Şimdi Ara

Core dosyası üzerinden Rofs2 boyutunuzu artırın.C5-03 için 106Mb ve üstü hafızaya ulaşın!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saygıdeğer DH üyeleri.C5-03 için Cfw yapıyorsunuz ancak istediğiniz mod için yer mi kalmadı?Veya bir mod eklediniz ama Max.Boyutu aştı mı?
    Artık bununla kafa yormanıza,Firmware'den gereksiz program silmenize gerek yok!
    Önemli olan Bu boyutları nasıl artıracağımız ve cihaz hafızası üzerinde nasıl boş alan elde edeceğimizdir.
    Önce cihaz hafızasını nasıl artırmanız gerektiğinden bahsetmek istiyorum.C5-03 için nasıl 106Mb hafıza olacak demeyin.Konuyu okumaya devam edin!Anlatıma C5-03 üzerinden devam edeceğim.

CİHAZ HAFIZASINI ARTIRMA VE (Özellikle C5-03 içindir)
    1-Öncelikle Navifirm programı aracılığıyla elinizde tüm yazılım dosyalarını bulundurun.
    2-Şimdi NokiaCooker programını indirin.Symbian Toys'da bulabilirsiniz.
    3-NokiaCooker programını açın.
    4-Open'a tıklayarak C5-03'ün Core dosyasını seçin.
    5-Extend Rofs1'e tıklayın ardından;Dosyalar ekranda belirdiğinde asma kilit ikonuna tıklayın.Ve tüm "2B" değerlerini " 2A"yapın.Böylece Core kilidini açmış olduk.Sonra Save Firmware'e basın.
    6-Şimdi Explore Files'a tıklayın.Files başlığı altında dosyalar göreceksiniz.
    7-Bir üste gidin.Yani Files klasörünün bir üstüne.
    8-Files klasörünü kopyalayıp masüstüne yapıştırın.İsmini Core yapın.
    9-Şimdi kilit açma hariç(Rofs2 ve diğer dosyalar da olmaz)diğer adımların aynısını Rofs2,Rofs3,Uda için de uygulayın.Masaüstünde Rofs2 için "Rofs2",Rofs3 için "Rofs3",Uda için "Uda" klasörleri oluşturun.Bunları bir araya getirin.Üstüne yaz denirse yazın.Şimdi geri kalan işlemler için boyut artırma ve azaltma gerekecek.

BOYUT ARTIRMA VE AZALTMA İŞLEMLERİ

Hazırlık olarak,elinizde hex2dec by aneeshd ve NFE0603 programları bulunsun.

1-NFE0603 Programını açın.
    2-Open'a tıklayıp Core'u seçin.
    3-hex2dec by aneeshd programını açın.
    4-NFE0603 Ekranına dönün.
    5-NFE0603 ekranının üst kısmında bir yazı belirir.
    6-Oradaki yazıya çift tıklayın.
    7-Önünüze Hex değerlerinden oluşmuş birkaç küçük ekran gelecek.Yanlarında Adjust olmalıdır.
    8-Şimdi ben c5-03 üzerinden anlatım yapacağım için sizde bunlar değişik olabilir.Dikkat ediniz!

ANLATIM
    Öncelikle,ROM yanındaki ışık kapalıdır.Bunun sebebi oranın korumalı olmasından kaynaklanır.Biz diğerlerini artırıp azaltabiliriz.Ama önce RfAll değerini bilmemiz gerek.RfAll toplam kapasitedir.Aşıldığı takdirde,cihaz açılmayacaktır.Belki Flash yanabilir.O yüzden,bizim bu değeri bilmemiz gerekir.Bunun için;

1-Orada gördüğünüz Hex değerini ister boşluk isterse boşluksuz hex2dec ekranına girin.Enter'a tıklayın.Mb cinsinden boyutunu,Kb cinsinden boyutunu ve Byte cinsinden boyutunu göreceksiniz.İşte o,sizin cihazınızın toplam kapasitesidir.Aşılmaması gerekir.
    BU DEĞERİ BİLDİĞİMİZE GÖRE ŞİMDİ NASIL BOYUT ARTIRILIR VE AZALTILIR ONU ÖĞRENELİM!SİZİN İÇİN DEĞERLERİYLE BİRLİKTE!HESABA GEREK YOK!AŞAĞIDAKİ ANLATIM C5-03 İÇİNDİR!!!DİĞER CİHAZLAR İÇİN GEREKLİDİR(HEX2DEC BY ANEESHD)

1-Cihazın hafızasının artmasını istiyorsak,Core'un Max.boyutunu düşürmemiz gerekir.Bunun için,Rofs1'in Max Value altındaki değerini azaltmalıyız.Bunun için oradaki tüm değerler 0 olana kadar 0'a basın!
    2-Daha sonra baştaki ikili 0 diğerleri 13 33 33 olacak şekilde ayarlayın.(diğerlerine dokunmayın 0 kalsınlar)
    3-Adjust'a basın.
    4-Şimdi Core'un boyutunu azalttığımıza göre Rofs2'nin boyutunu artıralım.Aynı ekranda değerleri şu şekilde ayarlayın ve Adjust'a tıklayın.Rofs2'yi seçin.
    05 5D E0 00(ROFS2'yi bu şekilde ayarlayın)
    5-Şimdi Rofs3 boyutunu azaltalım.Core'daki gibi sadece son 4 değeri değiştirelim ve 10 00 yapalım.Adjust'a tıklayıp Rofs3'ü seçelim.
    6-Her şey tamamlandıktan sonra pencereyi kapayın.Programlardan çıkın.

CİHAZ HAFIZASI ARTIRMA DEVAMI...
    1-Bir klasörde topladığımız yazılım dosyaları orada kalsın.NokiaCooker ile Core'u açın.Explore Files'a tıklayın."resource"adında klasör oluşturun."resource" altınada versions adında klasör oluşturun."versions"içine
    tek klasörde topladığımız yazılım dosyalarından resource/versions/"fwid1.txt"yi atalım ve Repack edelim.
    2-Şimdi Rofs2'yi açalım.Tek klasörde topladıklarımızın hepsini Rofs2'ye atalım(Direk ekrana atın).Boyutu aştıysa gereksiz dilleri silelim.(ROFS2 Language Tool by Golzinah ile)Gereksiz programları da Nokia Firmware Cleaner ile silelim.Aşmadıysa sorun yok.Repack edin.
    3-Rofs2'mizin içinde rofs3 dosyaları bulunduğundan rofs3.fpsx'yi komple silelim.
    4-Uda'ya dokunmaya gerek yok.
    5-Flash atalım.

İŞLEM TAMAM.

NOT:Belki başta cihaz hafızası beklediğimiz gibi olmayabilir.Cihaza Hard Format atarsanız sonucu göreceksiniz.
    NOT:Aksi bir durum olursa bana PM atın.

BUNDAN NE BEN NE DE DH SORUMLU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uchiha Sasukee -- 10 Eylül 2012; 17:43:23 >

• Bununla ilgili bir sizin test etmeniz amaçlı yazılım çıkacaktır.
    Daha sonrada bununla ilgili c5-03 CFW çıkarılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uchiha Sasukee -- 10 Eylül 2012; 16:37:10 >
  • Güzel paylaşım. Bilmediğim bir şeydi. Artık benim işime yaramayacak bunlar ama başka arkadaşlar okuyup faydalanacaktır.

Saygılar.
  • Rica ederim.Ne demek.Bunlar önemli bilgiler.Ayrıca Port yapmak da buna benzer.
  • Hocam dediğiniz herşeyi yaptım. En son cooker ile açarken değişik bir hata aldım.

Core dosyası üzerinden Rofs2 boyutunuzu artırın.C5-03 için 106Mb ve üstü hafızaya ulaşın!!!

sebebi nedir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.