Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tercih senin. Unutma jetflonunda 2 adaptör ile geldiğini.
  • jeffogu kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

jet flo nun içinden 2 tane devir düşürücü adaptör çıkıyor eğer biostan fan kontrol yapmazsanız bunlar sayesinde 1200 rpm ve 1600 rpm de sabitleyebilirsiniz.

http://eu.coolermaster.com/uk/product/Detail/cooling/jetflo/jetflo-120.html
  • Merhbaa arakdaşlar.

CoolerMaster Pure 650 Kasama Cooler Master Sedion 120 XL Takmayı düşünüyorum. Aşağıda ki resimlerde de göreceğiniz gibi kasanın üst kısmında boşluk var. Sıvı soğutma baş aşağı pozisyona geleceğinden buraya sıvı soğutmanın mazgal kısmını taksam sıkıntı cıkarmı. Yada arkadaki fani yukarıya takıp soğutmayı arkaya mı taksam.
    Takacağım sıvı soğutma :http://www.vatanbilgisayar.com/seidon-120xl-sivi-sogutma-sistemi.html
    Kasam:
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

• met@lrock kullanıcısına yanıt
    Fan kasa içerisine bakacak şekilde takabilirsiniz. Fakat orada dikkat etmeniz gereken olay, anakart ile fan arasında boşluk yeterlimi. Bence radyatör ve fanı direk egzoz kısmına takın, egzoz daki fanı da tahliye için tepeye takın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coolermaster_Türkiye

Merhaba,

jet flo nun içinden 2 tane devir düşürücü adaptör çıkıyor eğer biostan fan kontrol yapmazsanız bunlar sayesinde 1200 rpm ve 1600 rpm de sabitleyebilirsiniz.

http://eu.coolermaster.com/uk/product/Detail/cooling/jetflo/jetflo-120.html

Yazdığım yorumda zaten buna dikkat çekmiştim 1200 rpm de bile 19 dB ses benim için epey fazla, 120V sıvı soğutmada bir devrim ama fanlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Fan kasa içerisine bakacak şekilde takabilirsiniz. Fakat orada dikkat etmeniz gereken olay, anakart ile fan arasında boşluk yeterlimi. Bence radyatör ve fanı direk egzoz kısmına takın, egzoz daki fanı da tahliye için tepeye takın.

tamamdır dostum soğutucu gelsin resimleri ekleyeceğim.
  • 120V almayı düşünüyorum. Bu aletin radyatör dediğimiz yerini 12 cm'lik FAN yerlerinden herhangi birine takabilir miyiz? Asgard kasa var egzoz fanı yerine takmak istiyorum mümkünse alacağım değilse almayacağım yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takabilirsin, bende o şekilde kullanıyorum.
  • Arkadaşlar 120V kaç watt güç tüketiyor. İmzamdaki sisteme taksam rahat kullanabilir miyim?
  • _ELNINO_ kullanıcısına yanıt
    Sitesinde verilen bilgiye göre ( tıklayın ) 3.6W güç tüketimi yapıyor.

Sizin güç kaynağınızın kalitesini bilmediğim, hem de hız aşırtma yaptığınız için rahat kullanma konusunda tam bir şey söyleyemiyorum.
  • Nasıl 3.6 watt oluyor koca sistem şaka mi bu (;

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _ELNINO_ kullanıcısına yanıt
    Sitesinde Power Consumption ve Pump Power kısımları 3.6W olarak belirtiliyor. Şaka değil yani.

İsterseniz buradan güç hesaplaması yapabilirsiniz; şahsen sizin imzaya bakarak yaptım ve % 90 yük için 380W gibi bir değer aldım.
  • Bana mağazadan 100 watt gibi bir güç tüketimi yapar denmişti. Hatta imzamda bulunan soğutucu için de o civarı bir tüketim yapıldığı söyleniyordu.
  • Bende sistemi kuralı baya oldu, ancak fotoğraf ekleyebiliyorum Soğutma olarak Cooler Master Seidon 120v kullanıyorum, Block'un önünde kendi fanı, arkasında ise Xigmatek XAF 120mm bağlı.

İşlemci olarak imzamda görüldüğü üzere, i5 2500k kullanıyorum, 1.265v ile 4.5 Ghz'de. Bu havalarda genellikle oyunlarda en fazla 70 dereceyi gördüm çekirdek sıcaklığı olarak, Prime95'te ise 75-76 derece arası gidip geliyor çekirdek sıcaklıkları. Fanlar fazla ses yapmasın diye maximum hızda dönmüyor işlemci yüke girince, maximum hızda dönse kaç derece fark eder bilemiyorum artık Bu halinden oldukça memnun olduğum için, hiç kurcamaladım

• GPU stok fanı söksen, işlemciye taktığın soğutucu bloğu, gpu'ya yetişir mi? İleriye dönük böyle bir şey yapmayı planlıyorum. Ekran kartı üzerindeki ramler içinde pasif alüminyum soğutuculardan almayı düşünüyorum; ancak her şey pompa ile radyatör arası boru mesafesinin kurtarıp kurtarmamasına bağlı
  • ŞUAN 2. EL SATILIK DA BAŞKA İLAN AÇTIĞIM İÇİN BU İLANI AÇAMADIM 24 SAATİN DOLMASI LAZIM 2. İLAN İÇİN ŞİMDİDEN YAZAYİM DEDİM ELİMDE COLER MASTER XL 120M SIVI SOĞUTMA VAR FATURALIDIR KUTU VE KUTU İÇERKLERİ MEVCUTTUR ALMAK İSTEYENLER PM ATABİLİR
  • Merhaba Arkadaslar,

400R Corsair bir kasa topladım, fx8350 işlemcim R9 270x Toxic ekran kartım; benim sorunum işlemcimin stok fanının yüksek devirlerde çok fazla gürültüyle çalışması, ve soğutmaması. boşta 42-43 derece, yükte 70dereceyi bulmakta ve fanın sesi de sinir bozucu. 120v işimi görecektir diye düşündüm ama burdaki ustalardan da öneri almak isterim. Sizce 120v benim işimi görecek midir. Ayrıca soğutucu fanının egzos yerine mi takmam gerekecektir.
  • ercumania E kullanıcısına yanıt
    120V bulabilir misiniz bilmiyorum; bu aralar stokta yok. Farklı ve yeni modeli olan 120V Plus mevcut.

Ses bakımından, yanında gelen Cooler Master Blade Master fan 1500 RPM'den sonra beni rahatsız etti. Yeni modeldeki JetFlo fan ise daha sessizdir. Her şekilde stok fandan iyidir diyelim.

Soğutma olarak ise bu havalarda en fazla 35 dereceye falan düşer diye tahmin ediyorum. 8350'yi stok voltajla 4.4 GHz hızında kullanıyorum; boşta genelde 40 - 42 derece. Tahmini de buradan yola çıkarak yaptım. Kasa içi havalandırmanızın ve termal macun kalitesinin / sürülüşünün de önemi var. Kış - ilkbahar mevsiminde ise 25 - 30 aralığını görmüştüm; o civarlarda seyrediyordu.

İlla egzoz fan yerine takmak zorunda değilsiniz; üst panele de takabilirsiniz. Tabii görüntü olarak kanımca hoş olmayacaktır; ürün içindeki sıvıya hortumlar yukarıya bakacak diye bir etkisi olur mu, bilemem. Ayrıca üst panelden radyatöre toz kaçması da performansa zamanla etki edecektir.

Ürünün ortalama fiyatı 175 TL. Bu sebeple şöyle bir tavsiyede bulunacağım: Eğer hız aşırtma yapmıyor veya yapmayacaksanız 100 lira civarındaki hava soğutma modellerine de bakabilirsiniz. Nitekim, sessizlik de sizin için önemli bir etken. Hatta forumun ikinci el bölümünden hava soğutma bakarsanız paranız cebinizde kalır.

Hız aşırtma yapabilirim veya sesten önce performans diyorsanız zaten sıvı soğutmada f/p ürünü budur. Bütçede 250 - 300 civarına çıkmadan başka sıvı soğutma bulmanız çok zor.

Düzenleme: İmla; anlatım bozukluğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 22 Temmuz 2014; 10:36:06 >

• ercumania E kullanıcısına yanıt
    Ürün hakkında bilgi sahibi değilim; ancak arkadaşın belirttiği değerler gayet güzel.

İkinci el fiyatından kastım en fazla 50 - 60 lira falandı. 90 liraya sıfır ürün de bulursunuz. Burada sizin beklentiniz ön plana çıkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.