Şimdi Ara

Cooler Master HAF 912 Plus & Advanced Kullananlar kulübü - Güncel - İmza aranıyor... (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.027
Cevap
24
Favori
208.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OBLIVION007

teknobiyotik iyice kafayı yedi

Cooler Master HAF 912 Plus & Advanced Kullananlar kulübü - Güncel - İmza aranıyor...

Güzelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

inventusta kargo dahil 160 lira arkadaşlar.
    kargo ücreti otomatik ekleniyor.
    Bence başka yeri falan araştırmayın.
    az önce havaleyi yaptım öğleden sonra kargoya verileceği bilgisini aldım telefonla.

bende ücreti sabahleyin erkenden yaptım öğlen aradığımda ürünün paketlendiğini ve kargoya verilmesinin beklendiği söylendi.Yarın elinize ulaşır dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sphynx

Benim öndeki fan da hic ses yok ama bazı arkadaslarda ses yapıyormus, anakarta baglı benim fanlar simdilik belki devir ayarı yapıyordur anakart. ben cok memnunum kasadan. üst fanı yeni sipariş verdim p.tesi gelecek sıcaklık farkını vs.. yazarım gelince. bi iki de yeni foto koyabilirim belki.

Eski kasaya göre sıcaklıklarda düşüş yaşayacagını düşünüyorum eLmrCh

tamam hocam teşekkür ederim, üst fan olmadan ve üst fan ile alınan sonuçları paylaşırsanız çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eLmrCh

quote:

Orijinalden alıntı: sphynx

Benim öndeki fan da hic ses yok ama bazı arkadaslarda ses yapıyormus, anakarta baglı benim fanlar simdilik belki devir ayarı yapıyordur anakart. ben cok memnunum kasadan. üst fanı yeni sipariş verdim p.tesi gelecek sıcaklık farkını vs.. yazarım gelince. bi iki de yeni foto koyabilirim belki.

Eski kasaya göre sıcaklıklarda düşüş yaşayacagını düşünüyorum eLmrCh

tamam hocam teşekkür ederim, üst fan olmadan ve üst fan ile alınan sonuçları paylaşırsanız çok iyi olur.

ÜSt fan geldi bugün taktım, silverstone dandik fan kontrolcü ile beraber, tepe fanı içeriye hava verecek şekilde taktım eksoz olarak değil. En düşük devirde iken iki fan 7 derece kadar fark etti işlemci de, direk V8 soğutucu üzerine üflüyor. Ekran kartında da 4 derece kadar bir fark oluştu. Bu değerler masaüstündeyken, tam yük ve max fan hızında durum ne olur bilemiyorum.

Bu arada wireless usb adaptör alacaklar DARK range max kesinlikle tavsiye ederim muazzam bir çekim gücü var.

• tepe fanı o şekil olmazki :S tepe fanı eksoz fanıdır bence dışarıya üflemeli .tek bi artısı var fanın görüntüsü güzel olur çünki önden görünecekeksozda arkası görünüyo fanın iğrenç
  • quote:

Orijinalden alıntı: OBLIVION007

tepe fanı o şekil olmazki :S tepe fanı eksoz fanıdır bence dışarıya üflemeli .tek bi artısı var fanın görüntüsü güzel olur çünki önden görünecekeksozda arkası görünüyo fanın iğrenç

Bu bir zorunluluk değilki CPU fanı hemen altına denk geliyor ön fandan cok daha etkili oluyor. Kasanın her yeri mesh zaten ekzosa gerek duymuyorum, önünde fan olmayan yer heryden hava cıkıyor zaten. Eski tip kapalı kasa olsa tmm ekzos faydalı ama bu kasada bence olmazsa olmaz birsey değil. Hem görüntü olayı da var:)

• tercih meselesi ben eksoz olarak kullanıyorum sizde o şekil kullanın hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun.
  • Tavandaki fanı içeriye üfletemek fena fikir değil, işlemciye etkisi bariz olur, arkadaki eksoz fanı sanırım sıcak havayı atmak için yeterli olur, olmazsa kapaktaki fanda eksoz yapılabilir...

Yalnız sıcak hava yukarda yoğunlaşıyor, kasanı arka üst sağ ve sol köşelerine deyin mesela en sıcak bölgelerden bir tanesi burasıdır, tepe fanının eksoz olarak kullanılma sebebide bu zaten...
  • Isınan hava yükseliyor kasa üreticilerinin üst kısımdaki fanları genelde egzoz olarak kullanması bu yüzden diye biliyorum. Ayrıca üst kısma takılacak 200mm'lik fan içeriye üflerse yarattığı akım kasa içindeki hava sirkilasyonunu bozar hemen yanındaki egzoz fanı ısınan hava yerine yeni emilmiş soğuk havayı tekrar dışarıya atar. Üst kısma takılacak 200mm lik fanın devri zaten düşük oluyor yan kısıma kaliteli bir fan takıp faydanlanmak daha sağlıklı kanımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provezza. -- 10 Mayıs 2011; 18:05:45 >
  • kasa sabah geldi evde yoktum karşı komşuya bırakmışlar karşı komşuda kaç saattir evde yok bi türlü kavuşamadık kasayla
  • Uzun süre kasaları araştırdıktan sonra dün kasayı aldım.tavsiyelerinize uyup bir de tepeye megaflow 200 mm fan siparişi verdim.Açıkcası ilk defa kasa toplayacağım biraz heyecanlıyım,yukarı 200 mm fanı egsoz olarak yerleştirmek istiyorum,hangi yöne nasıl takacağımı açıklarsanız sevinirim.cevaplar için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelastoutlaw

Uzun süre kasaları araştırdıktan sonra dün kasayı aldım.tavsiyelerinize uyup bir de tepeye megaflow 200 mm fan siparişi verdim.Açıkcası ilk defa kasa toplayacağım biraz heyecanlıyım,yukarı 200 mm fanı egsoz olarak yerleştirmek istiyorum,hangi yöne nasıl takacağımı açıklarsanız sevinirim.cevaplar için teşekkürler

Ekzos yapacaksan cooler master hologramı olan taraf kasanın içine baksın. Yani kanatcıkların bombeleri kasanın içine dogru cukur kısımları yukarı...
  • cevap için teşekkürler
  • Öndeki fan çok toz topladı! Bide Üste fan takmak lazım
  • Kasanın üstünde fan olmadığı için oraya sık işlenmiş toz filtresi taktım hava girişini engellemiyor cpu boşta 43 derece gpu 24 derece ve civarında dolaşıyor.Kasa niyeyse gözüme baya bi büyük gözüktü geniş bi kasa yani

Sistemim
    amd x4 955 3600 mhz stok fan
    Msi gtx 560 ti 900 mhz
    msi 870a-g54 ....... diye gidiyor
     Cooler Master HAF 912 Plus & Advanced Kullananlar kulübü - Güncel - İmza aranıyor...

[simage]http://ressim.net/s/upload/ffdcb808.jpg
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 11 Mayıs 2011; 0:53:10 >

• dün akşam saatlerinde elime geçti.
    tabii daha kullanamadık çünkü format atarken bilgisayar usb klavyeyi tanımadığı için kilitlendi.
    teknik yardım bölümünden yardım istedik o ayrı konuda
    kasa gerçekten harika herşey düşünülmüş.
    300-400 lira kasaya vermeye gerek yok.
    öndeki kırmızı ışıklı fan ayrı bir hava katıyor.
  • ya bu kasanın üstüne 200 mm megaflow fan takan arkadaşlar nasıl becerdiniz takmayı ,fannın delikleri fanla gelen vidalara göre çok dar sığmıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelastoutlaw

ya bu kasanın üstüne 200 mm megaflow fan takan arkadaşlar nasıl becerdiniz takmayı ,fannın delikleri fanla gelen vidalara göre çok dar sığmıyorlar.

Kol gücü lazım biraz gıcırdıyo takarken, fanda vida yivleri yok sanırım vidayı zorlayınca kendi yolunu buluyor...
  • Zaten birazdan fan kırılacak ben de rahatlayacam tornavidayla delikleri büyütmeye çalışıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.