Şimdi Ara

Cooler Master Hyper TX3 Evo İnceleme ve yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle ürün kaliteli ve en önemli avantajı kurulum kolaylığı çok basit bir şekilde montaj yapabiliyorsunuz fotoğraf falan çekmedim gerek yok zaten ayrıca youtubeda sürüsüne bereket installation videosu var

soğutucu çok sessiz özellikle intel'le kıyasladığımda bf4 multide neredeyse uğultu sesi duymadım sıcaklıklara gelince durum biraz ilginç

intel stok soğutucu boşta iken sıcaklıklar 30-39 arası full yükte 60-65 arası

hyper tx3 evo'da boşta 30-39 full yükte 55-56 derece

işlemcim i3 3220 bu arada

full yükte 10 derece kar sağladı sanki termal macunu biraz daha sürmem gerekiyordu ama ilerde i5 alacağım için şimdilik bu sıcaklıklarda bir sorun yok

termal macun olarak zalman stg-1 modelini aldım içinden isterseniz cooler master'ın termal macunuda çıkıyor

ürün piyasadaki kule tipi soğutuculara oranla kurulumu aşırı kolay bu yüzden bile tercih edilebilir

• Kurul açısından diğerlerinden pek bir fark yok bence. Hatta clipsler anakarta zor oldu ilk denemede yapamadım. Macun dağıldı tekrar taktım zor oldu. Ayrıca minimum RPM değeri 900 lerde. Daha düşük olsaydı en azından masaüstünde çalışırken daha sessiz olurdu. Benim kasada toplam 6 tane fan olduğu için her biri 900 de dönse ortalık duman olur. O yüzden kasa fanları mı da değiştiriyorum. 300 RPM'e inen fan noctua dan sipariş verdim yakında test etcem. Minimum rpm önemlidir.

Soğutmasına gelince. i5 4690k 4.4 1.2v ta tam yükte 72 dereceyi geçmiyor. Ortalamaya göre iyi. Ha çok mu iyi değil tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

Kurul açısından diğerlerinden pek bir fark yok bence. Hatta clipsler anakarta zor oldu ilk denemede yapamadım. Macun dağıldı tekrar taktım zor oldu. Ayrıca minimum RPM değeri 900 lerde. Daha düşük olsaydı en azından masaüstünde çalışırken daha sessiz olurdu. Benim kasada toplam 6 tane fan olduğu için her biri 900 de dönse ortalık duman olur. O yüzden kasa fanları mı da değiştiriyorum. 300 RPM'e inen fan noctua dan sipariş verdim yakında test etcem. Minimum rpm önemlidir.

Soğutmasına gelince. i5 4690k 4.4 1.2v ta tam yükte 72 dereceyi geçmiyor. Ortalamaya göre iyi. Ha çok mu iyi değil tabi ki.

benim şahsi fikrim bu işlemci soğutucusu bir overclock için yeterli değil sabit hızda kullanım açısından muazzam ayrıca kurulumu kolay klipsleri lga türüne göre vidala macunu işlemciye sür oturttur bu kadar bazı modellerde anakrtın altına bir şey tak oradan geçir uğraş babam uğraş

ayırca soğutucunun altına macun sürdün mü yoksa sadece işlemciyemi sürdün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 10 Nisan 2015; 12:54:16 >

• "Vidala, macunu sür otuttur." dan başka modellerle karşılaşmadığım için. Amd lerde farklı mevzular var. Zaten bu soğutucuyu aldığımda bakıyorum fazla parçalar arttı. Bunlar diye araştırıyorum. Haydaa eksik bişey de yok diyorum kendi kendime. Falan neyse ki amd ler için miş.

Sadece işlemciye sürdüm. Soğutucunun neresine süreceğinin hatlarını tam kestiremezdim yoksa.
  • İyi günlerde kullanın. Dediğiniz gibi stok soğutucunun yetersiz kaldığı yerlerde rahatlıkla kullanılabilinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coolermaster_Türkiye

İyi günlerde kullanın. Dediğiniz gibi stok soğutucunun yetersiz kaldığı yerlerde rahatlıkla kullanılabilinir.

En sevmediğim tarafı min 900 RPM olması. İstediğim zaman neden 300 rPM'e çekemeyeyim ki
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Coolermaster_Türkiye

İyi günlerde kullanın. Dediğiniz gibi stok soğutucunun yetersiz kaldığı yerlerde rahatlıkla kullanılabilinir.

En sevmediğim tarafı min 900 RPM olması. İstediğim zaman neden 300 rPM'e çekemeyeyim ki

Fanın start voltage dedikleri dönmeye başlaması için minimum voltaj değeri oluyor. TX3'de fan ufak olduğu için yeterli hava akımını yüksek devirlerde sağlıyor ve bundan dolayı en düşük devri diğer fanlardan biraz yüksek. Sitede teknik özelliklerde 800 RPM start voltaj olarak belirtilmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyatı o seviyede bir soğutucu için çok yüksek.

Kasada yer sıkıntısı yoksa kesinlikle uzak durulması gereken bir ürün.Stok fandan pek farkı yok sizin de gördüğünüz üzere.Aynı fiyata çok daha iyi alternatifler var.
  • Toplamda 10 dereceye yakın fark var iken stok fandan pek farkı yok demeniz biraz ilginç. Aynı fiyata başka alternatifler olabilir ama bu soğutucu o kadar da küçümsenecek bir soğutucu değil.
  • quote:

Toplamda 10 dereceye yakın fark var iken stok fandan pek farkı yok demeniz biraz ilginç. Aynı fiyata başka alternatifler olabilir ama bu soğutucu o kadar da küçümsenecek bir soğutucu değil.

10 derece amd için fena değilken intel için bir şey değil, çünkü intel işlemciler yüksek ısılara çıkabiliyor.Aynı fiyata değil yarısından daha ucuzuna taş gibi xigmatek gaia 2 varken kusura bakmayın da gayet de küçümsenecek bir soğutucu.

Edit:bu arada ısrarla başka konuda da işlemci ısınmıyor demişsiniz.intelde 80 dereceye bile millet çok tehlikeli demezken ve stok fanla sadece 10 derece fark ederken ne diye o kadar para verip o soğutucuyu aldınız?200 liralara gerek yok demişsiniz ama o mantıkla sizin hiç soğutucu bile almamanız lazımmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 17 Nisan 2015; 0:36:04 >

• Tamam abi tamam!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde para verip biraz pişman olduğum bir ürün oldu tx3 evo.i5 4460 ile kullanıyorum boşta 38 derece siteleri gezerken 44 45 derece oyunlarda ise en fazla 53 gördüm.Kasa da kötü değil hani, ön arka fanlarım mevcut.Zaten 92mm lik oluşundan ne kadar performans verebileceğini kestirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PolovetsTR -- 21 Eylül 2015; 19:03:46 >
  • ben fx6300 sistem bosta 7 derecede geziyordu. simdi athlon x4 860k ise 4 derece felan. biraz surdugunuz macun onemli. ben arctric 4 ile kullaniyordum. ama simdi isteyen varsa satayim 70 e

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.