Şimdi Ara

Mezun olunup alınmayan diploma üniversite arşivinde ne kadar durur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
21.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Annem 1987 yılında Hacettepe Üniversitesinden mezun olmuş ama o zamanın şartları yüzünden diplomasını almak nasip olmamış. Bu diplomayı bulup anneme hediye etmek istiyorum. Bu saatten sonra yapabileceğim bir şey var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Diploma Kaç Yıl Saklanır?

Diplomanın üniversite arşivinde saklanma süresi, üniversiteden üniversiteye değişebilir. Ancak genel olarak, çoğu üniversite mezuniyet tarihinden sonra 5-10 yıl arasında bir süre boyunca diplomaları arşivlerinde saklar. Bu süre, öğrencilere diplomalarını almaları için yeterli zaman tanımak ve aynı zamanda üniversite kayıtlarını düzenli tutmak için uygulanır.

Diploma Alma Süresi Var mı?

Evet, çoğu üniversite diplomasını almak için son tarih belirler. Bu son tarih genellikle mezuniyet tarihinden sonra 1-2 yıldır. Süre dolduktan sonra diploma üniversite tarafından imha edilebilir veya arşivlenebilir.

Mezuniyet Sonrası Diploma Alma Süresi

Mezuniyet sonrası diploma alma süresi, üniversiteden üniversiteye farklılık gösterir. Ancak çoğu üniversitede son tarih mezuniyet tarihinden sonra 1-2 yıldır. Bu son tarihe kadar diplomanı almazsan, üniversiteden diploma talebinde bulunman gerekebilir.

Üniversiteden Diplomanı Almamak

Üniversiteden diplomanı almamak, birkaç olumsuz sonuca yol açabilir. Öncelikle, işverenler veya yüksek lisans programları genellikle diploma veya onay gerektirir. Ayrıca, diploma almadıysan, üniversite sicilinde kaydın olmayabilir ve bu da gelecekte sorunlara yol açabilir.

Üniversiteden Diploma Alınmazsa Ne Olur?

Üniversiteden diploma alınmazsa, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir:

• İşverenler tarafından işe alınma olasılığı azalır.
    • Yüksek lisans programlarına başvuru yapılamayabilir.
    • Üniversite sicilinde kayıt bulunmayabilir.
    • Gelecekte diplomana ihtiyacın olursa sorunlar yaşanabilir.

Üniversite Diploma Alma Süresi

Üniversite diploma alma süresi, genellikle mezuniyet tarihinden sonra 1-2 yıldır. Ancak bu süre üniversiteden üniversiteye değişebilir. Mezuniyet tarihinden sonra diplomanı almamak, çeşitli olumsuz sonuçlara yol açabileceğinden, son tarihten önce diplomanı almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba, olayi biraz acarmisin baya merak ettimde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Unforgiven T kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen duruyordur hala ama uğraşmak istemeyebilirler. Hangi üniversite ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcExpertt

Muhtemelen duruyordur hala ama uğraşmak istemeyebilirler. Hangi üniversite ?

www.dunyagoz.com
    Dünyagöz Hastanesi | 444 4 469 | 24 Saat Kesintisiz Hizmet
    http://www.dunyagoz.com/tr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rammstein kullanıcısına yanıt
    ,bunedir anlayamadım ?

Edit: Şimdi farkettim dalgınlıktan görmemişim final haftası mazr görün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 20 Aralık 2015; 17:52:56 >
    Kaç yıl durduğunu bilmiyorum da eğer duruyorsa bizzat "annenizin" üniversiteyi "dava etmesi" gerekiyor malesef. Ben böyle biliyorum dostumm.

• PcExpertt kullanıcısına yanıt
    Hacettepeden mezun olduğuna göre Yıldız Teknik Üniversitesi.
  • Sirigmus kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki arkadaş dünyagoz.com diye neden gönderdi diye düşünüp duruyordum
    Üstüme gelmeyin görmedim Ama çok kötü fail olmuşum sağlık olsun

• Öğrenci işlerini araman lazım diplomayı vermeseler bile ona benzer belge vermek zorundalar.
  • Arsivde suresiz olarak saklanmak zorunda, adi ustunde arsiv orasi. Benim anmem 83 mezunuydu, birkac sene once aldik.

• tsz kullanıcısına yanıt
    Bu saatten sonra ne gibi bir yol izlemem gerekli? Diplomayı almak için ilk önce ne yapmalıyım? Bir de annemin diplomadan haberi olsun istemiyorum, diplomayı kendim alma şansım var mı?
    Diplomayi sen alamazsin, annen veya diploma almak icin gorevlendirdigi vekili alabilir.

Onden universite ile gorusun ama

• tsz kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
  • Diploma arşivde duruyordur merak etme ben çok daha eskilerini gördüm. Yalnız diğer arkadaşların dediği gibi annen veya vekalet verdiği kişi dışında kimse alamaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.