Şimdi Ara

cooler Master ML240L Sivi Sogutma Fan Sesleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistemimde asus maximus formula 9 anakart intel i7 7700k islemci ve sogutucu olarak coolermaster ml240l kullaniyorum. Asus un aisuit programindan fanlarimi kalibre ettim islemci sogutucusunu su sogutma olarak tanimladim ama oyunlardan ciktigimda hala oyundaymis gibi sogutma radyator fanlari cok hizli dpnuyor ve ses yapiyor nasil cozecem bunu?

• hocam selamlar, büyük ihtimal soğutucunun sensöründe sıkıntı vardır. Normalde serin olan işlemciyi 70-80 olarak gördüğü için full rpm dönmeye devam ediyor.
  • Hocam aisuite icinde fan expert 4 uygulamasindan kontorl ediyorum bunlari. Fan expert 4 de islemci sogutucunu fan olrak ayarlarsam sorun yok. İslemci yukten ciktiginda dusuyor fanlar. Ama su sogutmayi sectigimde islemci yur ciktiktan sonra fanlar da yukselir islemci yukten inse dahi inmiyor. Acaba fan expert4 de sivi sogutmalari da mi fan olarak gostermek gerekiyor? Bu arada fan olarak gosterince pompa baglantisi ayri oldugu icin onu hep %100 de ayri sekilde taniyip calistiriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvının soğumasını bekliyor olabilir. Sıvı soğuduktan sonra fanların devri düşmüyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sivinin sicakligini olcemiyorum kapali sistem sivi sogutma cunku ama fan expert4 islemci sicakligi dustukten 8-10 saniye sonra fanlari yavaslatmaya basliyor. Tabi bu islemci sogutucunu fan olarak ayarladigimda

• Hazır görmüşken yazayım. Bu fanlar kronik olarak problemli.

Ben elimdeki Corsair fanlar ile değiştirdim ve ses sorunu çözüldü.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Hangi marka model fanlarla degistirdiniz ve sogutmasi nasil su an da yeni fanlarla?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: I223TTIN

Hangi marka model fanlarla degistirdiniz ve sogutmasi nasil su an da yeni fanlarla?
    Bunlardan vardı iki tane:
    www.corsair.com
    Air Series™ SP120 High Performance Edition High Static Pressure 120mm Fan
    https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Fans/AIR-SERIES-LED-CONFIG/p/CO-9050007-WW

• Ben de ML240R modelini satın aldım ama pişman oldum. Muhtemelen aynı model fanlar kullanılıyor ve gerçekten çok gürültülü. Fanları değiştirip Be Quite Silent Wings 3 model fanları taktım soğutucuya ama bu sefer de çok ilginç bir sorun oldu; Cooler Master yazılımı üzerinde işlemci ısı değerleri boşta 21 derecelerde görünürken MSI Dragon Center'da 50'lerde; BIOS'ta da 32-33'lerde. Hangisini dikkate alacağımı bilemedim açıkçası... Belki fan değişimi yapmadan önce de öyleydi çünkü o zaman sadece BIOS'taki değeri görüp tamam ısılar iyi demiştim. Şimdi daha önceden X42 modelini kullandığım Kraken X62 model soğutucuyu sipariş ettim. Ondan son derece memnundum.Umarım x62 de beni üzmez. Açıkçası yeni kurduğum sistemde ne anakarttan (msi mpg x570 gaming pro carbon) ne de soğutucudan memnun kaldım, kalite son derece düşmüş üreticilerde, yazık gerçekten...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.