Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
171.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mckhan

hayalperestink

psu fanı alta bakıcak hocam ters olmuş sankı o

Evet sonradan ogrenip duzeltmistim, tesekkurler =)
  • forumlardan birinde bu konudan konuşuluyordu vatan fan alıyor diye.Yoksa bunu sormazdım bile şüpheye düştüm o yüzden sordum gerçeklik payı var mı diye.
    quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

quote:

Orijinalden alıntı: anaksunamon

arkadaşım sen de vatandan almıştın yukarıdaki mesajda yazdığın gibi hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.Benim hala gelmedi,bırak yola bile çıkmadı.Mesaj attım 5 gün önce daha bugün akşam cevapladılar.Yarın çıkacakmış kargom.Sabırsızlıkla bekliyorum.Bir de sorum olacak.İçerisinden orjinalinde 4 fanla gelmesi gereken ürün vatandan biri alınarak yollanıyormuş 3 fanlı olarak geliyormuş.Doğru mudur değil midir?kaç fanla geldi kasa öğrenebilir miyim?

Resimlerden gördüğüm kadarıyla 4 fanla birlikte gelmiş. Fanın 1'inin alındığını nereden duydunuz acaba? Ve neden alıyorlarmış? Anlayamadım.

• dostum bende aldım benide eklermisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalperestink

quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

hayalperestink

psu fanı alta bakıcak hocam ters olmuş sankı o

Evet sonradan ogrenip duzeltmistim, tesekkurler =)

PSU fanı alta bakıcak demişsiniz bendede high power 560 watt lık güç kaynağı var ilk başta aşağı doğru takmayı denedim ama arka taraftaki vida delikleri uyuşmadı o yüzden kasa içine bakıcak şekilde taktım acaba sizde iki türlüde rahat bir şekilde takılabiliyormu?

ayrıca eğer havayı alttan alırsa kasanın altındaki boşluğun dışarıya açılan yeri bir tek arka taraf gibi gözüküyor yani ön taraflar ve yan taraf kapalı sayılır bu yüzden tahminim alt taraftaki hava boşluğuna hava sadece arka taraftan girecek arka tarafta yaklaşık olarak psu nun sıcak hava çıkışında olduğundna bir nevi kapalı devre oluşup psu nun fazladan ısınmasına neden olmaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intikam91 -- 7 Ocak 2011; 22:22:12 >

• 1-24 pinli güç girişi tahmin ettiğim gibi kablo saklama gözlerinden geçirdiğimde yetişmedi o nedenledirek bağladım.
    2-Parmak vida diye koymuşlar ama elle açabilene helal olsun
    3-VGA Bracket denen şey çoklu vga kurulumunda işe yarıyor galiba, benim karta denk bile gelmedi.
    4-Ledli fan yapsaydın hepsini batarmıydın be C.Master

Bu dört şey dışında şimdilik bir terslik yok bana göre. Genel olarak kasa ''çok iyi'' değil ama ''iyi'' bir kasa.
  • molex pinler dışında pek bi falsosunu görmedim arkadaşın
  • yahu kasam hala gelmedi çıldıracağım ya.Şu vatanın kargo gönderme sürecin kısmında 10 günü görmedim ama attığım mesaja 5 gün sonra cevap yollayıp 10 gün olduğunu belirtmişler.iş günü acaba yoksa hergün girer mi bu şartlara?29 aralık sipariş tarihi ama meret kargoya bile verilmedi halen...
  • Dostum beni de kulübe eklermisin?
  • @anaksunamon

Yılbaşından dolayı olsa gerek siparişleri yetiştirmekte zorlanıyorlar diye tahmin ediyorum.

Bende HB'den alışveriş yaptım 30 Aralıkta, halen 1-2 ürünü tedarik edemediler. En geç hafta sonu eline geçer umarım.

@CiNDeRMooN_35, @dead space

Listeye eklendiniz. Kasa resimlerini bekliyoruz.
  • Kasayı hemen alacağım ama bilgisayar masasına sığmam gibi bir sorunu var.

Yeni masa yaptırana kadar alamayacağım galiba.
  • kasama kavuşmama az kaldıı haftaya resim eklerim hocam
  • Arkadaşlar hepiniz güle güle kullanın. Ben de Vatandan yılbaşı indirimi sebebiyle imzamdaki sistemi topladım. Gördüğünüz üzere bu kasadan bende de var. Benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, memnunum ancak, kasa içindeki HDD yerleştirilen bölümler (5 adetti sanırım) buralardaki çekmecelerin içine uyacak biçimde 2,5"-3,5" dönüştürücü bulamıyorum. Nette çok aradım ancak sadece AKASA nın bir modeli var, o da çok pahalı bence çünkü 3-4 tane almam gerekiyor. Bahsettiğim bu HDD yuvalarına takılan 1 adet (AKASAnın az önce bahsettiğim modelinden farklı bir aparat) 2,5-3,5 dönüştürücü aparat mevcut kasanın içinde ancak kasayı Vatanda toplattırdığımdan dolayı bu aparat SSD nin kendi aparatı mı yada kasanın kendi aparatı mı bilmiyorum. Bu aparatın aynısından veya bahsettiğim yere yuvalara takılması için uyumlu (Corsair F40 SSDler için de uyumlu) benzer bir aparat bulmam lazım. Bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Akasanın bahsettiğim ürünü ise şu:
    http://www.vatanbilgisayar.com/akasa-ak-mx010-ak-mx010-2li-ssd-2.5---3.5-donusturucu-aparat/productdetails.aspx?I_ID=41585
    veya
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?CategoryId=1125&productId=bd97400

• Haf-x 942 aldım 24 kilo oldu tüm parçaları takınca tam bir eşşek ölüsü
  • Hocam kasayı daha yeni topladım tez zaman da foto eklerim.Ön taraftaki fanın led ışığı bağlantısını molex kabloya mı yapıcam+kasanın sadece tek tekerinde fren var.Sistemde noctuanın dh14 serisi var ve fanın birisi eksoz fanına bakıyor acaba bu havalandırmada sorun çıkarır mı?Cevapların için teşekkürler
  • selam arkadaşlar bende bir hafta kadar önce haf932 aldım. sonunda kavuştum:))))) benide listeye eklerseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajunbegii

Arkadaşlar hepiniz güle güle kullanın. Ben de Vatandan yılbaşı indirimi sebebiyle imzamdaki sistemi topladım. Gördüğünüz üzere bu kasadan bende de var. Benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, memnunum ancak, kasa içindeki HDD yerleştirilen bölümler (5 adetti sanırım) buralardaki çekmecelerin içine uyacak biçimde 2,5"-3,5" dönüştürücü bulamıyorum. Nette çok aradım ancak sadece AKASA nın bir modeli var, o da çok pahalı bence çünkü 3-4 tane almam gerekiyor. Bahsettiğim bu HDD yuvalarına takılan 1 adet (AKASAnın az önce bahsettiğim modelinden farklı bir aparat) 2,5-3,5 dönüştürücü aparat mevcut kasanın içinde ancak kasayı Vatanda toplattırdığımdan dolayı bu aparat SSD nin kendi aparatı mı yada kasanın kendi aparatı mı bilmiyorum. Bu aparatın aynısından veya bahsettiğim yere yuvalara takılması için uyumlu (Corsair F40 SSDler için de uyumlu) benzer bir aparat bulmam lazım. Bu konuda yardıma ihtiyacım var.

http://www.vatanbilgisayar.com/akasa-ak-mx010-ak-mx010-2li-ssd-2.5---3.5-donusturucu-aparat/productdetails.aspx?I_ID=41585
    veya
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?CategoryId=1125&productId=bd97400

Güncel...

• quote:

quote:

Arkadaşlar hepiniz güle güle kullanın. Ben de Vatandan yılbaşı indirimi sebebiyle imzamdaki sistemi topladım. Gördüğünüz üzere bu kasadan bende de var. Benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, memnunum ancak, kasa içindeki HDD yerleştirilen bölümler (5 adetti sanırım) buralardaki çekmecelerin içine uyacak biçimde 2,5"-3,5" dönüştürücü bulamıyorum. Nette çok aradım ancak sadece AKASA nın bir modeli var, o da çok pahalı bence çünkü 3-4 tane almam gerekiyor. Bahsettiğim bu HDD yuvalarına takılan 1 adet (AKASAnın az önce bahsettiğim modelinden farklı bir aparat) 2,5-3,5 dönüştürücü aparat mevcut kasanın içinde ancak kasayı Vatanda toplattırdığımdan dolayı bu aparat SSD nin kendi aparatı mı yada kasanın kendi aparatı mı bilmiyorum. Bu aparatın aynısından veya bahsettiğim yere yuvalara takılması için uyumlu (Corsair F40 SSDler için de uyumlu) benzer bir aparat bulmam lazım. Bu konuda yardıma ihtiyacım var.

veya

Güncel...

dostum fiyat uygun bence yanlış bakmadıysam bi kutuda 2 tane var 4 tane istiyosan 2 tane al zaten bi kere alcaksın bas parayıı

• quote:

Orijinalden alıntı: dead space
    Hocam kasayı daha yeni topladım tez zaman da foto eklerim.Ön taraftaki fanın led ışığı bağlantısını molex kabloya mı yapıcam+kasanın sadece tek tekerinde fren var.Sistemde noctuanın dh14 serisi var ve fanın birisi eksoz fanına bakıyor acaba bu havalandırmada sorun çıkarır mı?Cevapların için teşekkürler

fanın bağlantı şeklini bilmiyorum ama noctua d14 bendede war birisinin egzoz fana bakması performansı arttırır.işlemcin zaten d14 le soğuk olur böle buz tutar

• quote:

Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35

quote:

quote:

veya

Güncel...

dostum fiyat uygun bence yanlış bakmadıysam bi kutuda 2 tane var 4 tane istiyosan 2 tane al zaten bi kere alcaksın bas parayıı

Doğru, hemen sipariş veriyorum o zaman. 2 tane alarak 4 ssd ye kadar raid yapma imkanı sağlamış olurum. Akasa nın bu ürününün hafx kasamın içindeki 3,5" hdd yuvalarına uyum problemi olmaz değil mi? Yani boyut olarak standarttır da, yuva içindeki 3,5" kızağa ve kızağın geçmeli vidalarına denk gelmesi bakımından?

• parçalarda problem olmaz kanımca fakat, 2 ssd ile yapıcağınız raid0 ile 4ssd ile yapıcağınız raid0 arasında %5ten fazla fark beklemeyin..
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.