Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
171.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle aşağı bakması gerekir, zaten ekran kartı uzun olduğu ve kasayı ortadan ikiye böldüğü için ön alt ve kapak fanın CPU, mem ve nb'ye soğuk hava gitmesini bloklar üstüne üstlük birde sen gidip PSU'nun fanını içerden çekecek şekilde koyarsan ta tamamen hava sirkülasyonunu bozar ve öndeki, kapakdaki ve tabandaki fanın içeri attığı soğuk havayı asla daha cpu, mem ve nb'ye gelmeden içine çeker yani içeri soğuk hava atan fanlar mem, cpu ve nb için hiç bir işe yaramaz zaten haf-x'in kapak fanı PSU'yu eğer içerden alacak şekilde koyarsan tam oraya geliyor direk kapakdaki fanı içine çeker, yani haf-x'de içeri bakması dahada kötü kısacası, üstüne üstlük ekran kartının fanıda havayı içineçeker daha ekran kartı soğuk havayı içine çekmeden PSU'nun çekmesi ekran kartının soğutmasına dahada zararda olur.

O kadar yazdım artık koyarsan sen bilirsin, fakat çok hata yaparsın, hava sirkülasyonu için detaylı bilgi için imzama bakabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 28 Ekim 2010; 23:45:55 >

• Kılavuzdaki resmi yanlış yorumlamışsın. Orada Cooler Master Silentpro güç kaynağı var ve yazısı düz duruyor yani güç kaynağının fanı alttan hava alacak şekilde monte edilmiş. Kasanın tabanı ile zemin arasında iki parmak kadar boşluk varsa ve güç kaynağının hava alabilmesi için delikler bulunuyorsa tabanda, aşağıdan çekecek şekilde monte edilmesi faydalı olur. Bunların hiçbiri sana inandırıcı gelmiyor ise bir termometre alıp ikisi arasındaki farka bakabilirsin. Bileşenlerinkini de sisteme yukleyecegin bir program ile kontrol edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 29 Ekim 2010; 0:01:15 >
  • @kenandeveci

Hayırlı olsun HAF-X'iniz. Güzel kumbara gerçekten. Halkbankasının müdürü vermişti küçüklüğümde.

@AscAnsio

Hayırlı olsun kasa ve bileşenlerin. PSU'yu 850W seçmemin sebebi ileride SLI yapmak. İki iki PSU'ya para harcamak yerine bir deva alıp uzun vadede kullanmayı düşündüm. Sistem OC'li bu arada.

VGA Bracket'in amacı o zaten yani sabitlemek. Tabi ağırlığı yüksek ve SLI/CrossFire ekran kartı yapılacaksa ihtiyaç duyulur. ATI'nin 58xx/59xx/68xx ve nVidia'nın GTX470/480 gibi, ancak referans tasarıma sahip olan ürünleri (köşeli yapısı itibariyle) için tercih edilebilir. Tek kartlarda kullanmak gereksiz olur.

AirDuck'a gelirsek, kullanma ihtiyacı duymadım. Fan'ın bir şekilde monte edilebilir olması gerekiyor. Biraz daha uğraşmak lazım.

Gelelim PSU'nun yerleştirme olayına. Kasanın altındaki ızgaralar PSU'nun hava almasını yeterince sağlıyor. Isınan havanın aynı doğrultuda değil, kasanın yan yüzeylerinden yukarı doğru çıkacağını/çıktığını düşünüyorum. Aradaki 3-4 cm lik açıklık yeterli hava akışını sağlıyordur. Şayet kendi PSU'mu örnek verecek olursam, 2 saatlik bir oyunun ardından kasanın altına elimi değdim. Abartı olmasın ama resmen buz gibi. Odanın sıcaklığı da 26 C civarında. PSU'nun ızgarasını yukarı doğru koyarsak arkadaşların dediği gibi ısınan hava kasanın içinden dolaşıp dışarı çıkacak. Bu da en çok ekran kartına etki etmiş olur. Eski tip kasalarda PSU yukarıdaydı ve ızgara aşağı doğru bakıyordu. Isınan hava hem kasanın içinde kalıyor hemde neredeyse bütün bileşenleri ısıtıyordu ve dışarı daha sıcak olarak çıkıyordu. Yeni kasalarda PSU'nun altta kalması ve ızgaranın aşağı doğru bakması kasayı ve PSU'yu gereksiz gere ısınmasını önleyip daha etkili soğumasını sağladığını düşünüyorum. PSU ve Kasa üreticileri de aynı fikirdedir muhtemelen.

• Bugün gerçekten de YouTube'daki HAF X incelemeleri dahil tüm incelemelerde PSU ızgaralarının aşağı bakacak şekilde monte edildiğini gördüm; haklıymışsınız Ama asıl sorun şu, bu ızgaralardan hava mı üfleniyor yoksa hava içeri mi çekiliyor?

Ve bir soru daha. Kasanın üstündeki opsiyonel olarak boş bırakılan yere 200 mm'lik bir fan tavsiye edebilir misiniz? Vatan Bilgisayar'da Xigmatek bir fan gözüküyor ama stoklarda kalmamış sanırım.
  • Arkadaşım PSU'Ların fanı havayı içeri çeker arkadaki ızgaradan atar. Xigmatek 230mm white led fan al, zaten onu alamıyorsan geriye bir tek alternatif tt blue kalıyor tt fanda alma. O fanıda dışarıya üfleyecek şekilde takmalısın.
  • PSU sorunu anlaşıldı o zaman.

TT'nin fanı daha gürültüymüş özelliklerinde öyle yazıyor. Geçen vatana baktım xigmatek kalmamış.
  • Sanırım telefonla sipariş vererek İzmit'teki mağazadan getirilmesini sağlayabiliriz Xigmatek'in.

Bu arada tomshardware'da fanın aşağı mı yuarı mı bakması gerektiği adına açılan bir konuda da fikir birliği yapılamamış. Gerçekten tuhaf.

http://www.tomshardware.com/forum/279490-28-direction-bottom-mounted
  • Air duct ile ilgili keşfettiğim acı gerçek: HD5870 ekran kartına uydurmak mümkün değil. PCI express ve aux girişi, air duct'un oraya yerleştirilmesini tamamen engelliyor. Tek çare fan takmamak içine, o zaman da basit bir plastik parçasından ibaret kalıyor. Zaten Nvidia ile beraber geliştirilmiş, o kartların PCI girişlerini incelemedim ama muhtemelen air duct'a uyumludur. Şansımıza küseceğiz.
  • Hot-Swap bölmeler hakkında bilgi vermek gerekirse;

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

Yuvaya takılan diskleri "SCSI Ara Birimi" olarak tanıyor. Bunu iyi düşünmüşler.

Böylece sistemi kapatmadan harddiskleri aynı harici disklerde olduğu gibi çıkarıp-takmak mümkün oluyor.

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu  Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

• Fırsat bulupta mesaj atamadım, kasayı elden teslim şeklinde inventus'tan aldım. Kasaya dönecek olursak malzeme kalitesini gördükten sonra çok doğru bir karar verdiğimi anladım. Sıra montaja gelince hiç zorlanmadan 15dakikada uzay montaj sistemimi kasaya monte edebildim. Zorlandığım tek kısım tekerleklerin 16 adet vidasını! takarken oldu, normal yıldız vida olunca zorlandım tabi. ( keşke elle sıkılan türden bir vida kullansalarmış bunada )

Fonksiyonları ile gerçekten çok kullanışlı bir kasa, malzeme kalitesine gelecek olursak bahsetmeye bile gerek yok. Almayı düşünenler varsa, montaj ve malzeme kalitesi konusunda hiç tereddütleri bile olmasın

Montaj sonrası çekilmiş bir adet foto ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 5 Kasım 2010; 18:45:59 >

• @Serdarkekik

Hayırlı olsun. Vidalar için şarjlı tornavida kullanımı daha kolay montaj sağlıyor. HAF-X kullanıcıları giderek artıyor.
  • Yeni sistemin kasası olacak muhtemelen yakında tanışacağım kendisi ile.

Giriş fiyatı beklediğimden çok daha makul bir fiyatla geldi kasa Türkiye'ye. Ben 400 üstü bir rakam bekliyordum.

• Darısı herkesin başına...
    Dün akşam tamamlayıp çalıştırabildim kasayı anlatmaya kelimeler yetmez kesinlikle mükkemmel şiddetle tavsiye ediyorum.

Kasada şu anda toplamda 9 tane fan çalışıyor ve rahatsız edicek şekilde bir uultu vs yok çok kulak asmadıkça duyulmuyor bile sıcaklıklar gayet iyi :)

bi kaç tane daha resim var onlarıda yukluyucem birazdan " yüklendü "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zevials -- 12 Kasım 2010; 12:02:48 >

• Way Karşıyakalı kardeşim hayırlı olsun İyi günlerde kullan yakında bende almayı planlıyorum tekrardan hayırlı olsun
  • Saolasın kardeşim eyw darısı seninde başına :)
  • Ölmeden görülmesi gereken kasaların başında gelir bence. Bugün firebala uğrayıp görme şansım oldu tüm geleceğimi satar bunu alırım dedim kendi kendime. İçi boş da olsa alınır içinde kedi uyutulur yine alınır
  • Nereden bakarsan bak gayet güzel bir kasa. Coolermaster kalitesi sonuçta alan herkes gani gani güle güle kullansın benim gibi alamayanlar kaderden utansın
  • @zevials

Hayırlı uğurlu olsun HAF-X'in.

Geil'in Ram soğutucusu güzel duruyor kasanın içinde. Benimde almayı düşündüğüm bir parça. H70 gelince beraber alacağım bir aksilik olmazsa.

Diğer arkadaşlarda umarım yakın bir zamanda kavuşur bu kasaya.
  • kasa bendede var anlatmaya kelimeler yetmiyor gerçekten :) almayı düşünenler tereddüt etmesin.kesinlikle fiyatını son kuruşuna kadar hakediyor..
  • sogutmasi falan iyi olabilir ama benim simdiye dek gordugum en cirkin kasa, ama kardesim israrla bunu alalim diyor ben ise NZXT Phantom'u bekleyelim diyorum

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.