor. Buda bir hayli pil tasarrufu sağlıyor. Şu anda XP nin tek çözemediğimiz özelliği bu ve yardımcı işlemci (ki bu 2si bağıntılı olabilir)... Bunlarıda halledersek XP yi tam anlamıyla kullanabiliyor olucaz.

• selam arkadaşlar.ben dün ilk kez wireless özelliğini kullanma şerefine erdim ancak bulunduğum ortamda herkes çatır çatır nete girerken benim makine bir türlü ağa bağlanamadı sorun giderici bir sürü öneri geldi ekrana saatlerce arızayı onarmaya çalıştı sistem ancak bugün dahil henüz wireless ten bağlantı yapabilmiş değilim bu vista da herhangi spesifik bir wireless ayarı falan yapılıyormu?wireless bağlantısını kullanan arkadaşlar varsa bana nasıl yaptıklarını yazarlarsa sevinirim.ayrıca bizim wireless kartı "broadcom 802.11/g". hatırladığım kadarıyla 2 yıl önceki eski laptomun 802.11/bg idi. intelin en yeni kartlarındada 802.11/abg yazıyor. bunlarla ilgili özellik açısından bir çekme problemi olabilirmi?ortamdaki sinyalleri yakalayamama gibi? bana bilen bir arkadaş yardımcı olsun lütfen

• quote:

Orjinalden alıntı: gogocuk

selam arkadaşlar.ben dün ilk kez wireless özelliğini kullanma şerefine erdim ancak bulunduğum ortamda herkes çatır çatır nete girerken benim makine bir türlü ağa bağlanamadı sorun giderici bir sürü öneri geldi ekrana saatlerce arızayı onarmaya çalıştı sistem ancak bugün dahil henüz wireless ten bağlantı yapabilmiş değilim bu vista da herhangi spesifik bir wireless ayarı falan yapılıyormu?wireless bağlantısını kullanan arkadaşlar varsa bana nasıl yaptıklarını yazarlarsa sevinirim.ayrıca bizim wireless kartı "broadcom 802.11/g". hatırladığım kadarıyla 2 yıl önceki eski laptomun 802.11/bg idi. intelin en yeni kartlarındada 802.11/abg yazıyor. bunlarla ilgili özellik açısından bir çekme problemi olabilirmi?ortamdaki sinyalleri yakalayamama gibi? bana bilen bir arkadaş yardımcı olsun lütfen

Ne yalan söyleyeyim gerek evde gerek alışveriş merkezlerinde gerekse işyerinde bu konuda hiç sorun yaşamadım. Alet sorunsuz bir şekilde anında bağlanıyor, hatta düşük sinyallerde bile diğer notebooklar net bağlantısı kuramazken bizim notebook sorun yaşatmadı. Benim yaptığım herhangi bir extra ayar da yok vista için.

Norton kullanıyorsan onun firewall ayarlarına bir bak zannetmiyorum ama belki bir ihtimal.

Yanlış anlama ama ön tarafta bulunan wireless açma/kapama düğmesi açık konumda mı? açık olunca mavi renkli led yanar, kapalı olunca turuncu led. Bir seferinde pc fişe takılı değil durumdayken güçkaynağını söküp dağıtmıştım. Sonra çok güldüm buna ama oluyor işte dikkatsizlik ve acele etmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 10 Mayıs 2007; 21:37:18 >

• Wireless konusunda da çok taktir ettim cihazı. Biçok laptop ın sinyal alamadığı yerde çatır çatır bağlantı kuruyor. Şimdiye kadar gördüğüm en iyi wireless Acer ın Signal Up lı modellerinde vardı ve diğer
    laptoplardan açık ara daha iyi bir wirelesstır buda Acer'ınkini aratmıyor

@Gogocuk senin problem muhtemelen ayarlarla ilgili olabilir öncelikle IP yapılandırmanı kontrol et. Zaten sorun gider kısmına geldiysen muhtemelen bağlantı kurmuş fakat modemden IP alamamışsındır. Ne yapman gerektiğine gelince IP ayarlarını kontrol et. (Otomatik bir IP al ayarında olmalı) Yada bağlanman gereken ağın spesifik IP ayarları ne ise ona göre ayarla...
    Belki ağda MacID filtrelemesi olabilir, şifreyi yanlış girmiş olabilirsin vs. vs.
    Kısacası yaşadığın sorun %99 ayarlarla ilgili o sırada bağlı olan birinden ayaları iste.

• Arkadaşlar bu makinda oyun oynayıpta performans alan varmı???
  • @nano
    wireless düğmesi açık 11 yıllık bilgisayar kullanıcısıyım yapma gözünü seveyim bulunduğum yer bir kütüphaneydi ve halka açık şifresiz wireless bağlantısı var her zaman kullandığım.ama bu makina ile ilk denememde birtürlü bağlanamadım.etrafımda yaklaşık 40-50 kişi vardı ve onlar bağlanabiliyordu.ben vista dan kaynaklanan bir problem diye düşündüm.

@tony

IP adresi alma ayarı otomatikte fakat yinede olmadı.işin kötüsü ben yurtdışında okuyorum ve türkiyeden ve o müthiş HP servisinden uzağım acaba bu makinada global servis desteği var mı?türkiye harici herhangi yetkili bir HP servisi benim makineye garanti kapsamında bakarmı?

quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

quote:

selam arkadaşlar.ben dün ilk kez wireless özelliğini kullanma şerefine erdim ancak bulunduğum ortamda herkes çatır çatır nete girerken benim makine bir türlü ağa bağlanamadı sorun giderici bir sürü öneri geldi ekrana saatlerce arızayı onarmaya çalıştı sistem ancak bugün dahil henüz wireless ten bağlantı yapabilmiş değilim bu vista da herhangi spesifik bir wireless ayarı falan yapılıyormu?wireless bağlantısını kullanan arkadaşlar varsa bana nasıl yaptıklarını yazarlarsa sevinirim.ayrıca bizim wireless kartı "broadcom 802.11/g". hatırladığım kadarıyla 2 yıl önceki eski laptomun 802.11/bg idi. intelin en yeni kartlarındada 802.11/abg yazıyor. bunlarla ilgili özellik açısından bir çekme problemi olabilirmi?ortamdaki sinyalleri yakalayamama gibi? bana bilen bir arkadaş yardımcı olsun lütfen

Ne yalan söyleyeyim gerek evde gerek alışveriş merkezlerinde gerekse işyerinde bu konuda hiç sorun yaşamadım. Alet sorunsuz bir şekilde anında bağlanıyor, hatta düşük sinyallerde bile diğer notebooklar net bağlantısı kuramazken bizim notebook sorun yaşatmadı. Benim yaptığım herhangi bir extra ayar da yok vista için.

Norton kullanıyorsan onun firewall ayarlarına bir bak zannetmiyorum ama belki bir ihtimal.

Yanlış anlama ama ön tarafta bulunan wireless açma/kapama düğmesi açık konumda mı? açık olunca mavi renkli led yanar, kapalı olunca turuncu led. Bir seferinde pc fişe takılı değil durumdayken güçkaynağını söküp dağıtmıştım. Sonra çok güldüm buna ama oluyor işte dikkatsizlik ve acele etmek

• @Gogocuk;

Kusura bakma cevabım için yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Kastım bu değildi, ikinci soruna gelice bence bulunduğun ülkedeki servis eminim ki Türkiye'dekinden daha iyi çıkacaktır. Bence Global bir markanın servis desteği de global olmak zorunda, önerim bu konuda HP USA sitesine mail atman yönünde, şöyle söyleyeyim desktop olarak kullandığım bir seferinde DELL'in Türkiye sitelerine teknik destek maili attığımda cevap gelmedi ama DELL USA sitesine sorunumu anlatıp Türkiye servislerini de şikayet ettiğimde beni Amerika'dan telefonla arayıp sorunum hakkında bilgi aldılar ve driverları da mail ile gönderdiler.

Bence bu yolu da dene derim ama HP servisi sorununu çözecektir eminim.

Teşekkürler ve saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 11 Mayıs 2007; 22:40:17 >
  • HP nin global online destek servisivi var ancak arıza bakım vs. konusunda bir servisi varmı bilemem.
    Görmeden bişi demek zor tabiki ama servislik birşey var gibi durmuyor. "Onar" düğmesini görecek yere geldiğine göre tahminimce bağlantı sağlamış ancak IP almamış cihaz. Bunun biçok sebebi olabilir. Mesela o sırada 40-50 kişi bağlıysa ve bağlanılan router içindeki DHCP nin sınırı dolmuşsa yeni bir IP vermez, binbir çeşit problem olabilir. Problemin ne olduğunu anlamak için. Bir tane USB Wi-Fi adaptörü bul. Önce laptop ın Wireless ı ile bağlanmaya çalış bağlanamadğın taktirde USB adaptör ile bağlanmayı dene. USB ile bağlanırsa problem cihazın Wireless ında dır. Ama ben donanımsal bir problem olduğunu tahmin etmiyorum çünkü öyle olsa bağlantı hiç sağlanamaz ki okuduğuma göre sen bağlanıp IP alamıyorsun. Neyse dediğim gibi görmeden bişey demek zor.

Ayrıca bir başka önemli nokta daha var. Yurt dışındayım diyorsun peki hangi ülkedesin? Farklı ülkelerde farklı Wireless standartları kullanılabiliyor. Örneğin Amerikada a/b/g kullanılıyor, Bizim (avrupa için üretilen) cihalar sadece b/g yani 2,4GHz uyumlu. 802.11a 5GHz de iletişim kurar. Ve bizim cihaz avrupa için üretildiği için 802.11a networklere bağlanamaz. Ama böyle bir standart farkı olsa netrok u hiç görmemesi ve bağlanamaması lazım.

quote:

@nano
    wireless düğmesi açık 11 yıllık bilgisayar kullanıcısıyım yapma gözünü seveyim bulunduğum yer bir kütüphaneydi ve halka açık şifresiz wireless bağlantısı var her zaman kullandığım.ama bu makina ile ilk denememde birtürlü bağlanamadım.etrafımda yaklaşık 40-50 kişi vardı ve onlar bağlanabiliyordu.ben vista dan kaynaklanan bir problem diye düşündüm.

@tony

IP adresi alma ayarı otomatikte fakat yinede olmadı.işin kötüsü ben yurtdışında okuyorum ve türkiyeden ve o müthiş HP servisinden uzağım acaba bu makinada global servis desteği var mı?türkiye harici herhangi yetkili bir HP servisi benim makineye garanti kapsamında bakarmı?

quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

quote:

• merhaba, bu forumdaki görüşleri de dikkate alarak presario v6343ea aldım. çarşamba gününden beri cihazı kullanıyorum, pek bir sorun yaşadım sayılmaz. gerçekten fiyatına göre güzel bir cihaz.

wireless sorunu yaşayan arkadaş için: bu bir donanım problemi değil, bağlanmak istenilen network'e bağlı bir problem. çözümünü ben de bulamadım, üniversitemdeki kablosuz ağlardan biri ip vermedi inatla. donanım sorunu olduğunu sanmıyorum. ancak bir olay da, evde dibimdeki access pointten 3 diş üstünde sinyal alamıyordum, tavsiye üzerine driver'ları güncelledim. şu an aynı routerdan full sinyal alıyorum.http://downloadcenter.intel.com/scripts-df-external/Product_Filter.aspx?ProductID=2259 adresinden driver'ları güncellemenizi kesinlikle öneririm. belki driverla beraber önceden yaşadığım sorun da çözülür, henüz denemedim.

tek canımı sıkan şey, esc tuşunun alt kısmından fanın olduğu yerden makina hiçbir iş yapmıyorken yani işlemci kullanılmıyorken ufak bir tıslama sesi geliyor olması. aldığım günden beri var. siz de aynı sesi duyuyor musunuz, yoksa bana özel bir sorun mu. (çok sessiz ortamda rahatsız ediyor sadece ses)

• Hayırlı olsun öncelikle Fonturus, bahsettiğin sesi anlamak için az önce yeniden notebooku açtım ve çok dikkkatli olarak dinledim ben de de benzer bir ses var ama çok dikkatli olarak dilediğimde hissettim bu sesi, çok da önemli olmadığını düşünüyorum ben şahsen ama seni çok rahatsız ediyorsa tüketici hakkını kullnarak değişim talep edebilrisin belki.
  • arkadaslar fotograf makinesinden bilgisayara attıgım videolar takılıyor...ve progranm hata veriyor...kapatmak zorunda kalıyorum.. veya uzerine sag tıklayıp windows media palyer ile ac dedıgım zaman bilgisayar hıc tepkı vermiyor.... yenıden baslattıgımda sag tıklayıp ac dedıgımde acıyor fakat duraklamalar oluyor..yıne hata veriyorr...vista dan dolayı mıdır?cunku xp de fotograf makınesınden attıgım vıdeoları windows media player dan calıstırabılıyordum... bu konuda yardımcı olabılırmsınız??
  • Codec sorunu google dan vista için codec arattır, ben öyle çözdüm. Divx lerin hepsini çalıştırıyorum sorun çıkartmıyor. Sorunun tanımı itibariyle codec sorunu gibi duruyor.
  • saolsın nanosoft vista icin codec te indirebılecegım saglam bı sıte var mı?sen nerden ındırdın?linkini vcerebılırsen memnun olurum
    ...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.