Şimdi Ara

Conficker virüsünden hiç bir şekilde kurtulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar. Bu başlığı görüp bana link verenler olabilir ancak her şeyi denedim, olmuyor, kurtulamıyorum. DH'deki başlıkları okudum conficker'la ilgili, hiç bir şekilde kurtulamıyorum.

Virüs muhtemelen çok uzun zamandır var ancak, Fifa11'deki tuş kombinasyonunu yapmak için framework 3.5 yüklemem gerekince anladım. Ne Microsoft'un sitesine ne de herhangi bir antivirüs sitesine giremiyorum, ayrıca genelde bir linke tıkladığımda ilk önce google sayfası açılıyor, yenileyince kendine geliyor vs.

Gerçekten çok can sıkıcı bir durum, ayrıca büyük ölçüde yavaşlattı bilgisayarı, sık sık "Sanal bellek en küçük değeri çok küçük" uyarısıyla karşılaşıyorum. 3 gündür gezmediğim forum yapmadığım şey kalmadı, ancak öyle bir şey ki 56 gb'lık müzik arşivine kıyıp format atayım diyorum, ama Dvd-Rom hiç bir şekilde cd'de okumuyor. Çıldırmak üzereyim.

edit: Bir sitede "Grup İlkesi Yönetim Konsolu’nu (GPMC) açın." tarzı bir şey okudum. Ne ola ki bu? Nerden açılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oziko95 -- 5 Ekim 2010; 21:19:53 >

• anlamadım format atmanıza nasıl engel? windows cd sini takıp windows içindenmi cp kuruyorsunuz? boot etmenizi engelleyemez virüs (bana göre)
  • Açıkçası tam olarak kıyamadım müziklere, bios'tan cd-rom ayarlarını yapıp boot edersem sorun olmaz diye düşünüyorum. Daha denemedim. Daha doğrusu komple format taraftarı değilim.
  • HDD yi başka makineye takarak önce KOPYALARKEN taramasını sağlayın sonra, yedekleri tekrar

virüs prg + stinger ile taratın. yeni XP kurup devam edersiniz
  • cd den açılan bir işletim sistemiyle boot edip müzik arşivin dışındaki bütün dosyaları silip biçimlendirmeden windows kur cd den boot ederek
  • hdd yi başka bir pc de lowe format ile formatlayınız. ama hdd ups bağlı bir pcde formatlanmalı. elektrik giderse eğer hdd de gider
  • Ben yaklaşık 300 PC li 5 sunuculu bir ağı yönetiyorum. Bir dönem başımıza bela olmuştu Conficker. Ama temizledik kurtulduk. Her antivirus firmasının Conficker turevlerini bulup silen Stinger adlı programcıkları var. Onlarıda kullanabilirsin. Biz McAfee Stinger kullanmıştık. Ama kesin içim rahat olsun bundan sonra diyorsan sana başka yontem önereceğim. Öncelikle kurtarmak istediğin dosyaları harici bir diske kopyala. Sonra bas formatı kur XP yi. Bugüne kadarki çıkan tüm XP güncellemelerini de mutlaka yap. Microsoft zaten Conficker açığını kapatan yamayı yaklaşık 2 yıl önce filan çıkarmıştı. Antivirus olarak Kaspersky veya Norton un İnternet Security 2011 kur. Harici harddiskini bağlamadan kasaya XP nin Autorun özelliğini kapat. Bilmiyorsan nasıl yapılacağını Googlede bir arama yap bulursun. Hardiskini çalıştırmadan sağ tıkla ve full antivirus taraması yaptır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.