Şimdi Ara

Cooler Master HAF 912 Plus & Advanced Kullananlar kulübü - Güncel - İmza aranıyor... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.027
Cevap
24
Favori
208.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sphynx

İyi güzel çözüm de benim 912 neden ses yapmıyor öndeki fanda?? Aynı kasa aynı tasarım aynı fan. Anakarta bağlı benim fan molexden belki devir yüksek oldugu için ses yapıyordur. Çalıştığı bile belli değil fanın (Gıcık vermek gibi olmasın da).

Size göre sessiz de gelebilir yada dediğiniz gibi gerçekten sessizdir.

Benim kasa da gayet sessiz geliyor kulağımın dibinde masanın üstünde duruyor aynı ölçülerde fan taktık ismail anında ses var bu kasada demeye başladı. Bendekinde de ses var ama fanın motor sesi bir uğuldama şeklinde. Sesi sevmeyen biriyimdir ama bendeki kasa bana sessiz gelmekte. Noctua fan alıp takarım en fazla öndeki kısma onun dışında molexten bağlı olmasına rağmen diğer 14cmlerde herhangi bir sıkıntım olmadı.

Bu arada bugün forumdan bir arkadaşın Thermaltake Level 10 GT kasasını montajladık kasa çok iyi Haf-X`le benzer özelliklerde,ses seviyesi falan hemen hemen aynı yani sessiz.

Ledlerin renk değiştirilebilmesi
    Hdd yuvalarının mekanizması
    Fan kontrol led kapama
    Kilit mekanizması vs oldukça güzel tasarlamışlar

• benimkide aşırı ses yapıyordu fana 7 volt verdim titreşimi ve sesi azaldı.'sphynx' fanın kaç rpm de dönüyo ?belkide dönmüyodur iyi bak
  • 450 rpm civarı dönüyor. Gayet de çalışıyor ön ızgara buz gibi. Hdd kafesini cıkarmadım belki alakası vardır:)
  • bende devrini düşürdün işte ses gtti,bnmde ön ızgara buz gbi,ama fanın üfledği hava azaldı,yana plexi yaptırcam bide 12 cmlik fan takıcaz,aslında ben 20 cm istiyorum ama AMFİBİ hocam o zaman plexinin anlamı kalmaz diyor
  • Bence yana 12lik fan ile plexinin görüntüyü bozma. Düz pencere olsun. Ön üst arka fanlar yeter bence..
  • bilmiyorum hocam çok kararsızım.elimde 14 cmlik bi fan vardı taktım yana ekran kartı boşta 25-26 C,fanı söktüm boşta 32-34 C.yandaki fan çok etkilio sıcaklığı.ne yapsam bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: OBLIVION007

bilmiyorum hocam çok kararsızım.elimde 14 cmlik bi fan vardı taktım yana ekran kartı boşta 25-26 C,fanı söktüm boşta 32-34 C.yandaki fan çok etkilio sıcaklığı.ne yapsam bilemiyorum

Haf 912 advanced de olduğu gibi plexi + 140mm fan en iyi çözüm olacak.
  • İyi güzel de o kadarcık ısınsın. Zaten bu aletler 50-70 derece arası çalışabilecek şekilde tasarlanıyor. Ekstra fan ve fan sesi, güzel bir görünüm elde edebilecekken ortaya 14 lük fan. Tercih meselesi tabi ama bence gerek yok, en azından bu kasa için. bi ekzos iki de 20 lik fan daha ne olsun. Uç seviyelerde overclock yapılmıyor sonucta. Ha yazın sıcakta sorun olur derseniz ben yan kapağı acıyorum hafiften gayet yeterli geliyor ki bu kasada 3 fan olursa ona da gerek yok paşa paşa kullanırım diyorum...
  • quote:

İyi güzel de o kadarcık ısınsın. Zaten bu aletler 50-70 derece arası çalışabilecek şekilde tasarlanıyor. Ekstra fan ve fan sesi, güzel bir görünüm elde edebilecekken ortaya 14 lük fan. Tercih meselesi tabi ama bence gerek yok, en azından bu kasa için. bi ekzos iki de 20 lik fan daha ne olsun. Uç seviyelerde overclock yapılmıyor sonucta. Ha yazın sıcakta sorun olur derseniz ben yan kapağı acıyorum hafiften gayet yeterli geliyor ki bu kasada 3 fan olursa ona da gerek yok paşa paşa kullanırım diyorum...

Bu arada V8 nasıl, performansı ve ses düzeyi vs.
  • Daha önce CM Hyper TX vardı idare ediyordum ancak geceleri çalıştığım için biraz ses yapmaya başlamıştı. Fan sesine uyuz oluyorum. üzerinde fan olan herseyi degistirdim.
    V8 ile TX arasında dağ taş var bana göre. Sıcaklık 10 derece kadar fark etti(V8 min - TX max çalışırken). CM nin sitesinde de 17db değer vermiş low modda ses için, bence de fevkalede sessiz, iyiki almışım. Bu arada görüntüsü harika bence, plexi yaptıracak arakdaslar fan almayı düşünüyorlarsa kesin tavsiye ederim biraz pahalı ama hak ediyor bence. Hafif bir kırmızı ışık çıkıyor aradan tatlı bir görüntü olmus. ses seviyesi, performans ve görüntü beni tatmin etti, biraz irice dar kasalarda kullanıma uygun değil, sadece biraz daha ucuz olsaymıs. 130 TL ye mal oldu kargo dahil hepsiburada dan. Kendi fan kontrolcüsü geliyor onu da 912 nin arkadaki dikey yuvaya taktım. işlemci de 3.8 de calısıyor, 40 derece.
    Üst seviyelerde başka fanları deneme şansım olmadı o yüzden kıyaslama yapamıyorum.
    Memnunum Tavsiye ederim.

• V8 de PWM õzelliği var değilmi? Anakart PWM desteği veriyorsa çok şahane olur.Boşta fan az dõnerken yükte daha hızlı fan dönüşü dolayısiyle sessizlik
  • quote:

Orijinalden alıntı: vdtkc

V8 de PWM õzelliği var değilmi? Anakart PWM desteği veriyorsa çok şahane olur.Boşta fan az dõnerken yükte daha hızlı fan dönüşü dolayısiyle sessizlik

PWM Olması lazım 4 pinli ana giriş, ayrı bir kablo ile potansiyometreye gidiyor fan deviri ayarlanıyor. benim eski tx de pwm idi ancak 3.8 de serin tutmak icin tam hız calısıp ses yapıyordu ve 50 derecelerde geziyordu işlemci.
    Şu anda en düşük hızda 40 derecede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vdtkc

V8 de PWM õzelliği var değilmi? Anakart PWM desteği veriyorsa çok şahane olur.Boşta fan az dõnerken yükte daha hızlı fan dönüşü dolayısiyle sessizlik

venomous x black&akasa apache..bu ikilinin sessizlik ve performansına v8 yetişemez..bizzat kendim kullanmaktayım..max 16 dba kullandığım fanın ses seviyesi...
    min 17 dba sessizlik mi? tam devirde nasıl bi ses çıkar acaba ondan

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahkbjk -- 22 Nisan 2011; 0:38:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk
    venemous x black&akasa apache..bu ikilinin sessizlik ve performansına v8 yetişemez..bizzat kendim kullanmaktayım..max 16 dba kullandığım fanın ses seviyesi q8300 @3.0 tam yük 56 derece max..

Akasa Apache cok sessiz evet bende denedim bir ara kasa fanı olarak, chill factor 3 kullandıysan bir kac derece de fark etmistir. ancak venomous pek hosuma gitmedi. Cok ses hissedersem alır bir apache fan takarım
    Tam devirde 21db ses yapıyor.
    Senin işlemcin 95W TDP benimki 125W, düşük devirde tam yükte 50 derece max, seninki 56 derece tam devirde - işlemcim @3.8Ghz seninki 3.0Ghz performans olarak venomous biraz geri kalmıs sanırım değerler ortada. Cooler master babamın malı değil tabiki tercih meselesi. Hem apache fan ile maliyeti 160-170 tl yi buluyor hemde performansı kötü bence. 1db ses farkıda olsun artık bu kadar farka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sphynx -- 22 Nisan 2011; 0:43:34 >

• quote:

quote:

venemous x black&akasa apache..bu ikilinin sessizlik ve performansına v8 yetişemez..bizzat kendim kullanmaktayım..max 16 dba kullandığım fanın ses seviyesi q8300 @3.0 tam yük 56 derece max..

Akasa Apache cok sessiz evet bende denedim bir ara kasa fanı olarak, chill factor 3 kullandıysan bir kac derece de fark etmistir. ancak venomous pek hosuma gitmedi. Cok ses hissedersem alır bir apache fan takarım
    Senin işlemcin 95W TPD benimki 125W, düşük devirde tam yükte 50 derece max, seninki 56 derece tam devirde - işlemcim @3.8Ghz seninki 3.0Ghz performans olarak venomous biraz geri kalmıs sanırım değerler ortada. Cooler master babamın malı değil tabiki tercih meselesi. Hem apache fan ile maliyeti 160-170 tl yi buluyor hemde performansı kötü bence. 1db ses farkıda olsun artık bu kadar farka

o testi casperin kıytırık mini atx kasasıda yapmıştım.. kasa gelincce yine yapar koyarım test sonuçlarını..şu an bütün parçalar açıkta çalışıyor ..aradaki 1 dba fark demişsin biri max biri min. dikkatli oku..

• quote:

quote:

quote:

Senin işlemcin 95W TPD benimki 125W, düşük devirde tam yükte 50 derece max, seninki 56 derece tam devirde - işlemcim @3.8Ghz seninki 3.0Ghz performans olarak venomous biraz geri kalmıs sanırım değerler ortada. Cooler master babamın malı değil tabiki tercih meselesi. Hem apache fan ile maliyeti 160-170 tl yi buluyor hemde performansı kötü bence. 1db ses farkıda olsun artık bu kadar farka

o testi casperin kıytırık mini atx kasasıda yapmıştım.. kasa gelincce yine yapar koyarım test sonuçlarını..şu an bütün parçalar açıkta çalışıyor ..aradaki 1 dba fark demişsin biri max biri min. dikkatli oku..

Tartışmak gibi olmasın kusura bakma kötü niyetle yazmıyorum kesinlikle.
    parcalar acıkta 56 derece yuksek geldi bana bi an. Evet biri max biri min. Performans olarak min deyken fark atıyor V8 ve bu performans farkına ragmen ses farkı 1db. Ben razıyım buna dedim, keske bu iki fanı kullanan baskaları da olsa da katılsa konusmaya.
    Güzel bir kasada deneyince bakalım bi daha olmadı alır bi apache takarız artık. Apache cok sessiz kullandım bişi demiyorum. Ama venomous pek iyi gibi gelmedi performans olarak sadece bunu soylemek istemistim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tartışmak gibi olmasın kusura bakma kötü niyetle yazmıyorum kesinlikle.
    parcalar acıkta 56 derece yuksek geldi bana bi an. Evet biri max biri min. Performans olarak min deyken fark atıyor V8 ve bu performans farkına ragmen ses farkı 1db. Ben razıyım buna dedim, keske bu iki fanı kullanan baskaları da olsa da katılsa konusmaya.
    Güzel bir kasada deneyince bakalım bi daha olmadı alır bi apache takarız artık. Apache cok sessiz kullandım bişi demiyorum. Ama venomous pek iyi gibi gelmedi performans olarak sadece bunu soylemek istemistim

sakin sakin yorum yapıyorduk birden sen parladın dostum ayrıca parçalar şu an açıkta o değerler casperin kasasının içinde iken alığım değerler. arkada 8cm egzost fanlı bi kasadüşün.. az önce everestin kararlılık testini başlattım fanlar kapalı.. resim koyacağım
    cfm apache de 37 olması lazım yanlış hatırlıyo olabilirim v8 de cfm 60lı değerlerde.. bu çok fark yaratır.. fakat fanları durdurup bi denemek lazım iki soğutucuyuda..

• Baska seye gergindim acıkcası kusura bakma parlamak gibi bir niyetim yoktu ahkbjk.
    Farklı sistem ve ortamlarda fan testi yapmaya çalışıyoruz En güzeli aynı sisteme takıp orda denemek olacaktır. Biraz havada bir konusma oluyor sanki. Ama mevcut durumda ikimizde memnunuz. Hem senin soğutucu tek blok benimki çift blok bu da fark yaratacaktır.

Bu arada hazırı varmıs bosuna kasmışız
    Bu linkte ikisinin testleri var ancak Venom da 63 cfm 1600rpm 28db lik bir fan kullanılmıs. V8 de 86Cfm 2000rpm yazmıs ama 1800 rpm normalde max hızı(21db).

http://www.pakgamers.com/forums/f111/thermalright-venomous-x-return-king-57438/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sphynx -- 22 Nisan 2011; 1:27:58 >

• quote:

Baska seye gergindim acıkcası kusura bakma parlamak gibi bir niyetim yoktu ahkbjk.
    Farklı sistem ve ortamlarda fan testi yapmaya çalışıyoruz En güzeli aynı sisteme takıp orda denemek olacaktır. Biraz havada bir konusma oluyor sanki. Ama mevcut durumda ikimizde memnunuz. Hem senin soğutucu tek blok benimki çift blok bu da fark yaratacaktır.

iki ürün arasında fark çok dediiğin gibi benim kullandığım hyper 212 redscorpion ac freezer 7 arasında en baba soğutucu bu heryönden..buyrun resim yaklaşık 17 dk olmuş 1 saat sonunda belki daha uzun sürelerdeki değerler esastır ama ısınma artışı baya bi yavaşlıyor 20 dk dan sonra

Cooler Master HAF 912 Plus & Advanced Kullananlar kulübü - Güncel - İmza aranıyor...

Cooler Master HAF 912 Plus & Advanced Kullananlar kulübü - Güncel - İmza aranıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahkbjk -- 22 Nisan 2011; 1:29:48 >

• quote:

Bu arada hazırı varmıs bosuna kasmışız
    Bu linkte ikisinin testleri var ancak Venom da 63 cfm 1600rpm 28db lik bir fan kullanılmıs. V8 de 86Cfm 2000rpm yazmıs ama 1800 rpm normalde max hızı(21db).

http://www.pakgamers.com/forums/f111/thermalright-venomous-x-return-king-57438/

venomous güzeldir.. testlerde de görüldüğü gibi sphynx bunu bulman iyi olduu valla konu baya uçardı çünkü

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.