Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu pompanin yuksek devirde calismasi sorun teskil eder mi ? Ona gore fan kontrolcu alicam. Pompa su anda sys 1 de radyator fanida cpu soketine bagli durumda? Pompa 1950 rpm olarak gozukuyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termal macunu biraz fazla kaçırmışım, biraz temizliğin ardından 1 saat Watch_Dogs oynarken en fazla 63 dereceyi gördüm.
  • Terran 120V sen soğuttun beni hocam, bu arada arkadaşlar ben jetfloyu 1400 RPM de çalıştırıp 2.fan olarak farklı bir fan cougar turbine master taam devirde çalıştırmak istiyorum. Bir sorun olur mu acaba ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni ayarlamalar ve sabah serinliği ile boşta 29-32 derece arasını, oyunda da en fazla 57 dereceyi gördüm.
  • Hava akimini dogru ayarlarsan sikinti olmaz. Ama ben su pompa olayina takildim :) 1950 rpm nedir :) Cooler masteri ariycam onlarin basinin etini yiyim biraz :) Gerci fan kontrolcu aldim ama olsun ben arayayim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeRraN

Hava akimini dogru ayarlarsan sikinti olmaz. Ama ben su pompa olayina takildim :) 1950 rpm nedir :) Cooler masteri ariycam onlarin basinin etini yiyim biraz :) Gerci fan kontrolcu aldim ama olsun ben arayayim:)

Fanların devrini nasıl ayarladınız ?

• Easy tune 6 ile sadece cpu fani ayarlanabiliyor. Sys fanlari ayarlanmiyor maalesef fakat bios uzerinden fan ayarini pwr ya da voltage yapinca yuk miktarina gore fanlarin donus hizini ayarliyor oteki yurlu jet flo kafayi yedirtiyodu bana su anda jet floyu cpu ya bagladim pwr modunda 890 rmp de donuyor. crys 3 de bir ara jet flo 1700 rpme cikti. Cooler master ile yaptigim gorusmede pompa 2400 e kadar cikabilir dediler illaki bir calisma standarti yokmus, ya bozulursa dedim getir yapariz dediler allah allah dedim bende :) pompa sys1 de 1750 rpm civarinda dolasiyor. Birden cok fan kullaniyorsan fan kontrolcu alip pompa haricindekileri fan kontrolcuye devretmeni oneririm.

• quote:

Easy tune 6 ile sadece cpu fani ayarlanabiliyor. Sys fanlari ayarlanmiyor maalesef fakat bios uzerinden fan ayarini pwr ya da voltage yapinca yuk miktarina gore fanlarin donus hizini ayarliyor oteki yurlu jet flo kafayi yedirtiyodu bana su anda jet floyu cpu ya bagladim pwr modunda 890 rmp de donuyor. crys 3 de bir ara jet flo 1700 rpme cikti. Cooler master ile yaptigim gorusmede pompa 2400 e kadar cikabilir dediler illaki bir calisma standarti yokmus, ya bozulursa dedim getir yapariz dediler allah allah dedim bende :) pompa sys1 de 1750 rpm civarinda dolasiyor. Birden cok fan kullaniyorsan fan kontrolcu alip pompa haricindekileri fan kontrolcuye devretmeni oneririm.

Benim de anakartım gigabyte. Aslında Easytune 6 da cpu fanın yanında bir de power fanı kontrol edebildiğimiz için işlemcinin fanını CPU fana pompayı da power fana bağlayarak ikisini de kontrol etme şansımız olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jeffogu

quote:

Easy tune 6 ile sadece cpu fani ayarlanabiliyor. Sys fanlari ayarlanmiyor maalesef fakat bios uzerinden fan ayarini pwr ya da voltage yapinca yuk miktarina gore fanlarin donus hizini ayarliyor oteki yurlu jet flo kafayi yedirtiyodu bana su anda jet floyu cpu ya bagladim pwr modunda 890 rmp de donuyor. crys 3 de bir ara jet flo 1700 rpme cikti. Cooler master ile yaptigim gorusmede pompa 2400 e kadar cikabilir dediler illaki bir calisma standarti yokmus, ya bozulursa dedim getir yapariz dediler allah allah dedim bende :) pompa sys1 de 1750 rpm civarinda dolasiyor. Birden cok fan kullaniyorsan fan kontrolcu alip pompa haricindekileri fan kontrolcuye devretmeni oneririm.

Benim de anakartım gigabyte. Aslında Easytune 6 da cpu fanın yanında bir de power fanı kontrol edebildiğimiz için işlemcinin fanını CPU fana pompayı da power fana bağlayarak ikisini de kontrol etme şansımız olabilir.

Bende Power fan'a müdahale edebilcek bir buton ya da bölüm gözükmüyor :( Modelden modele fark var anladığım kadarıyla. Bugün öndeki fanların bağlantıslarını cıkardım sıstem yükte 65 dereceyi geçmedi havalar çok ısınırsa tekrar takarım. Bu soğutma sisteminden bu kadar iyi bir performans beklemiyordum açıkcası. Evin sıcaklığı 30 derece cpu sıcaklığı oc ile 37 derece daha ne olsun inşallah bir kaç yıl sorun çıkarmaz :)

• Ben Asus anakartta pompayı CPU_OPT isimli fan girişine takmıştım, forumdaki arkadaşların pompa devrini tartıştığını görünce ben de bir kontrol edeyim dedim ve ne göreyim? Pompa tam 2384 devirdeydi Neyseki bu şekilde 1-2 gün kullandım sadece, pompayı herhangi bir sistem fanı girişine bağladım ve şimdi devir 1700-1800 arası. Uyarılar için teşekkürler
  • @TeRraN Anakartım gigabyte ud3p hocam

@Bl00dyHell Hocam size de teşekkürler sayenizde pompa ve diğer iki fanı en uygun şekilde nasıl kontrol edeceğimi buldum. Pompayı ben de bir sistem fan da denerim peki pompa sesinden 1800 devirde rahatsız mısınız ?

• HAF 912 ADV. kasadan HAF X 942 kasaya geçmeyi düşünüyorum ama 120XL'i rahatça kullanabilir miyim acaba?

• Arkadaşlar dün vatandan son kalan seidon 120v plusu aldım :) işlemciyi boşta denemedim kasam zalman z11 en önde zalman ledli fan var ayrı olarak 3 tane corsair 140 mm af serisi mavi ledli fan var kasamda hava akımım iyi işlemcim i5 4670k işlemci içindeki gpuyu kullanıyorum oyunlarda işlemci %50-60 kullanımda 38-43 derece arası normalmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doomcry1000

Arkadaşlar dün vatandan son kalan seidon 120v plusu aldım :) işlemciyi boşta denemedim kasam zalman z11 en önde zalman ledli fan var ayrı olarak 3 tane corsair 140 mm af serisi mavi ledli fan var kasamda hava akımım iyi işlemcim i5 4670k işlemci içindeki gpuyu kullanıyorum oyunlarda işlemci %50-60 kullanımda 38-43 derece arası normalmi ?

Maşallah. Bizde 50-60 dereceleri görüyor. Nazar değmesin.
  • Arkadaş işlemciye oc çekmeden kendi default ayarlarında oyun oynayarak aldığı değerledir. Birde bilgisayarın çalıştırdığı odada klima olma ihtimalini de olabilir.

@doomcry1000

Bu konuda ekran görüntülerini ss olarak alabilirsek daha aydınlatıcı bir bilgiyi paylaşmış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Arkadaş işlemciye oc çekmeden kendi default ayarlarında oyun oynayarak aldığı değerledir. Birde bilgisayarın çalıştırdığı odada klima olma ihtimalini de olabilir.

@doomcry1000

Bu konuda ekran görüntülerini ss olarak alabilirsek daha aydınlatıcı bir bilgiyi paylaşmış olursunuz.

evet o.c yapmadım 3.4 turbo ile 3.8 kullanıyorum odada klima yok ama kasa klima gibi :)
  • ben tekrrdan soruorum i5 4670k @4ghz de calısıyor z97 gaming5 oc genie tuşuyla voltaj vermeden odm sıcak yanlışmı taktım bilmeiyorum ama masaüstünde 37-45 arası oyun içinde 50-60 arası gün içinde uzun saatler çalısınca masaüstünde 45 47 lerde dolaşıyor normalmi bu derecler sanki stok fanlada aynı gibidi 240m var bide :D
  • bende de ne şans var gittik sıfır aldık pompa sorunlu çıktı 90 derecelere dayandı işlemci.Apar topar geri söktük.Geri göndereceğim.
    Halbuki ne çok istiyordum bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr4nzy

ben tekrrdan soruorum i5 4670k @4ghz de calısıyor z97 gaming5 oc genie tuşuyla voltaj vermeden odm sıcak yanlışmı taktım bilmeiyorum ama masaüstünde 37-45 arası oyun içinde 50-60 arası gün içinde uzun saatler çalısınca masaüstünde 45 47 lerde dolaşıyor normalmi bu derecler sanki stok fanlada aynı gibidi 240m var bide :D

@dr4nzy

Konuya uzun zamandır uğramadığım için cevap vermek baya geç oldu

Sıcaklıklar normal ve işlemci oc li olduğu için soğutma işini bence gerçekleştiriyor. stok fanla yük altında bu değerler daha yüksek çıkar.

@PARS BİLİŞİM

Hangi model?

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.