Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende merak ediyorum açıkcası. :) Macun fare nin 5-6 cm önünde duruyor ama indirme yapıyorum duraklatısam baştan başlar ve onca saat boşa gider ama nasipse yarın sonuçları açıklayacağım

• RushEpicsTR kullanıcısına yanıt
    Aslında şöyle bir şeyde yapılabilir. Sıcak bölgenin üzerine konulacak alüminyum yapraklı soğutucunun fanı, peltirere paralel değil de soğutma fanını yan taraftan kurulumu yapılırsa havayı farklı şekilde tahliye etmiş oluruz.
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Valla ne yalan söyliyeyim aynısı aklıma geldi ancak çok uğraştırıcı olur bakalım ona uygun pervane olursa çok daha değişik fikirlerim var onuda süpriz yaparım artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RushEpicsTR kullanıcısına yanıt
    Aslında biraz pahalı bir sistemde kurulabilir bu konu ile ilgili,

Piyasada bakır borulu ekran kartı soğutucuları mevcut. Aynı gpu üzerine yerleştirilecekmiş gibi peltierin üzerine bir bakır levha ve o bakır levhanın üzerine ekran kartı soğutucu takılabilir. Isı bakır borularla yapraklara gelir ve fanlar sayesinde bu sıcaklık ya uzaklaştırılır yada soğutması için üzerine doğru hava akımı sağlar. Diğer yandan da, aynı şekilde ufak bir alüminyum yapraklı geniş tabanlı (12cm lik fan için ve peltierin yüzeyine uygun ) bir soğutucu bağlayarak ön tarafına da iyi bir hava akımı sağlayan 12cm lik fanı montajladıktan sonra bu fanı radyatöre entegre edilirse, radyatörü soğutmuş oluruz.

Tabi bu işler biraz zahmet, emek ve maddiyata dayalı.

Ekteki resimler bu yazdığım tez için örnek oluşturabilecek soğutma blokları.

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 20 Haziran 2014; 9:04:06 >

• slm beyler ben daha önce yazmıştım aldığımı seidon 120 xl diye bişey sormak istiyorum pc yi ilk açınca hızlı bi şekilde fanlardan sesler geliyor sonra hemen normale dönüyor ses bu normalmidir bide ben radyotör fanı cpu fan kısmına taktım diğerini fanların baglantısıda cha fan kısmına taktım fanlar içerden dışarıya veriyor ikiside

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TjmsaH -- 20 Haziran 2014; 10:36:06 >
  • İlk düğmeye bastığımda bendede yüksek ses geliyo ama 1 sn falan,fanlarıı cpu fan doğru takmışın ama ben pompayı sys fan kısmına taktım çünkü bende cha fan yok .
    Kasanın durumuna göre değişiyormuş fanların nereye hava üflediği mesela ben işeri doğru ayarladım bende dışarı doğru daha fazla ısınıyor.Bazılarındada tam tersi bunu deneyip gör.
  • osos11 O kullanıcısına yanıt
    iki türlüde denedim içerdeki havayı dışa atıca daha iyi sonuç veriyor mantıken dışardan hava alıp içeri vermesi lazım ama tam tersi oluyor
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk önce küçükten başlamak gerekir sonra dediğiniz yapılabilir. Baktım verim iyi dahada geliştirilir.

• TjmsaH kullanıcısına yanıt
    bende dışarıdan içeri daha iyi sonuç veriyor kasa modeliniz nedir bide işlemci o.c limi
    cooler master haf modeli işlemci i7 4770 k oc yapmadım nasıl yapılırda bilmiyorum açıkçası :) şu resimdeki benim pc
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

• bide bu masaüstünde hiç bişey yapmıyorken bu dereceler nasıl sizce ?
    Derece olarak şunu ya,zayım AMD a10-7850k 4.7ghz o. C 1.1ghz gpu o. C 2000 mhz civarında nb o. C ve boşta arctic mx4 macun ile 31 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 21 Haziran 2014; 13:21:58 >

iyi ozaman bi farkı yokmuş o.c yapsan bile tam güç kullanmadan aynı derecede çalışır dün o.c de denedim ilk defa 4.5 ghz aynı derece veriyor masaüstünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TjmsaH -- 21 Haziran 2014; 8:16:07 >
    işlemcini takoz değilse evet 2-3 derece oynama olabilir.Takozdan kasıt modeli değil ,aynı 2 işlemci bile farklılık gösterebiliyorve başımada geldi. örneğin intel q8200 işlemciden 2 dene vardı 1.sine voltaj vermedn 2.5x ghz yaparken 2.sinine +0.2 v verdiğimde 2.53 ghz oluyordu ondan sonra stabilite uçuyordu.Öbürü ise 2.8 ghz oluyordu stabil.Baktığım zaman ikisininde sıcaklıkları aynı min ve max(1.sineden 1-2 derece fazla) ,işte işlemcin takoz değilse ve saedce çarpanla oynadıysan 2-3 derece fark olur en fazla.Ama fsb ile oynadıysan ,ne kadar oynadığına göre değişir yükselttikçe ısınma çarpanla oynadığına göre daha fazla ısınır.
    o.c neden yapıyorsunuzki hiç gerek yok bence gerçi ben 4770k için konuşuyorum çok iyi işlemci o.c yapma gereği duymuyorum oyunlarda full ayar oynadıktan sonra o.c benim için gereksiz malum yaz geliyor kendi intel fanı ile çok kötüydü oyunlarda 80 dereceyi gördü işlemci o yüzden bu sıvı sogutma aldım şimdi oyunlarda en fazla 65 derece oluyor 2 saat boyunca oynadım ben biraz oyun düşkünüyümdür ve oyunları full grafikte oynamazsam takıntım oluyor
    bahsettiğim işlemciler eski bilgisayarımdakiler bide evet şuan piyasadaki oyunlar için 4770 e o.c gereksiz ama seneye böyle konuşamayız
    en az 4 sene götürür beni bu pc diye düşünüyorum bakalım
    şimdiden kestirmek zor ancak bende benim sistemi 3-4 yıl götürür diye aldım , tabi ileride minik bir ekran kartı takviysiyle.
    ben ileriye yönük aldım kartı biraz pahalı kart ama tabi ne olacağı belli değil buda takılırsa daha toplamam benim için pc de biter
  • macunu sürdüm mx-4 ama pek bir fark göremedim açıkcası 2-3 derece max düşüş oldu yük altında.Ayrıca soğutucunun hortum kısımlarına alta doğru çevirdim alt öndeki 12 cm fanı söküp 14 cm akasa viper taktım kapaktaki fanı işeri çevirdim 120xl fanları içerden dışa foğru yaptım bide 8 cm fan yerine fan taktım şuanda boşta 31 derece gördüm max 63 derece oldu ama farcry 3 bi kısmında 66 derece olup donmuştu save game kısmından tekrar orayı oynayacam bakalım sonuç ne olacak.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.