Bildirim
Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (8. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
resimler icin tskler ama kardesim HAF-X'in siparisi verdi bile bir kac gun sonra gelecek, bakalim nasilmis bu 'efsane' kasa
-
-
hayallerimdeki sistem monitörlerde enfes güle güle kullan kardeş -
quote:
Orijinalden alıntı: Lejyonerome
hayallerimdeki sistem monitörlerde enfes güle güle kullan kardeş
Teşekkür ederim, darısı başınıza -
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3184 380 TL
Nakit ödemek isteyen arkadaşlarımız benim gibi :)) İstanbulda oturuyorlarsa Benim gibi gidip inventustan alabilirlerhttp://inventus.com.tr/mi_inventus/ContactUs.aspx#
-
-
-
Biliyorum, biliyorum masam masa değil ama bu ay param kalmadı kasa,ekran kartı,cpu vs dersen yedik maaşı Önümüzdeki ay cam masa düşünüyorum boydan boya
-
cam masa tehlikeli olmasın en iyisi o raya beya bişi yakıiışır boydan boya beyaz masa yap sadece ayaklar olsun yerde kasa koyma felan yaptırma kasanı dediğim gibi masanın sağ üst kısmına koy böylece fanlar kapanmaz içinide rahat rahat görürsün keyiflenirsin ayrıca unuttum hayırlı olsun.İstanbuldanmı aldın?? -
Aslında kasayı yere koymak çok daha mantıklı,sonuçta ısınan hava üst kısımda oluyor soğuk hava ise alçakta.Kasanın altında fan yok, yanda üstte önde ve arkada var. Ayrıca kasanın ayakları sayesinde yerden bi 6-7cm yüksekte duruyor hava akışı sağlanıyor yani. Beyaz veya cam bir masa düşünüyorum, kısmetse ay başı alıp güncellenmiş halini koyarım -
Thermaltake Kandalf Siyah FullTower 25 cm Fanlı (Psu yok) VA9003BWS modeli kasamı değiştirmek istiyorum. Kasa ile ilgili bir sıkıntım yok, alalı yaklaşık 2 yıl oldu,kutusu ve beraberinde gelen aparatları duruyor.
Ancak yeni çıkan kasalara bakmadan geçemiyorum, en sonunda kasada değişiklik yapmaya karar verdim.
aşağıdaki 4 ürün oldukça ilgimi çekti, bu ürünler içinde HAF X başı çekiyor:
1-Cooler Master Haf X (tekerlekli oluşu + bir yönü)
2-Cm Storm Scout Mesh Panel(taşıma için tutacak yerinin olması hoş olmuş)
3-Cm Storm Sniper Black (Üstte bolca giriş usb,e-sata.. var)
4-Dark Knight
Bendeki kasanın net ağırlığı 21 kg civarında, HAFX in ise 14 kg. Hacimden ödün vermeden daha hafife alınacak bir kasa olarak bakıyorum ama kullanan arkadaşlarında yorumunu almak isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 23 Kasım 2010; 17:46:29 > -
quote:
Orijinalden alıntı: X2
Thermaltake Kandalf Siyah FullTower 25 cm Fanlı (Psu yok) VA9003BWS modeli kasamı değiştirmek istiyorum. Kasa ile ilgili bir sıkıntım yok, alalı yaklaşık 2 yıl oldu,kutusu ve beraberinde gelen aparatları duruyor.
Ancak yeni çıkan kasalara bakmadan geçemiyorum, en sonunda kasada değişiklik yapmaya karar verdim.
4-Dark Knight
Bendeki kasanın net ağırlığı 21 kg civarında, HAFX in ise 14 kg. Hacimden ödün vermeden daha hafife alınacak bir kasa olarak bakıyorum ama kullanan arkadaşlarında yorumunu almak isterim.
HAF-X dışındaki diğer ürünler MidTower yapıda. Bir kere görünen en belirgin fark bu. Dark Knight'a, HAF-X'in remixi diyebiliriz. Adeta kırpılmış versiyonu gibi. Scout'da modeller arasında en zayıf kalanı bence. Sniper ise MidTower'ların en pahalısı. Fan kontrolü var ancak onun dışında HAF-X'den pek üstünlüğü yok. Ancak aynı fiyata HAF-X almak daha mantıklı geliyor. Tabi belirttiğin ürünler 150 ile 380 TL arasında değişiyor. Bütçene ve ihtiyacına uygun olanı alman en doğrusu olur.
-
quote:
4-Dark Knight
Aerocool xpredator'u araştır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR
HAF-X dışındaki diğer ürünler MidTower yapıda. Bir kere görünen en belirgin fark bu. Dark Knight'a, HAF-X'in remixi diyebiliriz. Adeta kırpılmış versiyonu gibi. Scout'da modeller arasında en zayıf kalanı bence. Sniper ise MidTower'ların en pahalısı. Fan kontrolü var ancak onun dışında HAF-X'den pek üstünlüğü yok. Ancak aynı fiyata HAF-X almak daha mantıklı geliyor. Tabi belirttiğin ürünler 150 ile 380 TL arasında değişiyor. Bütçene ve ihtiyacına uygun olanı alman en doğrusu olur.
Değerli yorumun için sağol öncelikle..
Fiyat konusunda bir sınırım yok çok şükür ama parasınıda büyük oranda haketmesi lazım. Neden derseniz, mevcut TT Kandalf kasama iyi para vermiştim ayıptır söylemesi ama ben çokta kullanışlı bulmadım, yorumlarında onca övmelerine rağmen... Sanırım kasadan beklentilerimi belirtmem gerekiyordu, onlardanda şöyle bahsedebilirim;
-Taşınabilirlik açısından artı yönleri olmalı; HAF X teki tekerlek veya C Scout taki gibi üstte tutacak bir kısım...
-Vidasız montaj için yapılan kısımlar işini iyi yapıyor olmalı; Kandalfte ekran kartını söküp takarken vidasız montoj kısmını da çıkarmam gerekiyordu. Bu sanırım ekran kartıyla alakalı biraz.
-Çok ilginçtir, TT nin kendi kasasına kendi PSU 'su zar zor sığdı. Amma uyuz olmuştum, takarken baya çizmişti PSU'yu.
-Ön tarafta kapak olacaksa kullanışlı olmalı, bence TT Kandalfteki hiç kullanışlı değil.Kapağı açıyorsun durmuyor geri kapanıyor falan. Bunlar belki ufak detaylar ama bazen can sıkıcı olabiliyor.
-Kasanın su soğutmaya hazır olmasıda bir nebze önemli tabi.
-Üst seviye VGA ya para vermenin anlamsız olduğunu anlamış biri olarak (Üst seviye olanlar uzun olur mantığıyla düşünüyorum) çok sıkıntı yapmayacak bir derinlikte olması benim için yeterli olur. Zaten düşündüğüm kasalarda da sığmaması gibi bir problem olmaz diye tahmin ediyorum.
@ No Way Out;
Dostum Aerocool isim olarak soğuk geliyor bana, hani kaliteden biraz uzakmış gibi.. Bu benim düşüncem tabi. Yine de önerin için sağol, ona da bir bakalım.
-
Sonuç itibari ile HAF-X'in her yönden ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum. Şayet 6 ay beklediğimi biliyorum bu kasayı. Deydimi diye sorarsar sonuna kadar deydi diyebilirim.
Kasanın ağırlığı, sistemin yerleştirilmesiyle beraber 20 kg'yi geçtiğini söyleyebilirim. Tekerlek vasıtasıyla sürükleyerek taşıma kolay ancak kucak taşımak biraz zor oluyor. -
quote:
Sonuç itibari ile HAF-X'in her yönden ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum. Şayet 6 ay beklediğimi biliyorum bu kasayı. Deydimi diye sorarsar sonuna kadar deydi diyebilirim.
Kasanın ağırlığı, sistemin yerleştirilmesiyle beraber 20 kg'yi geçtiğini söyleyebilirim. Tekerlek vasıtasıyla sürükleyerek taşıma kolay ancak kucak taşımak biraz zor oluyor.
Haklısın sanırım;HAFX mantıklı duruyor. Taşıma meselesi sorma zaten, bende iki kişi olmadan kaldıramıyorum. Kandalf in net ağırlığı 21.1 kg geliyor. HAF X net olarak 14.6kg falanmış galiba, az da olsa daha hafif olacağı kesin
HAFX in tipini beğenmeyenler varmış, birkaç yerde gördüm, bende tam tersine bu tarz tasarımları seviyorum.
Aklıma gelmişken şunu sorayım birde, Kandalf'i kaça verebilirim, ilk alındığı güngü gibi duruyor,bütün aparatlarıyla ve kutusuyla birlikte.
-
Kasa model olarak sanırım bu:http://www.hizlial.com/donanim-oem-/kasa/thermaltake-kandalf-siyah-fulltower-pencereli-kasa-25-cm-fan-psu-yok-va9003bws_30.011.1375.0012.htm
Sıfır olarak neredeyse HAF-X ile aynı ama ikinci el değeri ne olur hiçbir fikrim yok. Fiyat olarak kararı sıfırına oranla kendin belirleyebilirsin.
HAF-X'in tipinden ziyade malzeme kalitesini eleştirenler var. Alüminyum olsa daha iyi olurdu diye. Ancak öyle yapılsa fiyatı Obsidian ile aynı fiyatta olur diye düşünüyorum.
-
quote:
Kasa model olarak sanırım bu:http://www.hizlial.com/donanim-oem-/kasa/thermaltake-kandalf-siyah-fulltower-pencereli-kasa-25-cm-fan-psu-yok-va9003bws_30.011.1375.0012.htm
Sıfır olarak neredeyse HAF-X ile aynı ama ikinci el değeri ne olur hiçbir fikrim yok. Fiyat olarak kararı sıfırına oranla kendin belirleyebilirsin.
HAF-X'in tipinden ziyade malzeme kalitesini eleştirenler var. Alüminyum olsa daha iyi olurdu diye. Ancak öyle yapılsa fiyatı Obsidian ile aynı fiyatta olur diye düşünüyorum.
Kasa linkte belirttiğinin aynısı.en düşük fiyatta linkteki fiyat. 380-415 arası değişiyor diyebiliriz. Kasanın durumunu gözetirsek 250 TL civarı bir fiyat biçilebilir. Elden çıkaralımda fiyatı 2.planda artık. Bir de bende şöyle bir durumda var niyeyse aldığım parçalara gözüm gibi bakıyorum, kolay kolay veremiyorum,verdiklerime de üzülmüşümdür çoğu zaman
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 24 Kasım 2010; 14:08:12 >
-
Mod kasası dediğin işte böyle olur. iphon gibi herkez onun izinden gidip, benzer kasalar üretmeye başladı ama orjinal tek tir yeni versiyonuyla o HAFX dir.
bu kasayı kullanmak bir ayrıcalıktır, bir kasadan istenilen herşeyi değil, fazlasını bu canavar. extreme sistemlerde ancak bu kasa içinde olur.
çünkü randımanlı çalışmaya hazır olduğunu anlamak için kasaya bakmanız zaten yeterli olucaktır, profesyonel extreme kasadır.
diğer oyuncaklı renkl renk boyanmış saçma sapan acayip şekillerle dizayn edilmiş ancak ufak cocukları etkilemeyi başaran kasalardan değildir HAFX,
o kaslıdır, güçlüdür, yamuk yumuk şekilleri yoktur, simetriktir, çünkü kararlıdır, siyahın o eşsiz aseleti artık içinede yansımıştır yeni nesil HAFXdir o artık,
Bu kasayı anlamak için hayal gücünü kullanman gerekecek çünkü hayal ettiğin mod sistemini gerçeğe dökmek ancak bu kasa ile mümkün.
quote:
Kasa linkte belirttiğinin aynısı.en düşük fiyatta linkteki fiyat. 380-415 arası değişiyor diyebiliriz. Kasanın durumunu gözetirsek 250 TL civarı bir fiyat biçilebilir. Elden çıkaralımda fiyatı 2.planda artık. Bir de bende şöyle bir durumda var niyeyse aldığım parçalara gözüm gibi bakıyorum, kolay kolay veremiyorum,verdiklerime de üzülmüşümdür çoğu zaman
Kandalf için en düşük fiyat linktekiyse 360-415 arası değişiyor demeniz daha doğru olur. Kasanız sonuçta 4 yıl önceki bir model, 250 TL verecek bir kişi 360 TL ye son model garantili tertemiz kutusunda HAFX i tercih edeceği görüşündeyim, siz istediğiniz kadar gözünüz gibi bakın sonuçta bu malzemelerin bir eskime payı vardır, kasa zaten olduğu yerde durur bi zarar gelmez ama eskir doğal olarak, kolay kolay vermeyin bencede, hafx stoklarda kalmayınca artık derdinize yanar daha çok üzülürsünüz, çünkü HAFX in önceki modelide pek piyasada bulunmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testq -- 26 Kasım 2010; 0:27:38 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X