Şimdi Ara

CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
382
Cevap
7
Favori
25.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ...Control (Yılın En İyi Sanat Yönetimi) ödülünü aldı...
  • Control diyince aklıma direkt Rachael Taylor geliyor. Ana karaktere çok benziyor.

-----

CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU]

CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 14 Aralık 2019; 18:7:48 >
  • güzel oyun indirime girse direk alırım; artık alan wake 2 patlatması lazım remedy nin zamanı geldi
  • Oyunda birsürü düzeltilmesi gereken şeyler var.

En basitinden bir çatışmada öldün diyelim, yeniden en son kayıt noktasında canlanman 1 dakikadan fazla sürüyor neredeyse, insanın hevesi, şevki kaçıyor, yer yer kasmalar oluyor(hep aynı yerlerde düzenli olarak) oyunu bitirdim, 3 tane bugla karşılaştım, birinde herkesi öldürmeme rağmen açılması gereken kapı açılmadı, tekrar yarım saat öncesine dönüp oraya gelip herkesi öldürdüğümde kapı açıldı vs. buna benzer çok şey var.

Birde süreli görevler var oyunun başlarında (Bureau Alert) daha oyuna yeni başlamışsınız ve süreli görevler veriyorlar, haritalar daha açılmamış oyunun mantığını çözememişiz ama bu süreli görevleri yapmamızı istiyorlar, yapamazsanda geçmiş olsun o görevler artık karşına çıkmıyor, halbuki o görevlerden elde edeceğimiz değerli modlar yada yetenek puanları olabilirdi.

• Control, PS Now'a eklendi. Herkes indirsin...

-----

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 5 Mart 2020; 22:32:47 >
  • ps now a eklenince oynamaya başladım görsellik atmosfer ve gameplay inanılmaz iyi. tek sorun optimizasyon çok kötü. aksiyon anlarında ps4 fat da 10fps e kadar düşünüyor resmen. pro ve one x de bile ciddi fps düşüşleri oluyormuş. performans dışında oyun çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi splinterfalcon4798 -- 11 Mart 2020; 2:47:49 >
  • Oyuna başladiğimda cok şeker hoş bir havasinin oldugunu gordum.Sevindim,her ne kadar Sam lake olsada kafami kurcalayacagini bildigim senaryo karakterler olsa da oyun cok guzel basladi.

Farkli mekanlara gittim geldim, vurus hissi guzel oturakli yapay zeka bildigimiz quantum break teki ile ayni.Oyun kurgusu guzel ozellikle karakterimizin gitgelleri icten ice konusup kendisiyle aynı zamanda oyunucuya hissettirmesi.cok tatli.

oyuna basladigim tat oldukca guzeldi ama ilerleyince o tat artık kalmadi.Oraya spoiler ile gelicem ama teknik olarak bahsetmem gerekirse optimize sorunu var. DF den baktıgımda Xbox one x de bile 30 fps calısıyor.Ps4 pro da ise 18 fps e kadar dusuyor ki ben de bazı patlama sahnelerinde o farki hissettim.

ps4 pro da donmalara falan hic alısık olmadigim gibi bir kac oyundur fark etmiyordum.tamam RDR2 bile 30 fps ama optimizasyon sorunu var bu oyunda bu cok belirli ve gorunuse bakılırsa ilgilenmeycekler bu sorunla.

bu oyunun grafik ve teknik acıdan hakkı ps5 neslinde cıkar diye dusunuyorum.

gel gelelim agzımda acı hissi bırakan ve asabimi bozan olaya

Oyunda bayaga ilerledim.karakterimi fazla gelistirmedim. yan gorev belki 10 tane yapmısımdır.
    oyunda yine zorluk secenegi bulunmuyor.

Hoden mıydi heyden mıydı oyle bir o da var. orada uydulari temizleme olayina giriyoruz.Ben gorur gormez stage olarak anladim dusmanlarin kolaydan zor sekle adeta horde modu gibi gelecegini.burada sorun yok gunumuzde her oyun bunu yapıyor neyse.

Dusman karakterlerinde;
    -snıpercısı var
    -yerden fuze atani var,( dikkat bu fuze atan kisi fuzeyi attıktan sonra oto aim olarak gidiyor Dash attiginizda bile sizi buluyor. )
    -havada ucan intihar bombacisi var
    - havada ucan fuzeci var
    -bir de normal ezik asker var beni dostuna donustur diye yanına gelip ates eden(mal)
    -Agır makineli abi var ve onun kardesi fuzeci var.

oyunda gordugum dusman modelleri boyle.
    simdi isin koptugu yere geliyorum. oyunda öldugunuzde temizlenmis alanda spawn oluyorsunuz adeta soulslike daki gibi bonfire kafasi.normalde bir yeri temizledikten sonra öldugunuzde o temizlediginiz yerde spawn olmuyor dusman ( farkli alanlara gitmediginiz surece yada fast travel yapmadiginiz surece )

Bu arada skillerimde canimi ve enerjimi fulledim hepsini ve tum ability yeteneklerimi onlarda kullandım.

Bu hoden room da 3 tane uyduyu temizledim.4.uyduya geldigimde Sam lake abimiz oradan karısık soylemis. Kıtaya basar basmaz yerden ve havadan fuzecilerle karsılastım.onunla beraber agır abimizde makinali ile ates ediyordu.

Tamam bu olabilir. ama Bastigim yerde cover yeri yok oyun bana diyorki resmen haraketli oyna ve tum skillerini gelistirde oyle gel diye.orada öldüm tabi ve asil soku gordum.oyuna tekrar control noktasinda basliyoruz ve benim en az yarim saat ugrastıgım 3.uyduyu da save almayip tekrar temizlemem gerekiyormus.

Boyle ucuzluk boyle zaman calan seylerle karsılasınca Oyunun bana verdigi o mukemmel ambians ve tanımlamalar hersey yerle bir oldu.Neyse dedim oyunu oynadim bari bitiriyim.

bu 4. uyduya bir turlu gelemedim. moral olarak geriledigimde tam 5 kere ölmustum. en son 6. denemem de 3. uyduya kadar geldim. ve fuzeci abiler o otomatik fuzelerle isimi bitirdi.

Tum oyunda 3 den fazla olmeyen ben bu yerde tam 6 kere öldum.

Bu olay tekrar oynanabilirligi bitirdi benim icin cunku bu oyunda umutlarim vardi.Bu sacma sapan level dizaynini UCUZ aptal ve oyuncuya daha fazla vakit gecirsin diye yaratılmıs stageler benim oyuna olan sevgimi bitirdi.
    zorluk secenegi de yok. ben senin aptal stage lerini kasmak zorunda degilim. mesela Aynisi Horizon zero down da outpost alırken normalde gecemedim easy e aldim hemen gectim yoksa onu da silecektim.

Normalde bir oyunu bitirmeden o oyunu kapatmam.ama mafia3, watch dogs2 , far cry primal in yanina bu oyunu da ekliyorum
    sinirden yada ofkeli oldugumdan degil bu anlamsiz seyler keyif vermediginden sildim.

Bu oyun benim icin fiyati yok. yani bedava gelsin tekrar oynamam.Bildigin iskence yani.
    harika ortamlar atmosfer hikaye gibi seyleri youtube dan izlerim artık

• Hocam bende seninle aynı yerde bıraktım oyunu. Artık beceremedim ve sıkıldım. Saatlerce aynı bölgeyi geçmek için uğraştım olmayınca sildim oyunu tekrar kurdum başka yan görevlere daldım. Sonra ana senaryoda yine aynı görevde defalarca ölüp bölümün en başından başlayınca sıkıldım ve oyunu bir daha bakmamak üzere sildim. Oyun atmosfer ve oynanış olarak çok güzel ancak bazı bölümler aşırı zor. Açıkçası ben beceremedim o kısmı ve sildim oyunu.
  • Bende orada can sıkacak kadar ölmüştüm. En sonunda bir çoğunu uzaktan vurarak yavaş yavaş bitirdim. Yoksa dediğin gibi işkence haline geliyor. Sinirlenince ilk kısımlarda ölmeye başlıyorsun. :) Aynı şekilde yer altında bir yaratık vardı gaz salan onda da güzel işkence çekmiştim.
    Oyun idare eder her kontrol noktasında donmalar kasmalar mutlaka oluyor. Harita sistemi çok kötü. Görevin olduğu yere gitmek için youtube açıp bu göreve nasıl gidilir diye yazasınız gelebilir.
  • Oyunda tek zorlananın kendim olmadığını görmek güzel. Birçok kez bende bırakma aşamasına geldim bazı yerlerde ki gereksiz zorluk yüzünden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben gecenlerde platinledim dediginiz kadar bir zorluk yok bence sadece dusman bosslarinin hareketlerini cozmeniz lazim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haklisiniz zor degil ama burada yapimci soyle bir sema koyup " burayi gecmek istiyorsaniz yan gorev yapip daha guclu olacaksiniz " diyorsa ve zorluk sistemi de koymayip mesakatli bir sekilde ugrasmanizi istiyorsa sirf bu sebepten dolayi o oyunu birakabilirim.

Dusmanlarin haraketlerini ogrenip ona gore gecmek mantikli ugrassam ben de gecerim elbet ama olay su ki ben ugrasmak istemiyorum. Istersem gider dark souls oynardim. Sen neden boyle seyin icine giriyorsun ki? Ben hikayeyi merak ediyorum belki? Diye sorardim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Control'ün İlk Genişlemesi The Foundation için Teaser Fragman Yayınlandı, 26 Mart'ta Çıkacak

www.bolumsonucanavari.com
    Control'ün İlk Genişlemesi The Foundation için Teaser Fragman Yayınlandı, 26 Mart'ta Çıkacak
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Controlun_ilk_Genislemesi_The_Foundation_icin_Teaser_Fragman_Yayinlandi_26_Martta_Cikacak-100061.htm

• ozanaksu O kullanıcısına yanıt
    Ben de günlerdir o uydu bölümünde takılıp kaldım. İlk 5 uyduyu sorunsuz geçsem de altıncısında metrekareye yüz milyon düşman düşüyor, hangisiyle baş edeceğimi şaşırdım. Oyunun da neredeyse sonu olduğu için emeğimin ziyan olmasını istemiyorum. Artık yüzü karartıp erkek arkadaşıma vercem gamepad'i al geç diye.
  • pospolen kullanıcısına yanıt
    Uydularda atiyorum sonuncu kaldi, yukari cikar cikmaz uydunun on tarafina gec dusmanlar uzerine dogru gelince hemen uydunun diger tarafina gec ve hemen kare tusuna basili tut.Darbe alsan bile hemen tekrar dene.Bu sekilde 1 adam vurmadan gecersin.

• Control | Foundation DLC - Çıkış Fragmanı | PS4

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levenbreh -- 23 Mart 2020; 18:13:35 >
  • pospolen kullanıcısına yanıt
    Oyunun bence en zor bölümüydü orası açık.Ama zorluğu ne ile karşılaşacağını bilmemek ve nasıl düşmanlar ile mücadele edeceğini kimin ne zaman nasıl saldıracağını bilmemekten kaynaklanıyor Şunu söyleyeyim bende en az 15 kez denemişimdir ama her şeyi denedim. Ve sonunda geçtim. İlk iki uyduyu arındırma işi kolay oraları geçmişsindir zaten. Üçüncü de ben her seferinde ilk iki uyduda yaptığım gibi direk alana girip kendime bir duvar arkası belirleyip tek tek temizleyerek hallederim diye düşündüm. Ama hiç alakası yok alana girmem ile ölmem hep bir oluyordu. Sonra bu iş böyle olmayacak dedim ve ikinci uydunun olduğu alandan üçüncü uyduya doğru uçma ve havada ittirme yeteneklerini kullanarak üçüncü uydu alanına girdim ve düşmanların tek tek çıkmasını sağladım ve tekrar ikinci uydu alanına kaçtım ve çıkanların hepsini ikinci uydu bölgesinden uzaktan temizledim. Sona kadar bunu yaptım en son bir komutan kalıyor o ne yaparsan yap üzerine hızla geliyor ve kaçamıyorsun kolay kolay onu da ikinci uydu alanına çektikten sonra hızla üçüncü uydu alanına doğru uçma ve ittirme yeteneklerini kullanarak kaçtım ve beni gözden kaybetti ve beni aramaya başladı. O sırada da ben hiç onu öldürmeden üçüncü uyduyu temizledim ve sondan birinci bölüme geçtim.Zor değil ama defalarca deneme isteyen bir oyun olmuş. Nerede nasıl mücadele etmen gerektiğini öğrenene kadar özellikle son üç bölümde benim 10 15 kez ölmem gerekti ama bitirdim oyunu bu sabah itibariyle. Oyun genel olarak güzeldi mekan tek olmasına rağmen güzel dizayn edilmiş çok hoşuma gitti. Haritası tek mekana göre hiçte küçük değil. Ben bu kadar beklemiyordum. Gayet güzel olmuş oyun bence.

• İlk ikisinde bunu yapabiliyorsun ama üçüncü de sonuncu adamlara gelene kadar bu imkansız defalarca denedim ama yok temizleme bölgesine gelince yeni düşmanlar çıkıyor ve uydunu başından da ayrılmıyorlar. Uydunun etrafındaki adamları temizlemen lazım yoksa bir ksımı uydunun başında bekliyor o arada uyduyu temizlemek imkansız. Çok hasar vuruyorlar ben yapamadım. Belki yapabilen vardır ama çok zor adam temizlemeden üçüncü uyduyu temizlemek
  • Armageddom751 kullanıcısına yanıt
    Ben bu şekilde gectim hocam 1 kisiye bile vurmadan hem de ilk denemem de.oyunu sildim platinleyince ama hiçbirşekilde gecemezsen ve internetin iyi ise paylasimli oyun oynama seklinde yardim edebilirim.Adam keserek gecmen icin alandaki uc taraftaki kayalarin tam kosesine gecip(hem sagi hem e solunu gorebilecegin sekilde) ne taraftan adam geliyorsa onu oldurmek.Bunu yaparken shieldi iyi kullanman ve ilk kirmizili dusmanlari temizlemen lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F4BE4979 -- 23 Mart 2020; 17:47:33 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.