Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
38.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 4690K işlemcisi için 120V ile TPC 812XS arasında kararsız kaldım. Hangisi daha iyi soğutma sağlar? Kasa Haf 912 750W

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 aylık 120V su motoru bozuldu.Işığı yanıyor ama soğutmuyordu.Boşta bile 99 dereceyi görüyordu işlemci.Başına böyle bir şey gelen var mı?
  • ecay kullanıcısına yanıt
    Direk servise yönlendirin isterseniz beklemeye gerek yok.

• arkadaşlar bu 120v'yi çift fanlı deneyen oldu mu cidden işlemci sıcaklıklarında bir fark oluyor mu tek fana nazaran ?? boşu boşuna bir fan daha bağlayıp ses yapmasını istemiyorum. ;) boşta izmirde ortalama bu sıcaklarda 43 derece civarında çalışıyor 6300 işlemcim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda3535

arkadaşlar bu 120v'yi çift fanlı deneyen oldu mu cidden işlemci sıcaklıklarında bir fark oluyor mu tek fana nazaran ?? boşu boşuna bir fan daha bağlayıp ses yapmasını istemiyorum. ;) boşta izmirde ortalama bu sıcaklarda 43 derece civarında çalışıyor 6300 işlemcim...

bilmiyorum ama stok fan yerine başka fan almanızı tavsiye ederim o fan çok sesli.
  • 120v plus kullaniyorum radyator szinde ates gibi oluyor mu oyunlar da?

• andromeda3535 A kullanıcısına yanıt
    Çift fan ile kullanıyorum. Yanında gelen fandan bir adet daha alarak sistem kurdum.

Sıcaklık olarak, yükte ortalama 5 derece kadar fark yarattı. Ses olarak da elbette değişim oldu; sonuçta tek fanın görevini iki tanesi yapıyor. Ancak fan profilinizi ayarlamazsanız çift fanda da ses olacaktır.

İşlemci, fanın ses yapacağı sıcaklığa daha geç sürede ulaşacağı için çift fanın daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında, stres testlerinde veya fan profilini 50 derecede % 60 gibi ayarlara getirirseniz sessizlik beklemeyin.

Ayrıca çift fanlı sistemlerde aynı model kullanmak daha sağlıklı deniyor. Bu sebeple daha fazla masraf etmemek için, soğutucunun yanında gelen fandan almak daha mantıklı. Öteki türlü iki adet fan almak gerekecek ki ben 160 - 170 liralık soğutucu için 70 - 80 liraya fan alınmasına karşıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Çift fan ile kullanıyorum. Yanında gelen fandan bir adet daha alarak sistem kurdum.

Sıcaklık olarak, yükte ortalama 5 derece kadar fark yarattı. Ses olarak da elbette değişim oldu; sonuçta tek fanın görevini iki tanesi yapıyor. Ancak fan profilinizi ayarlamazsanız çift fanda da ses olacaktır.

İşlemci, fanın ses yapacağı sıcaklığa daha geç sürede ulaşacağı için çift fanın daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında, stres testlerinde veya fan profilini 50 derecede % 60 gibi ayarlara getirirseniz sessizlik beklemeyin.

Ayrıca çift fanlı sistemlerde aynı model kullanmak daha sağlıklı deniyor. Bu sebeple daha fazla masraf etmemek için, soğutucunun yanında gelen fandan almak daha mantıklı. Öteki türlü iki adet fan almak gerekecek ki ben 160 - 170 liralık soğutucu için 70 - 80 liraya fan alınmasına karşıyım.

Hava soğutma almak daha mantıklı o zaman.

• merhabalar ben de 120v plus aldım
    mümkünse fx 8320 veya 8350 ocsiz güncel prime 95 sonucu atabilir misiniz benimki 2 dkda 65 derece oldu uzatmadım ben de
  • Merhaba arkadaşlar bende 120V Plus aldım benide ekleyin aranıza

İşlemcimi(i5 760) 4.0 ghz yapıcam hadi hayırlısı

• arkadaşlar şu kasayı almayı düşünüyorum. ancak sogutmanın ses konusunda tereddütüm var kullanan arkadaşlar yadımcı olabilir mi? sizce tercih etmelimiyim...

http://www.vatanbilgisayar.com/cm693---seidon-120v-sivi-sogutmali-midt-atx-siyah-kasa.html
  • Aynı kasanın 690 II serisinden kullandım ayrı sistemde, kasa İçi hava sirkülasyonu çok iyi. Sıvı Soğutma kendi sınıfında başarılı. Sorun yaşayacağınız ürünler değil.

• Corsair H100i'ye geçtiğim için benim beş aylık emektarı ( Seidon 120V ) satıyorum arkadaşlar. Detaylar için dükkanıma veya imzamda yer alan yazıya tıklayarak ilana bakabilirsiniz.
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-412s-intel-lga-775_1155_1156_1366_2011--amd-am2_am3_am3--islemci-sogutucu.html yada 212 evodan daha iyi mi perforns kesnlikle verecek midir?
  • Yabancı sitelerin birinde bir test durumu gerçekleşmiş fakat bu test ne kadar tatmin edici bilemiyorum. Bu konuda kullanıcıların kendilerinden gelecek yorumlara istinaden daha sağlıklı bir fikir edinilebilir.

http://www.pcper.com/reviews/Cases-and-Cooling/Cooler-Master-Seidon-120V-Liquid-CPU-Cooler-Review/Test-Setup-and-Temperat
  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    Burada yanlış bilgi vermişiz, düzeltme yapmak istedim, Nepton kutu içeriğine jet flo fanların devir düşürücü adaptörleri dahil değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coolermaster_Türkiye -- 6 Ağustos 2014; 14:35:14 >
  • Sıcaklıklar konusunda ne kadar bir fark oluştu acaba bilgi verebilirmisiniz?
    Hocam zor yerden sordunuz; zira H100i'nin çok fazla ayarı mevcut. Hepsini kullanamadım ve her birinde farklı değer çıkıyor. Ayrıca işlemciye dün biraz daha OC yaptım. Ama dünden hatırladığım kadarıyla ( hız ve voltaj ikisinde de aynıyken ) Prime'da 8 - 12, boşta 5 - 7 dereceye yakın bir fark gördüm. Tabii bu Balanced ve Performance modunda deneme yaparken oldu. Doğal olarak da epey ses oluştu.
  • Bilgilendirme için teşekkürler.

Peki bu farkı almak için o ses seviyesini işitmek, seidondan vaz geçmeye değdi mi ? Çünkü donanım değiştirmek bende dahil biraz hevesle alakalı bir durum olduğundan dolayı soruyorum.
    Fikrimi belirtmeden önce bazı önemli bilgileri vereyim: Prime'da iki ürünün de fanları bu havada doğal olarak son devirde dönüyordu. 120V'yi push - pull olarak kullanıyordum. H100'ide böyle bir durum şu an yok. Ses farkı konusunda push - pull oldukça fark yaratıyor; 120V'den biliyoruz.

İki ürünü de Performance - Turbo modlarındayken düşünürsem o sesi işitmeye, 120V'den vazgeçmeye değmez diyebilirim. Zaten H100i alanların fan değiştirme sebebi de sanıyorum ki budur. Ha, eğer H100i'ye push - pull yaparsam ses konusunda oldukça ilerleme kaydederim.

120V'yi tek fanlı kullandığım zamanı hatırlıyorum. İki ürünü de sadece yanlarında gelen fanlar ile test etseydim aradaki ses - sıcaklık oranına bakarak H100i'ye geçmeye kesinlikle değer derdim. Tabii burada güzel bir fan profili oluşturmanın etkisi olacaktır.

Lafı daha fazla uzatmayayım:

Seidon 120V (Yanında Gelen Tek Fan) | Corsair H100i (Yanında Gelen 2 Adet Stok Fan) = H100i seçmek daha mantıklı.

Seidon 120V (Çift Fan ile P/P) | Corsair H100i (Yanında Gelen 2 Adet Stok Fan) = Hız aşırtmada ileri seviye ( FX 8350 ile 4.6 GHz ötesi ileri diyelim ) düşünülmüyorsa 120V P/P kullanmak daha mantıklı.

Corsair H100i (4 Adet Stok veya Farklı Fan ile P/P) ise her ihtimalde daha mantıklı.

Bu izlenimlerim Temmuz - Ağustos ayı itibariyle var olan sıcaklıklar sonucu ortaya çıktı. Kasa içi havalandırması kötü olan arkadaşlar dikkate almasın; sonra pişman olurlarsa üzülürüm.

Şu an özel bir fan devir profili oluşturdum; ses konusunda çok daha iyi oldu. Tabii şimdi Prime testine sokarsam sıcaklık olarak Turbo modundaki kadar iyi randıman alacağımdan şüpheliyim.

Ayrıca, bilgisayarı oyun amaçlı kullananlara kriter olarak Aida64 sistem kararlılık testini tavsiye ediyorum; çünkü o testin işlemciye verdiği yük ile oyunlarınki yakın seviyede oluyor. Prime ise bildiğiniz gibi bambaşka bir olay...

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.