Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende sıvı soğutma çok istiyordum ama bu marka ve başka markalardaki yorumları görünce tırstım,ne zaman arıza vereceği belli olmuyor sanırım ürünlerin,çünkü pc yi tek ben kullanmıyorum,ben kullandığım zaman devamlı gözüm sıcaklık bilgilerinde,herhangi bir pompa arızasında vs dereceden anlayıp müdahale ederimde,kardeşim vs oturduğunda o zaman arıza verdiğinde iş işten geçmiş olabilir,o yüzden hava soğutmayımı tercih edeyim,yanlışmı düşünüyorum acaba.
  • Sıvı soğutma konusunda çok bir geçmişe sahip değilim ama bugüne kadar toplamda 3 tane kullandım. Birini de hala kullanmaktayım.

İlk aldığım Seidon 120 M-Zalman lq310-Seidon 120v (şuan kullandığım) Hiç birinde sorun yaşamadım ve yeni sahiplerinde de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu tür konular kişinin zevkine kalmış bir durum.

Şahsi fikrimi soracak olursanız, hava soğutmaya geçmeyi düşünmüyorum
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
    biraz şans işi galiba,2-3 yorum üste arkadaşın başına tam tersi gelmiş :D
    dediğim gibi,tek kullansam sistemi eyv,her türlü sıvı soğutma alırım yer ve performans açısından,biraz daha araştırayım,kullanan kişiler ilk aldıklarındamı arıza veriyor yoksa daha sonramı diye.
  • Uzun süre hava soğutma ürünleri kullandım. Son 1 yıldır Seidon 240 M ve 120 M kullanıyorum. İşlerini gayet iyi yapıyorlar. Şimdilik sorunum yok. Bozulursa diye de aklıma gelmiyor.
  • COOLER MASTER SEIDON 120V PLUS almayı düşünüyorum. 200R kasaya takılır mı?
  • İki hafta önce aldığım 120V'nin içinden radyatörü kasaya sabitlemek için gerekli vidalar (onun yerine normalde 4 adet olan uzun vidalardan 8 adet çıktı) çıkmadı. Ben de Corsair kasamdaki kauçuk halkaları çıkarıp başka bir vida uydurdum. Peki orjinal vidaları bir yerden bulmam mümkün mü?
  • @xxx187

Son durum nedir? Aldınız mı?

@pescatorett

Ürünü nerden aldınız da eksik çıktı? Tahmin edeyim vatanbilgisayar mı?

@Coolermaster_Türkiye

Vida konusunda yardımcı olabilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 25 Ekim 2014; 9:18:54 >
  • xxx187 kullanıcısına yanıt
    120 V plus 12 cm fanlı görünüyor. Egsoz fan kısmına olur. Kasanın üst kısmında daha büyük radyatörler için bile yer var, sitesinde öyle görünüyor.
    Radiator Mount Locations
    Top: 240mm
    Rear: 120mm
    Bottom: 120/140mm
  • bana itafen yazdıysanız durumu anlatayım.Q6600 aldık dedik overclock yapar kullanırım ardına birde seidon 120 aldım forumdan değişimden gelmiş ürün taktık kullandık bir hafif musluk sesini andıran ses var sıcaklık 50-60 sonunda da 90 dereceye dayandı söktük taktık macununu yeniledik nafile.1 günümü harcadım bu elemana.Giden 30 tl kargoya mı yoksa söküp takarken sanırım çatlattıgım anakartamı yanayım anlamadım(makinanın düğmesine basınca 1 dakika sonra elektirik veriyor power sağlam)

sonuç olarak eski kırık dökük soğutucuyu ve fanı birleştirerek bişiler çıkardım sonuç şu yakın zamanda bu tip kapalı sistem sıvı soğutma düşünmüyorum en azından socket 775de
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

şimdi araki DFI LANPARTY DK X38-T2RB tarzı sağlam socket 775 de anakart bulki o/c yapayım 3.00 ghz de kullanıyorum ancak işlemciyi.Piyasadakilerin alayı giriş seviyesi anakart
    varmı şöyle P45 cipsetli bişi beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 25 Ekim 2014; 11:05:26 >

• Konuya da yazmıştım aldığım 120V su motoru bozulmuştu.Vatan Bilgisayar dan garantiye gönderdim yerine 120V plus geldi.Önceki modelin su motoru zzz şeklinde çok rahatsız edici olmasa da ses yapıyordu.Bunda hiç öyle bir durum yok.Çok memnunum.Tavsiye ederim.
  • Yok size itafen yazmadım bi arkadasın basında gelmiş arıza durumu
    Sizede gecmis olsun.bu mesajı gördükten sonra artık tamamen vaz geçtim
    Sıvı soğutma şans işi artık.hava soğutmada oyle bir durum yok
    Çünkü hangi ilana baksam corsair ve cooler master ürünlerin cogunda hep degisimden geldi satılık yazıyor en iyisi bulasmamak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

@xxx187

Son durum nedir? Aldınız mı?

@pescatorett

@Coolermaster_Türkiye

Vida konusunda yardımcı olabilirmisiniz?

Vida konusunu kaçırdım sanırım, sorunu olan arkadaş pm atarsa yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coolermaster_Türkiye

Merhabalar. Cooler Master veya diğer markaların kapalı devre sıvı soğutma sistemlerinde alüminyum radyatör ve bakır işlemci bloğu bulunuyor. Bu durum öğrendiğim kadarı ile galvanik korozyon problemini ortaya çıkarıyormuş. Kapalı devre sistemlerini kullanım ömrü ne kadar oluyor bu durumda, sistemde kullanılan sıvı daha özel karışım mı korozyonu önlemek için? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay H -- 25 Ekim 2014; 16:40:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120v yi 2. El olarak aldım...kasamı kestim takabilmek için.

Sonuç:

-uğultudan başım ağrıdı 5dk da
    -işlemci x2 durumda biosta sıcaklık 43 derece
    -kasada hava akışı iyi montaj da tamam...daha fazla sıkılmıyor zaten vidalar...

Ne yapmam gerekiyor delirmek üzereyim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • COOLER MASTER SEIDON 120M 6 aydır amd fx 8320 ile birlikte kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım ve memnunum. benide ekliyebilirsiniz.
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    benimde yaşadığım problem buydu bu ürünün pompası kim ne derse desin randıman vermiyor.Bu kadar uğuldamasının sebebide zaten bu pompa gerektiği gibi çalışmadığından radyatöre su yeterli devirde gitmiyor haliyle anakartta işlemci ısınıyor diye pwn çıkışa yani radyatördeki fana son gazı verdiriyor.İade ediniz
    seidon 120v 1 dolu 1 boş sıkıyor anlaşılan ortası yok.Kimisi çok memnun benimde içinde bulunduğum gruba görede berbat.Şahsen kapalı devre sıvı şeysi benim için bitmiştir
  • quote:

@pescatorett

Evet doğru tahmin ettiniz.
  • @pescatorett

İade ürünü olabilir. @Coolermaster_Türkiye ile iletişime geçerseniz size yardımcı olacaktır.

@ruzgarnufel

Kullandığınız kasa sıvı soğutmaya uygun görünüyor fakat kasada kesim işlemi yaptığınızı belirtmişsiniz. Radyatörü kasada nereye montajladınız? Görsel ekleme şansınız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 27 Ekim 2014; 13:21:19 >
  • Merhabalar,

Ben de bir Seidon 120V kullanicisiyim. Fani 2 gun once aldim, kasam biraz kucuk kaldigi icin monte etme konusunda biraz sikinti yasamis olsam da sonuc olarak hallettim.

Masaustunde yuksuz iken 32-41 derece oyunlarda ise 50-58 dereceye kadar cikabiliyor i5 4570 3.2 islemcim, Overclock falan yapmadim. Sizce bu isilar normal midir? Bir de asil merak ettigim isimin cok hareketli olmasi yerinde durmuyor, bu sebeple fan da bir hizlaniyor bir yavasliyor. Sabit kalsa belki bu kadar bas sisirmez. Sizce nedendir?
  • quote:

@pescatorett

İade ürünü olabilir. @Coolermaster_Türkiye ile iletişime geçerseniz size yardımcı olacaktır.

Arıza nedeniyle iade edilen bir ürün olduğunu sanmıyorum. Çünkü çalışmasında ya da değerlerinde bir sorun görünmüyor şimdilik. Zaten forum aracılığıyla yetkili kişyle iletişime geçtim. Bana Çarşamba günü döneceğini bildirdi.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.