Şimdi Ara

Concerta - Ritalin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 hafta önce unutma, dalgınlık şikayetiyle psikaytriye gittim, ilk 10mg ritalin yazdı 1 hafta kullandım etki etmedi. Sonrasında concerta 27mg yazdı, yaklasık 5 gündür kullanıyorum, fakat tek bir kapsül fayda etmeyince bende üstüne bir tane daha atıp, yanına da 100mg selectra çakıyorum. Tam müptezel işi anlayacağınız. İlacı öğlen 2 de içmeme rağmen geceleri çarpıntı yapıyor ve kafası geç geliyor gibi sanki. Sorun ne olabilir kullan arkadaşlar var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç tavsiye etmem böyle şeyleri. CNS stimülantları da tıpkı depresanlar gibi kısa sürede bağımlılık yapabilir. Uyumak için benzo kullanmaktan bir farkı yok. Peki ne yapabilirim dersen ben kendimden örnek vereyim, kahvaltıdan sonra her gün (bir gün klasik gitarda, diğer gün elektro gitarda) metronom ile hız etüdleri çalarım. Diğer çalışmalarla birlikte 1.5-2 saat sürer. Parça çalmak da dahil. CNS etkisi acayip. Gitarın başından kalktığımda kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Spordan daha etkili. Aynı etkiyi sporla da alabilirsin. Sonuç olarak birisi beyin beden ilişkisine dayanan doğal bir aktivite, diğeri hiçbir aksiyon olmaksızın aldığın ilacın reseptöre bağlanmasıyla oluşan yapay bir etki. Zaten müzik benim işim, her türlü win yani. Daha iyisini istersen, bi drum pad alıp bateriye başla daha iyisi yok. Bateri hem spor hem müzik.

• SUBJECT 101 kullanıcısına yanıt

Sınav hazırlıklarım olduğu için kullanıyordum, her defasında kullanmayı keseceğim diyorum ama ertesi gün dayanamayıp gene kullanıyorum. Geceleri yatamıyorum, yemek yiyemiyorum. Bildiğin met bağımlısı gibi geziyorum ortada, paranoyak yapması da ayrı bir konu. Zaten uyuduğum 4-5 saat uyku, onda da sanki gerçekmiş gibi kabus görüyorum. Harbi 2 haftada psikolojim bozuldu bagımlılık potansiyeli cok yüksel, kullanılacak meret değil bunlar.

• Concertanın etkisi geç gelir zaten. Uzun salınımlı tablettir kendisi. Ritalin işe yaramadıysa 27 mg concerta yetmicektir. 36 isteyebilirsin.

• Kitsue kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam. Fizyolojik hastalıklar haricinde ilaç kesinlikle iyi bir çözüm değil. Özellikle psikiyatrik sorunlarda bilişsel ve uygulamalı çözümler çok daha iyi. Sabahları motor becerisine dayanan zevk alabileceğin bedensel bir aktivite seni güne hazırlayacaktır. Benim bir arkadaşım her sabah yüzer mesela. Sabahları adrenerjik sistemi harekete geçirdiğinde o sana gün boy yetiyor. Uyku ise tamamen bir ritim işi özellikle gün içerisinde fiziksel aktivite yapmamışsan uyku ihtiyacı azaldığı için uyuman da zor oluyor. Genel olarak hayat bir ritim işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 15 Şubat 2025; 13:14:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antidepresan?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.