Şimdi Ara

' CONNECT KULLANANLAR ( ESKİ YENİ FARKETMEZ ) !!! ' BUYRUN (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
0
Favori
124.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ramerturk

Bende de Tourneo 90 TDCI delux var. İyikide almışım. Geçen sene haziranda aldık araba şu an 19.000 de valla tek geçerim. Yol tutuş süper binek arabadan daha iyi. Bugüne kadar yoltutuşla ilgili hiç sorun yaşamadım. 2-3 sefer TRAKYA - ANKARA yol yaptık canavar gibi.

Öncelikle eksi yönlerini anlatayım ufak tefek ama olsun, almak isteyenlerin bilgisi olsun.
    1-Sürgülü kapılarda birbirine geçme diller var, zamanla onlar ses yapabiliyor, üstüne bant yapıştırdın mı tamamdır.
    2-Diğerlerinden biraz daha fazla yakıyor (o da fazla devirli kullanırsan).
    3-Amortisörler sert olduğundan biraz fazla sallıyor.
    4-Sürgülü kapılar yağlamazsa binenler içerden zor kapatıyor.

İyi gönlerine gelirsek;
    1-Görünüşü benim çok hoşuma gidiyor.
    2-İnmek binmek çok rahat. Eğilip bükülme derdi yok.
    3-Motor özellikle turboda süper.
    4-Frenler ve ABS çok iyi. O yana bu yana savrulma çekme falan filan yok.
    5-Edirne-İstanbul arası Otabanda yaklaşık yarım saate yakın 170-190 arası kullandım hiç banamısın demiyor.
    6-Yüklüde olsa rampada olsa devirden düşmüyor.
    7-Şehir içinde bir binek kadar pratik. Valla ben normal arabayla zor girilen yerlerde fink atıyorum. (ANK.)

İmkanım olsa bi tane daha alıp garajda yatırırım bu eskimeye başlayınca onu kullanmaya başlarım.

Bu kadar diyom başka da bişey demiyom. Kalın sağlıcakla...

al benden de o kadar

• ticari faaliyetler için tamam ama binek amaçlı düşünülecek bir araç değil kesinlikle, çok fazla sallıyor bozuk yollarda.aynı yolda bir başka makaslı ticari (polemik oluyor o yüzden markasını yazmıyacam) daha kullandım connect kadar rahatsız etmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caparso2002

ticari faaliyetler için tamam ama binek amaçlı düşünülecek bir araç değil kesinlikle, çok fazla sallıyor bozuk yollarda.aynı yolda bir başka makaslı ticari (polemik oluyor o yüzden markasını yazmıyacam) daha kullandım connect kadar rahatsız etmedi.

Connectin arkasında iki adet makas var, buda yük taşıma kapasitesini arttırıyor. Fazla makas elbette daha çok rahatsız edecektir. Yani amacına göre alacaksın. Fazla yük ve hor kullanım için connect iyidir.
  • siz başkalarına bakmayım connect 1.8 90 hp çok süper bir araba ben 6 aydır kullanıyorum çok memnunum
  • Deneme sürüşü yapmadan eleştiride bulunmamanızı önereceğim. Tabi tüm ticarileri denemenizi tavsiye edeceğim. Opelin ve fordun yol tutuşunu ben çok beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 26 Haziran 2006; 11:36:09 >
  • BEN CONNECTİN TİPİNE HASTAYIM.ARABAMA İYİCE ISINDIM BU YÜZDEN OLUMSUZ YÖNLERİ CANIMI HİÇ SIKMIYOR.
  • arkadaşlar, periyodik bakımı 6 ay - 15 000 km'den 1 yıl - 15 000 km'ye çıkarıldığını duydum, bilgisi olan var mı?

orjinalden alıntı yapamadım.

bu konuda bilgisahibi olan var mı?
  • Bende de 75 lik var.Gayet memnunum ön kapıdan ses geliyodu dilin üzerine bant hakikatten işe yariyor. ses kesildi.Yaw biz bu arabayı şimdiye kadar çok ekonomi yaparak kullanmadık yeri geldiğinde 3500-4000 devir çıkıyoduk(yani babam böyle gidiyo) ben 2000-2700 devir gibi kullanıyorum uzun yolda 4. viteste bu devirlerde tork eğrisi çok güzel.

Ford Tourneo Connect

• Hepimiz neredeyse tüm ticari araçları görerek ve teknik değerlerini karşılaştırarak, hatta bunun ötesinde kullananların fikirlerini alarak seçim yaptık ve yakıt konusunda duvara tosladık Connect i seçerek. Ben 15000km ye gelen arabamlar hala şehir dışı dahil 650km göremedim kadranda. 20 yıldır araç kullanırım. Şu anda başka arabalarımda var. Ancak bu güne kadar kullandığım tüm araçlar içinde benzinli olanlar dahil Connect gibi yakıt harcayanını görmedim. Hatta katalog değerlerinden 50% fazla yakan bir araçta görmedim. Hepiniz ben dahil Ford tarafından o kataloga yazılan değer ile kandırıldık. Bunu kabul etmeliyiz. Caddy kataloga 5,1 lıtre yazmış, 5,5lt nin üzerinde yakan yok, opelim var (Astra dizel) katalog 4,8lt yazıyor, ama ben performanslı kullanarak ve klima sürekli calısarak 5,3 lt nin üzerini görmedim. Açık ve net olarak katalog değeri 6,5lt olan bu araç, 8,5-9,0lt hatta sert kullanırsanız 10lt nın üzerine cıkıyor. Ancak kataloguna göre bu aracın bu yakıtları yakması mümkün değil. Demek sonuçta bir gerçek ortaya cıkıyor ki o da Ford un deklare ettiği değerler koca bir YALAN. 140 bin km de sattığım Golf arabam dahi katalog değerlerinin dışına çıkmamıştı ki oldukça sert kullanmaya tahrik eden bir araçtır o araç. Aracın çok yakan bir motoru olabilir ancak bunun müşteriye verilen katalogta doğru olarak yer alması gerekmektedir. BU işin en önemli noktası bence. Bunun dışındakilerin tümü yine koca bir YALAN. Tek gerçek katalogunda 6,5 yazan bir aracın, bu değerin en az 30% fazlasını yakmasıdır. Bu mümkün değildir. Bana kalırsa katalog degerinin 7,8-8,0lt olması gerekmektedir. Ben tüm bunları 90PS 1,8TDCI motor için yazdım, diğer modellerini bilemem. Unutmadan satılık 3 aylık Connect var, ben bu arabayı mutlaka satacagım, çünkü Ford un yalanını içime sindiremiyorum. Hatta mahkemeye vermeyi dahi düşünüyorum.

• caddye sehir içi performanslı 220 250 kuruş yani 8.5 9 10lt yakıyo yol bilsayarı canlı gösteriyo connect en ağır alanı en çok yakanı renault cango en hafif olanı en az yakanı connect kasa ağır 2 ciye caddye geliyo caddye 5.5 yakıyo demisin arkadaşta var 90 km sabit hız harici 5.5 görmüş değil yol bilgisayarı canlı gösteriyo tamam connect fazla yakıyo okadarda abartmayın caddye ve connect i uzun yol ve şehir içi kullanmış biri olarak sölüyorum
    vw transporter 19 105ps de faprika verisi 6.1 yazıyo ama mozotu içiyo ama biz otomabil gibi kullanıyoruz faprika verilerini ancak sakin kullanımda yakalarsın arkadaş
  • Fabrika verileri sürtünmesiz ( rüzgarsız ), düz bir ortamda, araba ısındıktan sonra, yüksüz ,aksesuarsız, 90 km sabit hızla ve belli bir devir aralığında hesaplanmış.Ben şimdi kalktım Nevşehir'den Muğlaya gidiyorum.Yukarıdaki kriterler benim için ne kadar bağlayıcı olur ?
  • Evet diğer ticarilere oranla elbette çok yakıyor kabul ediyorum ama lütfen abartmayalım rakamları... Zaten kullanıcıların verdiği rakamlardan değerler çıkıyor. Şehir içinde 180 civarı şehir dışında 160 civarı yakıyor. Bu kullanıma bağlı. Deli kullanırsan şehir içinde tabi 200-220 yi bulur. Yük varsa 250 yi bile bulur. Önemli olan kullanmasını bilmek, devrini iyi tutturmak... Ağır araç, elbette çok yakacak. 1,5 tonluk bi araç neticede... Bu rakamları elde edenler nasıl elde ediyor,düşünsenize... Lütfen rakamları abartmayalım... Çok yakıyorsa o kadarda değil, rakamlar ortada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 5 Temmuz 2006; 14:03:54 >
  • ben konya bolu arası otoyolda 5.5 5.7lt uzun yol 90km sibit hız faprika değererini yakaladım
  • ahmet1966 arkadaşım, sen arabanı servise göster, yazdıklarına göre problemi var. aynı arabayı aynı senin aldığın zamanda aldım ve hiç de senin yazdığın gibi yakmıyor. zannedersem servislik bir vaka!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackçocuk -- 6 Temmuz 2006; 18:45:42 >
  • CONNECT TDCİ 90hp - soru;
    Yakıt lambası yandıktan sonra, depoda kaç litre yakıt kalıyo veya ışık yandıktan sonra daha kaç km gidilebilir.
  • Bizde 75 lik var bir tane alt viteslerde fazla prformansli sayilmaz. Ama düz yolda kaptirdin mi gayet guzel. Dizel motorlar düşük devirde bile güçlü makinalar bu yüzden performansi tatmin edici. en onemlisi ikinci elde fiyatlari gayet tatminkar. Kesinlikle tavsiye ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackçocuk

CONNECT TDCİ 90hp - soru;
    Yakıt lambası yandıktan sonra, depoda kaç litre yakıt kalıyo veya ışık yandıktan sonra daha kaç km gidilebilir.

Bunu ben de merak ediyorum.Bilen varsa yardımcı olsun sık sık uzun yola gidiyorum ve her yerde temiz yakıt bulunmuyor.
  • benım calıstıgım işyerınde 2 tane var yakıtı gercekten cok fazla bıde arkadasın dedıgı gıbı arkası cook zıplıyor
    acıkca sorarsanız ben hıc memnun kalmadım aracdan tamamen sahsı fıkrım
  • Bu gün bir doblo jtd sahibi ile sohbet ettim uzun yolda 170 bin lira yakıyo dedi benim connect 160 yakıyo herkes connectin yakıtından şikayet eder bu connectin adı çıkmış bir kere...
  • bende de connect 90 hp var. tahminim 30-35 km daha gider
    quote:

Orjinalden alıntı: TANGO1

quote:

Orjinalden alıntı: blackçocuk

CONNECT TDCİ 90hp - soru;

Bunu ben de merak ediyorum.Bilen varsa yardımcı olsun sık sık uzun yola gidiyorum ve her yerde temiz yakıt bulunmuyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.