Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özel bir nedeni bildiğim kadarıyla yok. İki seçeneği de kullananlar mevcut.

Tabii her zaman aynı sonuç alınamayacağı için en güzeli deneme yanılma yöntemi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çift fan takmayı düşünüyorum fanlar aynı yönemi üflemeli yoksa zıt yönemi üflemeli ?

şema olarak aşağıdakilerin hangisi olur ?

"|" : radyotör
    "<" : sola doğru üfleyen fan
    ">" : sağa doğru üfleyen fan

< | <
    < | >
    > | <
    > | >

Biraz basit karmaşık birşey oldu ama :) görüşlerinizi bekliyorum.
  • Merhaba arkadaşlar,

Vakit bulup kasa içi kablolamayı toparlayıp, asusun thermal radar programınıda hatim ettikten sonra fotoğraf paylaşayım dedim.

Sistem bileşenler:
    - Asus sabertooth z87 anakart,
    - MSI R6850 cyclone,
    - 8x2 16GB DDR3 ram,
    - 4770 işlemci,
    - Seidon 240M.
    - RM850 güç kaynağı,
    - Thermaltake armor+ kasa.

PSU üst kısımda bulunduğundan radyatörü aşağı montaj etmek durumunda kaldım. Boru mesafesini kurtarabilmek için 2 adet fanı radyatörün altına yerleştirmek zorunda kaldım.

Daha önceki cevaplarımda yer alan pompa sesi sorununun sonradan anakarta ait asist fanlardan çıktığını keşfettim :). Bu fanları 40 derecenin altında thermal radar programından çalışmayacak şekilde ayarladım ve vızlama sesinden kurtuldum. Radyatöre ait 2 adet fanı anakarttaki fan soketlerine bağladım ve yine T.R. programından 40 derece altında %60 ve sıcaklık artışı ile hızlarının lineer yükselecek şekilde ayarladım. Pompa sürekli max. devrinde çalışmaktadır.

Normal şartlarda (masaüstü kullanım):
    - Pompa 1400-1420 devirde sürekli çalışmakta,
    - Radyatör fanları 1300-1400 devirde sürekli çalışmaktadır.
    Bu şekilde kasam gayet sessizdir. Pompa sesiyle ilgili şikayeti olan arkadaşların kasalarındaki diğer fanları + kasa içi mekanik bağlantı gevşekliklerini kontrol etmelerini öneririm.

Yorumlarınız....

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

• quote:

Orijinalden alıntı: decayed

çift fan takmayı düşünüyorum fanlar aynı yönemi üflemeli yoksa zıt yönemi üflemeli ?

şema olarak aşağıdakilerin hangisi olur ?

"|" : radyotör
    "<" : sola doğru üfleyen fan
    ">" : sağa doğru üfleyen fan

< | <
    < | >
    > | <
    > | >

Biraz basit karmaşık birşey oldu ama :) görüşlerinizi bekliyorum.

Çok açıklayıcı olmuş bence hocam; cidden beğendim.

Genel kullanımda fanların aynı yöne doğru bakması önerilir. Bu sisteme de push / pull adı veriliyor. Bir fan havayı radyatöre doğru iter ( push ) ve diğer fan da havayı radyatörden çeker ( pull ) .

Sizin şemanızla anlatacak olursak < | < veya > | > şeklinde olacak. Hangisinin daha performanslı olacağını deneyerek bulun derim; zira hiç belli olmuyor.

Diğer iki ihtimalden > | < sistemi kullananı hiç görmedim; ancak < | > sistemini soran bir arkadaş vardı. Ben de bir gün denemeyi düşünüyorum.

• Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :) bu gece denerim.

Şema konusuna gelecek olursak herhangi bir yerden alıntı yapmak istemedim paintle çizecektim pek açıklayıcı olmaz diye düşündüm beğendiğinize sevindim :)

Sağlıcakla kalın saygılar.
  • Merhaba arkadaşlar,

Biliyorsunuz 120V bir süredir stoklarda tükenmişti. Yerine 120V nin yeni versiyonu 120V plus da satışa sunuldu. Bu versiyonda Jet flo fan kullanılıyor.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6527
    http://www.sanalmarketim.com/cooler-master-rls12p20pbr1-seidon-120v-plus-cpu-sivi-sogutucu/p_56515/

• quote:

Orijinalden alıntı: Coolermaster_Türkiye

Merhaba arkadaşlar,

Biliyorsunuz 120V bir süredir stoklarda tükenmişti. Yerine 120V nin yeni versiyonu 120V plus da satışa sunuldu. Bu versiyonda Jet flo fan kullanılıyor.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6527
    http://www.sanalmarketim.com/cooler-master-rls12p20pbr1-seidon-120v-plus-cpu-sivi-sogutucu/p_56515/

Ürünün tek değişen yanı fanımı?

• Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    Eski fanlara nazaran sıcaklıklarda nasıl bir değişiklik söz konusu? Test varmı acaba?

• sybertecno S kullanıcısına yanıt
    Güzel düzşünmüşsünüz fakat, kasanın alt yüksekliği zeminden çok fazla olmadığından dolayı hava çekim gücünü etkilemedimi?

• FoxPark kullanıcısına yanıt
    Kasanın altı ile zemin arası 2 cm kadar daha az değil. Fanlar havayı kasanın içinden alıp, radyatörden geçirdikten sonra kasanın altına veriyor. Kasanın alt kısmı delik delik, hava akışını engelleyen bir şey yok. Isınan hava yukarı çıkacağından, kasanın önünde 12cm ve yanında 20cm lik içeri hava veren fanlardan olduğu için (daha doğrusu mecburiyetten ) radyatörü o şekilde yerleştirdim. 2 radyatör fanınıda düşük devirde (1300-1400rpm) çalıştırıyorum. Şu an kasamın içi 30 derece, işlemcim ise 37 derecede ve her şey çok sessiz .
  • İyi günler hocam,
    120V alıcaktım stokları tükendi alamadım 120V Plus lansman edilmiş şimdi onu almayı düşünüyorum, 2.fan da kesinlikle ekleyeceğim.
    Ama bir sorum var 2.fan olarak 14cm boyutunda bir fan takabilir miyim yoksa illa 12 cm mi olucak ?
    Şu fandan almayı düşünüyordum olmazsa başkalarına bakacağımhttp://www.akortek.com/akasa-viper-r-12cm-yuva-icin-14cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeffogu

İyi günler hocam,
    120V alıcaktım stokları tükendi alamadım 120V Plus lansman edilmiş şimdi onu almayı düşünüyorum, 2.fan da kesinlikle ekleyeceğim.
    Ama bir sorum var 2.fan olarak 14cm boyutunda bir fan takabilir miyim yoksa illa 12 cm mi olucak ?
    Şu fandan almayı düşünüyordum olmazsa başkalarına bakacağımhttp://www.akortek.com/akasa-viper-r-12cm-yuva-icin-14cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan.html

forumun modifikasyon bölümünde bunu yapan bir arkadaş vardı. 120v ye akasa 12 cm yuva için 14 cm fan takan bir arkadaş vardı bi bak bulacaksın onu

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCoder

quote:

Orijinalden alıntı: jeffogu

İyi günler hocam,

forumun modifikasyon bölümünde bunu yapan bir arkadaş vardı. 120v ye akasa 12 cm yuva için 14 cm fan takan bir arkadaş vardı bi bak bulacaksın onu

Takabilirsiniz.

Buraya tıklayarak da bahsedilen konuya ulaşabilirsiniz.

• İkinize de çok teşekkürler hocam, o zaman ekstradan bir mod yapmaya gerek yok soğutucu tabanına değil mi konu başlığında mod geçiyor ama mod yapılmamış sanırsam :D
    Ayrıca bu fanları takmayı bu kadar istememin nedeni tam yükte 21 dB ve 110 CFM veren bir fan yurtdışında bile aratıp bulamadığım bir sessizlik ve performans .
  • 21 db yazmasına bakmayın. Arkadaşımda sessizdir performanslıdır diye aldı. Performansına diyeceğim bir şey yok diyor ama ses konusunda aynı şeyleri diyemiyor malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_power

21 db yazmasına bakmayın. Arkadaşımda sessizdir performanslıdır diye aldı. Performansına diyeceğim bir şey yok diyor ama ses konusunda aynı şeyleri diyemiyor malesef.

Oradaki değer yalansa gerçekte kaç dB olduğunu nereden öğreneceğiz ?
  • jeffogu kullanıcısına yanıt
    Boştaki debi değeri olmadı o, yük altında illaki ses yapar ama kaç db'i ölçmek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Boştaki debi değeri olmadı o, yük altında illaki ses yapar ama kaç db'i ölçmek lazım

Ben de anlamadım insanlar sesinden rahatsız oluyor ama tam devirde bile 21.7 bence çok değil bu işin içinde bir iş var .
    Akasa 14 cm PWM var bir de tam devirde 26 dB yazıyor zaten başka fanlarda bu değer 30'dan yukarıda.
    Peki bunların yerine 20-25 dB aralığında yüksek CFM'li bir fan önerebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeffogu -- 13 Temmuz 2014; 11:45:12 >
  • jeffogu kullanıcısına yanıt
    Çift fan yapacaksan al paket içinden çıkan fandan 1 adet daha full devirlere kadar çıkarmadan kullan hem sessizlik hem performans al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_power

Çift fan yapacaksan al paket içinden çıkan fandan 1 adet daha full devirlere kadar çıkarmadan kullan hem sessizlik hem performans al.

Ben akasa almayı düşünüyorum hala 1200 RPM Silent adaptörle dönüyor ve 19 dB ses yapıyor jetflo çift fan düşünürsek 38 dB kafam patlar.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.