Şimdi Ara

Cooler Master HAF 932 derneği. -- (Kasa incelemesi.) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
2
Favori
71.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

ben zannetmiyorum öndeki fanın etkisi sadece hddlere ve yandaki hava tünnellerinden hava geri cıkıyor hddlerde bi ısınma olmuyor fazla yeterli zaten o büyükfanlar fazla hava itme yapamıyor devirleri hem düşük hemde sesli calısıyorlar zaten
    alt kısıma bi fan koyarsan daha yararlı olur ondeki hdd kısmını yerinden sökmektense

ama ille sökücem diyorsan

sivri birşey ile kasa içinden o puntalara vur yerlerinden cıksın ... sonra tekrar takmaya kalkarsan cok ugrasırsın haberin olsun

Eğer sesli ve CFM'si düşük diye öndeki 230mm fandan bahsediyorsan 19db ve 110 CFM'dir, 120mm orta seviye bir fan 30db ve 60cfm'dir.
  • valla şukadarıını söyleyim sana 110cf nereye üflüyor ben çözemedim
    fanbüyük oldugu için o değerlere ulaşması normal ama bana 110cfm etkisini gösteremedi sadece dönüyorlar gibi hava ısındıkca üflemeleri iyice düşüyor sadece havayı dagıtıyor baska birşey göremedim ben
  • @AnarcHiest

Hocam sizde olmasanız haf 932 nin fanlarının çok da sessiz olmadığını öğrenemeyecektik forumda öyle bir hava estiriliyorki haf 932 fısıltı bile çıkarmıyormuş gibi hava estiriliyor ayrıca başka bir konuda haf 932 den haf x 942 ye geçen bir arkadaş haf x in haf 932 ye göre biraz daha sesli çalıştığını yazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 19 Mart 2011; 20:26:48 >
  • Kasanın içinden ince bişeyle vurup çıkarmaya çalıştım ama olmadı böyle güzel kasa tasarlamışlar ama bir o kadar da saçmalamışlar 230mm lik fanın üflediği o kadar hava boşa gidiyor pc açıkken yan kapağı açıp baktım tüm havayı kesiyor orada boş boş kalıyor hava anca hdd soğuyor :D Sırf bu yüzden keşke haf x alsaymışım dedim açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OVERCLOCKM@NI@

@AnarcHiest

Hocam sizde olmasanız haf 932 nin fanlarının çok da sessiz olmadığını öğrenemeyecektik forumda öyle bir hava estiriliyorki haf 932 fısıltı bile çıkarmıyormuş gibi hava estiriliyor ayrıca başka bir konuda haf 932 den haf x 942 ye geçen bir arkadaş haf x in haf 932 ye göre biraz daha sesli çalıştığını yazmış.

fanlar denildiği kadar sessiz değil atılmasın hani sessiz sayılır ama değiller büyük olmasıda kurtarmıyor kasayada ciddi titreşim etkisi yapıyor

ayrıca üflediği havada 110cfm olmasına ragmen kasa içi hava sirkülesi ben pek etkilemedi arkadaki 14cm fan daha iyi üflüyor onlardan

birde öndeki fan sadece hdd için düşünülmüş zaten

eğer içten birşey ile ciddi bir zorlamaya maruz kalırsa yerinden cıkarmak zor değil ama öyle bi alanda güç uygulamak zor
    üstten bastırınca kuvvet uygulayacak birşeylazım onları cıkarmak için onlar cıkınca hdd yuvasıda boşta kalıyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 20 Mart 2011; 0:29:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: edyyy

Kasanın içinden ince bişeyle vurup çıkarmaya çalıştım ama olmadı böyle güzel kasa tasarlamışlar ama bir o kadar da saçmalamışlar 230mm lik fanın üflediği o kadar hava boşa gidiyor pc açıkken yan kapağı açıp baktım tüm havayı kesiyor orada boş boş kalıyor hava anca hdd soğuyor :D Sırf bu yüzden keşke haf x alsaymışım dedim açıkçası.

HAF-X ve 932'nin iskeleti aynıdır, yani HAF-X'de de aynı şekilde çıkar orası ve 932'nin su soğutma ve hava soğutma olanakları daha fazladır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Kasanın içinden ince bişeyle vurup çıkarmaya çalıştım ama olmadı böyle güzel kasa tasarlamışlar ama bir o kadar da saçmalamışlar 230mm lik fanın üflediği o kadar hava boşa gidiyor pc açıkken yan kapağı açıp baktım tüm havayı kesiyor orada boş boş kalıyor hava anca hdd soğuyor :D Sırf bu yüzden keşke haf x alsaymışım dedim açıkçası.

HAF-X ve 932'nin iskeleti aynıdır, yani HAF-X'de de aynı şekilde çıkar orası ve 932'nin su soğutma ve hava soğutma olanakları daha fazladır.

Evet şimdi dikkat ettimde onunda o bölmesi aynı şekildeymiş, neyse artık çıkartan biri olursa cevaplarsa iyi olur içten vurup çıkarma yöntemini yapamadım biraz daha sert vursam orası yamulacak

• quote:

fanlar denildiği kadar sessiz değil atılmasın hani sessiz sayılır ama değiller büyük olmasıda kurtarmıyor kasayada ciddi titreşim etkisi yapıyor

ayrıca üflediği havada 110cfm olmasına ragmen kasa içi hava sirkülesi ben pek etkilemedi arkadaki 14cm fan daha iyi üflüyor onlardan

eğer içten birşey ile ciddi bir zorlamaya maruz kalırsa yerinden cıkarmak zor değil ama öyle bi alanda güç uygulamak zor
    üstten bastırınca kuvvet uygulayacak birşeylazım onları cıkarmak için onlar cıkınca hdd yuvasıda boşta kalıyor zaten

Bencede hocam 14 cm lik iyi bir fan ideal üflediği hava dağılmıyor büyük fanlar dediğiniz gibi cfm si yüksek fakat hava içi sirkülasyon pek etkileyici değil.

• quote:

quote:

Bencede hocam 14 cm lik iyi bir fan ideal üflediği hava dağılmıyor büyük fanlar dediğiniz gibi cfm si yüksek fakat hava içi sirkülasyon pek etkileyici değil.

Soldaki 230luğu çıkarıp 4 tane 120lik taksak, ön paneldeki cd-rom bölmelerine 2 adet 120liği üst üste taksak, soldaki pencereyi söküp ızgaralı bir parça takıp oraya da 2 adet 140lık taksak nasıl olur?

• quote:

quote:

quote:

Soldaki 230luğu çıkarıp 4 tane 120lik taksak, ön paneldeki cd-rom bölmelerine 2 adet 120liği üst üste taksak, soldaki pencereyi söküp ızgaralı bir parça takıp oraya da 2 adet 140lık taksak nasıl olur?

aşçı uşak bahçıvan şoför

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 21 Mart 2011; 17:10:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tanreall

quote:

quote:

quote:

aşçı uşak bahçıvan şoför

Bu soruyu çözene fahri doktora veriliyor.

• quote:

quote:

quote:

fanlar ne kadar sessiz olursa olsun o kasanın yanında duramazsın

• edyy ozaman pc ile arana 3 metre mesafe koyarsın
  • Fan kontrolcü alsak hızlarını minimumda tutsakta mı 3 metre gerekir :D
  • quote:

Fan kontrolcü alsak hızlarını minimumda tutsakta mı 3 metre gerekir :D

Ozaman gerekmez

Kardeşim zaten amaç performansa ihtiyaç duydugunda gerekli stabiliteyi tuta bilirliktir. Yani gücün devamlılıgının hem getirisi hemde götürüsü vardır.Biliyoruzki aşırı ısı durumu genel sistem performansını düşürdüğü gibi sistem stabilitesinide yerle bir eden bir durumdur.

O yüzden bir fan kontrölcü alarak sisteme performans gerektiğinde o performansın sürekliliğini saglayacak soğutmayıda etkin bir biçimde kullanmayı sağlamak lazımdır fan kontrolcüsünün amacıda budur zaten gerektiğinde etkiyi elde etmektir.

Getirisini sıralıyalım

Performans ihtiyacını ihtiyaç zamanında karşılamak
    Genel anlamda kontrol altında tutulan soğutma
    Gerekmediğinde tasaruf elde etmek
    Sessizlik ve soğutmayı bi arada en dengeli şekilde tutabilmek
    Gerektiğinde sessizlik elde etmek

Götürür
    Maddi açıdan para / uzun zaman dilimi düşünüldüğünde etken olmayacak bir madde.

Haksızmıyım

• bana ledli ön fanı lazım elinde olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jesusevam

bana ledli ön fanı lazım elinde olan varmı?

Burada 200m'si var;http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3785

Ben HAF 932'nin içindeki iki 230mm fanı sattım fiyatları söyleyeyim belki yardımcı olur; ledli 37.5 TL + kargo, ledsiz 35 TL + kargo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Orijinalden alıntı: jesusevam

bana ledli ön fanı lazım elinde olan varmı?

Burada 200m'si var;http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3785

Ben HAF 932'nin içindeki iki 230mm fanı sattım fiyatları söyleyeyim belki yardımcı olur; ledli 37.5 TL + kargo, ledsiz 35 TL + kargo.

teşekkür ederim fiyat fazla geldi 20 tl belki 2el bulurum dedim biraz bekleyim belki şansıma çıkar olmazsa verdiğin linkten alıcam yardımın için sağol

• quote:

Orijinalden alıntı: M0rbid Desire

Kasa iç donanımları değişti , kablo saklama yapıldı

Bileşenler ;

AMD Phenom 2 X6 1055T 2.8
    Sapphire Radeon HD 5850 Vapor-X 1 GB
    Kingston HyperX DDR3 4 GB RAM
    Corsair TX850 Watt Psu
    Gigabyte 890GPA-UD3H
    Samsung HD103SJ 1 TB

kasa çük güzel olmuş nasıl yaptınızı sorabilirmiyim acaba kablo saklamayı

• 4 nisandan Cooler Master HAF 932 Advanced modelinin Türkiyede satışı başlanacak bekleyenler duyrulur.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.