Şimdi Ara

core i3 ve core i5 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • intel core i3 350m: 2 çekirdek 4 thread işlemci hızı 2,26 akıllı ön bellek 3 mb silikon 32nm .........
    intel core i5 540m: 2 çekirdek 4 thread işlemci hızı 2.53 GHz. Turbo Boost ile 3.20 GHz'e kadar artış akıllı ön bellek 3 mb silikon 32nm (bilgiler intelin sayfasından alıntı)
    burda benim sorum şu işlemci hızı fark 0.23(Turbo Boost dahil değil) 0.94(Turbo Boost dahil) bu kadar bir işlemci hızı farkı ne kadar sorun yaratır somut örnekler verirseniz sevinirim (örneğin bir işi yaparken 2 dakika beklersin gibi sadece örnek verdim) bu örneğe göre bilgisayar seçeceğim teşekkürler

• fazla farketmez arkadaşımhatta 350m i alman senin yaraına olur daha az ısınır daha çok pil ömrün olur
  • işlemci hızı önemli ise core 2 t 9600 2,8 ghz bu core i3 den daha iyi mi
  • dostum leptop da önemli olan az ısı çok iştir. tabiki t9600 daha hızlı bi işlemci ama çok daha fazla ısınan daha fazla güç çeken ve pahalı bi işlemci. yani t9600 olan bi leptop sana pahalıya patlar. i3 350m core 2 serisinden p8700 e felan denk geliyor performans olarak ve 32nm olduğu için ve yeni mimari olması itibariyle daha az güç çkip daha az ısınıyor. i3 ün tdp seviyesinin yüksek olması seni yanıltmasın o tdp üzerindeki grafik işlemci yüzünden.
    frekans farkı genel olarak fazla bi performans getirisi sağlamaz. düşük frekansa sahip ama verimli bi mimari her zaman daha avantajlıdır. daha uzun yıllar stabil çalışan bi leptop istiyorsan i3 veya i5 serisi işlemci gayet ideal. i7 de olabilir paran çoksa ama i3 ve i5 32nm avantajına da sahip gerçekten çok ideal işlemciler. 1400tl civarı core i3 ve hd 5650(doğal olarak 1gb gddr3 belleğe sahip) ekran kartına sahp leptop alabilirsin gayet iyi bi fiyat. i3 ile i5 arasındakifrekans farkı fazla bi fayda sağlamaz o frekansın sağlayacağı performans leptop da önemsenecek bi olay değil. hızlı bi sistem demek ısınmayan ve dolayısıyla stabil bi sistem demek aslında leptoplar için. oyun performansı desen ekran kartına bakıyor, kaldıki i3 350m e fazla bi darboğaz yapacak bi ekran kartı olmaz yanında. en baba 5650 olurki onada yeter i3. profesyonel bişeylerle uğraşıyorsan da leptop zaten baştan hata. neyse 200-300mhz lik frekans farkı için sakın çok fazla paralar harcama. i3 ler ideal işlemciler i5 lerde öyle ama fiyat farkı fazlaysa zorlama kendini o kadar önemi yok. hatta dediğim gibi leptopda en verimli mimarinin en düşük frekanslısı her zaman en ideali benim fikrimce.

• teşekkürer ustat gayet iyi açıklamıssın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.