Şimdi Ara

COOLER MASTER RC-690 600W Yerine Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir sistem için karar verdiğim COOLER MASTER RC-690 600W Kasa'nın PSU sunun sesli çalıştığı yorumları üzerine bu kasadan vazgeçtim.
    Bu fiyat aralığında performans olarak aynı veya yakın değerde bi kasa almak istiyorum.
    Ben Kasa olarak şu iki kasayı düşünüyorum.
    THERMALTAKE VI1000BWS M9 Mid Tower 82$
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=33988
    Veya
    ENERMAX Chakra 250 MM Fanlı Kasa 81$
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/3411

PSU olarakta
    GLACIAL POWER GP-AL650A 650W PSU 89$
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4023

olarak düşündüm, fiyat olarak hemen hemen rc 690 600W la aynı fiyata geliyor.
    Sizce bu iki alternatiflerden hangisini seçmeliyim.
    Yoksa sesine katlanıp RC690 600W mı almalıyım.
    Yorumlarını ve önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

• rc 690 fiyatına göre epey önerilen bir kasa , forumda epeyde kullanan var , genelde de herkes memnun.
    600 watt power konusunda eleştiriye rastladım ama bence rc 690 dan vazgeçmek için yeterli bir dezavantaj değil.
    Onun yerine 2. el veya power bulundurmayan bir rc 690 alıp , power olarak piyasadaki zalman , ocz , antec , high power , fsp , coolermaster gibi markaların sessiz modellerini tercih etmeniz çok daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
  • rc-690 sadece kasa içi hava sirkülasyonu için bile tercih edilmesi gereken bir kasadır.eger fan sesleri seni düşündürüyorsa cebinden cıkacak parayı artırmak zorundasın.
  • Bulabilirsen PSU'suz bir RC-690 almanı öneririm. Bu kasalardan en fazla 10 $ fazla ödersin. Ben sistemimi aldığım yerde olmadığı için biraz pazarlık yapıp 360W PSU'lu RC-690, yanında da 650W PSU aldım. Bahsettiğin kasalar hakkında pek de bilgim yok.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=33988

Bu kasanın tasarımını ben de beğeniyorum, ama RC-690 ile arasındaki performans farkını bilmiyorum.
  • Bende RC 690 ı psu suz alıp hi power 650 takılı olarak kullanıyorum. Gayet memnunum ama bu kasayı almasaydım akasa infiniti tercih ederdim...
  • Eğer bu sebepten dolayı vazgeçip verdiğin link deki PSU ile başka bi kasa almayı düşünüyosan çok yanlış olur, ha PSU lu bi kasa alacaksan amenna ama alacağın kasayada PSU alacaksan ne anlamı var al o zaman RC-690 bide bu PSU yu.......

Ama başka model düşünüyosan şunu belirteyim thermaltake in miditower kasaları iç hacim olarak biraz dardır, saçbaş yolabilirsin örneğin TT Sopranos lar öyle olduğunu duydum senin linkini verdiğin kasada aynen, şu anda bu katagoride en iyi ve doğru seçim kesinlikle CM RC-690 ben 460W lık versiyonunu kullanıyorum ve müthiş memnunum ses yok diyebilirim kasada...

Benim alternatif önerim yine CM serisinden

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36109

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=33976

bu modellere bakabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 4 Haziran 2009; 9:24:09 >

• CM 600w psu var bende ve gerçekten çok sesli çalışıyor. En yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum. Kasa olarak TT M9 kasayı almayı düşünüyorsanız hiç kaçırmayın. Eski kasam TT M9'du ve gerçekten çok kaliteli bir kasa. PSU ise sizin verdiğiniz psuda kaliteli ve sessiz bir psudur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cooler master haf 942 kasa aldım
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • psu suz rc690 al bana kalırsa.çünkü kasanın hava sirkülasyonu çok güzel.

bu arada benim 690 a fan almayı düşünüyorum beyler.4 tane boş fan yeri var.ama bi türlü karar veremedim led li 120 lik fan mı almalıyım yoksa ledsiz 140 lık fan mı?

kasanın yan kapağı penceresiz tipte ama ledli olunca kasanın içi bi başka gözüküyor.ilerde kendim yan kapağı kesip pencere yapabilirim.

önerileriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 4 Haziran 2009; 11:48:37 >
  • Yorumlar için teşekkür ederim.

RC-690'ın PSU suz olanını satan fazla bi yer yok olanında stoklarında gözükmüyor.
    Revidal bence de M9 güzel bi kasa lakin Hard Disk yuvaları eski tip galiba, uzun ekran kartlarında problem olurmu acaba.
    Birde sanırsam kasanın panelinde E-sata çıkışı yok. Bu yüzden Enermax Chakra yı da düşünmüştüm.

PSU'nun ise incelemesi sitede mevcut, fiyat performans açısından iyi bir PSU gibi zira HIGH POWER 650 W lık la arasında 30-40 $ fark var sırf modüler diye bu kadar fark da vermek istemiyorum.

PSU konusu kesin gibi lakin kasada hala kararsızım.

• TURK-SAD verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
    Dediğin gibi tt lerin iç hacmi iyi değilse kablo karışığı ve yer darlığı sorun olabilir.
    Galiba en iyisi kasaları yakından görüp karşılaştırarak en uygun olanı seçmek olacak.
  • inventusda rc 690 psu suz modeli var. pencereliside penceresizide
  • Ben öndeki mavi ledli fanından başka üzrinde gelen fanları kullanmadığımdan dolayı ses konusunda yorum yapmayacağım. Yalnız THERMALTAKE VI1000BWS M9 kasa rc-690 na göre oldukça küçük bir kasadır almanı önermem ( şuan yanımda sıfır kutusunda duruyor garibim :) )
  • Ona da ben yorum yapayım bari ekstra 2 fan taktım biri üste 14 cm cooler master biride kasanın altına 12 cm yine cooler master.. 3 fan ne kadar ses yapıyorsa ses düzeyi hala aynı. sadece havanın ızgaralardan geçiş sesi dışında bir gürültü yok
  • Beyler yorumlar için teşekkür ederim. bu gün gittim bi kaç kasaya baktım.
    ENERMAX Chakra ve GLACIAL POWER GP-AL650A 650W ikilisini aldım.
    270 TL gibi bi fiyata geldi. İyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum ama güç kaynağımın iyi olmasını istedim.
    Bu yüzden RC-690 dan vaz geçmek zorunda kaldım.
    Ama RC-690 da çok sağlam duruyordu yanımda gaz veren biri olsa onuda alabilirdim gibime geldi.
  • Hahaha hayırlı olsun kardeş Güle güle kullan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jack_the_Ripper

Beyler yorumlar için teşekkür ederim. bu gün gittim bi kaç kasaya baktım.
    ENERMAX Chakra ve GLACIAL POWER GP-AL650A 650W ikilisini aldım.
    270 TL gibi bi fiyata geldi. İyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum ama güç kaynağımın iyi olmasını istedim.
    Bu yüzden RC-690 dan vaz geçmek zorunda kaldım.
    Ama RC-690 da çok sağlam duruyordu yanımda gaz veren biri olsa onuda alabilirdim gibime geldi.

Hayırlı olsun. 1-2 hatfa içinde ben de bu ikiliyi alacağım. Ön fan ve egzos fanı ekledin mi bilmiyorum. Eklemediysen bu haliyle soğutma performansı nasıl? Ayrıca güç kaynağının ses durumu nedir? Bunları yazabilirsen sevinirim.

• Kov3nant henüz içine bir sistem kurmadığım içi PSU ile ilgili bişi söyleyemiyeceğim. fakat bi kaç incelemisini görünce bide fiyatını göz önününe alınca almaya karar verdim. Umarım beni üzmez.
    Kasa ise hiç biyerin stoğunda yok. internette bulsan bile bence imkan olursa önce yakından bi gör. Ben şahsen M9 ile Chakra arasında kalmıştım E-sata çıkışı ve büyük fan yüzünden Chakrayı seçtim.30 TL ye de iki tane 12 lik fan aldım ama henüz takmadım.
    Ben pişman değilim umarımda olmam.
    Senin içinde öle olur umarım.

Hafta içinde içine AMD li bi sistem kurmayı düşünüyorum.
    Sistem tavsiyelerinde bide onun için öneri alıyım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack_the_Ripper -- 6 Haziran 2009; 18:32:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Jack_the_Ripper

Kov3nant henüz içine bir sistem kurmadığım içi PSU ile ilgili bişi söyleyemiyeceğim. fakat bi kaç incelemisini görünce bide fiyatını göz önününe alınca almaya karar verdim. Umarım beni üzmez.
    Kasa ise hiç biyerin stoğunda yok. internette bulsan bile bence imkan olursa önce yakından bi gör. Ben şahsen M9 ile Chakra arasında kalmıştım E-sata çıkışı ve büyük fan yüzünden Chakrayı seçtim.30 TL ye de iki tane 12 lik fan aldım ama henüz takmadım.
    Ben pişman değilim umarımda olmam.
    Senin içinde öle olur umarım.

Hafta içinde içine AMD li bi sistem kurmayı düşünüyorum.
    Sistem tavsiyelerinde bide onun için öneri alıyım artık.

Tamam sağol. Zaten Mavi`nin stoklara yeniden girdi. Mavi çok yakın bizim eve. Gidip görüp alacağım. Ben de çok araştırdım. Çok fazla fan ızgarası olan kasaları tercih etmek istemiyorum. Malum toz içinde kalıyorlar. Aynı senin yaptığın gibi 2 tane 12`lik fan aldımı gayet iyi bir soğutması olur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 6 Haziran 2009; 18:46:37 >

• alacagın en son kasa rc690 olsun..ben cok pısmanım ama napalım aldık bıkere
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.