Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kasa kapağındaki fanı içeri hava verecek şekilde bağla. Fanlarıda kasa içinden dışına doğru atacak şekilde bağla. Daha olumlu sonuç alacaksındır.
  • Denedim ancak bende öyle daha çok ısındı ve ısınmıştı.Önceki denediğimde kapaktaki fan havayı dışarıya atıyordu,işeri çevirdim ama 70 dereceyi gördüm kapandı.Eski haliyle max66 derece görmüştüm, Yarın mx4 macun sipariş etcem bide öyle denerim. Macun gelince iç dış üfürme farkını yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, konu baya sıvı soğutmada profesyonelleşen arkadaşlarşa dolmuş Sorum şu ; 1 kaç gün içinde , ya seidon 120v ya da CM 412s hava soğutucu alacağım. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Cpu yu soğuk tutsun 50 lerde falan gerisi mühim değil.
  • Kullandığınız kasanın üst bölgesinde hava çıkışı için ızgara varmı ? varsa şayet bir tane fan yukarıya montajlayın. Yan kapaktaki fanı içeriye hava üfleyecek şekilde değiştirin. Kasanın ön tarafından içeriye hava üfleyecek fan muhakkak olmalı.

Birde önemli nokta, kullandığınız fanların hava üfleme debisi düşük ise sıcak havayı dışarıya transfer etmede sorun yaşayacağınız için sıcaklık değerleriniz yüksek çıkacaktır.

**Pompa ile radyatör fanı anakart üzerinde hangi soketlere takılı? CHA_FAN, SYS_FAN, CPU_FAN

@BORUBEY06

Aynı kasayı kullanıyoruz. Bu kasada şuanda Zalman LQ310 mevcut. Sonuçta tercih meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 17 Haziran 2014; 9:15:03 >
  • Zaten sıkıntı üst taraffta ızgara yok tamamen kapalı ve üstteki resimdede olduğu gibi soğutucu var.Bu soğuucu radyatörün altından pci girişlerine kadar uzanıyor ve çok ısınıyor,Bü yüzden işerideki hava sıcak oluyor.Bende dışardan işeri şekilde ayarladım.Diğer iki fan atıyor alt ön taraftaki işeri üflüyor.
    Radyatördeki fanlar cpu_fan pompa ise sys_fan_1 bağlı

Kapaktaki fan 12 cm,14 cm de takılabiliyor ,14cm akasa 110cfm fan sipariş verdim.Öndeki fanda iyi üfürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 17 Haziran 2014; 11:43:45 >
  • osos11 O kullanıcısına yanıt
    Bütçe sorunu yoksa şayet forumun 2. el bölümünde kendinize uygun bir kasa satınalın derim. Yoksa bu sıcaklıklarla uğraşırsınız.

ÖRNEK;

Corsair 500R TIKLA 250TL

AeroCool XPREDATOR TIKLA 200TL

Aerocool Strike-X One Advanced TIKLA 50TL

• FoxPark kullanıcısına yanıt
    Eğer kasanın üstünde fan yeri olsa bu sıcaklık problemim çözülecek öylemi?Tabi fan takarsam.Benim için kasanın üstünde 2 tane 12 cm lik kare vida delikli yer açmak kolay,ev atölye gibi baktım ve hafif kasa dışına fan lar taşarsa anakarta sürtmüyor.Eğer sorun çözülcekse bu hafta boş bi zamanda tasarlar çizer ve keserim

Sıcak hava yükselir fizik kuralı. Kasa içindeki sıcak havayı dışarı tahliye etmen gerekiyor. Bunun içinde ya arka taraftaki egzoz çıkışı yada üst tarafta ki çıkışları kullanman gerekecek. Senin kasanın da üst bölgesinde yer olmadığı için içerideki sıcak havayı tahliye edemiyorsun. Kesip biçmek artık senin el becerine kalmış bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Kullandığınız kasanın üst bölgesinde hava çıkışı için ızgara varmı ? varsa şayet bir tane fan yukarıya montajlayın. Yan kapaktaki fanı içeriye hava üfleyecek şekilde değiştirin. Kasanın ön tarafından içeriye hava üfleyecek fan muhakkak olmalı.

Birde önemli nokta, kullandığınız fanların hava üfleme debisi düşük ise sıcak havayı dışarıya transfer etmede sorun yaşayacağınız için sıcaklık değerleriniz yüksek çıkacaktır.

**Pompa ile radyatör fanı anakart üzerinde hangi soketlere takılı? CHA_FAN, SYS_FAN, CPU_FAN

@BORUBEY06

Aynı kasayı kullanıyoruz. Bu kasada şuanda Zalman LQ310 mevcut. Sonuçta tercih meselesi.

Çok pahalı sıvı soğutma düşünmüyorum. Kasanın Cpu soğumasına etkisi pek yok gibi.. Seidon 120v ya da 412s düşünüyorum. Sıvı soğutma özellikle seidon 120v bana pek güven vermiyor ama bakalım, ebat için tercih edilebilir. Bugün vatana uğrayacağım , 150 TL yi geçmemek kaydıyla birinde karar kılacağım..

Tamam ozaman aralarında 1cm boşluklu çapı 12cm 2 daire keserim.Vida deliklerine çok iyi bir çözümüm var

• Hocam hazır sıvı soğutmada pervane mecburen içeride kalıyor. Yoksa kasanın ısısı radyatörü daha kötü etkiler. Ancak bu sıvı soğutma kitleri eğer uzay kasalarda olursa 120v gibi giriş seviyesi bir kit 300 tl civarı rakiplerine kafa tutabileceğini düşünüyorum yanlışmıyım. aslında böyle bir projem var radyatöre verilen havayı peltierle soğutmak çok değişik bir fikir olur PLC ile programlayıp ısıya göre peltierin otomatik çalışması veya 1dk çalışıp 3 dk boşta bırakılabilir. Eğer cesaret edersem yapacağım.
  • RushEpicsTR kullanıcısına yanıt
    Bu konu ile ilgili olarak 2005 yılında bir arkadaş denemeler yapmış fakat, işlemciye oc yapılması durumunda ani ısı değişiminden dolayı peltier yetersiz kalmış.

Bunun dışında direk soğuyan taraftaki havayı fan yardımıyla radyatörü soğutmak istenilirse bunun içinde ayrıca bir düzenek gerekli, birde harici bir psu. Sistemin kendi güç kaynağını kullanmanın riskli olduğu belirtilmiş. Çünkü bu peltieri beslemek zahmetli deniliyor.

KAYNAK
    Hocam Böyle bir sistem kurmayı planlıyorum. boşta yatan 2 tane güç kaynağım var değerlendirmiş olurum
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RushEpicsTR -- 18 Haziran 2014; 18:05:50 >

Sonuçları biZlerlede paylaşırsan sevinirim. Kimsenin başaramadığı stabiliteyi yakalarsanız çok iyi bir iş başarmış olursunuz.

Bence mantıklı,evde biyerde olcaktı bendede konya sokakta ucuza satıyolar ankarada :)
    Yanlış görmediysem fan sıcak havayı çekiyor.Sıcak havayı çekmek yerine ısınan metale hava üfürmesi daha mantıklı olabilir.(Sadece tahmin) Başarılar dilerim
    Soğutucu bloğa hava üflenirse diğer taraftaki soğut hafa ile tepkime oluşturabilir , yani nemlenme durumu. Sıcak havayı tahliye etmek daha sağlıklı olabilir.
    Mantıken daha iyi soğur ama metal ızgaranın yanlarına bükülmüş maddeler koyup sıcak havanın yönü değiştirilebilir.YAni şundan diyorum hem katkı yapmak hemde başarılı olurasa bende 120xl de uygulayacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 19 Haziran 2014; 12:56:55 >

• Dün 17 gibi ARCTIC COOLİNG MX-4 macun siparişi verdim demin geldi.(Bayağı hızlılar) Yeni revizyon mavi ambalaj .Bakalım durum vaziyet ne olacak .Sürünce sıcaklık nasıl değişecek yazarım.Sanal marketim den aldım.Kargo kdv dahil 33,49 lira tutdu.
    Akıl akıldan üstündür aynen bende nemlenme durumundan dolayı havayı çektim ancak o bükerek havanın yönünü değiştirme olayı güzel fikir ama birdazda şık dursun istiyorum. Her neyse kötü gözüksün. İşçilik güzel olursa egzantirik bile olabilir. Bakalım elime para geçecek yakında parçaları upgrade edecem. Bu bahane ile sıvı soğutmaya geçecem. Şuan dükkandayım 2 adet intel soğutucu buldum bile peltieride şehir içine geçince halledecem..

Merakla bekliyorum hocam. Umuyorum ki güzel haberlerle geleceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.