Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam fan kısımlarını tam idrak edemedim; gözümde canlanmadı. Onları özelden fotoğraf olarak atarsanız daha iyi olur.

Boştaki sıcaklık değeri gerçekten güzel; zira ben başka bir işlemci ile 4.7 GHz'te iken 40 derecelerdeyim.

Yükteki sıcaklık değerini de APU kaynaklı görüyorum; ancak yine de beklediğimiz kadar düşüş olmadı. Şu an için tavsiyem radyatörü ve fanları güzelce temizlemeniz. Ardından ne yapabileceğimize tekrar bakarız.

Fotoğrafları bekliyorum.
  • özelden atamadım resim koyamadım pm kısmına bende buarya koyuyurum.Herkes görür belki başka fikirlerde çıkar,akıl akıldan üstündür,o ledli kırmıza fan yerine akasa viper 14 cm 110cfm fan taktım 3-4 katı fazla üflüyor,dvd rom üstüne 8cm fan tutturdum soğutucuya üfleyecek şekilde,kasa kapağındaki fanda 12cm içeri hemen soğutucunun arkasına üflüyor tek dışarı atan fan seidondaki.sonuç olarak içeri 3fan dışarı seidon fanı hava üflüyor.İçerisi gayet soğuk ve elinizi kasanın içinde tutunca soğuk esinti hissediliyor.bide 2gün önce radyatörü ve fanları temizledim zaten çok az toz vardı onları sildim ,üfledim şu anda gayet temizki 1 ay belki anca o,bunlar eski resimler takılmamış halleri onları yarın gönderecem hiç olmazsa bi fikir oluşsun

• Arkadaşlar 3 aydan beri COOLER MASTER SEIDON 120V sıvı soğutma kullanıyorum performansından çok memnundum ama son günlerde bilgisayarı açtığımda sıvı soğutma sistemi devreye girmiyor gibi adeta işlemci sıcaklığı 50-55-75-80 derken pc reset atıyor ve tekrar açmaya çalıştığımda da durum aynı 20 dakika falan bekledikten sonra açılırdı artık onda da ısınma devam ediyor reset atıyor 1 gün bekledim çözüm bulamadım vatandan aldım sizce ne yapmalıyım neden soğutmamaya başladı? Radyatör mü temizleyeceğiz nasıl? Yardımcı olursunuz umarım teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysticRhyme -- 23 Haziran 2014; 0:52:17 >
  • MysticRhyme kullanıcısına yanıt
    Fanı kontrol edin; gerekirse anakartta başka bir girişe takarak deneyin.

Pompa ışığını kontrol edin; anakartta gerekirse başka bir girişe takarak deneyin.

Radyatörü ve fanı temizleyin.

Özellikle pompa konusunda dediğimi denemenizde fayda var; eğer hiçbiri yarar sağlamazsa muhtemelen bir arıza söz konusudur. Burada da işin içine servis girecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Fanı kontrol edin; gerekirse anakartta başka bir girişe takarak deneyin.

Pompa ışığını kontrol edin; anakartta gerekirse başka bir girişe takarak deneyin.

Radyatörü ve fanı temizleyin.

Özellikle pompa konusunda dediğimi denemenizde fayda var; eğer hiçbiri yarar sağlamazsa muhtemelen bir arıza söz konusudur. Burada da işin içine servis girecek.

Radyatör fanın arkasında kalıyor oraya şuan ulaşamıyorum anakartta başka bir girişe takmayı deneyeyim ama garantisi olan bir parçayı zorlamakta istemiyorum servise götürsem ne gibi bir şey yaparlar bilginiz var mı hemen parça değişimi yapar mı çünkü bazen bir an oluyor açıyorsun sistem düzgün,uzun süre açıkken hele böyle bir sorun yok sadece ilk açılışta devreye girmiyor bence pompalamada bir sorun var ama bakalım başka bilgisi olan var mı sağol yorumun için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysticRhyme -- 23 Haziran 2014; 1:04:53 >

Hocam vidalarını falan söküp temizleyeceksiniz elbette. Hatta mümkünse hazır o kadar yapmışken macun da yenileyin. Radyatör ile fanı ayıracaksınız; yoksa doğru düzgün temizlik yapmış olmazsınız.

Başka giriş derken de anakarttaki fan girişlerinden başkasını deneyin demek istedim.

Servis durumu olaydan olaya değişiyor; ancak genelde yeni alınan ürünlerde hemen değişim yapılıyor. Yani siz 2 - 3 hafta kadar beklemeyi göze alarak gidin derim; en kötü ihtimali düşünmek lazım.
  • Başka giriş olayını deneyeyim de, vida işiyle falan uğraşmayalım olmazsa götürelim yedek bilgisayar var nasıl olsa bekleriz birkaç gün
    Hocam sanırım montajı siz yapmadınız? Eğer düşündüğüm gibiyse götürün; onlar incelesinler.
  • Aynen Vatandan aldım kurulumu orada yaptırdım anakart üzerindeki güç slotunu değiştirmek elimden gelir ama diğer cincikleriyle uğraşmak istemiyorum sağol yorumların için bence açılışta su pompalamıyor ama bakalım
    Her seferinde kasayı yüklenip götürmek size eziyet olacağı için bir an önce montaj videolarını izlemenizi tavsiye ederim hocam; zaten çok bir şeyi de yok. İlk seferde biraz uğraşır; ancak halledersiniz.

Sorun bana da pompada gibi geliyor; zira ürün çalışıyor olsa işlemcinin bir anda o derecelere gelmesi söz konusu bile olamaz.

Şimdiden geçmiş olsun; gelişmeleri bildirirsiniz.
  • Haklısın tabiki de ne bileyim türlü türlü eleman var uğraşmışsın zart zurt der sıkıntı çıkartır arabaya atlar götürürüz kolay çözümleyebileceğim bir şey olsaydı keşke de halletseydik neyse dediğim gibi 1 gündür evde yoktum geldim açtım 50 de açılıyor fan aşırı hızlı dönüyor sıvı soğutmanın radyatörün önündeki fan sonra chrome falan açarsan gittikçe artıyor ve 80 e vurunca reset değil direk kapanıyor düzgün halde çalışırken böyle bir sorun yok saatlerce açık kalabiliyor yükte :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysticRhyme -- 23 Haziran 2014; 1:44:32 >
    Dahili bileşenlerinden hiç anlamam; ancak işin fan veya temizlik ile ilgili olmadığı bariz. Büyük ihtimalle, sizin de dediğiniz gibi suyun devirdaiminde bir sorun ortaya çıkmıştır. Tahminimce ürün değişimine karar verilir.
  • Hocam son durum olarak birazcık değiştirdim şimdi daha iyi oldu max 62 min 30 derece yani 1 derece daha düştü.Üst mesajdaki kırmızı fanı tekrar taktım önünede 14 cm akasa viper fan taktım 4pin li sıcaklığa göre hızlanıyor .Kasa kapağındaki fanda 4pinli onuda sıcaklık ayarı yaptım gerektiğinde hızlanıyor ve içeri basıyor hortumların hemen üstüne ve dvd rom üstündeki de arkasında hava girişi için boşluklar var adamlar ikinci dvd takma yerinin kapağını (hani boş gözükmesin diye kasanın önünde platik bir kapak) delikli yapmış ordan alıp soğutucuya üflüyor.onuda kasa kapağındaki fanın soketine kablolarını sıkıştırdım yani oda sıcaklığa göre hızlanıyor .40-60 derece arası %50-ve%100 devirlerde ayarladım bütün fanları.

• osos11 O kullanıcısına yanıt
    Şimdi biraz daha anlaşılır oldu benim için. Yalnız kasanızın modelini bilmiyorum; ama üstte fan ızgarası yok, yan kapak ise muamma. Hepsini içeri üfleyecek şekilde yapmak da mantıklı değil.

Kasa modeli neydi?

Ekleme: Bir ara güç kaynağını da çevirirseniz daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 23 Haziran 2014; 12:07:03 >
  • http://www.aerocool.com.tw/index.php/chassis/gt/40-case/gt/904-gt-black-advance-edition-information
    kasacık bu yani üst tarafta ızgara yok ancak kesmek üzereydin bütün malzemeler kafamı sola çevirince karşımda duruyor ama böylede iyi gibi,
    şunuda ekleyim normalede bf4 ,farcry3 normal oyunu oynarken 53 derece max ama ama farcry 3 de oyun baika biriyle konuşurken mesela karşımdaki adamla konuşurken 10 derece birden fırlıyor yoksa saldırırken gezerken sıkıntı yok e tışuna basıp adamla konuşmaya başlayınca 52-53 den 62-63 lere fırlıyo,bf4 de max 53 derece gördüm,tombraider hakeza 56-57 derece ama tomb raiderde oyunda toplam 2-3 defa telsizle görüşünce oda 60 lara fırlıyor yoksa zaten çok iyi ama görüşmeleride atlayamıyoruz.

Onun sebebi APU olabilir; başka mantıklı bir sebep düşünemedim.

Kasanız gayet güzel; ancak benim tavsiyem yan kapağa Viper fanı takın; dışarıya hava versin; bütün iş soğutucu fanlarına kalmasın. Sonuçta onlar radyatörü soğutma amacıyla çalışıyor.
  • şimdi şöyle bir durum var soğutucuya sürekli soğuk hava üflüyorum ,yani ortam sıcaklığındaki hava fana girip çıktığında 2-3 derece daha soğuyor ve seidon fanlarının radyatöre üflediği hava haliyle soğuk oluyorki bunu oyunlarda o 5-6 dakikalık konuşmalar sırasındada test ettim anakartta ısınan tek parça işlemci,resimlerde gözüken ejderha simgeli kırmızı-siyah soğutucu(a88x çipset var altında)eskiden el değmezdi şimdi ılık,üstteki (işlemcinin üstünde ve radyatörün altından devaam eden o aliminyum kırmızı-siyah kısımalrda çok soğuk(ılık),eskiden kasada ısnırdı şimdi soğuk,
    yada viper fan öyle kalsın çünkü orda çok işe yarıyor ,kasayı soğutan ana bileşen o fan, kapaktaki fanı ters çevirebilirim, dışarı hava veecek şekilde,
    Dışa doğru hava verecek bir fan olsun da hangisi olacağına siz karar verirsiniz.
  • aslında power fanı dışarı atıyor ama ben kapaktakinide çevireyim
  • Kasayı açtım hocam tüm güç bağlantıları yerli yerinde,radyatörün önündeki fanı söktüm radyatörü(üstü tamamen tozlanmıştı) ve diğer parçaları bir güzel temizledim kasayı açtım ışık yanıyor titreşim de geliyor su akışı sağlanıyor şuan sorun çözüldü keşke bu işlemi daha önce yapsaydım,boşta 10 derece yine akıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysticRhyme -- 23 Haziran 2014; 16:22:58 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.