Şimdi Ara

Copy-paste 'in mucidi vefat etti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelmiş "Kopyala-yapıştır" "Copy-paste" komutlarının mucidi Larry Tesler bugün vefat etmiştir.

Copy-paste 'in mucidi vefat etti.

www.aljazeera.com
    Larry Tesler: Computer scientist behind 'cut-copy-paste' dies
    https://www.aljazeera.com/news/2020/02/larry-tesler-computer-scientist-cut-copy-paste-dies-200220051817660.html

BBC News
    'Cut, copy and paste' inventor dies
    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-51567695

"Kes-Kopyala-yapıştır" ismi eski hattatların işlemlerinden geliyormuş. Hattatlar eserlerini yazarlarken bazı durumlarda yazılı eserin bir kısmını kesip eserin başka bir kısmına yapıştırıyorlarmış.

• Insanlığa büyük yararı dokunmuş ender kişilerden birisinin vefatına üzüldüm. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ctrl Z yapsınlar.
  • Bence insanlığın Ay a çıkmasından daha faydalı bir buluştu Ctrl c v...

Rip güzel insan...herkesin hayatına dokundun...unutulmayacaksın.
  • Gençlik fotoğrafını koymuşsun... 74 yaşındaymış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, yukaridaki resim adamin "genclik" resmi. Adamin bu resmi daha sevimli görünmüştü

• Toprağı bol olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baya da güzel adammış

• Cehennem gezisi esnasında, rehber dante’ye döner ve söyle bakalım dante. Allah insanı neden yaratıp dünyaya gönderdi.
    Dante cevap veriri ( ilmi arasınlar diye )
    Larry Tesler İlmi aramış ve insanlığa faydası dokunmuş. Allah rahmet eylesin.

• Son 2 saattir excel'leri birlestiriyorum ctrl+c / ctrl+v... Vay be arkadas, demek bu adammis sebebi. Neye inaniyorsa umarim o guzel yere gider
  • cenazesi nerden kaldırılıyor

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    İkindi namazını mütakip Teşvikiye camiinden.
  • Leipold kullanıcısına yanıt
    Belki bilmiyorsunuzdur diye söylüyorum, biliyorsanız kusura bakmayın. vlookup fonksiyonu işinizi kolaylaştırabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Belki bilmiyorsunuzdur diye söylüyorum, biliyorsanız kusura bakmayın. vlookup fonksiyonu işinizi kolaylaştırabilir.
    vlookup un anasini aglatiyorum zaten... Bambaska tablolardan data topluyorum formulle daha uzun suruyor.
  • Ctrl c den sonra Ctrl p gelmesi gerekirdi normalde.ama bu güzel abimiz o kadar kral,o kadar ince düşünceli bir abimizmiş ki kullanıcının parmağı yorulmasın diye p yerine c nin yanındaki v yi seçmiş.
    Böyle de güzel bir kalbi varmış.
    Rip Larry abi...

Ctrl c den sonra Ctrl p gelmesi gerekirdi normalde.ama bu güzel abimiz o kadar kral,o kadar ince düşünceli bir abimizmiş ki kullanıcının parmağı yorulmasın diye p yerine c nin yanındaki v yi seçmiş.
    Böyle de güzel bir kalbi varmış.
    Rip Larry abi...

Not : 2. paragraf copy paste ile yazıldı.
  • Bu arada yazmayı unutmuşuz.

"copy-paste" yapabilen ilk işletim sistemi Xerox'un Alto modeli için üretilmiş.

Bu Xerox Alto isimli bilgisayar 1973'de üretilmiş, ve bugün bildiğimiz kullandığımız modern bilgisayarların ilk örneği sayılabilir.
    en.wikipedia.org
    Xerox Alto - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Xerox_Alto

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.