Şimdi Ara

Core 2 Duo' lu eski bir dizustu bilgisayar da onboard ekran kartı bulunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Simdi arkadaşlar elimde ekran kartı arızalı 2008 model c2d T7500 işlemcili bir dizüstü bilgisayar var ve bilen bilir bu dizustulerde ekran karti lehimlerini ve hatta ekran kartinin kendisini dahi ne kadar degistirirseniz değiştirin 3-5 ay sonra tekrar aynı arızayı veriyorlar. Benzer bir durum i5 işlemcili bir laptop da başıma gelmişti ve o cihazın gpu' sunu komple anakarttan sokturmustum ve o cihaz yaklaşık 1 yıldır sorunsuz bir şekilde Intel HD Grafik Birimi aracılığıyla çalışmakta.

İşte aynı islemi c2d işlemcili diğer dizustu de yapayım diyorum ama c2d işlemcilerde Intel HD Grafik birimi yok. Aklıma taa 2000 lerde bile masaüstü bilgisayarlarda bulunan onboard kartlar geldi. Bu tip kartlar dizustu pc lerde de bulunur mu?

Ben bu pc nin lehimlerini vs. yeniletsem hala eskisi gibi 3-5 ayda arıza verir mi yoksa bu işler gelişti mi var mı bilgisi olan?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yok hocam
  • bende öyle tahmin ediyordum ama yine de emin olmak istedim. teşekkürler hocam
  • saglam bir bilgisayarcida bga cihazina sokturup sonucu gorebilirsin..bu durumlarda zaman belirlemek olmaz..3 ay sonra giden de var 3 yil calisan da var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yanılmıyorsam yeni pc lerde intel hd grafik birimi işlemci ile beraber oluyor eskı laptoplarda anakart üzerinde bir onbord ekran kartı oluyor diye biliyorum ama emin degilim örnek vermek gerekirse packard bell mt85 marka bir laptop um warda emekdar ın ekran kartı cıpseti yanmıstı bende onun ekran cıpısını sıcak hava makınası ile yerinden cıkardım ama ginede görüntü elde edemedim ::)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

saglam bir bilgisayarcida bga cihazina sokturup sonucu gorebilirsin..bu durumlarda zaman belirlemek olmaz..3 ay sonra giden de var 3 yil calisan da var.

eyvallah hocam risk alayim diyorum bende ama bakalim

• ShuHan kullanıcısına yanıt
    hocam GPU yu sokturdukten sonra görüntü gelmediyse onboard kart yokmus işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bazı model lerce olabilir diye düşünüyorum intel gma diye gpu olabilir elime laptop geçtikçe deyecegim ;)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.