Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evo daha başarılı o zaman...
  • Selamlar ;

Ben de bugün vatandan seidon 120v plus aldım. benim derdim sessiz olması. Henüz montaj yapmadım bir kaç güne yaparım.
    normalde işlemcim zaten pek ısınmıyor ama biosdan ayarlayamadım bir türlü fan hızını olmazsa kontrolcü alıcam artık.

Sistemde şu an xigmatek takılı. aslında iyi soğutuyor. ama sesli biraz. fanı 8 cm den ufak sesli dönüyor.

sistem :

Cooler master stacker Emektar kasam.
    psu xigmatek tauro 600 watt ( bu da sesli biraz)
    Anakart gigabyte 970 ud3
    işlemci AMD fx 6300
    Ekran kartı AMD HD7770
    Ramler 8 gb gskill olması lazım
    4 adet 7200 rpm hdd
    kingston 120 gb SSD
    ses kartı creative

Bakalım montaj sonrası beğenmezsem bir de fan kontrolcüsü alıcam. Aslında xigmatek soğutucu sadece su ile güzel. işlemci fanını çalıştırmadan masüstünde filan çok serin. oyunda 50 derece oluyor. güvenemeyip fanı devreye sokuyorum.

• 240m var i5 4670k 4ghz de calısıyor ama nedense benim boşta sıcaklıklar 45-50 arası :d neden böle anlamadım düzgün süremedim gibi geliyo macunu bana
  • Radyatör içte 2 adet fan kasanın üst kısmında odam baya sıcak ama zate stok fanla stok hızda 35-40 derece arasıdı sıcaklık şimdi 4ghzde sıvı soğutmaya 45-50 arası ne saçma bişey millet 30-35 derece görüyo kışın yapılan testlermidir benimde pompa bişey bozuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler,
    i7 4790k almayı düşünüyorum sizce 120v plus karşılayabilir mi bu işlemciyi ve kasa olarak da Cooler Master haf 912 plus almayı düşünüyorum eğer 120v plus ı alırsam fan nereden hava almalı ?
  • @enes6116

Yapılan testlere göre "evet" başarılıdır denebilir fakat, her zaman son kullanıcıların yapmış olduğu testlerin kıyaslanması ile bu durum netlik kazanacaktır.

@ilkercom

Soğutucunuz hayırlı olsun. Fan hızını ayarlamanıza gerek yok. Sizde bilirsiniz ki fan soketini cpu_fan yuvasına takarsanız, yükteki ısınma durumuna göre çalışacaktır. Soğutma bloğunun soketini de cha_fan veya sys_fan yuvalarından birine takacaksınız

@dr4nzy

Yaz aylarında bu değerleri almanız normaldir. Yük altında 60C' yi geçmiyor sanırım.

@danqerRocker

Egzoz kısmına montajlayın. Tavanda fan olacağından dolayı sıcak havayı oradan tahliye edersiniz. Radyatör dısardaki havayı içeri alsın.
  • Egzoz fanının arkası acayip ısınıyor yani duvara denk geliyor şuan oda atıyorum35 derece ise orası rahat 45 derece vardır çok rahat hissedebiliyorum sıcaklığı

peki 4790k için sizce yeterli midir bu soğutucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpJusta -- 11 Ağustos 2014; 14:07:12 >
  • 4790 için kullanan göremediğim için sizi yanıltmak istemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

4790 için kullanan göremediğim için sizi yanıltmak istemem.

teşekkürler siz hangi işlemci için kullanıyorsunuz ve sıcaklık değerleriniz nasıl ?
  • Daha önce 4670k için seidon 120m kullandım. Bununla ilgili bilgiler sayfanın ilk sıralarında yer almakta. Ben oc li olarak kullanıyordum.
  • valla aida kurdum stress test yaptım 2 dk 62 63 kaldı hep %100 yükte diğerleri gibi yarım saat 1 saat test etmedim ama oyunda genellikle pc 10 saat süre calıstıktan sonra 65 68 derece rahat oluyor oda sıcaklıgım yüksek ama 30 derece gibi falandır belki akşamları dahada sıcak oluyor
  • evdeki pc de iş yerindeki de AMD işlemcili. fanlar çok yüksek hızda çalışıyor. işlemciler 30-40 derecede ama fanlar hep 3000 rpm üzerinde. biosda ayarı da yok. silent diyor onda sesli. auto diyor onda da sesli. nasıl iş anlamadım. ikiside gigabyte anakart. asus anakartta daha kolaydı.
  • Arkadaslar radyator fanina ait 4 pinli soketi cpu soketine bagladim, 3 pinli pompa soketini de sys fan 1'e bagladim. Radyator fanina easy tune 6 ile mudahale edebiliyorum fakat pompa fanina mudahale edemiyorum. Pompa ortalama 1850 rpm de calisiyor. Yer degistirdigimde ise bu sefer pompaya mudahale edebiliyorum fakat radyator fanina mudahale edemiyorum ve radyator fanu 2400 rpm de kafa patlatior. Ana kartim uzerindeki tum fan soketleri 4 pinlidir. Yardimlariniz icin tesekkurler

• TeRraN arkadaşım, bende de gigabyte anakart var fakat pompanın dönüş hızı 1650rpm. Bu hızlarda sorunsuz ve sessiz kullanıyorum.
    Sys fanlardan 1 e taktığımda 2000rpm lere gelmişti ve ses yapıyordu. Diğer fan pinlerini denemeni öneririm.
    EasyTune6 benim de çok işime yaradı. Radyatör fanını 1100lerde tutuyor. İşlemci sıcaklığı da 26 larda (i5750)
  • Seidon 120 XL'dan pompa tıkırtıları gelmeye başladı hayırlısı olsun bakalım :)
  • Arkadaşlar merhaba 120V plus satın aldım. Montaj sırasında ellerimle işlemci kısmındaki vidaları sıktım. ama sonrasında emin olmak için düz tornavida ile sıkmak istedim. Elimle hiç dönmeyen vidalar, tornavida ile bir kaç kez döndü ve sonrasında sabitlendi. Bir sıkıntı olmamıştır dimi arkadaşlar ? 4 vidasıda sabit olarak duruyor. Radyatöre çift fan takmak istiyorum. Bu konu hakkında da yardımcı olursanız sevinirim.
  • Gecmis konularda bazi arkadaslar pompanin 1400 rpm'de calismasi gerektigini belirtmis benim pompa 1850 den asagi inmiyor. Zaten laboratuvar testlerinde pompa omrune 70000 saat yazmislar biz en fazla 30000 saat kullaniriz o da onlarin istedigi gibi kullanirsak. Bu yuzden de Rpm isine kafam takildi biraz. Aslinda hizli calismasi iyi icerisindeki su miktari daha yavas azalicaktir fakat pompanin omru de onemli... Et6 ile sys fani ayarlayabilseydik super olcakti. Herhalde fan kontrolcu alicam gibi gorunuyor.

• Arkadaşlar 120v plus kullanıyorum. Kutusundan 4 adet siyah vida çıktı. İlk etapta tek fanlı olarak kullandım. Dün akşam ise ikinci bir fan ile pull push yapmak istediğimde kasamın arka yüzünden sadece 2 adet vidayı denk getirebildim. Kasamın sacı biraz kalın. Diğer iki boş kalan vida yerine de dışarıdan içeri doğru normal fanı vidaladım. Şu anda çok sağlam olarak duruyor bir sorun oluşturmaz diye düşünüyorum. Sizlere sorayım dedim.

• Overclock yapılmamış 4770K'da 45-35 derece arası değişiyor bende 120V Plus modeli boşta iken. Bu normal mi? Bana aşırı yüksek geldi. Stres testleri ve Watch_Dogs ile 70'leri görüyor.

Ayrıca bacaklardaki vidalardan bir tanesi tam sıkıştı mı emin olamadım, emin olmadığım vidayı fazla sıkınca tekrar en gevşek konuma dönüyor. En gevşek konuma döndürmeden mümkün olduğu kadar çok sıktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 19 Ağustos 2014; 15:02:54 >
  • Blody, Kasa icinde fanlari bir kontrol et istersen hava sirkülasyonu saglanmamis olabilir. Xt 1075, 750 mhz oc ile su anda 38 derece, stabilite testlerinde 63 derece de kaliyor. On tarafta iki fan var biri kapali arkada seidon ve psu egsoz gorevi yapiyor. Radyator fan hizi 992 rpm olarak ayarladim pompa 1923 ye cikmis bu pompa elimde kalicak kesin :) gayet memnunum su pompayi ayarlayabilsem daha da memnun olcam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mcload -- 19 Ağustos 2014; 17:04:38 >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.