Şimdi Ara

Core 2 Quad mı, Core 2 Extreme ' mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
14.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: AğzıAçık

Quad

Hocam, Ivy Bridge sistemi topladım.Daha iyi oldu . Başta çalşımadı anakartın altına vida kaçmış.Neyse performans olarak çok iyi. Arkadaşla aynı topluyacaktık ama o Core 2 Quad'dan vazgeçmedi.Ama benim sistem onun Quad'lı sistemini tokatladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 3 Eylül 2012; 23:46:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahezlada

Kardeş o bahsettigin işlemcileri nereden bulup alacaksın? Sıfırı yok, ikinciel piyasasında da zor bulunuyorlar ve genelde garantisi bitmiş Q işlemcilere fahiş fiyatlar isteniyor.

Aynen, Sıfırı yok ki. İntel Quad' ı bitirdi. Ayrıca Extreme Quad dan daha eskidir ve bu saatten sonra para yatırılacak İşlemci değil ikiside. Lakin Quad Q9300 var bende İşlemciden yana hiç sıkıntım yok, Canavar gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnyylmz -- 3 Eylül 2012; 23:56:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cnyylmz

quote:

Kardeş o bahsettigin işlemcileri nereden bulup alacaksın? Sıfırı yok, ikinciel piyasasında da zor bulunuyorlar ve genelde garantisi bitmiş Q işlemcilere fahiş fiyatlar isteniyor.

Aynen, Sıfırı yok ki. İntel Quad' ı bitirdi. Ayrıca Extreme Quad dan daha eskidir ve bu saatten sonra para yatırılacak İşlemci değil ikiside. Lakin Quad Q9300 var bende İşlemciden yana hiç sıkıntım yok, Canavar gibi...

Hocam yurtdışından 300$ civarı sıfır alacaktım fakat mantıksız geldi . Ivy Bridge topladım canavardan öte. Arkadaşım illa Quad dedi topladı ama benimki onunkinden daha performanslı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 4 Eylül 2012; 0:00:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acan97

quote:

quote:

Hocam yurtdışından 300$ civarı sıfır alacaktım fakat mantıksız geldi . Ivy Bridge topladım canavardan öte. Arkadaşım illa Quad dedi topladı ama benimki onunkinden daha performanslı

Doğru olanı yapmışsınız Hocam; Quad' ı kötülemiyorum, Yanlış anlaşılma olmasın. Quad çift çekirdek İ5 lerin alayından iyi. Zamanın Oyuncu, Ekstreme işlemcisidir. İki yıldır kullanıyorum, üstelik stok fanla. Bugüne kadar hiç sıkıntı çıkarmadı. Hayırlı Olsun bu arada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnyylmz -- 4 Eylül 2012; 4:52:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acan97

quote:

quote:

Doğru olanı yapmışsınız Hocam; Quad' ı kötülemiyorum, Yanlış anlaşılma olmasın. Quad çift çekirdek İ5 lerin alayından iyi. Zamanın Oyuncu, Ekstreme işlemcisidir. İki yıldır kullanıyorum, üstelik stok fanla. Bugüne kadar hiç sıkıntı çıkarmadı. Hayırlı Olsun bu arada...

Saolun hocam, daha iyisi sizin olsun. Forum olmasa kafama göre toplayacaktım..Böylesi iyi oldu .

• boşa masraf etme bulabilirsen temiz çarpanı açık quad alabilirsin İ5 ile arlarında çokta bi fark yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

boşa masraf etme bulabilirsen temiz çarpanı açık quad alabilirsin İ5 ile arlarında çokta bi fark yok

i5 ile aralarında fark yok mu :/ i5 dedigniz o işlemcileri katlar çarpar toplar böler herşeyi yapar . hocam quad fikrinizden caydıgnıza sevindim daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

boşa masraf etme bulabilirsen temiz çarpanı açık quad alabilirsin İ5 ile arlarında çokta bi fark yok

Başta bende öyle düşünüyordum fakat yanılmışım . 1155 platformu için aynı görüşte değilim . Kısaca şöyle söyleyeyim arkadaşım ile benzer sistemleri toplayacaktık Quad lı bir sistem . Ben vazgeçtim Ivy bridge toplayacağım dedim ama illa Quad dedi topladı . Yüksek ekran kartı takamazsın Darboğaz olur felan dedim yinede topladı. Ama sonuç ; "Benim sistem onunkini 4'e katladı."
  • Core™ 2 Extreme QX6850 3.00GHz 8MB 1333
    Core™ 2 Quad Q9650 3.00GHz 12MB 1333
    Core™ 2 Extreme QX9650 3.00GHz 12MB 1333
    Kağıt Üstünde Extreme Almak Daha Mantıklı
  • extreme dicektim ama zaten sistemi toplamışsınız
  • Hiçbir i3 ve i5'in 2.nesil 2500 serisinden önce çıkan serileri Q9550 ve üstü modellerle yan yana koymayın :) gidip G31, G41 chipset e o işlemcileri takarsanız tabi ki LGA 775 i yerden yere vurursunuz. Ben şahsen hala Q6600 kullanıyorum, P45 chipset ve 3GHZ O.C. ile... nedense sentetik testlerin hiçbirinde i3 işlemciler ve i5 2400 altındakiler bu CPU yu geçmiş değil; oyunlar da da denedim gayet 775 mimarisinden hala memnunum.

Olay anakart arkadaşlar, dandik çipset darboğaz demektir. yoksa istersen QX kullan.
    Parası olan arkadaş tabi ki gidip Ivy Bridge almalı, ama i5 2500K, Q9550 ü 4 e katlar demek şovdur :) ikisinde de iyi chipset kullanılsın render olayına girmedikçe son kullanıcı aman aman birşey hissetmeyecektir. Sonuçta i5 2500 O.C. yapılmadıkça Q9550'in 1.5 katı kadar hızlı bir işlemcidir. 4 katı hızlı olsa bugün Q9550 yi 100TL ye alırdık.

Sevgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolindark

Hiçbir i3 ve i5'in 2.nesil 2500 serisinden önce çıkan serileri Q9550 ve üstü modellerle yan yana koymayın :) gidip G31, G41 chipset e o işlemcileri takarsanız tabi ki LGA 775 i yerden yere vurursunuz. Ben şahsen hala Q6600 kullanıyorum, P45 chipset ve 3GHZ O.C. ile... nedense sentetik testlerin hiçbirinde i3 işlemciler ve i5 2400 altındakiler bu CPU yu geçmiş değil; oyunlar da da denedim gayet 775 mimarisinden hala memnunum.

Olay anakart arkadaşlar, dandik çipset darboğaz demektir. yoksa istersen QX kullan.
    Parası olan arkadaş tabi ki gidip Ivy Bridge almalı, ama i5 2500K, Q9550 ü 4 e katlar demek şovdur :) ikisinde de iyi chipset kullanılsın render olayına girmedikçe son kullanıcı aman aman birşey hissetmeyecektir. Sonuçta i5 2500 O.C. yapılmadıkça Q9550'in 1.5 katı kadar hızlı bir işlemcidir. 4 katı hızlı olsa bugün Q9550 yi 100TL ye alırdık.

Sevgiler.

Bunu yazmak için üye olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok vallahi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hiçbir i3 ve i5'in 2.nesil 2500 serisinden önce çıkan serileri Q9550 ve üstü modellerle yan yana koymayın :) gidip G31, G41 chipset e o işlemcileri takarsanız tabi ki LGA 775 i yerden yere vurursunuz. Ben şahsen hala Q6600 kullanıyorum, P45 chipset ve 3GHZ O.C. ile... nedense sentetik testlerin hiçbirinde i3 işlemciler ve i5 2400 altındakiler bu CPU yu geçmiş değil; oyunlar da da denedim gayet 775 mimarisinden hala memnunum.

Sevgiler.

+1

• quote:

Sevgiler.

hocam o 775 dediginiz pinin ben en krallarını kullandım . DFI x48 anakart ile q9550 işlemci kullandım 4 ghz de de günlük kullandım . daha başka bir açıklama ? i5 2500k ile yarısabilecek bir işlemci degil aynı şekilde i3 lerlede geçerli . yeni mimarı her zaman her halukarda iyidir

• 9550 manyak bir işlemci arkadaşlar
  • eskiye ragbet olsa bit pazarına nur yağardı adam onu başamı yapmış intel (i) serisini
  • BEYLER BENDE LGA 775 ANAKART VAR CORE 2 DUO MU ALAYIM YOKSA ANAKARTI DEĞİŞTİRİP AMD PHENOM II X4 965 BE Mİ ALAYIM
  • Konu böyle hortlatılır :)

Sene 2016, Core Quad destekli anakartıma Intel Xeon x5460 (771 to 775 adaptor onboard) ile taktım. o i5 760 vs hepsini yerle bir etti. Cihaza ayrıca SSD ile Mac OSX El Capitan kurulu :) GTX 760 ile beraber 8 bin liralık maclere taş çıkarıyor. Sıfır ve ikinci el parçalarla beraber 1500 e patladı bana.

Dipnot : Windows'ta GTA V Orta grafik + FULLHD = 50 FPS.

Net Sistem;

Gigabyte p35c-s3
    Intel Xeon x5460
    8 gb (4x2) ddr3 hyperx
    gtx 760 asus direct oc 2

Overclock yapılmamıştır.

Genelleme yapmak ne kadar doğru olur bilemem ama i5'in 700 lü serilerini alıp anakart bacağından sistemi durduk yere yanan arkadaşlarımın oranı oldukça yüksek. 4 haneli modellere lafım yok. Ancak kalkıpta yılların immortal 771-775pin serilerini i5 3 haneli serilerine gömen arkadaşlara diyecek lafım yok. Nm önemli bir detaydır ancak yılların getirdiği tecrübeyle üretilen q ve xeon serileri halen sorunsuz çalışmaktadır.

16gb ram desteği yaygın olsaymış 2025 e kadar ömür bile biçebilirdim oyun açısından :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.