Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seidon 120M kullanıyorum.. 2.fan takmak istiyorum ama.. fan üzerindeki ok yönleri nasıl olaca.. okların hepsi içeri dogrumu dışarı dogrumu olacak....
  • Fanlar dışarıya doğru hava verirse kasanızın iç sıcaklığı bakımından daha iyi olacaktır. İmkanınız varsa iki durumu da deneyip sıcaklıkları karşılaştırın tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Fanlar dışarıya doğru hava verirse kasanızın iç sıcaklığı bakımından daha iyi olacaktır. İmkanınız varsa iki durumu da deneyip sıcaklıkları karşılaştırın tabii.

+1

Ayrıca aldığınız değerleri de (boşta ve yükte) burada ss olarak paylaşırsanız, hem kullandığınız kasanın hemde sıvı soğutmanın ne kadar serin olduğunu ve sıcaklıkların nasıl değişkenlik gösterdiğini görmüş oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berbat88

Merhabalar,

Ben de bir Seidon 120V kullanicisiyim. Fani 2 gun once aldim, kasam biraz kucuk kaldigi icin monte etme konusunda biraz sikinti yasamis olsam da sonuc olarak hallettim.

Masaustunde yuksuz iken 32-41 derece oyunlarda ise 50-58 dereceye kadar cikabiliyor i5 4570 3.2 islemcim, Overclock falan yapmadim. Sizce bu isilar normal midir? Bir de asil merak ettigim isimin cok hareketli olmasi yerinde durmuyor, bu sebeple fan da bir hizlaniyor bir yavasliyor. Sabit kalsa belki bu kadar bas sisirmez. Sizce nedendir?

Kasa içi hava sirkülasyonun etkisi var ve sizin kasa küçük olarak dile getirmişsiniz. Kullandığınız kasa modeli nedir? OC li hali ile benim aldığım sıcaklık değerlerinden biraz düşük. Kasa ve montaja ait bit kaç resim ekleyebilirmisiniz?

•  Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

İşlemci fanımı kasanın üstüne veya farklı herhangi bir yerine takamadım, arka tarafa bir şekilde sabitlemeyi başardım.

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

Bunu da kasamın içindeki kablo karışıklığını göstermek için attım

2 haftadan fazla bir süredir kullanıyorum çok büyük bir sıkıntım olmasa da OC dahi yapmıyorum, biraz daha soğuk olabileceğini düşünüyorum 60ın üstüne çıktığı zamanlarda oluyor. (İ5 - 4570 3.2 Ghz)

@FoxPark

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbat88 -- 7 Kasım 2014; 9:55:59 >

• berbat88 B kullanıcısına yanıt
    -Kullandığınız kasanın modelin nedir?
    -Siz radyatörü plastik kelepçeyle mi tutturdunuz?
    -Kasanın tavanında sıcak havayı tahliye etmek için fan var mı?
  • -Thermaltake VN470B1W2E Commander Siyah MidTower Kasa (http://www.gold.com.tr/thermaltake-vn470b1w2e-commander-siyah-midtower-kasa_u)

- Evet fakat hava alıp vermesini engelleyen bir durum yok gibi, ve de sapasağlam titreme vs. yok. Yalnızca plastik kelepçe değil arkasından çapraz kısmına vida da takarak sabitledim.

- Evet kasanın tavanında fan var. Sizce dışa doğru mu üflemeli içe mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbat88 -- 7 Kasım 2014; 14:30:52 >
    Tavan mesafesinden dolayı radyatör sığmamış sanırım. Resimlere baktım şimdi.Eğer sağlam oturmuş ise sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.

Tavanda fan var ise bu fanlar dışarı üfleyecek şekilde montajlanması lazım. Bir de unutmadan kasanın ön tarafından kasa içine hava üfleyecek fan olması gerekir.
  • Kasanın ön tarafında bir fan girişi bulunduğunu sanmıyorum. Kasanın modelini söylemiştim zaten ön kısmında fan yok diye biliyorum.
    Opsiyonel olarak 12cm lik fan yuvası mevcut. Eğer kasanızda yoksa bir tane temin edin derim.
  • Açıkçası kasanın ön tarafını pek kurcalamadığım için burada bir fan girişi olduğunu bilmiyordum. Ön tarafa yakın olarak hdd ve ssd duruyor, ve kasanın ön tarafı bir hayli kapalı sayılır en fazla ne kadar etkisi olabilir ki? Elimde 120mm lik fan mevcut eve gidince ilk işim onu ön tarafa içeriye doğru üfleyecek şekilde takmak olacak o halde.

Bir de bonus soru sorayım, fanların üfleyen kısmı etiketinin bulunduğu kısım mı olur, yoksa etiket arkada kalacak şekilde öne doğru mu üfler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbat88 -- 7 Kasım 2014; 14:48:06 >
    Kasanın ön tarafından hava girişi olmalı, önünde hdd kafesleri olması illaki girişe etkisi olacaktır ama siz bunu artık bir şekilde ayarlamalısınız. HDD leri daha üste taşıyabilirsiniz.

Fanların bir çoğunda hava akışının olduğunu gösteren oklar yan taraflarında bulunur. Resimde görüldüğü gibi bu kısım ön tarafıdır ve kasa içine bakacak.
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

• Yardımların için çok teşekkür ederim.

Son olarak ok işaretinden kasıt dört kenarda da bulunan girintiler mi?
    bildiğin ok işareti
  • Seidon 120m var bende cift fan taktim ancak fanin biri sicakliga gore devrini yukseltmiyor asil fan islemci fan girisine bagli onda sikinti yok digeri sistem fan girisine bagli ikiside 4 pin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memo006 M kullanıcısına yanıt
    SYS_fan veya cha_fan soketleri işlemci fan soketinden farklı çalışır diye biliyorum. Cpu sıcaklığı değilde kasa İçi sıcaklığa göre hareket ederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 11 Kasım 2014; 12:58:28 >
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Dogru olabilir de peki cift fan takanlar nasil yapiyor bu isi 800 rpm yi gecmiyor fan devri

• memo006 M kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız fan modeli nedir?

Çift fan kullananlarda biride benim. Diğer fanı anakart üzerindeki cpu_fan2 soketiné bağlı (msi z87-g45 gaming)

Deneme amaçlı fan kontrolcü ile baktım cpu1 deki fan (beraberinde gelen fan) maksimum devir 1100 rpm olarak çalıştı ikinci fan ise maksimum 900 rpm de Çalıştığını gördüm. Anakart üzerinde hiç bakmadım bakmış olsamda hatırlamıyorum. Akşam eve gidince bakarım

Ikisi de islemci sicakligina gore devrini ayarlasa daha iyi sogutma saglanir islemci fan girisini cogaltma aparatlari var olmazsa ondan temin edecem aksam bakinca cevap yazarsiniz tsk

Kasanın ön kısmına fan takmak pek bir işe yaramadı, zaten fanın takıldığı yerin direkt karşısında bir hayli bir kablo kalabalığı var yani kasaya farklı bir fan takma gibi bir durumum kalmıyor fakat sıkıntımın daha farklı olduğunu düşünüyorum. OC yok bir şey yok 63 dereceye kadar çıkabiliyor işlemci ısısı.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.