Şimdi Ara

CONTROL Türkçe yama isteği (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Qnoops

‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş yapıyorsun yapma xbox360,PS4 pro toplasan 10 milyarin üstünde paralar vererek yapımcıları destekledim. Benim bilgisayarda korsan olarak indirdiğim oyunlar sadece Türkçe yaması olan oyunlar ve hepsi de diğer platformda parasıyla aldığım oyunlar. Ortada çalmak diye bir kavram yok sonuçta her türlü ben yapımcıyı destekliyorum. Türkçe yamalar PlayStation 4 ü kırmadan kurulabilseydi emin ol PlayStation 4 pro da 4k oynardım bilgisayarda low-medium ayarda oynayacağıma. Örneğin detroit oyununu 300 liraya PS4 de almış biriyim 100 liraya pc de alıp oynayarak bana hırsız diyemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 30 Ağustos 2019; 16:45:25 >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    Yahu isterseniz ceyiz paranizi yatirin oyunlara, banane. Korsan kullanirsiniz, tercih sizindir fakat Turkce yamasi olan oyunlari korsan oynuyorum diye bu kadar sacma bir savunma olamaz. Cuzdan sizin, vicdan sizin. Korsan kullanimi hirsizliktir.

• yama ile gelişme var dıye geliyorum karşılaştığım ise sidik yarışı yahu bırakan kım nasıl oynarsa oynasın
  • Kendi adıma konudaki gereksiz biri dışında diğer üyelerden özür diliyorum. Anonymous grubu çeviriye başlıyor.

https://forum.donanimhaber.com/control-turkce-yama-calismasi-basladi-anonymous-ceviri--139763145
  • quote:

Orijinalden alıntı: jepalion

Tool kullanmadan çevirmeye çalıştığın için öyle oluyor muhtemelen. Kendim denediğimde bir sorun göremedim.
    Quantum Break için yapılmış toolları kullanabilirsiniz.

Düzenlediğim dil dosyasını nereye atacağım?

• her oyuna tr yama istek konusu açıp, çevirinin gelmesini bekleyene kadar gidin öğrenin şu ingilizceyi...
  • Ingilizce bilsen de, Turkce oynamak baska oluyor. Sonucta ana dilimiz.

• Savior Fenix kullanıcısına yanıt
    data_packfiles klasörünün içine
  • Eğer dil dosyasını oyuna yedirmeyi başarabilirsem ve aksilik çıkmazsa -söz vermediğimi en baştan vurgulayayım- İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan, İngilizcesi çok iyi olan bir arkadaşım bu oyunu çevirecek ve birlikte test edeceğiz. İki hatta tek kişi olacağı için çevirinin çıkması uzun sürebilir(3-4 ay). Bunun dışında ücretsiz şekilde çeviren farklı bir grup, kişi olursa vazgeçeceğim çünkü az kişiyle oyunu çevirmek zor olacak, zor bulmama rağmen isteğim Remedy oyunlarını çok sevmemden kaynaklanıyor.

Yapan var diyenlere şimdiden söyleyeyim, bu işi paralı yapan grup umurumda değil, parayla satmalarını hiç etik bulmuyorum. Amacım bu oyunu herkesin ekstra para ödemeden Türkçe şekilde oynayabilmesi, şartlar elverir yamayı yayınlarsam da tek ricam yamayı kullananların oyunu orijinal alıp oynaması olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emmanuel Goldstein -- 1 Eylül 2019; 15:21:38 >
  • Arkadaşlar yamayı yapmaya başladık, oyun içi resimlerimiz de geldi. :) Merak edenler için:https://forum.donanimhaber.com/control-turkce-yama-calismasi-oyun-ici-goruntuler-geldi-15-anonymous-ceviri--139763145

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lagertha_lothbrok -- 1 Eylül 2019; 15:31:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emmanuel Goldstein kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu söyleyeyim, evet yamayı ücretli yapacağız ancak şunu hatırlatayım WD2 yamasında 20 TL gibi bir ücret istedik. Bu oyunda ücret istememizin nedeni ise bundan sonra çıkaracağımız oyunlar için. Bazıları ücretli olmasına karşı çıkıyor ama bir yandan en gereksiz şeylere TLler harcıyor. Günlerce emek verip test edip yamayı sunuyoruz. Çoğu yama yapanlar bu şekilde yapıyor. Bu kadar verdiğimiz emeğe, gelip de "Niye ücretsiz yapmadınız?" diyenler daha önce çıkardığımız 3 tane ücretsiz yamaya önce bir baksınlar, sonra konuşsunlar (Emmanuel Goldstein sen böyle dedin diye demiyorum).

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmanuel Goldstein

Eğer dil dosyasını oyuna yedirmeyi başarabilirsem ve aksilik çıkmazsa -söz vermediğimi en baştan vurgulayayım- İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan, İngilizcesi çok iyi olan bir arkadaşım bu oyunu çevirecek ve birlikte test edeceğiz. İki hatta tek kişi olacağı için çevirinin çıkması uzun sürebilir(3-4 ay). Bunun dışında ücretsiz şekilde çeviren farklı bir grup, kişi olursa vazgeçeceğim çünkü az kişiyle oyunu çevirmek zor olacak, zor bulmama rağmen isteğim Remedy oyunlarını çok sevmemden kaynaklanıyor.

Yapan var diyenlere şimdiden söyleyeyim, bu işi paralı yapan grup umurumda değil, parayla satmalarını hiç etik bulmuyorum. Amacım bu oyunu herkesin ekstra para ödemeden Türkçe şekilde oynayabilmesi, şartlar elverir yamayı yayınlarsam da tek ricam yamayı kullananların oyunu orijinal alıp oynaması olacak.
    https://forum.donanimhaber.com/control-pc-turkce-ceviri-istegi-tool-strings-mevcut--139814592

inceleyebilirsiniz bu konuyu kolay gelsin şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: lagertha_lothbrok

Öncelikle şunu söyleyeyim, evet yamayı ücretli yapacağız ancak şunu hatırlatayım WD2 yamasında 20 TL gibi bir ücret istedik. Bu oyunda ücret istememizin nedeni ise bundan sonra çıkaracağımız oyunlar için. Bazıları ücretli olmasına karşı çıkıyor ama bir yandan en gereksiz şeylere TLler harcıyor. Günlerce emek verip test edip yamayı sunuyoruz. Çoğu yama yapanlar bu şekilde yapıyor. Bu kadar verdiğimiz emeğe, gelip de "Niye ücretsiz yapmadınız?" diyenler daha önce çıkardığımız 3 tane ücretsiz yamaya önce bir baksınlar, sonra konuşsunlar (Emmanuel Goldstein sen böyle dedin diye demiyorum).
    Simdi soyle bir durum var.sizin calismakta oldugunuz bir yamayi,baska arkadaslarda calisabilir.biz ucretsiz.yayinlayacagiz diyerek🤔sahsi fikrim tum yamalariniz ucretli olabilir,diger projelere maddi destek icin.ama mesela 2.ay 3 ay ne bilem 6 ay sonra ucretsiz yayinlanacak derseniz.yada bunun gibi birsey.sanki daha ii olabilir.

• Emmanuel Goldstein kullanıcısına yanıt
    Buyrun arkadaşınız ve siz bize katılın. Sonraki yapacağımız projelerle de birlikte olalım. Sektörü beraber büyütelim. Tabii asıl amacınız buysa.
  • lagertha_lothbrok L kullanıcısına yanıt
    Burada birkaç farklı sorun var:

1. Etik değil çünkü bu zamana kadar film, dizi, oyun olsun birçok insan bir karşılık beklemeden çeviri yapıp dağıttı, bir karşılık beklemediler. Bu insanlar enayi mi? Belli yamaları ücretsiz dağıtmanız, belli yamalardan para almanız aşağıda yazdığım nedenden ötürü mantıklı gelmiyor.

2. Biz bu işi gönüllü olarak düzenli bir şekilde yapmak istiyoruz ama para olmadan olmuyor, kar hedeflemeden sadece emeğin karşılığını istiyoruz diyorsanız da kullandığınız yol yanlış. Sizin bu yamayı ne kadar satacağınız ve ne kadar gelir elde edeceğiniz belirsiz uzun vadede. Amacınız ticaret yapmak değilse şeffaf olmanız gerekiyor. Örneğin Patreon veya Twitch üzerinden çevrilecek oyun için belli bir bağış kampanyası başlatırsınız, çevirmenlerin parası toplandığı zaman çeviriyi yaparsınız. Böylece hem şeffaf olur herkes topladığınız parayı bilir, hem de bu işi gerekli minimum masrafla yapmış olursunuz.

3. Yaptığınız iş yasal değil çünkü Remedy Türkiye'de olsa bu sizin için telif hakkıyla alakalı ciddi sorunlara yol açardı. O firmayla anlaşır, çeviri işini onlara yapar ve paranızı kazanırsınız. Tabii bu firmalar Türkiye'de olmadığından başınız ağrımıyor. Onun rahatlığıyla da yamalara korsan uyumlu yazabiliyorsunuz gördüğüm kadarıyla.

@walwüre Eğer yamaları tamamen ücretsiz çıkarmayı kabul ediyorsanız neden olmasın, benim çeviri yapacak kadar yeterli İngilizcem yok ama arkadaşımı yönlendiririm öyle bir durumda.

• walküre kullanıcısına yanıt
    çeviri firması kurdunuz da profesyonel olarak lokalizasyon işlerimi yapıyorsunuz? ne sektöründen bahsediyorsunuz? nispeten gönüllü yapılan işi parayla satmaya başlayıp "sektör geliştirmek" gibi bir konudan bahsedenide ilk kez görüyorum.
    insanların yüzsüzlükte geldiği şu noktaya ben utanıyorum.
    madem sektör geliştirmek istiyorsunuz remedy ile iletişime geçer bu yamayı olması gereken yollardan yapar paranızıda remedy den alırsınız o zaman sektör diye birşeyden bahsetmeye yüzünüz olur. şu an yaptığınız sadece çoluk çocuk kandırmak ve pekte hoş olmayan bir yöntemle cep harçlığı toplamak.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.